HABERLER>POLİTİKA
4 Ekim 2018 Perşembe - 13:49

CHP Milletvekili Sındır: 'Aday değilim' demiyorum!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Büyükşehir belediye başkan adaylığına yeşil ışık yaktı. Sındır, “Baskı ve teveccüh var. Aday değilim demiyorum. Süreci izliyorum” dedi.

CHP Milletvekili Sındır:  Aday değilim  demiyorum!

EGEDESONSÖZ-  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır yerel seçim startının verildiği şu günlerde Büyükşehir adaylığıyla ilgili kendisine vatandaşlardan baskı geldiğini söyledi.

SONSÖZ TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programına konuk olan Sındır, “Herkesin önce kendisini tartması ve kendisini bilmesi lazım. Bu görev kutsal bir görev. İzmir çok önemli bir şehir. Beklentiler çeşitli, koşullar farklı. Bu halka hizmet etmek, memnuniyeti arttırmak kutsal bir görev. Süreci ben de yakından takip ediyorum. Kesinlikle ‘aday değilim’ demiyorum. Aday olmak için de açıklama yapmam gerekiyor. Henüz o aşamada değilim. Baskı var, teveccüh var. Kendi iç dünyamda olabilirliği arttırıcı (adaylık açıklaması) bir süreç yaşıyorum. Takdir parti genel merkezimizindir. Verilecek karara saygı duyarım. Biz bir seçim sürecine girdik. Hiç olmamış gibi (adaylık) siyasi çalışmalarımıza devam ederiz. Milletvekili olarak sahadaki çalışmalarımız sürer. Ama şu kesin ki halk istiyorsa her şeyi yapar. En büyük güç halktır” dedi.

AZİZ BEY’İN KAOSA İZİN VERECEĞİNE İNANMIYORUM
Milletvekili Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı “aday olmayı düşünmüyorum” açıklamasını da değerlendirdi. Sındır, “Ben kararını bekliyordum. Aziz Bey ile bundan önce samimi, abi-kardeş diyaloğumuz içinde bana söylemleri olmuştu. O zaman açık açık söyledi. Görevi bırakmak istediğini iletti. Büyükşehir belediye başkanlığı kolay bir görev değil. İnsanın yaşamında her şeyini kenara bırakarak bu işi yapması gerekiyor.  En ufak bir aksaklık da motivasyonu bozar. Verilen kararlar herkesi memnun da etmeyebilir. Sürekli stresi olan bir görev. Aziz başkan 2104’te de aday olmayacaktı ama Binali Yıldırım’ın çıkışına kayıtsız kalamazdı. Şimdi artık böyle bir süreçte ‘yeter artık’ diyor. Aktif siyaseti bırakacağını söylüyor ama kent yönetimi ve sosyal faaliyetlerde bulunacağını düşünüyorum” dedi.

Sındır, Kocaoğlu’nun kararının erken ya da geç olmasının tartışılmaması gerektiğini söyledi. Sındır, “Öncelikli olarak Aziz Bey’in kararına saygı duymak gerekiyor. Kente yaptıkları ortada. Emeği var. Ürettikleri eserler, geride bıraktıkları için hepimizin şükran borcu var.  Erken açıklama yapmasının sebebini zaten kendisi değerlendirdi. Belirlenecek adayın daha erken belirlenmesini beklediğini iletti. Sorunlu biz zaman dilimi yaşanmasın, aday rahat çalışsın istedi. Buna saygı duymak gerekir. Partimiz mutlaka bir karar verecektir. Sayın genel başkanımız ve partimizin yönetim kademesinde görev alanlar Kocaoğlu’na karşı bir tavır içinde olmazlar. Şaibeli bir durum varmış gibi ortada durmak da yanlış. Şahsen ben de kendisiyle görüşme talebimi ilettim. Bunu dostane, samimi bir şekilde yapmak için isteğimi bir düğün sonrası dile getirdim. Aziz Bey’in duygusal bir dönemi olduğu için Ankara’dan telefon beklemiş olabilir” diye konuştu.

Sındır, Kocaoğlu’nun olmaması halinde partide bir tartışma/kaos olmayacağını da söyledi. Sındır, “Aziz Kocaoğlu bu kente hizmet etmiş deneyimli bir siyasetçi. Ne dediğini çok iyi bilen birisi. Yerine aday göstermek için çalışacağına yönelik yorumları doğru bulmuyorum. Bu durumun kaos getireceğini düşünmüyorum. Aziz Bey’in de buna izin vereceğine inanmıyorum. Kaosa neden olacak her şeyden kaçınmalıyız. Birlik beraberlik içinde çalışıyoruz. Kaos beklemek ve bunun üzerine açılım yapmak kimseye fayda getirmez” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Sındır, il ve ilçelerde aday belirleme yöntemlerinin farklı olduğunu belirtirken bir yere uygun yöntemin belirlenmesinin inisiyatifinin genel merkezde olduğunu belirtti.  Sındır, partinin aday belirlerken STK’lara, kanaat önderlerine, parti örgütlerine ve kent kamuoyuna görüş soracağını söyledi. 

 
CHP’li Sertel’dan Bakanlığa: Mavişehir’de ne kadarlık kamu zararı var?
 
Kuşadası'nda dehşet anları! 2 polis son anda engel oldu
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çiğlili esnaf 5 Ekim 2018 Cuma 09:03

İzmirin yerlisi ,kökten chp'li ,Belediye başkanlığı tecrübesi ,eski genel sekreter,milletvekili artı prof. yaşı müsait istemeyen ya başka partilidir ya art niyetlidir net

Yorumu oyla      14      5  
RAMO 5 Ekim 2018 Cuma 08:52

Kamil Okyay Sındır, 20 Kasım 1962'de İzmir Bornova'da doğdu. Ege Üniversitesi'nde yüksek lisans ve İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümünde Öğretim Üyeliği görevinde bulundu. 1997 yılında doçent, 2004 yılında profesör oldu. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yöneticiliği ve Başkanlığı, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği, Ege Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, Güneydoğu Avrupa Ziraat Mühendisleri Birliği Kurucu Başkanlığı, Avrupa Enerji Dönüşümünde Yerel Yönetimler Derneği Başkan Yardımcılığı, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi Siyasi Komite Üyeliği, İzmir İnsan Hakları İl Kurulu Üyeliği, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği, Devlet Planlama Teşkilatı VII, VIII ve IX. Beş Yıllık Kalkınma Planları Özel İhtisas Komisyonu raportörlükleri gibi birçok görevde bulundu.. Bornova Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Yedisi kitap olmak üzere 160'ın üzerinde bilimsel eseri ve makalesi vardır. Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Fransızca ve Almanca bilen Sındır, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumu oyla      13      7  
RAMO 5 Ekim 2018 Cuma 08:45

Öncelikle Kamil hoca bir eğitimci. Profösör bir kimliği var. Ziraat Mühendisleri odasında başkanlık yaptı, Bornova Belediye başkanlığı görevi esnasında bölge halkı tarafından sevilen bir başkandı, 2014 secimlerinde 2 kez 6. sıradan ve 7. sıradan vekil seçilerek chp'nin oylarını arttırdı. Vekil olduktan sonrada Parti içinde CHP'nin Genel Sekreterliği görevine getirildi. Kariyeri böyle başarı ve Siyasi geçmişi ve Deneyimi ile Kamil Hoca İzmir için olumlu bir başkan. Ben gerçekten sıradan bir vatandaş olarak söylüyorum, takım tutarmış gibi kişi tutmayalım. Seçeceğimiz insanların bizleri ne kadar yönetebilecek becerileri var onlara bakalım.

Yorumu oyla      14      7  
Büyükerşen etkisi yaratır 4 Ekim 2018 Perşembe 18:01

Kamil hoca Büyükerşen gibi Prof. Dr. dur...Hitabeti ve liderliği üstdüzeydir..Zaten belediyecilikten geliyor İzmiri uçurur...Büuükerşen gibi İzmiri marka şehir yapar...

Yorumu oyla      14      8  
Selçuk'tan öğrencisi 4 Ekim 2018 Perşembe 17:21

Kamil hocamızın yanındayız! uzlaşı kültürüne sahip olan, karşısındakini dinleyen, fevri davranmayan, son derece efendi ve hümanist bir kişidir kendisi. Tabanda kendisine ilgi yüksektir. Toplumun her kesimiyle diyaloğa açık olması kendisinin en büyük artısıdır. İzmir Büyük Şehir Belediye başkanlığı makamını doldurabilecek vizyona ve tecrübeye sahiptir. Biyografisini okumanızı tavsiye ederim.

Yorumu oyla      14      7  
mhk 4 Ekim 2018 Perşembe 17:16

cevat durak olsun.

Yorumu oyla      11      11  
hürmüz 4 Ekim 2018 Perşembe 16:56

aziz beyin yerini dolduramaz.izmiri yönetemez

Yorumu oyla      20      17  
yörükali 4 Ekim 2018 Perşembe 16:48

Genel sekreterlik dönemini de gördük hocam...!

Yorumu oyla      21      13  
chp li 4 Ekim 2018 Perşembe 16:31

İzmirde sevilen biri KÂMİL HOCA , hayırlısı ise olur inşaallah.

Yorumu oyla      18      17  
isteme ama 4 Ekim 2018 Perşembe 16:31

"İstemem ama, yan cebime koy" diyor

Yorumu oyla      21      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sertel’dan Bakanlığa: Mavişehir’de ne kadarlık kamu zararı var?
İzmir’in en değerli yerlerinden biri olan Mavişehir’de TOKİ – Emlak Konut ...
Muharrem İnce’den Kocaoğlu açıklaması: Örnek davranış sergildi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olmayacağını ...
CHP'li Bakan: Sıra İşsizlik Fonu ile banka kurtarmaya geldi!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Cumhuriyet’in tüm mirasını sattılar, ...
 
CHP'li Sındır o cezaları Meclis'e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, HGS bakiyesinde ücret olmasına ...
CHP İl Başkanı Yücel: Ödemiş ve Kiraz’da kazanacağız!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı yerel seçim çalışmalarında ...
Konkordatolar Meclis gündeminde: CHP'li Kılıç'tan Bakan Albayrak'a 6 kritik soru!
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, ülkemizde ...
 
CHP'de 'Burhan Pazarlama' taktikleri
CHP'de yerel seçim hazırlıkları sürüyor. Milletvekillerine Abant Kampı'nda ...
AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül: İzmir'de öyle bir adayla çıkacağız ki...
Başkan Şengül, 2019 yerel seçimleri için 2014’ten örnek verirken, “Binali ...
İYİ Parti İzmir’in vekil başkanından flaş açıklamalar: 4 isim masada!
Vekil İl Başkanı Tanrıverdi, genel merkez tarafından İstanbul için alınan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva