HABERLER>POLİTİKA
20 Eylül 2018 Perşembe - 11:34

CHP Manisa İl Başkanı Balaban'dan yerel seçim hedefi: O 6 ilçeyi kazanacağız!

İl Başkanı Semih Balaban, “Şu an 6 ilçede favoriyiz. Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Akhisar, Gölmarmara ve Köprübaşı’nda iddialıyız. Hedefimiz buraları kazanmak. Büyükşehir Belediyesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Doğru bir adayla ‘büyükşehir neden alınmasın?’ diyoruz” dedi.

CHP Manisa İl Başkanı Balaban dan yerel seçim hedefi: O 6 ilçeyi kazanacağız!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

İl Başkanı Balaban, 24 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan sürece dair önemli ifadeler kullandı. Olağanüstü kurultay talebiyle başlatılan imza hareketinde Türkiye’deki en net tavırlardan birini sergileyen Manisa’nın il başkanı olan Balaban, örgütün 18 kurultay delegesiyle birlikte blok halde değişimden yana refleks göstermesi hakkında konuştu.

Balaban yeni sürece ilişkin açıklamalarda bulunurken 2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için uygulanacak yol haritasına dair detaylı bilgiler verdi.

GENEL BAŞKANIN ÖZ ELEŞTİRİ YAPMASI DOĞRUDUR
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Haziran seçimleri sonrasındaki süreç için ‘İyi sınav veremedik’ şeklinde yaptığı öz eleştiriye dair konuşan Balaban, “CHP, 24 Haziran seçimleri öncesinde Türkiye’nin en iddialı partisiydi. Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı ilan edilmesi halka umut verdi. 24 Haziran’da üzülerek belirteyim, istemediğimiz, ummadığımız bir sonuç aldık. Doğal olarak CHP’li seçmende ve tabanda ciddi bir üzüntü ve kırılma meydana geldi. Parti olarak bunu en kısa sürede atlatıp yerel seçimlere odaklanmak istedik ama olmadı. Bundan sonra elimizdeki mevcut belediyeleri korumak ve belediyelerimizi arttırmak için çalışacağız. Genel başkanın öz eleştiri yapması doğrudur. Öz eleştiri yapmayan kişi, kurum hatalarından arınamaz. ‘İyi sınav veremedik’ diyerek doğruları söylemiştir” açıklamasını yaptı.

BİZİM GİBİ İMZA VERENLER DE İMZA VERMEYENLER DE PARTİNİN DEĞERİDİR
CHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) Grup Başkanvekili Özgür Özel ile geride kalan süreçte fikir ayrılığı yaşayan Balaban, “Özgür Bey başarılı bir siyasetçidir, Türkiye’ye mal olmuş arkadaşımızdır. Bu süreçte biz demokratik teamüller gereği farklı düşündük. Biz değişimden yana tavır aldık. Grup başkanvekilimiz de değişimin yarar getirmeyeceğini söyledi. Biz de saygı duyduk. Artık onlar geride kaldı. Yeni süreci en pozitif şekilde atlatmak istiyoruz. Bizim gibi imza verenler de imza vermeyenler de partinin değeridir. Herkesin düşüncesine saygılı olmak zorundayız. Genel merkezimizle görüştük. Genel başkanımızla geleceği konuştuk. Manisa ve diğer noktalarda alabildiğimiz kadar belediye başkanlıkları için mücadele edeceğiz. Özgür Bey ile farklı düşündük” ifadelerini kullandı.

CHP’Yİ MANİSA’DA BAŞARILI YAPMAK İSTİYORUM
Değişim kararı alma sebeplerini sıralayan Balaban, yeni dönem için önemli mesajlar verdi. Balaban, “Biz değişim için karar alırken, tabanın, seçmenin, örgütün sesine kulak verdik. 3 Şubat’taki olağan kurultayda biz Kemal Bey’i destekledik ve oy verdik. Fakat taban 24 Haziran’dan sonra böyle bir karar aldı. Biz bu anlamda değişimin yerel seçimlerden önce olmasını daha yararlı olacağını düşündük. Ancak biz il başkanı olarak muhalif de olsak kurultay yapılmıyorsa, seçimlere odaklanmak, AKP’den kurtulmak ve AKP’ye karşı sonuna kadar mücadele etmemiz gerekiyor. Biz il başkanlarına ve genel merkeze düşen görev herkesi kucaklamak, kimseyi ötekileştirmemektir. Muhalif bir il başkanı olarak yeniş dönemde izleyeceğim yol haritası budur. Herkesi kucaklayacağım. Partiye 1 oy fazla kim getirecekse onu destekleyeceğim. CHP’yi Manisa’da başarılı yapmak istiyorum” dedi.

NE YAPACAKSAK 31 MART’TAN SONRA YAPACAĞIZ 
Seçmenin CHP’yi kırgın olduğu ve sandığa gitmeyeceğini iddia edilmesini değerlendiren Balaban, “Başka CHP, kale, sığınabileceğimiz bir liman yok. Bu birikimin kıymetini bilelim. Biz yine değişimden yana olalım ama artık süreç bitmiştir. Tek bir hedefe kilitlenelim. O da; 31 Mart’taki yerel seçimler olmalı. Hiçbir CHP’li üyeye, seçmene sandığa gitmemek yakışmaz. Sandığa gidelim CHP’yi destekleyelim, seçimlerden sonra yine parti içi demokratik mücadelemizi sürdüreceksek sürdürelim. Mücadelemizi bitirelim demiyorum. Ama bu süreçte yerel seçimlerden başka bir konuyu gündeme getirmek doğru değil. Mutlaka kırgınlıkları, küskünlükleri anlıyoruz ama gerçekleşmedikten sonra bunu devam ettirmenin ülkeye de partiye de faydası yok. 2019 yerel seçimleri için her şeyi bir kenara bırakıp kenetlenmeliyiz. Tarih bize böyle bir sorumluluk yüklüyor. Hesaplaşmayı bir kenara bırakacağız. Ne yapacaksak 31 Mart’tan sonra yapacağız. İstanbul’u Ankara’yı AKP’den kurtarmanın yollarını birlikte arayacağız. Bu sürede genel bir kurtuluş seferberliği başlatmalıyız” diye konuştu.

6 AYLIK BİR YEREL SEÇİM SEFERBERLİĞİNİN TÜM İL VE İLÇELERDE BAŞLATILMASI KARARI VERİLDİ
Geçtiğimiz günlerde İzmir’de gerçekleştirilen Ege Bölge toplantısının içeriğine dair açıklama yapan Balaban, “Bir an önce Ekim ayının sonuna kadar tüm yerlerde istisna dışında adaylarımızın belirlenmesi istendi. Ön seçimin yapılmama gerekçesi şu; resmi ön seçimden söz ediyoruz. YSK takvimine göre 9 Şubat’ta yapılacak. Orada ön seçim yapmaya kalktığımızda 1 buçuk aylık süre kalıyor. O sürede adayınızı sahaya sürmenizin bir anlamı yok. Ön seçim yerine aynısı olan fakat resmi olmayan eğilim yoklamaları yapılacak. Örgüt kendi kararını kendi verecek. Bu yoklamalar Ekim ayı içinde tamamlanacak. 6 aylık bir yerel seçim seferberliğinin tüm il ve ilçelerde başlatılması kararı verildi. Yine bu süreç içinde bir an önce halka somut projelerle gitmenin kararı verildi. Projelerin ortak olması dillendirildi. Verimli, iyi bit toplantı oldu. Eleştiriler de oldu. Bölge toplantısı CHP açısından yararlı bir toplantı oldu” dedi.

GENEL MERKEZ MANİSA’YI BİZDEN DAHA İYİ BİLEMEZ
“Ön seçimden korkmamak, örgüte güvenmek gerekiyor” diyen Balaban, “Üyelerle yapılacak eğilim yoklamasının yani gayri resmi ön seçimin faydalı olacağına inanıyorum. Ayrıca kamuoyu anketleriyle birlikte desteklemek çok iyi sonuç verir. Tabanın sesinin dinlenilmesi ve örgütlerin bu sese göre hareket etmesine kulak verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Genel merkez böyle yapacaktır. Çünkü genel merkez Manisa’yı bizden daha iyi bilemez” açıklamasında bulundu.

İYİ PARTİ ‘KAZAN-KAZAN’ İLKESİNE DAYALI İTTİFAKA ‘HAYIR’ DEMEZ
İYİ Parti ile oluşturulabilecek ittifaka dair konuşan Balaban, “Resmi olmasa da fiili ittifaklar geliştirilebilir. İYİ Parti ile belli bir şekilde iş birliği yapılabilir. Onların da bu konuda kazan-kazan ilkesine dayalı bir ittifak hayır diyeceklerini düşünmüyorum. İttifakın amacı bir tarafın diğer taraftan yararlanması değil, iki tarafın da çıkarlarını koruyan bir anlayışla olursa daha anlamlı olacaktır. İlçe başkanlarımız bunları ekipleriyle yürütecektir. Bize de onların aldığı karara uymak gerekiyor. Somut bir hata olmadığı sürece Manisa il örgütü olarak hiçbir ilçenin işine karışmayız. Nasıl genel merkez Manisa’yı bizden iyi bilemez diyorsak Akhisar’ın ilçe başkanı ne kadar Manisalı olsam da ilçesini benden iyi bilir” yorumunu yaptı.

AZİZ BAŞKAN MELİH GÖKÇEK GİBİ ŞOV YAPMAZ, İŞ YAPAR!
Yeni dönem için adaylık kararını 1 Ekim’de açıklayacak olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun durumu hakkında konuşan Balaban, “Aziz Bey bana göre Türkiye’deki en başarılı belediye başkanlarından biridir. Dürüst, şeffaf, namuslu bir belediye başkanıdır. Hiç unutmam geçmiş dönemde rakibi olan Taha Aksoy ben ailemi cüzdanımı Aziz Bey’e emanet ederim diye bir açıklama yapmıştı. AKP’den tepki almıştı. Böyle bir başkan. Fazla söze gerek yok. Adaylık kararını kendi verecektir. Mücadele azmini görüyorsa devam eder. Bu konuda yorum yapmam şık olmaz. Fakat ben Aziz Bey’i başarılı buluyorum. Şov yapmaz iş yapar. Melih Gökçek gibi şov yapmaz. Onun Ankara’yı getirdiği nokta ortadır. Bir yağmur yağdığında neler olduğunu görüyoruz” dedi.

AKP-MHP İTTİFAKI MANİSA’DA VE TÜRKİYE’DE 2 ARTI 2, 4 YAPMAZ!
Cumhur İttifakı’na değinen Balaban, Manisa’da 6 ilçede favori olduklarını aktardı. Balaban, “AKP-MHP İttifakı Manisa’da ve Türkiye’de 2 artı 2, 4 yapmaz. Referandumda bunu gördük. AKP ve MHP’nin 2011-2015’te aldığı oylar yüzde 60’ın üstündeydi ama 2017 referandumunda ikisi yüzde 44’te kaldı. O yüzden bu ittifak 2 artı 2 4 etmez, 3’te de kalabilir, 2 buçukta da… İfadeleri korku ve kaygılarının sebebidir. Manisa’da dengeler değişecektir. Şu an 6 ilçede favoriyiz. Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Akhisar, Gölmarmara ve Köprübaşı’nda iddialıyız. Hedefimiz buraları kazanmak. Büyükşehir Belediyesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Doğru bir adayla ‘büyükşehir neden alınmasın?’ diyoruz. Bizler doğru hamleleri yaparsak başarılı oluruz. Bu süreci birlik, beraberlik içinde ilerletmek istiyorum. Bu dönem en az 5-6 belediyeyi alacağız” açıklamasını yaptı.

CENGİZ ERGÜN MHP’DEN ADAY OLURSA…
Manisa’nın Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün özelinde konuşan Balaban, 2014 yılında CHP’li seçmen tarafından verilen desteğin yeni dönemde verilmeyeceğini ifade etti. Balaban, “Köprülerin altından çok sular aktı. CHP’li seçmen Cengiz Ergün’e maalesef MHP adayı olarak oy vermiştir. Ama o dönemki MHP ile şimdiki MHP arasında CHP’li seçmenin gözünde ciddi bir fark vardır. CHP’li seçmen MHP’ye kırgındır, tepkilidir. Çünkü AKP ile yan yana, omuz omuza olmasını içine sindirememektedir. Cengiz Ergün MHP’den aday olursa o kendi iç meseleleridir. Onların iç işlerine karışmak haddimiz değil. MHP’den aday olduğu zaman CHP’li seçmenden ciddi şekilde destek alamayacaktır. 2014’teki MHP ile 2019’daki MHP arasında ciddi bir fark vardır. CHP’li seçmen MHP’ye net bir şekilde demokratik olarak tepkilidir. Bugün AKP iktidarı devam ediyorsa 2015’teki tarihi fırsatın kaçırılmasındandır. Genel Başkanımız, Devlet Bahçeli’ye ‘geç başbakan ol’ dedi. Bahçeli bunu reddetti. Eleştirdikleri HDP, ‘bakanlık falan istemiyorum, sizi dışarından desteklerim’ dedi. Bugün tek adam rejimi olduysa CHP’li seçmen bu konudaki faturayı AKP’den çok MHP’ye çıkarıyor” diye konuştu. 

 
MHP İzmir’e yönetim kurulu da atandı!
 
Abdi KARAGÖZOĞLU yazdı... Büyükşehir'e Özgener Torbalı'ya Olgun
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REALİST 20 Eylül 2018 Perşembe 15:56

sanmıyorum

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir’e yönetim kurulu da atandı!
Veysel Şahin’in geçtiğimiz günlerde İzmir İl Başkanı olarak atanmasının ...
CHP’li Kılıç: İzmir için çıkartılan 20 milyon TL ne oldu ?
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, ...
AK Partili Şengül: Velilerin şikayetlerine kayıtsız kalamayız
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminin ...
 
EBSO Başkanı Yorgancılar: Üretim ve ihracata ağırlık vermeliyiz
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
AK Partili Dağ'dan İzmir Büyükşehir'e adaylık için net yanıt!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı, parti kulislerinde ...
İnce'den net cevap: Aday olacak mı?
CHP'nin 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul adaylığı ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... ‘İttifak’ değil, ‘dirsek teması’
Mehmet KARABEL yazdı... ‘İttifak’ değil, ‘dirsek teması’
İmar Barışı'ndan elde edilen gelir açıklandı!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, başvuru sayısı 5 milyon 160 bine ...
CHP'li Erkek: Brunson o tarihte tahliye edilebilir!
Çanakkale'de, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl başkanlığı binasında basın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva