HABERLER>POLİTİKA
15 Ekim 2019 Salı - 15:42

CHP'li Yücel'den 'uzlaşı' mesajı, belediye başkanlarına çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kongre süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun “uzlaşı adayı” çağrısının yerinde olduğu belirten Yücel, belediye başkanlarının kongre sürecine müdahale etmemesini vurguladı.

CHP li Yücel den  uzlaşı  mesajı, belediye başkanlarına çağrı!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi işliyor. Mahalle delege seçimleriyle verilecek startın ardından sırasıyla ilçe kongreleri ve ardından il başkanlığı seçimi yapılacak.

Süreç ile ilgili olarak İl Başkanı Deniz Yücel değerlendirmelerde bulundu. Yücel, katıldığı bir canlı yayında yaptığı değerlendirmede “uzlaşı adayı”nın ihtiyaç olduğunu ve seçimler sürecinde belediye başkanlarının müdahale gelmemesinin gerekli olduğunu açıkladı.

KILIÇDAROĞLU’NUN ÇARSISI: TALİMAT DEĞİL TEMENNİ
İl Başkanlığı görevinin ateşten gömlek olduğunu belirten Yücel, “CHP Türkiye’yi yönetmeye talip bir parti. Türkiye’nin ihtiyaçlarına baktığımızda en önemli ihtiyaç uzlaşı... Kamplaşma, kutuplaşma siyasetinden ülkeyi uzak tutmak. Ülkenin böyle bir ihtiyacı varken CHP buna soyunmuşken biz parti içinde neden uzlaşıyı sağlamayalım ki... Uzlaşı olabilir. Genel Başkanın söyledikleri talimat olarak yorumlamak yanlış. CHP hukuk kurallarıyla yönetilir. CHP her zaman demokrasiyi kendi içinde yaşattı. Önseçim yapıldı-yapılmadı tartışmaları olur ama kongre süreçleri sağlıklı işlemiş sandık kurulmuş ve sonuçlara saygı duyulmuştur. Genel Başkanın ifadeleri temenniydi. Buna ihtiyaç var mı. Bence var. Zaman zaman parti içi çekişme dışarıdaki mücadelemizin önüne geçebiliyor. Bu süreçlerde yaşanan kırgınlıkları tamir etmek kolay olmayabiliyor. Örgütün belli desteğini alan her arkadaşımız ilçelerde, ilde de aday olabilir. Sandık kurulur, çıkan sonuca saygı duyarız. Adaylık yarışı ‘onun adamı olmasın’, ‘bu olmasın, şu olmasın’ çekişmesine girerse adamcılık ekipçilikle olursa CHP’ye faydası yok. Genel Başkanımızın da temennisi böyle olmaması. CHP’ye yakışan şekilde delege seçimlerini ilçe kongrelerini il kongresini gerçekleştireceğiz” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARI PARTİ İÇİ MÜCADELEYE SAPLANMAMALI
Belediye başkanlarının kongre sürecine değil hizmetlere odaklanmasının altını çizen Başkan Yücel, “herkesin yoğurt yiyişi farklı. Herkesin bir yönetim anlayışı var. Kişileri birbiriyle kıyaslamak(Kocaoğlu-Soyer) doğru değil. Ben Sayın Tunç Soyer’in ‘müdahil olmayacağım’ ifadesini önemli buluyorum. Partinin ihtiyacı var. Genel Başkanımız da söyledi. Belediye başkanları hizmetleriyle anılmalı. Bir belediye başkanı parti içi mücadeleye saplanıp kalırsa kendi görevini yapmayı ıskalar. Şuan başkanlarımız gayet başarıyla hizmet ediyorlar. Çok da uyumlu çalışıyorlar” dedi.

BENİ DESTEKLEDİ DİYE ONUN GİBİ DÜŞÜMEM DOĞRU DEĞİL
İmza hareketi sürecinde Kocaoğlu’na destek vermemesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Yücel, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü var. Bağımsızlık benim karakterimdir. Ben bu sözü özümsemiş yaşam tarzı yapmış bir kişiyim. Aziz Bey’le ben 4 yıl çalıştım. Meclis üyesi, grup sözcüsü ve il başkanı olarak. Kongrede desteğini yadsıyamam. Aziz Bey’e saygım sevgim sonsuzdur. O süreçte(İmza hareketi) görüş ayrılığımız oldu. Bu ilişkimizi bozma ya da zedeleme olarak algılanmamalı. Ben doğru yaptığıma inanıyordum. Seçimden kısa bir süre sonra partinin üst kademesine Genel Başkanımıza yönelik yapılan çalışma, yöntem, zamanlama ve üslup olarak doğru değildi. O süreci sancısız şekilde atlatmayı bildik. Aziz Bey beni kongrede destekledi diye onun gibi düşünmem onun dediğini yapmam bence beklenmemeliydi. Alışılmışın dışında bir hareket olabilir. Ben Genel Başkanı temsil ediyorum. Ona göre hareket ediyorum” dedi.

KARİYER PLANIM YOK
Partide verilen her görevi layıkıyla yerine getirmek için çabaladığını belirten Yücel, “mevki makam koltuk için siyaset yapan biri değilim. Kişisel siyasi bir hedefim, siyasi kariyer planlamam olmadı. 99’da CHP’ye üye oldum. Delege olduk, müşahitlik yaptık. Asıl aktif siyaset yaşamım 2014 yerel seçimleriyle başladı. Orada Büyükşehir Grup Sözcülüğü oldu. İl başkanlığı görevi oldu. Ben bu görevlerin hiçbirine hazırlanıp gelmedim, kendimi şuraya hazırlamak gibi bir düşüncem olmadı. Bu saatten sonra da olmaz. Ben görevleri özveriyle yapmaya çalışıyorum. Kişisel kariyer planlamasıyla yapılan görevler sağlıklı olmayabilir. Siz size verilen görevin hakkını vererek yaparsanız parti sizi zaten bir yerlere taşır. Vermezse de canı sağ olsun deriz” dedi.

 
Hülya Koçyiğit'ten Barış Pınarı Harekatı'na destek
 
Yer İzmir... Ölmek için burası tam yeri
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C Erol DURUKAN 16 Ekim 2019 Çarşamba 14:28

Genel bşk'nı dinleyen kim? Delege seçimlerinde örgütün işine karışmayın kongre sürecine müdahale etmeyin diyor kim kimi dinliyor. Bırakın Allah'ın aşkına. Öncelikle delege organizasyonları bitirilmeli Yeterli ve yetenekli kişiler seçilmeli 70 senedir iktidar olamayan bir parti var Öz eleştiri yapılmalı bilinçli yapılanmalı...

Yorumu oyla      4      5  
EVET BENCE DE 15 Ekim 2019 Salı 17:16

Narlıdere Ali Engin, Konak Abdül Batur, Buca Erhan Kılıç, Çeşme Ekrem Oran il başkanı size sesleniyor müdahale etmeyin diyor :)

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'dan dış politika eleştirisi
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Arap Birliği'nin ...
Erdoğan'dan harekat için net mesaj!
Bakü'de Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi'nde konuşan Cumhurbaşkanı ...
CHP'li Kılıç açıkladı: Hukuk fakültesine veteriner dekan!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “19 ...
 
'AB ve dünya, Türkiye'yi desteklemelidir'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Barış Pınarı Harekâtı, uluslararası ...
Akşener: Teröristler ile bir müzakere mi planlanıyor?
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, 'Sayın Erdoğan'a soruyorum; kahraman ...
CHP’li Bakan ‘İzmir’ için meclis araştırması istedi!
TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve partisinin komisyon sözcüsü CHP İzmir Milletvekili ...
 
İYİ Parti Buca'dan tepki çeken paylaşım... İl Başkanı özür diledi, istifayı aldı!
İYİ Parti Buca İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından Milliyetçi ...
Erdoğan net konuştu: Başladığımız işi bitireceğiz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’daki Dünya Türk İş Konseyi ...
Dört dönem başkanlık yapmıştı... İhraç edildi!
Çeşme eski Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu yıllardır üyesi olduğu CHP’den ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva