HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2019 Pazartesi - 11:54

CHP’li Vekil Sındır: Bizde kavga olmaz yarış olur!

CHP’de yaklaşan kongre sürecini değerlendiren İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Bizim partimize kavga olmaz mücadele olur tartışma olur, yarış olur. Genel Başkanımızın tek aday diretmesi yaptığını iddia edenler de oldu ancak hiç böyle bir şey yok. Kavga edemeyiz ancak uzlaşmalıyız, kendi içimizde uzlaşmamız gerekiyor. Genel Başkanımız böyle bir uzlaşı olursa memnun olacağını ifade etmiştir. Bu olabilir de olmayabilir de” dedi.

CHP’li Vekil Sındır: Bizde kavga olmaz yarış olur!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına katılarak gazeteci Mehmet İşler ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Kent ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Sındır, CHP’de yaklaşan kongre sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

ERDOĞAN’IN ABD’YE GİTMESİ DOĞRU OLMAZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti hakkında açıklama yapan Sındır, “Ben NATO parlamenteri olarak geçen hafta Washington’da idim. Ben oradayken ABD’nin sözde Ermeni soykırımı hakkında kararının ardından biz oradaki toplantılarımızı bırakarak, büyükelçilerimizle birlikte toplantılar yaptık. Oradaki temsilciler meclisi üyeleri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Türkiye’ye karşıt yetişen bir toplum söz konusu ve temsilciler meclisinin de tamamen politik kararlarıyla egemenlik baskısı yapmaya çalışıyor. Ermeni kararı meclislerinde oldukça ezici bir çoğunlukla meclisten geçti. Ben bizzat bu işin tarihçilere bırakılması gerektiğini söyledim. Bu çerçevede size karşı hasmane bir tavır içerisine girmiş bir ABD temsilciler meclisi var. Bizim dış politikada lobi konusunda çok ciddi eksikliğimiz var. Bu şekilde bizim onurumuzu zedeleyen bir mektuba bile gereken karşılık verilmedi. Böylesi bir tutum altında Cumhurbaşkanı’na ABD’ye gidip bir görüşme yapmasının doğru olmadığını zaten Genel Başkanımız da ifade etti. Bu bir kabullenmişlik anlamına gelir. Eğer farklı bir tutum içerisinde olacaklarsa kendileri gelir ve görüşme olur. Temsilciler meclisinde ezici bir çoğunlukla hem sözde Ermeni meselesinde hem de yaptırımlar konusunda alınmış bu kararlar varken Türkiye’nin gidip de görüşme yapmaya çalışması doğru değildir” dedi.

İKTİDAR, İYİ PARTİ’Yİ İTTİFAKIMIZDAN UZAKLAŞTIRMA ÇABASI İÇİNDE
CHP’nin iktidara yürüyen parti olduğunu ifade eden Sındır, “CHP her seçime iktidar olmak için girmiştir. Bugüne kadar bu hedefimize ulaşamamış olsak da 31 Mart seçimlerinde büyük başarı, Genel Başkanımızın göreve geldiği 9 yıldan beri partimizin adım adım sistematik olarak iktidara yürüdüğünün göstergesidir. Bunun önümüzdeki genel seçimlere yansımaları da olacaktır. Bundan sonra da yapılacak önemli görevlerimiz var. İktidarın bazı değerlerimiz üzerinden bir dezenformasyon ile partimize zarar verme çalışmaları var, İYİ Parti’yi ittifakımızdan uzaklaştırma çalışmaları sürdürüyorlar. Sayın Meral Akşener’in de tutumu, bu oyuna kanmayarak ittifakın devamı yönündedir.  CHP hiçbir terör örgütü ile masaya oturmamıştır ancak iktidarın oturmuşluğu vardır. Yine aynı şekilde FETÖ ile geçmişte olan ilişkiler vardı ancak CHP’nin hiçbir zaman hiçbir terör örgütü ile ilişkisi olmamıştır. Bu doğrultuda CHP ilk seçimde iktidar olacaktır. Seçim 2023’te de olsa yarın da olsa CHP her zaman seçime hazırdır ve iktidar olacaktır” diye konuştu.

İYİ PARTİ İLE İTTİFAK DEVAM EDECEK
İYİ Parti’den bazı isimlerin CHP’ye yönelik eleştirilerini değerlendiren Sındır, “Kendi ilke ve değerlerimizden asla taviz vermeyiz. Cumhuriyetin temel ilke ve değerinden, ittifaka devam edebilmek için taviz veremeyiz. Münferit açıklamalar yapılabilir. İYİ Parti ile olan ittifak, ilişkileri ülkemizdeki demokrasiyi, toplumsal barışı, ekonomiyi düzeltmeye yönelik bir birlikteliktir. İttifak devam edecektir” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLARI İLK YILLARI İLE DEĞERLENDİRMEK DOĞRU OLMAZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in AK Partili isimler tarafından sık sık eleştirildiği sorusu üzerine konuşan Sındır, “Gelecek endişesi olan iktidardır. Seslerini yükseltiyor olmaları da bu korkudan kaynaklanmaktadır. Bir şey olsa da bunu büyütsek diye bekleyen bir medya var yanlarında. Bir olay olduğunda böyle bir manşet atılıyor ki, manşetin haberle bile alakası olmaya biliyor. Belediye başkanlığını okulu yok ancak başkanlarımızın çok kısa sürede işi öğrendiğini düşünüyorum. Öte yandan bütçeleri de oldukça kısıtlı belediyelerimizin. Bütün bunlara rağmen kısa süre içerisinde nitelikli bir süreci geride bıraktıklarını geride düşünüyorum. Tabii belediye başkanlarını 5 yıllık görev süresi içindeki 6 ayla değerlendirmek yanlış olur. Abartıdan uzak, bütçe sınırları içerisinde yapabileceklerinin en iyisini yaptıklarını düşünüyorum. Bir yatırım yapabilmek için zaten ihale süreci 6 ay sürüyor. Bir projeyi tamamlamak ortalama 1 buçuk yıl sürüyor. Başkanlarımızın tamamı, bizi iktidara götürecek sürecin farkında” açıklamasını yaptı.

KAVGA EDEMEYİZ, UZLAŞMALIYIZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongreyi işaret ederek kavga edeni partide tutmayız sözlerini değerlendiren Sındır, “Parti içinde tartışma olabilir ancak kavga, kendinden başka savlara karşı kendini kapatıp diretmektir. Bizim partimize kavga olmaz mücadele olur tartışma olur, yarış olur. Genel Başkanımızın tek aday diretmesi yaptığını iddia edenler de oldu ancak hiç böyle bir şey yok. Kavga edemeyiz ancak uzlaşmalıyız, kendi içimizde uzlaşmamız gerekiyor. Genel Başkanımız böyle bir uzlaşı olursa memnun olacağını ifade etmiştir. Bu olabilir de olmayabilir de. Çünkü bizim partimizin programı bellidir, ilkeleri, değerleri, duruşu bellidir. Bu çerçevede adaylarımız yarışır, en iyisini ben yaparım diyen veya o bu işi yapamaz diyen çıkabilir. Bunu bir yarış olarak değerlendirmek gerekir. Bir rehavete kapılıp, birileri yapsın demektense, ben de bu sürece katılayım demek dinamizm kazandırır. Kavga ifadesini kullanmak zaten İzmir’e yakışmaz. Parti yöneticilerinin en önemli görevi bu süreci sağlıklı yürümesini sağlamaktır. Üyelerin sandıkta iradelerini yansıtabildiği ve adayların kendilerini özgürce ifade edebildiği yarışın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi gerekiyor. Her iki gruptaki arkadaşlar da benim yol arkadaşlarımdır. Bize düşen görev sürecin sağlıklı şekilde işlemesidir” dedi.

ÖRGÜTLER BELEDİYE İLE BİRLİKTE OLMALIDIR
Belediye başkanlarının kongrelere müdahaleleri hakkında konuşan Sındır, “Bir belediye başkanı bir dönem daha belediye bakanı olmak isteyebilir. Bunu düşünerek seçime müdahale etmesi doğru değil. Örgüt içerisindeki demokrasiyi zedeler. Aynı şekilde ilçe başkanlığına aday olacak birisinin, belediye başkanı adayı olma hevesiyle aday olması da doğru değil. Böyle olması durumunda örgüt ile belediye ilişkisi sağlıklı yürümez. Örgüt asıl olarak mahalle mahalle çalışan, halkla iç içe olandır ve örgüt çalışırsa belediye kendini daha rahat hisseder. Örgüt çalışmazsa belediyenin çalışmaları muhalefetin yönlendirmesiyle şekillenir. Bunun için belediye başkanlarımız, bizi iktidara taşıyacak en önemli isimlerdir. İlçe başkanlarını kimse tanımayabilir ilçede ama belediye başkanını tanır insanlar. Bizim bunun için süreci başkanlar ile birlikte götürecek yönetimler oluşturmamız gerekiyor. Çarşaf liste her zaman için arzu edilendir. Ancak ondan sonra seçim sonrası süreç biraz riski oluyor. Uyumsuz bir yönetim oluşabiliyor. Bu sebeple kimi yerde blok liste kararı çıkıyor ama bazı yerlerde çarşaf liste de olabiliyor” diye konuştu.

DENİZ YÜCEL BAŞIMIZIN TACIDIR!
CHP İl Başkanı Deniz Yücel hakkında konuşan Sındır, Yücel’in performansının nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine, “Başarısız diyeceğim mi bekleniyor? İl başkanımız görevindedir, partimizi ve genel başkanımızı temsil eden birisidir. Böyle bir şahsiyet hakkında, partililik kültürü ile benim eleştiri ifade etmem, olumsuz görüş belirtmem doğru değildir. Kongrede aday olursa ben orada gereken değerlendirmeyi yaparım. Şu an il başkanımızdır, başımızın tacıdır. Kendilerinin daha başarılı olmaları için gereken katkıyı koyarız. Bu konuda yorum yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

BU İKTİDARA ARTIK TAHAMMÜL KALMAMIŞTIR!
Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum hakkında değerlendirmelerde bulunan Sındır, “Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeler bu hafta başlayacak. Tüm belediye başkanlarına ve STK’lara bir yazı gönderdim. Bütçe ile ilgili görüş bildirmelerini istedim. Birkaç tane görü geldi. Önümüzde bir bütçe maratonu var. Biz büyüyemiyoruz, kalkınma planlarında bile hedefler yarı yarıya düşürülmüş durumda. Artık üretmeyen bir ülke olduğumuz için, yollar yapabilirsiniz ama üretim yoksa bütçenizi böyle daraltmak zorunda kalırsınız. Geliriniz yoksa vatandaşın cebine döneceksiniz, vergileri arttırmak zorunda kalırsınız. Geçen günlerde bakan açıkladı, vergileri tabana yayma çabası içindeyiz dedi. Vatandaş verdiği vergilerle devleti yaşatır ancak gücü olan var olmayan var, bir güç dağılımına göre vergiler düzenlenmeli. Devletimiz 17 yıldır iyi yönetilemiyor diyemiyorum, yönetilemiyor bile diyemiyorum çünkü bir çaba yok, yönetilmiyor. Vatandaş bunun altında eziliyor, yoksullaşıyor. Bütçede ortaya konan rakamlar bunun açık göstergesi. Buradan siyasi bir rant çabası içinde değilim, keşke iyi yönetseler, işsizlik sorunu olmasa, emekliye maaşı yetse, insanlar alın terinden kazandığı para ile refah içinde yaşayabilse de biz de eleştirmesek. Türkiye Cumhuriyeti’nin artık bu siyasi iktidara tahammülü kalmamıştır” dedi.

 
Karşıyaka Play-Off hattını yakaladı
 
Çeşme'de çocuklar için pedalladılar
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 4 Kasım 2019 Pazartesi 17:17

kamil,mustafa sarıgül'ün kafasında sandalye kırıldıydı kamilll...

Yorumu oyla      4      5  
demokrat 4 Kasım 2019 Pazartesi 16:17

kim adam kiş şalgam hatırlayana

Yorumu oyla      4      5  
4 Kasım 2019 Pazartesi 16:01

En son yapılan il başkanlığı seçimine bakarsanız kavganın ne olduğunu görürsünüz. Ha körseniz o başka.

Yorumu oyla      4      5  
Tayyar Önder 4 Kasım 2019 Pazartesi 14:39

"Biz de Kavga Olmaz mı" Dedin... Dalga Geçiyorsun Herhalde... Neredeyse Bütün Kongrelerinizin Bol Kavgalı Gürültülü Sandalye ve Masaların Havada Uçuştuğu Yumrukların İse Sayılmadığı Bir Cıngar Ortamında Geçtiğini Sokaktaki Çocuklar Bile Biliyor... Güldürmeyin İnsanı...

Yorumu oyla      7      5  
Hür Düşünce 4 Kasım 2019 Pazartesi 12:16

Avrupa- ABD vs uzun yıllardır başımıza çorap örmek ile meşgul. Biz ise sadece seyrediyoruz. Dışarıdaki basın organları ile görüşülmeli veya ilan verilmelidir Oradaki halk ne olup ne olmadığını öğrenmeli. Biz kendimizi anlatmassak kendi yayın organlarına inanırlar.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'den Avrupa'ya net 'DEAŞ' mesajı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında Avrupa’ya ...
CHP'li Kılıç'tan Anayasa Mahkemesi'ne 'SGK primi' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Sayıştay’ın ...
CHP’li Vekil Kılıç’tan kongre mesajı: Keşke kapılar seçimde çalınsaydı!
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç partide delege seçimleriyle ...
 
'Kongre' ve 'tek aday' mesajı: Kavga edeni partide tutamayız!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2020 Nisan’da 37. kurultayla sonuçlanacak ...
Karşıyaka'da 'kongre' tartışması alevlendi: Yıldırım'dan eleştirilere 14 maddelik yanıt!
CHP'nin İzmir'deki delege seçimleri öncesi tansiyon karşılıklı demeçlerle ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yarın seçim olsa…
Mehmet KARABEL yazdı... Yarın seçim olsa…
 
CHP'li Bakan'dan AK Parti'ye 17'nci yıl mesajı
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AK Parti'nin iktidara gelişinin 17'nci ...
TBMM'de bütçe maratonu başlıyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 2020 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sınır bölgesine ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’daki KKK İleri Müşterek Harekat Merkezi’ni ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva