HABERLER>SEÇİM 2015
1 Kasım 2013 Cuma - 17:08

CHP Menderes aday adayı İnal’ın önceliği üretici

Menderes Belediyesi CHP’li başkan aday adayı Veteriner Hekim Urkiye Güner İnal, tarımsal üretim ile ön plana çıkan ilçede üreticinin emeğinin karşılığını alamadığını söyledi. İnal,“Birinci önceliğimiz üretici kooperatiflerini desteklemek olacak. Kalkınmanın temelinde olan üretim yerine tüketimi gösteren sisteme karşı mücadele edeceğiz” dedi.

CHP Menderes aday adayı İnal’ın önceliği üretici

İZMİR - Yerel seçimlerde Menderes Belediye Başkanlığı ‘na CHP’den aday olmak için yola çıkan Veteriner Hekim Urkiye Güner İnal, ilçenin mandalina üretimi ile ön plana çıkan kıyı bölgelerini dolaştı. Başta Gümüldür olmak üzere geçen yerel seçimlerden önce kapanan beldelerde üreticinin sorunlarını dinleyen İnal, tarım ile geçimini sağlayanların alın teri ve emeğinin karşılığını alamadığını dile getirdi. Menderes’in merkezinde bulunan seralarda çiçek üretimi gerçekleştirildiğini belirten İnal, kıyılarda da en önemli geçim kaynağının mandalina ve turunçgiller olduğunu söyledi. Gümüldür’ün Dünya’ca ünlü Satsuma mandalinasının yetiştirildiği bahçeleri gezen İnal, üretici kooperatiflerinin önemine dikkat çekti.
 
KAZANAN TÜCCAR OLUYOR
İzmir’in mandalina üretiminin büyük bölümünü karşılayan Gümüldür’ün ve Özdere’nin önemine dikkat çeken İnal, üreticinin piyasa koşulları nedeniyle zor günler geçirdiği söyledi. İnal, “Mandalina bahçesi bulunan vatandaşımız bir yıl boyunca masraf yapıyor. Kimi zaman zararlılar ile mücadele ederken ürün elde etmek için ilaç, sulama, elektrik masraflarınıödüyor. Tabi ki bunun bir maliyeti var. Ürün elde edildiğinde ise doğrudan pazara kendisi veremiyor. Büyük tüccarlar aracılığıyla satış yapılabiliyor. Piyasadaki fiyat kontrolü de onların elinde olduğu için üreticinin cebine giren miktar iyice düşüyor. Bu yıl bir kilo mandalina 90 kuruş ile 1 TL arasında satıldı. Pazara gittiğinizde bu fiyata bölgemizde yetişen kaliteli mandalinayı almanız imkansız. Aslında hiçbir emek ve çaba sarf etmeden üreticiden ürünü alan büyük sermaye sahipleri ve tüccarlar kazanıyor” dedi.


 
KOOPERATİFLER KURULMALIDIR
İnal, özellikle tarım ürünlerinin pazarlanmasında kooperatifçiliğin önemine dikkat çekti. Gümüldür’de bir dönem hizmet veren, şu anda atıl durumdaki mandalina işleme fabrikaları ve kooperatiflerin yeniden aktif hale getirilmesi gerektiğini söyleyen İnal, “Üretici birlik olursa, güç olursa ayakta kalabilir. Bunun İzmir’de örnekleri var. Tire’de, Ödemiş’te, Bayındır’da üretici kooperatifleri kuruldu. Aktif bir şekilde hizmet vermeye devam ediyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile çok iyi imkanlara sahip oldular. Kendisi kalkınan kooperatifler üyelerine de imkanlar tanıyor. Partimizin programında da yer alan kooperatifçiliğin önemini hepimiz iyi biliyoruz. Menderes’te üreten herkesin kooperatifinin olması için çaba göstereceğiz. Çiçek üreticisi, mandalina yetiştiricisi hak ettiğini alacak”diye konuştu.
 
UYANIK OLUN
İnal ayrıca bazı bölgelerde alıcı adı altında gelen kişilerin üreticiyi kandırdıklarını da söyledi. Birçok kişinin ürününü yüksek fiyattan sattığını zannederek dolandırıldığını ifade eden İnal, “Her zaman olduğu gibi bu yıl da karşılıksız çekler, paraları alamamalar, ürünlerin kaybolması gibi sorunlar yaşanmaya başlandı. Vatandaşlarımızın bu konuda daha uyanık olmaları gerekiyor” açıklaması yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca aday adayı Akdemir Türkmenlerin yanında
Buca Belenbaşı köyü Yörük ve Türkmen Derneği açılışına CHP Buca Belediye ...
Sarı: Bayraklı'da devrim yapacağız
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan aday adayı İsmail Sarı, çalışmalarına ...
Gaziemir aday adayı Kar’dan Altay’a ziyaret
CHP Gaziemir Belediye Başkan aday adayı Fikret Kar, uzun yıllar yöneticilik ...
 
Bayraklı aday adayı Öncel’den Cumhuriyet vurgusu
CHP’den Bayraklı belediye başkan aday adayı Murat Haluk Öncel, “Cumhuriyet güvencemizdir” dedi.
Buca aday adayı Piriştina: İtici gücümüz gençliğin enerjisi
CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, 160 bine yakın genci ...
Buca adayı Akdemir’den ortak yönetim çağrısı
Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Remzi Akdemir, belediye başkan aday ...
 
Kar’dan vatandaşa ADD rozeti
CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Fikret Kar; 29 Ekim etkinlikleri ...
Bayraklı adayı Kökoğuz’a Cengizhan’da yoğun ilgi
AK Parti Bayraklı Belediye Başkanı Aday Adayı Mimar Ali Kökoğuz adaylığını ...
AK Parti Karşıyaka'nın eski patronu Bayraklı için yola çıktı
AK Parti Karşıyaka Eski İlçe Başkanı Mikail Bilici Bayraklı Belediye Başkan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva