HABERLER>POLİTİKA
22 Haziran 2014 Pazar - 12:13

CHP'li Yüksel 'Çatı aday'ın Ege'den alacağı oyu açıkladı!

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel 'Çatı adayı' Ekmelettin İhsanoğlu'nun Ege'den yüzde 70-80 oy alacağını belirti ve AK Part'den İhsanoğlu'na neden tepki gelmediğini açıkladı...

CHP li Yüksel  Çatı aday ın Ege den alacağı oyu açıkladı!

İZMİR - CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, muhalefetin çatı aday olarak belirlediği Ekmeleddin İhsanoğlu’nun özellikle Ege Bölgesi’nden yüzde 70-80 oranında destek göreceğini belirterek, “Başbakan Erdoğan farklı siyasi partilerin bütünleşerek çıkardığı adaya ilişkin tepki gösterirse karşısında cephenin daha da kenetleneceğini düşünüyor. Bu yüzdende İhsanoğlu ile ilgili olumlu ya da olumsuz tepki görmüyoruz.  AKP’nin kendi içinden bir kesim de dahil olmak üzere karşısındaki siyasi partilerin birlik içerisinde aday çıkarmış olması ilk kez Başbakanı ciddi şekilde korkuttu. Partimizdeki tartışmalardan medet umuyorlar. Seçimde baskıcı, zorba, şiddetten yana, bütün ülkenin ahlaki değerlerini yerle bir etmiş, herkesi birbirine çarpıştırmaya çalışan, Alevi ve Sünni diye mezhep ayrımcılığı yapan, kendi halkına zulüm eden bir diktatörün oylanması olacak” dedi.
 
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Alaattin Yüksel, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Yüksel, muhalefetin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlediğini hatırlatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İhsanoğlu ile ilgili yorum yapmamasının stratejilerinin bir gereği olduğunu savundu.
 
TANINMASINI İSTEMEDİĞİ İÇİN SESİNİ ÇIKARMIYOR!
Yüksel, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kitlelerin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanımasını engellemek için sesini çıkarmıyor. Kendisi çatı aday olduğu için, isminde uzlaşma sağladığı partilerin tabanlarında ve yönetimlerinde ufak tefek çekinceler olacaktır. Erdoğan ve kurmayları bu tartışmanın kendi içinde alevlenmesini bekliyorlar. AKP’nin milletvekilleri CHP milletvekiliymiş gibi partimizin cephesinden çatı adaya tepki gösteriyor. Bundan size ne! Bu isim sizin adayınız değil ki! Erdoğan farklı siyasi partilerin bütünleşerek çıkardığı adaya ilişkin tepki gösterirse karşısında o cephenin daha kenetleneceğini düşünebilir. Birliğin sağlanmasını kendi eliyle yapmak istemiyor. Bu yüzdende İhsanoğlu ile ilgili olumlu ya da olumsuz tepki görmüyoruz. AKP’nin kendi içinden bir kesim de dahil olmak üzere karşısındaki siyasi partilerin birlik içerisinde aday çıkarmış olması ilk kez Başbakanı ciddi şekilde korkuttu. İhsanoğlu’na yüklenmeye kalkarsa karşısındaki cephenin daha da kenetleneceğini düşünüyor. ‘Ben bırakayım kendi kendilerine muhalefet etsinler’ diyerek bir strateji uyguluyorlar. Ama bu tutmayacak” dedi.
 
EGE BÖGESİ’NDE ÇATI ADAYA YÜZDE 70-80 ORANINDA DESTEK ÇIKACAKTIR!
CHP İzmir Milletvekili Yüksel, muhalefetin çatı aday olarak belirlediği Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçimlerde Ege Bölgesi’nden yüzde 70-80 oranında destek alacağını belirterek, şunları söyledi: “İhsanoğlu Ege, Akdeniz, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu’dan Türkiye’nin hemen hemen her yerinden destek görecektir. Özellikle Ege Bölgesi’nde yüzde 70-80’lere varacak bir mutabakat sağlanabilir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini çok önemsiyoruz. Muhalefet daha önceki seçimlerde bu bölgelerde istenilen sonuçları alamamış olabilir. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçiminde burada büyük bir atak yapılacaktır. Genel başkanımız seçim kampanyasına Diyarbakır’dan başladı. Bu süreçte de Doğu ve Güneydoğu halkı kimin gerçek çözüm ve barıştan yana olup olmadığını irdeledi. Oradan farklı sonuçlar bekliyorum.  30 Mart seçimlerine büyük bir birliktelik sağlandı. Gezi’ye CHP ve MHP seçmeni birlikte destek verdiler. Erdoğan karşısında büyük bir kitle birleşti. 30 Mart ve 1 Haziran seçim sonuçları bunu gösterdi”
 
BİR ZORBAYA MI YOKSA DEMOKRASİYE İNANAN BİRSİNE Mİ OY VERECEKSİNİZ?
“Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın kendisi oylanacak” diyen CHP’li Yüksel, “Bu seçimde baskıcı, zorba, şiddetten yana, bütün ülkenin ahlaki değerlerini yerle bir etmiş, herkesi birbirine çarpıştırmaya çalışan, Alevi ve Sünni diye mezhep ayrımcılığı yapan, kendi halkına zulüm eden bir diktatörün oylanması olacak. 30 Mart seçimlerinde şu ya bu şekilde insanlar direk Erdoğan’ı değil adayları gördü. Burada yalın somut bir şekilde Erdoğan oylanacak.  Bu seçimde rüşvetten, yolsuzluktan yana mı oy kullanılacak; yoksa daha namuslu dürüst bir kişiye mi oy verilecek? Bir zorbaya mı, yoksa demokrasiye inanan birisine mi oy vereceksiniz?” dedi.
 
ERDOĞAN’A VE AKP’YE HİZMET ETMEMEK GEREKİR
CHP’li Yüksel, Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili parti içindeki tartışmaların kısa sürede son bulacağına inandığını söyledi. Yüksel, “Bu durum devam etmez. Genel başkanımız da söyledi, zaman içinde adayı tanıdıkça bu arkadaşlarımız daha objektif yorum yapacak. Yaşanan tartışmadan AKP medet umuyor. Aday bizim tanıdığımız, bildiğimiz daha başka özellikleri öne çıkan biri olabilirdi. Ama bir aday belirlenmiş, bunun üzerinden yürütülecek tartışmalarla Erdoğan’a ve AKP’ye hizmet etmemek gerekir” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Türkan 23 Haziran 2014 Pazartesi 11:26

Diktatöre karşı egeden kim olsa %70 alır.

Yorumu oyla      12      5  
alaaddin 22 Haziran 2014 Pazar 20:00

aç tovuk kendini buğday ambarında görürmüş ithal malla bu iş olmaz 25 ağustosda götüşürüz

Yorumu oyla      23      9  
Hüseyin 22 Haziran 2014 Pazar 18:18

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin asıl istedikleri adayları ABdullah Gül dü.Hala bu ihtimal var.RTE köşeye sıkışırsa adayımız kardeśimiz Abdullah derse,Ekmelettin bey adaylıktan çekilir.İkiz(!) kardeşler birbirine rakip olmazlar.

Yorumu oyla      20      9  
ÇADIR TİYATROSU 22 Haziran 2014 Pazar 12:53

Ekmel'in imajı cilalanıp parlatılıyor.Bir çadır tiyatrosu sergileniyor bizde izleyip Ekmel'e oy vereceğiz öylemi? N'hayır?

Yorumu oyla      30      8  
esnaf 22 Haziran 2014 Pazar 12:37

çatı kiremit neymiş seçimde görüşürüz. oyumuz büyük usta ERDOĞAN a

Yorumu oyla      18      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Güven engelleri aşan sergiyi açtı
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Hülya Güven, Engelliler ...
Erdoğan: Kimse Türkiye'den korkmasın çekinmesin
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kimse Türkiye'den korkmasın, çekinmesin. ...
CHP İzmir’in Patronu’ndan muhalefete: Aç tavuk kendini…
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, olağanüstü imza hareketini Cumhurbaşkanlığı ...
 
CHP’li Türeli’den kruvaziyer turizmi sorusu
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmir’de kruvaziyer turizminde ...
‘Çatı aday’dan sosyal medya atağı: Video mesaj
'Çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu, Youtube'dan resmi twitter hesabı ile ilgili video yayınladı.
CHP’li Güven: Parlamento işlevsizleştiriliyor!
Verdiği çoğu soru önergesini birkaç kez yineleyen ve her defasında ‘soru ...
 
Balbay Çeşme’ye seslendi: Ekmeleddin İhsanoğlu…
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP'nin ...
CHP’li Türeli turizm sorununu Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmir'de kruvaziyer turizminde ...
Flaş! AK Parti’de sıcak saatler: İzmir’in gözü Ankara’da
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yönetimi ile birlikte istifasının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva