HABERLER>POLİTİKA
23 Eylül 2019 Pazartesi - 12:01

CHP’li Yücel o kitabı tanıttı, hükümeti uyardı: Çarşaf çarşaf açıklarız!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Çubuk ilçesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişimini ele alan raporun kitaplaştırıldığını açıkladı. 23 Haziran’da teröristbaşının mektubunun televizyonlarda okutulduğunu açıklayan Yücel “Tüm bunlara rağmen terör üzerinden siyaset yapmaya ve CHP’yi aşağıya çekmeye çalışmaya devam ettikleri takdirde yaptıkları pazarlıkları çarşaf çarşaf kamuoyunda paylaşacağız” dedi.

CHP’li Yücel o kitabı tanıttı, hükümeti uyardı: Çarşaf çarşaf açıklarız!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Yücel, Çubuk’ta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi raporunun kitaplaştırıldığını belirtti, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

VANDALLARA FIRSAT VERİLDİ
Hükümete yakın bazı basın-yayın kuruluşları üzerinden CHP’nin terörle işbirliği yaptığına yönelik manipülatif haberler yayınladığını belirten Yücel, “Bunu zaman zaman AK Partili yöneticiler ve AK Partili İçişleri Bakanının CHP’liler şehit cenazelerine alınmasın diye verdiği talimatların sonucu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Yener Çıkrıkçı’nın cenazesinde kendini gösterdi. Ana muhalefet partisi liderinin planlı ve organize şekilde linç edilmeye çalışılması Vandallara ve provokatörlere fırsat verilmesi, AK Parti’nin yıllardır kin ve nefret üzerine kurguladığı siyaset anlayışının örneğidir” dedi.

Çubuk’taki şehit cenazesinde meydana gelen linç girişiminin raporlaştırıldığını ve kitap haline getirildiğini söyleyen Yücel, “O gün yapılan saldırı aslında demokrasimize yapılmış bir saldırıydı. Milli ve manevi duygularımıza yapılmış bir saldırıydı. Şehidimizi kirli siyasete ait eden zihniyet aslında bu saldırıyı onlara yapmıştır. CHP bu olayın ardından araştırma komisyonu kurdu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ve parti heyetinin Akkuzulu Köyü’nde maruz kaldığı Linç Girişimini Araştırma Komisyonu’nda, Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan ve Yıldırım Kaya, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Ankara Milletvekili Murat Emir, Adalet Komisyonu üyesi İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu ile Avukatlar Celal Çelik ve Umut Akdoğan görevlendirilmiştir.

Komisyon üyeleri hazırladıkları raporu, olayın iç yüzünü tüm kamuoyunun bilmesi açısından kitaplaştırdı. Hazırlanan kitabı, önümüzdeki günlerde İzmir’de özellikle sivil toplum örgütleri ve sendikalar gibi demokrasinin olmazsa olması bu vahim olayı, kitaplaştırılmış raporu paylaşacağız. Bu kitapta olayın nasıl planlı olduğu, kolluk kuvvetlerinin yarattığı güvenlik boşluğunu, şehit cenazelerinde uygulanan güvenlik koridorunun eksikliğini, son kez şehidi selamlamaları gerekirken protokolün farklı bir güzergaha gidip Sayın Kılıçdaroğlu’nun yalnız bırakıldığını göreceksiniz. Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişiminin devletin ve AK Partili üst düzey yetkililerin 1.5 saat izlediğini, 11 şüphelinin ifadelerinin kelime kelimesine aynı olduğunu bulacaksınız. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu itibarsızlaştırılmak için kolluk tarafından bulunduğu yerden çıkarılırken polis şapkası ve parkası giymesini teklif ettiğini ancak Sayın Kılıçdaroğlu’nun ben bu eve nasıl girdiysem öyle çıkarım dediğini tanık ifadeleriyle göreceksiniz” dedi.

‘PKK ÖNERGESİ’ YORUMU: YAPAY GÜNDEM YARATMA PEŞİNDELER
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti tarafından sunulan “PKK’yı kınama” bildirisinin reddedilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yücel, “bu önergeyi veren arkadaşlar “CHP PKK’yı kınayamadı” gibi açıklamalarla kendilerine siyasi rant sağlama peşindeler. PKK bir terör örgütüdür. 30 binden fala vatandaşımı katletmiştir. CHP kurulduğu günden bu yana terör örgütlerini lanetleyen bir duruş sergilemiştir. PKK ve tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Bu söyleyen arkadaşın diğer terör örgütlerine karşı da aynı duruşu sergilemelerini bekliyoruz. IŞİD’i, DEAŞ ve FETÖ’yü de lanetliyoruz. Bu terör örgütlerini lanetlerken terör örgütleriyle iş tutanları da lanetliyoruz. CHP her türlü terör örgütü ve eyleminin karşısındadır. Ülkesi için canını vermeye hazır olanların partisidir. İnsanların milli duyguları üzerinden yapılan siyasetlerden ülkemiz çok çekmiştir. Burada yapılmak istenen AK Parti’nin gündemi değiştirme çabasından biridir. Bu önerge ve algıyla ekonomik krizi, işsizliği, adalet ve bağımsız yargı arayışındaki çığlıkları, dış politikada yapılan hata ve yanlışları unutturmaya çalışmaktadır. Kısaca yapay bir gündem yaratma çabasından ibarettir” dedi.

PAZARLIKLARI ÇARŞAF ÇARŞAF KAMUOYUNDA PAYLAŞACAĞIZ
23 Haziran seçimleri öncesinde teröristbaşının mektubunun yayınlamasını hatırlatan Yücel, “Televizyon kanallarına çıkıp da terör örgütünün mektubunu yorumlayan Ak Parti Genel Başkanı’nı izledik. Terör örgütü üzerinden yapılan algı oyunlarına artık bu milletin kanmadığını görmek zorundalar. Tüm bunlara rağmen terör üzerinden siyaset yapmaya ve CHP’yi aşağıya çekmeye çalışmaya devam ettikleri takdirde yaptıkları pazarlıkları çarşaf çarşaf kamuoyunda paylaşacağız” diye konuştu.

CHP’NİN GÜNDEMİNDE ERKEN SEÇİM YOKTUR
Erken seçim tartışmalarını yorumlayan Deniz Yücel, “Parti olarak ülkemizi seçime sürükleme gibi bir düşüncemiz yok. AK Parti artık ülkeyi, ekonomiyi ve dış politikayı yönetemez haline gelmiştir. Kendi içlerinde de çatırdamalar başlamıştır. Tek adam rejiminde demokrasiden söz edemezsiniz. Toplumun her kesimi bu durumdan rahatsızdır. Ekonominin de ötesinde bu bir demokrasi sorunudur. Tüm bu tartışmalar ak partiyi bir erken seçime götürebilir. CHP’nin gündeminde erken seçim yoktur” dedi.

 
Çeşme Festivali'ne Yeni Türkü ile final
 
Plaj Voleybolu Balkan Şampiyonası İzmir'de
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
işçi 23 Eylül 2019 Pazartesi 19:26

sırrı sakık size mustafa kemalin itleri dedi sesiniz çıkmadı bu lafı akartili biri söyleseydi kıyameti koparırdınız çakma atatürkçüler hdp sayesinde ankara ve istanbulu aldınız.

Yorumu oyla      4      6  
REİS 23 Eylül 2019 Pazartesi 14:44

İMF YLE NEYİN PAZARLIĞINI YAPIYORSUNUZ SÖZDE SOLCU VE DEVRİMCİLER

Yorumu oyla      12      7  
Halk 23 Eylül 2019 Pazartesi 13:07

Zaten biz akp ye buyüzden oy vermedik başkan açılım ve megri megri için ama bunlar akıllandı bu sefer siz bunların yaptıklarını yapmaya başladınız şuanda chp batının hdp si oldu Apo’nun heykelini dikeceğiz diyen şahıs bir anda masum oldu sayenizde İstiklal marşı okunurken Meclisi terk edenlere sesiniz çıkmıyor andımız kaldırıldı çıtınız çıkmıyor sırf hdpliler küsmesin diye Ermeni soykırımını kınayamıyanlarla birlikte hareket ediyorsunuz Mustafa Kemal’in askerlerine it sürüsü diyen bunlar pkklılar İçin saygı duruşunda duran bunlar bu halk akp yide chp yide affetmeyecek Atatürkçü şer partiden atıldı artık marjinaller chp yi doldurdu İzmirliler çok şımarttı sizi çok

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP-IMF görüşmesi iddiasına tepki!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile ...
Bakan Soylu: KHK ile ihraç edilenlerin sayısını açıkladı!
İçişleri Bakanı Soylu, "Emniyet teşkilatından 17-25 Aralık ve 15 Temmuz ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki cinayet üzerinden hükümete salvo!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti-MHP ittifakının erken seçime ...
 
Erbakan'dan İzmir mesajları: Biz adil düzenin temsilcisiyiz
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Biz adil düzenin temsilcisiyiz. ...
Erdoğan ABD'de konuştu: Hesap soracağız!
umhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de Türk, soydaş ve Müslüman toplumuyla buluşmada ...
Mehmet KARABEL yazdı... Belediyeler nasıl 'CV bank' oldu?
Mehmet KARABEL yazdı... Belediyeler nasıl 'CV bank' oldu?
 
Erdoğan, ABD'li Senatör ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Senatörü Lindsey Graham'ı kabul etti.
Altun'dan Amerikan kamuoyuna FETÖ uyarısı
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Sevgili Amerikalılar, FETÖ'nün yalnızca ...
CHP'li Arslan: 5 yılda 181 bin 891 çocuk uyuşturucu madde ile tanıştı!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, suça sürüklenen ve mağdur edilen ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva