HABERLER>POLİTİKA
19 Nisan 2019 Cuma - 12:53

CHP’li vekil Sındır: İzmir bu döneme farklı bir heyecanla giriyor!

İzmir Milletvekili Sındır, 31 Mart yerel seçimleriyle birlikte oluşan yeni tablo için konuşurken, “İzmir bu döneme farklı bir heyecanla giriyor. Aziz Bey dönemlerinde de bu heyecanı yaşadık, Soyer’in biraz daha farklı bir tarzı olduğunu görüyoruz. Soyer ve ilçe belediye başkanlarımızın motivasyonunun yüksek olduğunu düşünüyorum. Bizlere onlara destek vermek düşüyor. Bu kente dair başkanlarımızın vereceği daha çok kararları var. Önlerinde çok önemli karar bekleyen meseleler var” dedi.

CHP’li vekil Sındır: İzmir bu döneme farklı bir heyecanla giriyor!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Geride kalan 31 Mart yerel seçimlerini değerlendiren Vekil Sındır İstanbul’daki tartışmalı süreç üzerinden açıklamalarda bulundu. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarının ilk icraatları hakkında konuşan Sındır, performanslara dair yorum yaptı.

İZMİR BU DÖNEME FARKLI BİR HEYECANLA GİRİYOR
Sındır, “İzmir’de Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarımız göreve gelir gelmez verdikleri sözleri en kısa sürede hayata geçirme çabası içinde oldular. Elektrik fabrikasının binalarının satış işlemi konusunda Sayın Soyer bunu daha önce de söylüyordu. Her ne kadar ihaleye belediyelerin ve kamu kurumlarının giremeyeceği söz konusu olsa da belediye şirketi ihaleye girmiş ve almıştır. Orası çok kıymetli bir taşınmazdır. Aynen Sayın Kocaoğlu’nun Havagazı Fabrikası’nı restore ederek kent insanın ihtiyaçlarını karşılayacak hale dönüştürmesi gibi burası da böyle olacaktır. Sayın Soyer’in yaptığı büyük bir kazanımdır. Soyer yatırım ve hizmetlerin yanı sıra toplumsal bilinci arttırmaya yönelik, kenti hep birlikte ileriye taşımak adına çevre bilincini arttırmak, katılımcı ve demokratik yönetim anlayışını içselleştirmek adına da rol model oluyor. Buna mutlu oluyoruz. İzmir bu döneme farklı bir heyecanla giriyor. Aziz Bey dönemlerinde de bu heyecanı yaşadık, Soyer’in biraz daha farklı bir tarzı olduğunu görüyoruz. Soyer ve ilçe belediye başkanlarımızın motivasyonunun yüksek olduğunu düşünüyorum. Bizlere onlara destek vermek düşüyor. Bu kente dair başkanlarımızın vereceği daha çok kararları var. Önlerinde çok önemli karar bekleyen meseleler var” dedi.

DAHA ÇOK UZUN YOLUMUZ VAR, BAŞARACAĞIZ
Sındır sözlerini sürdürürken, “Seçimler bitmiştir. Biz yerelde ve genelde iktidar olduğumuzda bu ülkede yaşayan tüm yurttaşlarımıza eşit, hakkaniyetli, birlik ve beraberlik duygusunu yücelten, kentlilik bilinci ve yaşam kalitesini arttırırken sevgi, kardeşliği de öncül olarak alan anlayışla yola çıkıyoruz. Soyer, İmamoğlu ve Yavaş’ın dediği gibi birlikte nasıl başaracağımızı göreceksiniz. Bunu görecek ve göstereceğiz. Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak görevini en iyi şekilde yerine getireceğiz. Daha çok ve uzun yolumuz var. Yükümüz ağır ama bunu başaracağız” açıklamasında bulundu.  

İNSANLAR VEFAT ETMİŞ, BUNUN HESABI MI SORULUR?
İstanbul’daki tartışmalı sürecin 17 gün ardından noktalanması ve Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını alarak resmen başkanlık koltuğuna oturmasını değerlendiren Sındır geniş yelpazede açıklamalarda bulundu. Sındır AK Parti’nin farklı noktalardaki sandık itirazları karşısında konuşurken ölü seçmenler konusuna ayrı bir parantez açtı. Sındır, “İstanbul’da her gün 150 kişi ölüyor. Sanki biz insanları mezardan kaldırıp oy kullandırmışız gibi davranılıyor. Bin 229 kişi vefat etmiş ya da adına oy kullanılmış değil. Vefat etmiş kişiler niye listede deniyor? 25 Mart ile seçim arasındaki 6 günde bu insanlar vefat etmiş. Bunun hesabı mı sorulur? Sandık kurulunda geçersiz oylara şerh konulmamışsa o sandık bir daha açılıp sayılmaz. Çünkü orada tüm siyasi partilerin temsilcileri vardır. Muhalefet şerhi yoksa sayım işlemi yapılmaz. Burada hepsi yapıldı. Tüm oylar sayıldı. Hiçbir muhalefet şerhinin de konulduğunu görmedim” ifadelerini kullandı. 

 
'Teklifimize ABD'den olumlu yanıt gelmedi'
 
Mete Tataroğlu hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Teklifimize ABD'den olumlu yanıt gelmedi'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400 hava ve füze savunma sistemleriyle ...
Erdoğan: Asıl gündemimize odaklanmamız şarttır!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ...
CHP'li Sertel: 5 Türk adası Yunanistan’a bırakıldı mı?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Savunma ...
 
CHP'li Beko'dan Soma Davası kararına tepki!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin ...
Hasan Tahsin'in mezarı bulundu mu? MHP'den çağrı var
İzmirli Tarih Araştırmacısı Yazar Yaşar Aksoy’un tarihi belgelerle Şehit ...
Foça'daki yangın Meclis gündeminde!
CHP’li Polat, İzmir’in Foça İlçesi’nin Ilıpınar köyündeki cüruf ve termik ...
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan önemli açıklama!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
YSK, KHK'lı başkanlar hakkında kararını verdi
Yüksek Seçim Kurulu, kanun hükmünde kararname ile ihraç edilenlere mazbata ...
Ümit YALDIZ... İmamoğlu
Ümit YALDIZ... İmamoğlu
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva