HABERLER>POLİTİKA
7 Ekim 2020 Çarşamba - 09:22

CHP’li Yücel’den AK Parti’ye ’18 ay’ yanıtı: İzmir’den habersizler!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görevinde geçirdiği 18 aylık sürece ilişkin eleştirilerine yanıt verdi.

CHP’li Yücel’den AK Parti’ye ’18 ay’ yanıtı: İzmir’den habersizler!

AK Parti’nin yaptığı, Tunç Soyer’in 18 aylık görev süresine ilişkin eleştirilere bakıldığında Soyer’in ve İzmir Büyükşehir belediyesinin çok başarılı bir 18 ay geçirdiğinin ortaya çıktığını ifade eden Yücel “   Eleştirilere bakılınca, yapacak bir eleştiri bulamadıkları için kendilerinin değimiyle lay lay lom yapmışlar” dedi.

İzmirlilerin, AK Parti’den “laf ola beri gele açıklamalar değil”,  artık iyice arapsaçına dönmüş ülke yönetimindeki krizler hakkında ne yapacaklarını duymak istediğini belirten Deniz Yücel “Yoksa hem Soyer’in hem büyükşehir belediyesinin icraatlarını zaten İzmirliler görüyor ve destekliyor. Verilen desteği görmek için AKP’liler kendi yaptırdıkları anketlere baksınlar yeter” ifadelerini kullandı.

Yücel açıklamalarında şunları dile getirdi:

ELEKTRİĞE YÜZDE 35 ZAM YAPANLAR…
İzmir’de yerel yönetimlere bakıldığında muhalefette olan AKP’nin Sayın Soyer’in yönetimine, büyükşehir belediyemizin icraatlarına eleştirileri olması son derece normaldir. Gerçekçi, yapıcı ve İzmir’in faydasına olacak eleştirilerinden eminim ki Sayın büyükşehir belediye başkanımızda faydalanmak ister. Ancak, yapılan eleştiriler Türkiye’nin ve İzmir’in gerçekleri ile alakası olmayan, tamamen tartışma yaratmaya ve karalamaya yönelik bir anlayışla yapılmış. Mesela İZSU zammından şikayet etmeye AKP’li yöneticilerin ne kadar hakkı var sorgulamak gerekir. AKP iktidarı elektriğe 2020 Mart ayına kadar 15 ay içinde, yüzde 35,58 zam yapmış. Suyu toplarken, arıtırken, hanelere ulaştırırken elektriğe ihtiyacınız var. Yaşanan krizler sebebiyle diğer altyapı çalışmalarındaki maliyetlerin artışını, iktidarın salgını bahane ederek, belediyelerin iller bankasından gelen ödeneklerine kesinti uygulamasını, dövizdeki rekor artışı bir kenara bıraktığınızda bile, elektriğe yapılan bu fahiş zam suya zammı kaçınılmaz kılmıştır. AKP’liler İzmir’de kaçınılmaz olan su zammını şikayet edeceklerine, elektriğe yapılan zamların hesabını versinler. Sayın Soyer’i karalamaya çalışarak, halkı ezercesine yaptıkları fahiş zamlardan kaçamazlar. Hadi kuldan utanmıyorlar, Allah’tan da mı korkmuyorlar?

İZMİR’DEN NASIL BU KADAR HABERSİZ OLURLAR ANLAMIYORUZ
İZSU üzerinden yapılan eleştirilere de cevap veren Yücel, “Derslerine o kadar kötü çalışmışlar ki, belediyemizin en iyi çalışan birimlerinden İZSU üzerinden eleştiri yapmaya kalkmışlar. Büyükşehir belediyemizin çoktan yapıp hizmete soktuğu ve tüm İzmir’in bildiği İZSU yatırımları ve icraatlarından bazılarını kendilerine anlatmak isterim” diyerek, İZSU hizmetleri hakkında şu bilgileri verdi;

İZSU, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisine dört büyük pompa istasyonunda 38 milyon TL. maliyetle koku giderim sistemleri kurdu.

Karşıyaka, Bayraklı, Gümrük ve Çiğli pompa istasyonlarında yaşama geçirilen proje sayesinde tesislerin çevresinde koku şikayeti sona erdi.

Bugün Meles’te en ufak bir koku yok. Arap Çayı’nda, Manda Çayı’nda, Bostanlı Deresi’nde çok önemli temizlik ve rehabilitasyon çalışmaları yapıldı.

Foça-Gerenköy Atık Su Arıtma tesisinin yapımı tamamlandı ve hizmete alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Manisa’daki Gördes Barajı’ndan gelen suyu arıtmak için Bornova’nın Kavaklıdere mevkiinde içme suyu arıtma tesisi kurup ön işletmeye aldı. Şimdi de, Kavaklıdere İçme Su Arıtma Tesisinden gelecek suyu, İzmir’in farklı bölgelerine ulaştırabilmek için entegre hat döşeniyor.

Dibi delik olduğu için su tutulmayan Gördes Barajı ile imza attıkları skandaldan hiç bahsetmeyenler İzmir’in birkaç bölgesindeki su sorununu dillerine dolamaktan geri kalmıyor. Ama bakın 550 günde o bahsettikleri sorunlarında da büyük adımlar atılmış durumda. Mesela, Foça’da şebeke ve iletim hatları ile birlikte yaklaşık 100 kilometrelik imalat devam ederken, ilçeye su aktaran 22 kilometrelik eski ve yetersiz iletim hattının yenileme çalışmaları bitirilip devreye alındı.

Bu hizmetleri bilmedikleri için belki kısa bir şaşkınlık yaşayabilirler. Ama bilsinler ki, daha bunlar gibi birçok hizmet İzmir için yapılıyor. Yani onlar konuşurken büyükşehir çalışıyor.  Biraz zahmet olacak ama bir ara bu hizmetlerin götürüldüğü ilçelere gider, halkın arasına karışırlarsa, ne anlatmak istediğimizi yerinde görürler. İzmir’de yaşayıp da, nasıl İzmir’den bu kadar habersiz olunur? Anlamak mümkün değil.

SOYER HALKI YOKSULLUĞA VE YALNIZLIĞA TERK ETMEDİ
CHP İzmir il başkanı Deniz Yücel, İzmir büyükşehir belediyesinin çevre, tarım, altyapı, ulaşım, istihdam, kültür ve salgınla mücadele konularında başarılı ve örnek gösterilen işlere imza attığını belirterek açıklamalarına devam etti. Yücel, mevkidaşının yaptığı “icraat yok göz boyuyorlar” suçlamasına da yanıt verirken. “Evet, Soyer göz boyuyor.  AKP’nin batık hale getirdiği ekonomik düzende;

Tek kalemde 300’den fazla yepyeni otobüsü halkın hizmetine sunmak göz boyamaksa, göz boyuyor.

Kurmak istenen katı atık bertaraf tesisi iktidar tarafından yıllarca engellenirken, Çiğli’de kurulan Biyogaz tesisi sayesinde 96 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji üretmek, göz boyamaksa göz boyuyor.

Türkiye’de ilk kez kurulan Acil Çözüm Ekipleri ile sokak sokak sorunların hızlıca tespit edilmesi ve hızlıca çözülerek halkın derdine çare olunması göz boyamaksa, göz boyuyor.

Köylümüze ve üreticimize sadece 550 günde 206 milyon liralık destek vermek,

Kırsaldaki insanlar geçimini sağlayabilsin diye 321 köyde, 2 bin 772 üreticiye 10 binin üzerinde küçükbaş hayvan dağıtmak,

Ekonomik krize rağmen İzmir’in metro ağını adım adım Narlıdere’ye götürmek göz boyamaksa,

Evet, Sayın Soyer ve büyükşehir belediyemiz göz boyuyor. Ama döviz artışı almış başını gitmişken, işsizlik insanları intihar ettirecek boyutlara ulaşmışken, emekliler “açlıktan ölmek istemiyoruz” diye haykırırken, vatandaşa salgında 5 maske dağıtılamamış, çözüm diye insanlar daha da borçlandırılmışken;  Sayın Soyer çıkıpta Türkiye uçuyor, ekonomimiz büyüyor yalanlarını söylemiyor. Birilerinin yaptığı gibi kafasını kuma gömüp, halka yalanlar söyleyip, saraylarda israf içinde yaşamıyor, halk ne hali varsa görsün demiyor. Bunun içinde AKP’nin hedefinde” dedi.

HÜKÜMET ELEKTRİK FABRİKASINDA İZMİR’İ ENGELLEDİ
İzmirliler olarak AKP’den umutlarını zaten kestiklerini ifade eden Yücel “Bu iktidarın İzmir ve Türkiye’ye verebileceği bir şey kalmadı. Bunu halkımızda görüyor. Ama en azından İzmirlinin malını İzmirliye bıraksınlar diye uğraşıyoruz, onunda önünde engel oluyorlar. Bunun en büyük örneği de Elektrik fabrikasıdır. 2019 yılında bu tarihi bina satışa çıkarıldı, 16 Nisan 2019 tarihinde ihaleyi büyükşehir belediyemizin iştiraki olan Grand Plaza şirketi kazandı. Tüm İzmir büyük bir sevinç yaşadı. Çünkü bu alan ranta kurban edilmeyecek, halka, eğitime ve İzmir’e kazandırılacak, yaşayan bir yer olacaktı. Ama bu iktidar İzmirlilerin bu sevincini de kursaklarında bıraktı ve bu ihaleyi, “sadece özel şirketler katılabilir” diyerek iptal etti. Oysaki, zaten ihaleyi kazanan belediye iştirakinin yüzde 50’si özel şirkete ait. Ama buna rağmen büyükşehir belediyemizin girişimleri sonuçsuz kaldı. O dönemde “aracı olacağız, ihalenin geçerli sayılması için çalışacağız” diye nutuklar atan AKP’lilerin bu söylemleri de boş çıktı. Şimdi kalkmış bu binanın müze olacağı gibi bir söylem üretmişler. Burası büyükşehir belediyemiz tarafından tıpkı eski DGM binasının meslek fabrikası yapılması gibi, işsizliğin önlenmesini, gençlerin eğitimi sağlamak, Ar-ge çalışmaları yapılmak için kullanılması, İzmirlilere fiilen hizmet etmesi gereken bir merkez olmalıdır. Ama AKP yine kendisine yakışanı yaptı ve İzmir’i bir konuda daha engelledi. Demek ki, kendilerini ne İzmirli hissediyorlar ne de İzmirlinin hakkını korumak gibi bir dertleri var. AKP’liler İzmir adına çalışıyorlarsa ispatlasınlar. Elektrik fabrikasını büyükşehir belediyesinin kazandığı ihale doğrultusunda İzmir’e kazandırsınlar, biz de samimiyetlerini görelim.  Yoksa bir kez daha anlaşılacak ki, dillerinden dökülen İzmir’in hakkı, İzmir’e hizmet söylemleri sadece İzmirlileri oyalamak ve kandırmak içinmiş.

 
Selçuk'taki JES meclis gündeminde: Bakan Kurum'a 5 kritik soru!
 
Cani sapıkların cezası belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'taki JES meclis gündeminde: Bakan Kurum'a 5 kritik soru!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Selçuk'a bağlı Havutçulu Mahallesi ...
Mehmet KARABEL yazdı... Acaba yine İzmir’in adayı olur mu?
Mehmet KARABEL yazdı... Acaba yine İzmir’in adayı olur mu?
Dışişleri'nden AB'nin Türkiye Raporu'na tepki
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Komisyonu 2020 Türkiye Raporu'na tepki göstererek, ...
 
AK Parti Menemen'de aday belli oldu
AK Parti Menemen 7. Olağan Kongresi'nde başkan adayı Ahmet Can Çelik oldu.
MHP’de kongre takvimi belli oldu
MHP İzmir İl Teşkilatı’nın kongre takvimi belli oldu. MHP İzmir İl Başkanlığı’nın ...
'Millet İttifakı'nı nasıl dağıtırız diye bakıyorlar'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. CHP ...
 
CHP'li vekilin koronavirüs testi pozitif çıktı
CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, koronavirüs testinin pozitif olduğunu duyurdu.
İYİ Parti'de liste krizi sürüyor: 13 isim katılmadı
İYİ Parti'de 2. Olağan Kurultay'ın ardından başlayan liste krizi, TBMM'de ...
Akşener: İzlenen yanlış politikalar doları arttırıyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "2002 senesinde milletin dertlerini, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva