HABERLER>POLİTİKA
1 Ocak 2024 Pazartesi - 09:34

CHP Manisa adayı Zeyrek iddialı konuştu: 17 ilçenin 9’unu kazanacağız!

2019 seçimlerinde sadece 4 ilçeyi kazanan CHP’nin bu seçimlere çok daha güçlü girdiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferdi Zeyrek, “Sarıgöl, Salihli, Alaşehir, Turgutlu, Saruhanlı, Akhisar, Yunus Emre, Şehzadeler ve Gölmarmara’yı kesin kazacağız. Soma ve Kula’yı da alabiliriz. Büyükşehir’i de kazacağız; çünkü Manisa’ya yeni bir başkan gerekiyor” dedi.

CHP Manisa adayı Zeyrek iddialı konuştu: 17 ilçenin 9’unu kazanacağız!

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferdi Zeyrek, SONSÖZ TV’de Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in konuğu oldu. Zeyrek, 2019 seçimlerinde Alaşehir, Saruhanlı, Turgutlu ve Akhisar’ı kazanabilen CHP’nin, Büyükşehir’in yanı sıra 9 ilçeyi alacağını, hatta Soma ve Kula’da çok iyi oy alacaklarını, bu iki ilçeyi de kazanabileceklerini iddia etti.

2019’DA CHP’NİN ADAYIYDI AMA ADAYLIĞI GERÇEKLEŞMEDİ
1977 Manisa doğumlu, evli ve üç çocuk babası olduğunu belirten Zeyrek, “İlk, orta ve liseyi Manisa’da okuduktan sonra Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden mimar olarak mezun oldum. 21 yıldır faaliyette olan bir mimarlık şirketim var. Manisa Mimarlar Odası’nda yöneticilik, başkanlık görevlerinde bulundum. Manisaspor’da yöneticilik yaptım. Belediyede İmar Komisyonu başkanlığı yaptım. 2019 yerel seçimlerinde partimin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayıydım ancak ittifakın diğer ortağı İYİ Parti’den arkadaş aday gösterilince, adaylığım gerçekleşmedi. Şehzadeler ve Manisa Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğinde bulundum. 24 Eylül’de yapılan kongrede CHP Manisa İl Başkanı seçildim” sözleriyle kendini tanıttı.

ÇİÇEĞİ BURNUNDA İL BAŞKANIYKEN NASIL ADAY OLDU?
Ferdi Zeyrek, adaylığının nasıl gerçekleştiğini şu sözlerle anlattı:

“İl başkanıydım. İl başkanının görevi, seçimi kazandıracak adaylar türetmektir. Büyükşehir’i kazanabilecek 4-5 arkadaş tespit ettim, onlarla birer görüşme yaptım. Sanki söz birliği yapmışlarcasına, sen neden aday olmuyorsun, 2019’da yarım kalan bir hikayen var, onu tamamla, dedi o arkadaşlar. Ben İl Başkanıyım, İl Başkanı olarak göreve devam etmeliyim dedim ama Genel Merkez böyle bir görev verirse, kaçmam, yanıtını vermiştim. Tespit ettiğim, seçimi kazandıracaklarına inandığım arkadaşlarla ilgili bir rapor sundum Sayın Genel başkanımıza. Özgür Bey, bir kamuoyu araştırması yaptırdı, o araştırmada benim birinci çıktığımı söyledi. Ayrıca CHP’li dört belediye başkanımız var, aslan gibi. Dört belediye başkanımız ve genel başkanımızla birlikte oturduk, dört ilçe belediye başkanıyla, İl Başkanı Ferdi Zeyrek’in de içinde olduğu küçük çapta bir araştırma yapıldı. Orada bazı arkadaşlar benim aday gösterilmemi, bazıları anket yapılmasını istedi ve Genel Başkan, Ferdi, burada da sen çıkıyorsun, dedi ve konu kapandı. Ferdi Zeyrek, böylece aday gösterildi. Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Benim adaylığımdan öte, bana yüklediği sorumluluk gerçektir. Bana ne kadar çok güvendiğini gösterir. Ben de bu güveni boşa çıkarmayacağım, bu seçimin sonunda 31 Mart gecesi Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde CHP bayrağını dalgalandıracağım.”

HER KESİMDEN İNSAN BENİ DESTEKLİYOR
Adaylığının açıklanmasından sonra Manisa’da kendisine yönelik son derece olumlu bir hava esmeye başladığını anlatan Ferdi Zeyrek, “Manisa’nın sokaklarında top oynamış, bisiklet binmiş biriyim. Manisa’nın tüm sorunlarını biliyorum. Yaptığım iş nedeniyle de çeşitli partilere de mensup olsa çok insana dokunmuşluğum vardır. İnanılmaz güzel dönüşler alıyorum. CHP’li olmayan bir arkadaşım mesaj atmış mesela… Ferdi, sana çok kızıyorum, diye başlamış mesajına… Senin yüzünden, hayatımda ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy atacağım. Bana bunu yaşatacağın için kendi adıma üzgünüm ama seni seviyorum, diye de eklemiş. Her kesimden insanların beni desteklediğini görüyorum. Bu durum beni çok mutlu ediyor. Biz bu seçimi kazanacağız” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok büyük bir sorumluluk aldığımın farkındayım. Seçime 90 gün kaldı. Bu süreçte gece gündüz demeden ilçelerimizde, kırsalda çok çalışacağız, kendimizi anlatacağız. Manisa’yı geliştirecek, sorunlarına çözüm üretebilecek, hem de Manisa’nın vizyonunu genişletecek projelerimizin hepsi hazır. Onları vatandaşlarımıza anlatacağız. Büyükşehir’i emanet olarak 5 yıllığına CHP’ye vermesini isteyeceğiz. Bu oy, emanet oydur. Yarın yaptığımız güzel işleri görünce, ne kadar doğru yaptıklarını görecekler. Projeleri açıkladığımda ve bunların yapılabilirliğini gördüğünde Manisa ve Manisalılar çok mutlu olacaklar. Manisa’ya yeni bir başkan gerekiyor. Güçlü bir Manisa gerekiyor. Onu yapacak başkan adayı benim, parti de Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

AZİZ KOCAOĞLU’NUN GÖRÜŞLERİNE AYNEN KATILIYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “CHP Manisa’yı aldı Genel Başkan başarılı, alamadı Özgür Özel başarısız oldu demek, doğru olmaz” sözlerini değerlendiren Ferdi Zeyrek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Manisa, tarihinde ilk kez bir genel başkan çıkarmış. Nasıl Isparta Süleyman Demirel ile, Malatya Turgut Özal ile anılıyorsa, Manisa da bundan sonra Özgür Özel ile anılacak. Tabii ki her genel başkan kentini kazanmak ister. Kaybedilmesi durumunda, ki öyle bir şey olmayacak, genel başkanı başarısız görmek yanlış olur. Aziz Bey’in görüşlerine bu açıdan kesinlikle katılıyorum. Biz seçimi kazanmak için olağanüstü gayret göstereceğiz. Genel Başkanımız da bizimle birlikte olacaktır. Kazanamazsak, Özel’e eksi yazacak bir durum olmamalı, olamaz. Ben 31 Mart gecesi şunu söyleyeceğim: Ben seçimi kazanmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Doğruları anlattım, nasıl bir Manisa istediğimi anlattım, halkım bana güvendi veya güvenmedi. Bu noktada başaracağımıza sonuna kadar inanıyorum da, velev ki bir başarısızlık olduğunda bunun faturasının sayın genel başkana kesilmesi yanlış bir şey olur. Bunun faturası Ferdi Zeyrek’e kesilebilir, ekibine kesilebilir ama genel başkana kesilemez. Manisa’yı kazanmak genel başkanımızı çok mutlu eder, onu taçlandırır; ancak kayıp durumunda sorumlu Ferdi Zeyrek’tir.”

ERDOĞAN İLE KILIÇDAROĞLU’NUN OYLARI ARASINDAKİ FARK SADECE 3 BİNDİ
Çok partili döneme geçtiğimiz yıllardan bu yana CHP’nin Manisa’da hiç iktidar olamadığını ancak bu kez yüzde 48’le kazanacaklarını iddia eden Ferdi Zeyrek, kendisini bu kadar iddialı konuşturan gerekçelerini şöyle sıraladı:

“Manisa’nın, çevresindeki İzmir, Denizli, Balıkesir illeriyle kıyasladığımızda ne kadar gerilediğini görüyoruz. Yurttaşlarımızın hizmeti alamadığını görüyorum. Gelişmişliğe baktığımızda, mevcut başkan göreve geldiğinde Manisa 19. Sıradaymış, bugün 23. Sırada. 4 basamak gerilemiş kentimiz. Sosyal hayata baktığınızda Manisa, 521. Sırada. Sanayide 7. Sırada. Bu çelişkili bir durumdur. Manisa’nın lokomotifi işliyor ama Manisa, hak ettiği hizmeti alamıyor. Bu sistem, bu düzen, halkta acayip bir memnuniyetsizlik yaratıyor. İnsanlar Manisa’da mutlu değil. En son yaptırdığımız anketlerde CHP’nin yüzde 33 oyu olduğunu görüyoruz. Genel başkanımızın Manisalı olması nedeniyle ayrıca bir oy kazanımı olacaktır. İttifak her ne kadar olmasa da sandıkta ittifakı sağlayacağımız ittifak ortaklarımız, bizimle yol alacaktır. Cumhuriyet Halk Partili olmayan seçmenlerden aldığım dönüşleri de üst üste koyarsak, yüzde 48 ile seçimi kazanacağımızı öngörüyorum. Sandıklar açıldığında da herkes bu oranı görecek. Referandumda hayır oyları, yüzde 54 idi. 14 Mayıs’ta 28 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu ile Recep Tayyip Erdoğan’ın oyları arasındaki fark sadece 3 bindi. Bu kapanabilecek, hatta üzerine konulabilecek bir sayıdır.”

İZMİR’İN SİYASET RÜZGARI, MANİSA’DA DA ESECEKTİR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından Olgun Atilla’nın “AK Partili Kiraz, Kınık ve Bergama’yı alırsak, Manisa’yı da kazanabiliriz” sözlerini değerlendiren CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferdi Zeyrek, “Manisa ile İzmir, kardeş şehirlerdir, komşudurlar. Manisa olarak İzmir’le bağımızı hiçbir zaman koparmadık. Bundan dolayı İzmir’deki siyaset rüzgarı, mutlaka Manisa’da da esecektir.  Olgun başkanın söylediklerine kesinlikle katılıyorum” dedi ve “Manisalılar, Cumhur İttifakı adayına neden oy vermesin, neden CHP adayına versin?” sorusunu yanıtladı:

“Manisalılara her fırsatta şunu soruyorum: Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü en son ne zaman gördün? Kafeste yaşayan, halktan tamamen kopuk, ne yaptığı belli olmayan bir belediye başkanı var Manisa’nın. Haliyle vatandaş, Başkan’ı göremediklerini söylüyorlar. Kentin sorunlarını bilmeyen, çözüme yönelik çabası olmayan, şehrin girişini kapatmış bir belediye başkanı var. Belediye başkanına ulaşabilmek için bir demir kapıdan, bir parmak izi alınan kapıdan, daha sonra iki bodyguardı aşmanız lazım. Belediye demek, halk demektir. Başkan olursam, belediyeyi halkla yöneteceğim. Ben zaten halkın içindeyim her zaman. Beni tanıyan, bilen gören, AK Partili, MHP’li vatandaşlarımız, bana oy verecektir. Cumhur İttifakının oylarının bana döneceğinden eminim.”

17 İLÇENİN 9’UNU KAZANACAĞIZ, 11 DE OLABİLİR
2009 seçimlerinde Millet İttifakı’nın İYİ Parti adayının aday gösterildiği Şehzadeler’in 21 oyla, Yunus Emre’nin ise 1962 oyla kaybedildiği hatırlatılan Ferdi Zeyrek, “2019’da CHP Manisa’da 4 ilçeyi kazandı. 31 Mart 2024’teki seçimlerde bu sayı 9 olacak” iddiasında bulundu:

“Şehzadeler’deki adayımız Gülşah Durbay. Yunus Emre’de iki aday adayımız Semih Balaban ve Devrim Balı için önseçim yapılacak. Genel başkanımız, tüm aday adayları ankete girecek, dedi. Anketten iki kişi çıktı, biri çok önde çıktı, aday o olacak, dedi. Üç kişi öne çıktı, iki erkek, birisi kadınsa, kadın aday olacak. İşte Gülşah Durubay örnektir. Daha çok kişi öne çıktıysa, dört kişi beş kişi, onlar için sandık kurulacak, kararı üyeler verecek, dedi. Semih Balaban ile Devrim Balı’nın anketlerden birbirine yakın oylar alarak çıktığını gördük. Sandıktan Semih Bey çıktı ve adayımız... Biz seçim kazanmaya geliyoruz. 2019’a göre, 14-28 Mayıs seçimlerine göre çok çok iyi durumdayız Yunus Emre’de. Şehzadeler’i zaten kazanacağız. Anketlere baktığımızda, bugün 4 olan kazandığımız ilçe sayısın9 olacağını görüyoruz. 17 ilçe var. Hepsi büyük ilçeler… Sarıgöl, Salihli, Alaşehir, Turgutlu, Saruhanlı, Akhisar, Yunus Emre, Şehzadeler ve Gölmarmara. Soma’da çok güzel oy alacağız. Soma’da da seçimi kazanırsak, kimse şaşırmasın. Kula’da çok güzel oy alacağız, orayı da kazanabiliriz.  Salihli’de de 7 aday adayı arkadaşımız vardı. Ankette üç arkadaşımız öne çıktı. Mazlum Nurlu, Koray Kaplan, Hasan Hüseyin Namver.. Sandıktan Mazlum Bey çıktı. Onunla seçim kazanabiliyoruz Salihli’de.”

MANİSA’NIN KULÜBÜ, MANİSASPOR’DUR
Manisaspor’da yöneticilik de yapan Ferdi Zeyrek, Süper Lig görmüş Manisaspor’un amatör kümede oynadığını, bir şirket takımı olan Manisa FK’nın Manisa’yı temsil edemediğini belirterek şunları söyledi:

“Manisa’nın bir tane takımı vardır; o da Manisaspor’dur. Manisaspor sokakta oynasa, biz kaldırımdan takımımızın maçını izleriz! Şu anda amatörde oynuyor, ama tribünler hep doludur. Manisa FK bir şirket takımıdır. Bu şirket, şehirle hiçbir zaman kaynaşamadı. Sen Manisa Büyükşehir’in kulübünü bir şahsa satarsan, neden sattın, kaç liraya sattın, hangi ihaleyle sattın, bunun hesabını vermezsen, Ferdi Zeyrek 2020’de bu konuda bir önerge verdiğinde sen o önergeyi yırtıp atarsan, bu şehir o takımla kaynaşamaz. Manisa FK bir şirketin kulübüdür, kendi yolunda gidecek. Ama bizim kulübümüz, Manisa’nın kulübü Manisaspor’dur.  Manisaspor’un eski günlerine dönmesi için elimden geleni her şeyi yapacağım.”

 
İzmir’de yeni yılın ilk haftasında hava nasıl olacak?
 
Sertel’den ‘Özel’ mesaj: ‘Beni aday yapın’ demek için gitmem!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Ocak 2024 Salı 09:55

Hayal aleminde yaşıyorsunuz, özgür özel yönetemiyor

Yorumu oyla      5      4  
Manisa Tarzanı 1 Ocak 2024 Pazartesi 20:58

Manisa’da artık değişim zamanı. Manisa değişecek, Ferdi Zeyrek gelecek..!

Yorumu oyla      5      7  
Manisalı 1 Ocak 2024 Pazartesi 13:19

Bu kadar hızlı koşmayın başkan adayı,karşı taraf pikniğe mi? Gidecek şimdiye partinin dişe dokunur bir başarısı yoktur,bakmayın genel başkanlığı birileri emanet verdi ÖZEL 'e yakında gider,sen sakin ol gir bakalım ne olacak göreceğiz...

Yorumu oyla      11      9  
mehmet 1 Ocak 2024 Pazartesi 11:16

MANİSADA MEVCUT BAŞKAN GÜZEL İŞLER YAPMİŞTIR MANİSALILARIN GÖNLÜNE GİRMİŞİR ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERİ RAHAT ALIR ............

Yorumu oyla      10      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan milletvekillerine 'İstanbul' talimatı
AK Parti, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde önceliği İstanbul’a verdi. Hemen ...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yeni yıl mesajı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024'te de terörle kararlı mücadeleden ...
Özgür Özel'den yeni yıl trafiği
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasi parti genel başkanlarını ve TBMM ...
 
Kasapoğlu'ndan yeni yıl değerlendirmesi
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem ...
Provokasyon sonrası şehit ailesine ziyaret: Baltayı taşa vurdular!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İki şeyin rengi yok; bir, annelerin gözyaşının ...
'Cemaatle protokol imzalamak söz konusu değil'
Tarikat ve cemaatlerle protokol yapılmaya devam edileceğini söyleyen Milli ...
 
Temiz’den telefon ışığında seçim çalışması!
Bornovalılarla buluşmalarına hız kesmeden devam eden Bornova Belediye ...
AK Partili Bursalı'dan 2024 mesajı: Mart'ta kazanan İzmir olacak!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, 2023 yılına ilişkin değerlendirmelerde ...
Başkan Saygılı’dan yeni yıl mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, yayımladığı yeni yıl mesajında; ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva