HABERLER>POLİTİKA
21 Şubat 2018 Çarşamba - 15:24

CHP'li vekillerden Bayraklı Belediye Başkanı'na sert tepki: O koltuk çözüm üretme yeridir!

İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde krize neden olan Özkanlar Pazarı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na taşınmasına tepki gösteren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a sert yanıt CHP’nin iki milletvekilinden geldi. Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Ali Yiğit, Karabağ’dan sorunu çözmesini istedi

CHP li vekillerden Bayraklı Belediye Başkanı na sert tepki: O koltuk çözüm üretme yeridir!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Bayraklı İlçesi Özkanlar Semti’nde belediyenin mahkeme kararını gerekçe göstererek kaldırdığı pazaryeri ile ilgili tartışmalar sürüyor. Bölgede yaşayan binlerce vatandaşın ihtiyacını karşılayan pazarı uygun yer bulmadan kaldıran Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a tepki gösteren pazarcı esnafı önce eylem yapmış daha sonra da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na giderek durumu anlatmıştı.

AK Parti’nin de müdahil olduğu süreçte Bornova sınırlarında bulunan Otoyol Viyadükleri’nin altına Pazar kurulması fikrine de Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila karşı çıkmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sorunun çözüm yerinin Bayraklı olduğunu işaret etmesinin ardından süren belirsizlik içinde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’dan açıklamalar geldi. Başkan Karabağ, “Pazaryeri sorununu genel başkana götürenleri esefle kınıyorum” dedi.

İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Hamdin Erişen ile Ankara’ya giden oda yönetim kurulu üyelerini Kılıçdaroğlu ile görüştüren CHP İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Ali Yiğit, Başkan Karabağ’a sert tepki gösterdi. Bornova’da bir dönem belediye başkanlığı da yapan Milletvekili Sındır, “Bu kentin sorunudur. Sadece pazarcının değil orada alışveriş yapanın da sorunudur. Doğrudan sorunun sebebi de çözüm yeri de yerel yönetimlerdir. Yer bulamıyorsan soruna el atarsın, çaba sarf edersin. Amaç çözümsüzlük değil çözümden yana tavır koymaktır. Pazarcılar esnafıyla oturulur, ikna edilmeye çalışılır. Yerelde çözemeyen pazarcı üst makamlara gidiyor. Bornova Belediyesi kendi açısından bakıyor. Orada bir Pazar var zaten.  Ve Özkanlar’da kurulan sonra kaldırılan pazarın yeni yeri olarak gösterilen viyadüklerin olduğu yere de çok yakın. Gün olarak da birbirinin ardından açılıyor. Sorunu oraya yönlendirmek de Bayraklı açısından mantıklı da değil. Bornova Belediyesi’nde yıllarca bu konuda çalıştım ve milyonlarca lira kamulaştırma ödedim. Kınamakla olmaz. Başkan önce, pazarcı esnafını çağıracak, muhatap olacak. Kendi esnafı, yurttaşı olarak görecek ve öyle çalışacak. Büyükşehir ile oturacak, konuşacak. Yeri varsa isteyecek. Yoksa alan kiralayacak. Çözümsüzlük olabilir ama çözüm için de çalışma olur. Ne yazık ki biz bunu Bayraklı’da göremiyoruz” dedi.

KİŞİSEL DEĞİL KAMUSAL BAK
Milletvekili Sındır, Başkan Karabağ’ın sorunlara siyasi pencereden kişisel bakmaması gerektiğini de vurguladı. Sındır, “Pazarcı esnafı İzmir’den gelmiş. Ankara’da biz kendileriyle ilgilendik. Kimseyi biz genel başkana şikayet etmedik. Esnaf da şikayet etmedi. Bu sorunun çözümü için çalışılması gerektiğini ortaya koydular. İnsanlar sorunlarının çözülmesi için gereken girişimleri yapıyor. Genel başkan da zaten ‘belediye başkanıyla görüşeceğim’ dedi. Sorunun ve pazarcıların buraya gelmesine engel olacak olan kişi bizzat Hasan Karabağ’ın kendisidir. Biz, siyaset yapıyoruz. Halkın yanındayız. Yerelde vatandaşın, esnafın çıkarları söz konusudur. İnsanlar taze, ucuz gıda alıyor. Marketlerden değil hepimiz pazardan alıyoruz. İnsanlar da bunu yapıyordu. Vatandaşı büyük marketlere itmeye kimsenin hakkı yoktur. Belediye başkanı meselelere kişisel değil toplumsal bakmalıdır” diye konuştu.

YAPILAN SUÇ MUDUR?
Pazarcıların Kılıçdaroğlu ile buluştuğu ziyarette yer alan bir diğer isim Milletvekili Ali Yiğit de, kimseyi şikayet etmediklerini söyledi. Yiğit, “İzmir Pazarcılar Odası’nın başkanı CHP’lidir. Oda yönetiminin de düşüncesi, görüşü bellidir. Biz yanımıza gelene ‘git’ diyemeyiz. Randevu talepleri vardı. Ağırladık, onlarla sohbet ettik sorunlarını dile getirdik. Zaten mahkeme kararının olduğunu, belediye başkanının bu konuda kararının bulunduğunu anlattık. Biz ‘başkan çalışmıyor, iş yapmıyor, bunu bilerek yaptı’ demedik. Kötü bir niyetimiz de yoktu. Pazarcı esnafını, insanları genel başkana götürmek suç mu oldu? Partimizi temsil eden milletvekilleri olarak onları dinleyeceksiniz. Sorunlarına bakacaksınız. Orada sizin kentinizde yaşayan insanlara kucak açacaksınız. Aksi takdirde görev yapmış olmazsınız. Bizim belediye başkanıyla şahsi bir problemimiz yok ama bu pazarcıların çözülmesi gereken sorunları var. Milletin vekilleri olarak halkımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

 
CHP İzmir'den flaş karar: Pastayı kesti, mumları üfledi... İhraç edildi!
 
Konak'ta Şair Asım Gönen’e vefa zamanı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Remziye Arabacı 22 Şubat 2018 Perşembe 13:28

Lütfen artık bir çözüm bulun,neredeyse 2 ay olacak pazarımıza hala bir yer bulamadınız!!!Hiç mi vatandaşı düşünmüyorsunuz? Bu sorunu bir an önce çözün biz daha çok madur kalmak istemiyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
Partili 22 Şubat 2018 Perşembe 08:22

Bu adamın partimize en büyük zararı verdiği aşikardır sayın başkan güç zehirlenmesi yaşıyor herşeyi o bilir herkesten üstündür mantığı var yazık

Yorumu oyla      11      5  
Mürvet güleç 22 Şubat 2018 Perşembe 06:24

Ben yetmiş yaşındayım özkanlar ilkokulunun yanında oturuyoruz pazarımız kalkınca ben yürüyerek pazar arabası ile çamkırAn pazarına gidiyorum dizimden ameliyatlıyım pazarımı istiyorum telekomun orada pazara uygun arsa var ama sahipleri özkanlar anlaşsanız

Yorumu oyla      11      5  
SMYRINA MEYDANI 22 Şubat 2018 Perşembe 02:02

özkanlar pazarci esnafini smyrina meydaninda martda yapilacak deve guresine bekliyoruz.Martın basında baskan karabağ orda olacak.Bayrakli halkinin ve ozkanlar Pazarci esnafinin sorununu cözmek yerine deve güreşiyle mesgul kendileri.

Yorumu oyla      11      5  
Lütfi Canbulat 22 Şubat 2018 Perşembe 00:26

Sayın vekillerimiz Ali Yiğit ve Kamil Okyay Sındır''a,Özkanlar ve İzmir halkına ve pazarcı esnafına gösterdikleri destekten dolayı,pazarcı esnafı olarak çok çok teşekkür ederiz.Bayraklı Özkanlar pazarı,İzmir''in en gözde pazarıdır.İzmir''in bütün semtlerinden yüzbinlerce vatandaş,oradan memnuniyetle alışveriş yapmaktadır.Pazarın kapanması,hem esnafın,hem de vatandaşın mağdur olmasına neden olacaktır!!!

Yorumu oyla      11      5  
Bilal Dutak 21 Şubat 2018 Çarşamba 22:53

Hay Ağzınıza Ve Yüreğinize Sağlık Sayın Milletvekillerim Kamil Okyay Sındır Ve Ali Yiğit Tam Bizim Gerçek Bir Vekilimiz Ve Gerçek Bir Temsilcimiz Oldunuz Sizden Allah Razı Olsun Gerçek Bir Hak Ve Gerçek Bir Halkçısınız Sağolun Varolun Teşekkürler İzmir Pazarcıları Sizden Gurur Duyuyor........

Yorumu oyla      11      5  
Onur 21 Şubat 2018 Çarşamba 21:29

Pazarcı kardeşlerimiz yapılacak en dogru yolu izlemiş halka hizmet veren bir pazarı kaldırmak o kadar çok kolay olmamalı hasan başkan neden elini taşın altına koymuyor halkı bu kadar neden magdur ediyor anlamadık bizim huzur buldugumuz yerdi ÖZKANLAR PAZARI

Yorumu oyla      12      5  
hasan akçakaya 21 Şubat 2018 Çarşamba 21:28

Sayın vekillerimizin duyarlılıgından dolayı teşkur ederim. Pazarcı esnafı.

Yorumu oyla      12      5  
Ali candan 21 Şubat 2018 Çarşamba 20:32

Kamil Baskan bayrakliya belediye baskani olsun...

Yorumu oyla      14      6  
mehmet 21 Şubat 2018 Çarşamba 19:19

Ozkanlar pazarı icin iki aydır hasan. Karabbağ hiç bi girişide bulunmamıştı uygun yer var ama elini taşın altına koymuyor bornovaya neden ylnlendiriyor yeni yapılan arttavırın. arkasında uygun yervar neden bakmıyor neden olan projeyi rafa kaldırmış sorrulmalı

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'den flaş karar: Pastayı kesti, mumları üfledi... İhraç edildi!
Menderes Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Zeki Taşyakan partisinden ihraç ...
İzmir vekillerinden 'tüzük' çıkışı: Daha az kontenjan, daha çok ön seçim!
CHP, 9- 10 Mart tarihleri arasında 19. Olağanüstü Kurultayı toplayarak ...
İzmir'deki o köyler Manisa'ya bağlanmak istiyor
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay "Ege'nin Uludağ'ı" olarak adlandırılan ...
 
Bakan Zeybekci'den Booking.com açıklaması
Ekonomi Bakanı Zeybekci, Bloomberg ile gerçekleştirdiği mülakatta Booking.com'un ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan flaş Afrin açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair açıklamalarda bulundu. ...
CHP’li Yüksel’den mesaj yağmuru: Kocaoğlu ile dostluğumuz mezara kadar ama…
Yüksel, “Çok eski dostuz. Mezara kadar sürecek. Ama siyasette her zaman ...
 
CHP İzmir'den ziyaretler tam gaz! Gündemde OHAL
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığındaki heyet, İzmir Tabip Odası ...
CHP'li Purçu'dan hükümlü işçiler için hükümete çağrı
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’yı ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili ...
BBP'den ittifak için net açıklama
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, başından beri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva