HABERLER>POLİTİKA
8 Ocak 2019 Salı - 12:33

CHP Menderes aday adayı Öztürk: Satmayacağız, atmayacağız, yıkmayacağız!

Menderes Belediye Başkanlığı için yola çıkan CHP'li Mustafa Öztürk, ilçe köylerini ziyaretlerinde vatandaşların sorunlarını dinlerken önemli mesajlar verdi.

CHP Menderes aday adayı Öztürk: Satmayacağız, atmayacağız, yıkmayacağız!

Görece Belediye Başkanlığı'nın ardından Büyükşehir ve Menderes Belediyeleri Meclis Üyeliği görevleri ile hız kesmeden 5 yıldır alanda olduğunu ve halkın sorunlarını çözmeye çalıştığını hatırlatan Öztürk;  Menderes'in ekonomik ve sosyal değerleri ile bir sıçramayı hakettiğini, ancak bunun için önce zafiyetlerle dolu yönetim anlayışından kurtularak, doğru planlamalara ve adımlara ihtiyacı olduğunu belirterek; " Geçim kaynağı ağırlıklı olarak tarım olan ve ürünleri ile ülke genelinde öne çıkan ilçemizin artık, satmaya, atmaya ve yıkmaya tahammülü yok. İttifakı yine bunun üstüne kuracaksanız boşuna. Çünkü; Menderes halkı artık ürettiğinin değeri artsın istiyor. İlçesinin tüketerek değil, üreterek ve hakkını alarak büyümesini istiyor." diye konuştu.

BELEDİYEYLE NE İLGİSİ VAR DİYEMEYİZ...
CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Öztürk; mevcut kooperatifleri aktif hale getirerek, halkın güdümü ve ortaklığında, belediyenin öncülük ve denetiminde kolektif bir üretim modelinin şart olduğunu söyledi. Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü;  " Taş üstüne taş koymamız gerek.  Özellikle tarımsal kalkınmanın çiftçiden yana yegane gücü kooperatifler. Ekonomide bütünleşme kendiliğinden ortaya çıkmıyor. Bu sürecin organize edilmesi gerekli. Bu bağlamda, tarım-sanayi bütünleşmesinde en önemli işlevi tarımsal ticaret, kırsal sanayiler, kooperatifler ve sözleşmeli tarım yöntemleri yerine getiriyor. Bu dünyada böyle. Mutlaka Tarımsal Kalkınma Kooperatifler Birliği'ni kuracağız. Tarımsal sanayinin geliştirilmesi gerekiyor. Yerdeki mandalinayı nasıl değerlendiririz diye düşünmek gerekiyor. Yan ürünler tasarlamak ve üretmek zorundayız. Reçel, meyve suyu, kurutulmuş meyve entegre tesisleri kurmalıyız. Bunlarla belediyeninin ne ilgisi var dememek lazım. Halkın önünü açacak, onlara katkı koyacak her işte belediyenin sorumluluğu vardır. Bir belediye başkanı idaresindeki ilçenin refahından sorumludur. Hak paylaşımından, adil dağılımdan ve gelişme yöntemlerinden sorumludur."

İÇİ BOŞ DEĞİL, HEDEFİ OLAN İŞLER...
Köylerde hemşerileriyle bir araya gelerek onlarla uzun süre sohbet eden CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Öztürk; " İki dönem bağımsız olarak Görece Belediye Başkanlığı yaptım. Üzülerek söylüyorum ki; 2 binli yıllarda yaptığımız kreşin, spor tesislerimiz,müzemizin, kütüphanemizin hali harap. Bir Menderesli olarak; evi, ailesi, çoluğu çocuğu burada yaşayan, bu ilçenin suyunu, aşını tüketen biri olarak, kendi emeğimi geçtim, ilçem için üzülüyorum. Torunlarımı burada büyüteceğim çünkü. İçi boş işlerle, süslü söylemler, sözlerle  zaman kaybeden bir Menderes var. Oysa, ayağa kaldırılmayı bekleyen bir Menderes var.  Hemşerilerimin düşüncesi de bu. Kiminle bir araya gelsek konu aynı. Çiftçimiz de, esnafımız ve sanayicimiz de 'Yerimizde sayıyoruz, geriliyoruz, her geçen gün daha kötüye gidiyor.' diyor. Buna kayıtsız kalınamaz. Eğer derman belediyecilik diyorsak, önce bu sese kulak vereceğiz." diye konuştu.

MENDERES, CHP DİYECEK...
2019 Yerel Seçimleri'nde MHP'nin adaylığı AK Parti'li Belediye Başkanı Bülent Soylu'ya bıraktığı Menderes'te sosyal demokrat beediyeciliğin destek görerek sandıktan çıkacağına olan inancını dile getiren CHP'li Öztürk; ilçenin siyasi eğilim geçişlerini değerlendirerek " Birlik ve dayanışma ile Menderes'i yine alırız.Ben inanıyorum, Menderes 31 Mart'ta CHP diyecek. " diye konuştu.  Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Öztürk; açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü; " 2014 yılında talihsizlikler yaşandı diyelim. Ama sonrasında Menderes'in başına gelen en büyük talihsizlik, AK Belediyecilik adı altında geriletilen hizmet oldu. Menderes, kuruluşundan bu yana demokrat kimliği ile öne çıkan bir ilçe. Vatansever, sağduyulu insanların yaşadığı bir yer. Geçmiş siyasi tercihlerine de 24 Haziran sandığına baktığımızda  AKP-MHP ittifakının ilçemizde çok prim yapmayacağını görürüz. Çünkü, ne ekerseniz onu biçersiniz. Zaman kaybeden, derdine derman bulamayan Menderes; biliyorum ki bu ittifaka güven oyu vermeyecek."

 
Başkan Sepil: Yasin Fener'i istemedi, stat gecikecek!
 
Grev sonrası flaş karar: Emekli oluyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Feridun kasapcı 8 Ocak 2019 Salı 20:19

Görecede yaptığın güzel hizmetleri kreş, spor salonu, matematik yarışmaları, festivaller, çevre düzenlemelerini aynısını menderestede yapacağınızı inanıyoruz başkanım

Yorumu oyla      9      5  
Hasan 8 Ocak 2019 Salı 14:03

Yav he he gelin belediye kasasini bosaltin ak belediye ye laf atin once aynaya bak aynaya

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci'den yüreklere su serpen açıklama: İZBAN'da artık grev olmayacak!
İZBAN’da yaklaşık bir aydır devam eden ve yüz binlerce vatandaşı mağdur ...
'Bolton mısın, Dalton musun! Sana mı soracağız?'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında önemli mesajlar verdi.
CHP ve İYİ Parti arasında İdris Naim Şahin bilmecesi
CHP ve İYİ Parti arasında devam eden seçim iş birliği yapılacak il sayısı ...
 
CHP Bornova aday adayı İnal: Yurttaşları özgür ve üretken olan kentler daha güçlüdür!
Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte toplumun tüm kesimlerine ulaşma noktasında ...
Kınık’a yatırım yağmuru
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza DAĞ, 2018 ...
'Önümüzdeki seçim bir bekaa meselesi değil'
Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral ...
 
AK Partili Dağ'dan Kocaoğlu ve CHP'ye İZBAN salvosu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İZBAN ...
Erdoğan: Suriye'de barış için planımız var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Times gazetesi için makale kaleme aldı. ...
Muhittin AKBEL yazdı... Ecevit'le volta atan ülkücü, bugün CHP ile aynı safta
Muhittin AKBEL yazdı... Ecevit'le volta atan ülkücü, bugün CHP ile aynı safta
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva