HABERLER>POLİTİKA
23 Ocak 2020 Perşembe - 11:05

CHP'li Yücel'den 'Menderes' çıkışı: Karalama kampanyası yürütülüyor!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel İzmir Menderes’te kurulması planlanan ve çeşitli tartışmalara neden olan katı atık bertaraf tesisi ile ilgili açıklama yaptı. Yücel, Ekonomik ve çevresel olarak Menderes’e katkı sağlayacak nitelikteki tesisin karalama politikası yürütülerek anlatılmasının İzmir halkına büyük kötülük olduğunu ifade etti.  

CHP li Yücel den  Menderes  çıkışı: Karalama kampanyası yürütülüyor!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel İzmir Menderes’te kurulması planlanan ve çeşitli tartışmalara neden olan katı atık bertaraf tesisi ile ilgili açıklama yaptı. Yücel, Ekonomik ve çevresel olarak Menderes’e katkı sağlayacak nitelikteki tesisin,  karalama politikası yürütülerek anlatılmasının İzmir halkına büyük kötülük olduğunu ifade etti.    

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla Menderes Çakaltepe Gölova mevkiinde kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir’in dördüncü katı atık bertaraf tesisi olacak tesisin siyasi tartışmaların gölgesinde kaldığını vurguladı.

AK Parti’li yönetici ve milletvekillerinin özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı hedef alan açıklamalarının kimseye bir yararı olmayacağına vurgu yapan Yücel, “Kokusu olmayan, çevreye zarar vermeyen, tüm bunların tersine yapıldığı bölgede istihdam sağlayacak tesisi karalayarak sırf siyasi çıkarlara fayda sağlamak ve halkı yanıltmak, bu kentte yönetici sıfatındaki hiç kimseye yakışmaz. AKP’lilere çağrım şudur; İzmir halkına yapılacak hizmetlere engel olmaktan vazgeçin. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de, Menderes Belediye Başkanımız Mustafa Kayalar da, İzmir’de, Türkiye’de hatta en gelişmiş Avrupa ülkelerinde var olan benzer tesisleri örnek göstererek tesisin çevresel ve ekonomik artılarını anlatıyor. Kapalı sistem bir tesis, çöp dağı yok, koku yok, çevreye zarar vermiyor, ortaya çıkacak kompost, atık ısı da bölgede seracılığı geliştirecek, yüzlerce Menderesliye istihdam sağlayacak. Tesisin ürettiği elektriği, ekonomik değeri yine Menderesliler kullanacak. Tesisin yapılacağı bölge konum olarak da, yerleşim yerlerine ve tarım arazilerine uzak. Ama siyasi rant uğruna bölgenin gelişmesine ket vuran AKP’nin siyasi zihniyeti yine devrede ve İzmir halkına hizmeti engelleme derdinde” diye konuştu.

HİZMETİN RANTTAN İBARET OLMADIĞINI ÖĞRETECEĞİZ
ÇED sürecinin sonucunun da önemli olduğunu hatırlatan Başkan Yücel, şunları söyledi:

“Menderes Belediye Başkanımız Mustafa Kayalar’ın da dediği gibi ÇED süreci olumsuz gelirse proje zaten orada olmaz. ÇED süreci olumlu gelirse proje başlar ve burada biz de Belediye Başkanımız Kayalar’a destek olur gerekirse kapı kapı dolaşarak projeyi anlatır, halkın rızasını alırız. Bu işin artılarıyla çalışan bir örneği Harmandalı’nda var zaten. Büyükşehir Belediyemiz hem çöpü bertaraf eden hem de enerji üreten çok başarılı bir tesis kurdu. Bölgeyi çöple ilgili tüm olumsuzluktan kurtaran bir sistem zaten çalışıyor orada. Halkımıza gerçeğin ne olduğunu anlatmamız zor değil. Asıl bu projeyi karalayan ve halkı kandıranların işi zor.  AKP,  gerek 31 Mart’taki İzmir Büyükşehir adaylarının gerekse genel başkanlarının ‘eleştiri’ olarak kullandıkları çöp tesisi üzerinden siyaset yaparak,  tutarsız ve amaçsız bir eylem içinde. Bu eylemin içinde olanların halka hizmetin ranttan ibaret olmadığını anlamaları elbette zor ama biz her adımımızla, ilçe belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarıyla İzmirlilere hizmet etmeye devam edeceğiz.

 
AK Partili Boztepe’den Büyükşehir’e soru:‘’Deprem çalışmalarını hangi birim yürütüyor?’’
 
Uğur Mumcu ölüm yıl dönümünde Narlıdere’de anılacak
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erkut SAĞIR 25 Ocak 2020 Cumartesi 18:41

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de, Menderes Belediye Başkanımız Mustafa Kayalar da, İzmir’de, Türkiye’de hatta en gelişmiş Avrupa ülkelerinde var olan benzer tesisleri örnek göstererek tesisin çevresel ve ekonomik artılarını anlatıyor." Şeklinde yapmış olduğunuz paylaşım var fakat benim birşey dikkatimi çekti. Menderes Belediyesi başkanı Mustafa KAYALAR bu konu İzmir büyükşehir belediyesi gündemine alındığında ve hatta oylama yapıldığı sırada ne kendisi nede meclis üyeleri katılmıyor. Ve kendi açıklamasına istinaden araştırma süresinde iken bu oylama yapılmıştır deniyor. Siz İzmir CHP ilçe başkanı olarak bu yapılan açıklamaya inanıyor musunuz. Geçen 9 aylık süre içerisinde İzmir büyükşehir belediyesi Menderes''e ne hizmette bulunmuş. Bu konuları konuşmak lazım. 1.Kent ekmek projesi dağıtım ağı dışında diye hizmet vermiyor. 2. Süt kuzusu Projesi Menderesli çocuklara dağıtılmıyor. 3. Ulaşım konularında çok önemli sorunlar varken çözüm üretilmiyor. 4. İzmir büyükşehir belediyesine ait spor kompleksleri berbat atıl durumda onarım yapılmıyor. 5.İzmir CHP il başkanı olarak geçen süre içerisinde hem büyükşehir belediyesi hem Menderes belediyesi Menderes''e ne gibi hizmetlerde bulundu. 6. Menderes Belediyesi başkanı Mustafa KAYALAR seçim öncesinde paylaşmış olduğu proje kataloğundan geçen 9 aylık sürede hangisini yapmış. Biz Mendereste oturan vatandaşlar olarak hizmet bekliyoruz çöp değil.

Yorumu oyla      4      5  
Tevfik akyol 24 Ocak 2020 Cuma 15:21

Bunun adını ne koyarsanız koyun menderes ne böyle bir istihdam ne böyle bir projeye ihtiyacı yok eğer ihtiyacınız var ise gidin başka yerde yapın siyaset uğruna koltuk uğruna çöplüğe kati atik yok bilmem ney adı verip insanlari çöplüğe mahkum etnegin biz Menderes''e çöplük istemiyoruz

Yorumu oyla      4      5  
Sakin izmirli 24 Ocak 2020 Cuma 14:10

Öncelikle Adnan Menderes Havalimanı yolu protokol yolu olmasına rağmen Ege Serbest Bölge (ESBAŞ) servis araçları ve sevkiyat araçları yoğunluğu varken tam karşısında OPTİMUM Avm trafiği eklendi biraz ilerisinde Sarnıç sanayisine geçen köprünün tek şerit gidiş geliş yol olmasından kaynaklı yoğunluk eklenince trafik katlanma bir hal alıyor birde bu trafiğe çöp sevkiyatı eklenince Karabağlar ve Buca Narlıdere otobandan Gaziemir yönüne katılım sağladıklarına trafik katlanılmaz bir hal alacak diğer artı eksiler düşünülürken sevkiyatında sorun yaratacağı unutulmamalı

Yorumu oyla      4      5  
hasan Ata 24 Ocak 2020 Cuma 11:20

bu kadar sacma bisey olmaz bu ne cop seviciligidir anlamadim arkadas gumuldurden haftada 1 veya 2 defa bolgenin copu Harmandalina gidiyor giderken yollara biraktigi ozellikle rampalarda pis cop suyu asvaltta komle koku birakiyor ve spor yaparken bisiklet mesala kokudan durulmuyor ve bu hafta da 1 veya 3 oldugunda ustelik tek arac o dediginiz tesise gunde belki 200 arac gelecek sadece bos araclar gecse o bile bolgeyi oldurur sinek bocek koku yazik aydin bir insanin bolgesine bu kadar duyarsiz ve ilgisiz olmasi bu arada bende CHP liyim Tunc bey ayni tesisi Seferhisara yapabilir mesela

Yorumu oyla      4      5  
Filiz Uzun Doğan 24 Ocak 2020 Cuma 01:39

Bu açıklamaları bir CHP sempatizanı olarak çok gerçekçi bulmuyorum. Yöre zaten turizm bölgesi İzmir su havza bölgesi başka yer bulunmadı da kıyıya yakın yer e niye kuruluyor. Koku yok diyorsunuz Frankfurt un içinde çok daha gelişmiş çöp tesisi var yakınında oturanlar çok şikayetçi ne kadar olsa da koku yine oluyor. Tesise karşı değilim ama yapılacak beldeye yapılmasına karşıyım.

Yorumu oyla      5      5  
süleyman 23 Ocak 2020 Perşembe 17:57

Bir menderesli olarak Tesise karşı değiliz Bu tesizin menderese olmasına karşıyız okadar kaliteli bir tesis gidip ege ünv göbeğine yapsın Bucaya yapılsın Torbalıda olur Mederes değil yeri

Yorumu oyla      5      5  
Smyrnoff 23 Ocak 2020 Perşembe 16:06

İnsanlar da ciddi anlama problemi var . Bir tanesi çöplüğü savunmaktan bahsediyor. Bu aynı habere 3. kez yazışım. yapılan şey çöplük değil. çöp depolama alanı değil!!! çöp bertaraf etme tesisi. yani aşağıda gürkan isimli arkadaşın yazdıgı gibi e " ÇÖP ÖĞÜTME FABRİKASI" Bu kadar basit bir konu. ancak Bu işin AKP si CHP si de yok. Aşagıda akp li gençleri kırdıysam kusuruma bakmasınlar. Bu işin bilimle alakası var. yani Bazı şeyleri ısrarla anlamak istemiyorsanız lütfen anlayana kadar okuyunuz .

Yorumu oyla      9      7  
Gürkan 23 Ocak 2020 Perşembe 15:07

Kilometrelerce uzakta olan Seferihisar katı atık bertaraf tesisi için daha uygunmuş :) Sırf büyükşehir belediye başkanı Seferihisar'dan gelme diye saçma sapan şeyler yazılıyor. Yahu yapılacak olan tesis çöp döküm alanı değil, fabrika. Buraya katı atık transfer noktalarından büyük kamyonlar çöpleri getirecek, fabrikada da işlenecek. Atık, koku yok. Menderes, Torbalı zaten sanayi alanları olan bir bölge. Şehrin belli bölgelerine benzer tesisler yapılacak. Kuzeye yapılacak proje için tartışmalar sürerken şehirden, projelerden bihaber olanlar güneye yapılsın diyorlardı. Güneye de zaten yapılacak diye defalarca yazdık ama anlayana.

Yorumu oyla      9      6  
chp li sevket 23 Ocak 2020 Perşembe 15:03

Madem o kadar katkı sağlıyor Buca'ya veya Seferihisar'a yapılsın Menderes'e baraj'ın katkısı yeter.Menderes'li kardeşlerim ben Menderesli'yim diyen herkesin bu çöp tesisine karşı çıkması gerekir.Baraj yapılırken gerekli tepkiyi koyamadık çok şey ve çok şey kaybettik.Gerekli tepkiyi koymaz isek çok şey kaybeteceğiz ama çok geç olacak.Şimdi siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakalım ve MENDERES PARTİSİNİN militanı gibi çaışalım .

Yorumu oyla      4      11  
Paşa 23 Ocak 2020 Perşembe 14:17

Çöplüğü savunan arkadaşlar yakınında böyle bir tesis isterler mi kendi kendilerine bir sorsunlar lütfen. bunun Akpsi chpsi yok. Senin çöpün gelecek benim olduğum yerde işlenecek vs. bunu kimse istemez. Kaldı ki orası turizm ve tarım bölgesi. Resmen saçmalık.

Yorumu oyla      5      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Boztepe’den Büyükşehir’e soru:‘’Deprem çalışmalarını hangi birim yürütüyor?’’
Manisa depremi, depreme hazır olup olmadığımızı akıllara getirirken, İzmir ...
CHP'li Polat'tan 'Rekabet Kurumu' raporu!
CHP'li Polat’ın Meclis gündemine taşıdığı Rekabet Kurumu hakkındaki soru ...
Renkli görüntü: AK Partili Dağ, Öykü Arin’le oyun oynadı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, lösemi ...
 
Başkan Sürekli’den Burak Oğuz çıkışı: CHP başından beri inkar içinde!
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan ...
Karşıyaka’da devir-teslim zamanı: Koç’tan Yıldırım’a beyaz çiçekli teşekkür!
Mahalle delege seçimlerinde mavi listeler tarafında yer alan Koç, beyaz ...
CHP İzmir’den kongre çağrısı!
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 8 Şubat Cumartesi Günü gerçekleşecek il ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan Soyer’e telefon: Tosun'a görev verin!
Dikili’de bir dönem CHP’den belediye başkanlığı yaptıktan sonra tekrar ...
AK Partili Artcı’dan flaş 'çöp' mesajı: Kayalar sokağa çıkmasın!
Menderes’te yapılması planlanan çöp tesisi için konuşan AK Parti İlçe ...
Çavuşoğlu'ndan Rusya'ya İdlib çağrısı!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'de durumun hala kritik olduğunu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva