HABERLER>POLİTİKA
13 Mayıs 2020 Çarşamba - 19:41

CHP’li Vekil Polat: Büyükşehir’in reklamını yapmaya kalksak zaman yetmez!

İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP’li belediyelerin salgın sürecindeki performansından övgüyle söz ederken, Büyükşehir Belediyesi’nin durumuna ayrı bir parantez açtı ve “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni anlatmaya gerek yok. Reklamını yapmaya kalksanız zaman yetmeyecek. İstanbul ve Ankara gibi ulusal basının yoğun çalıştığı bir noktada değil. Eğer yoğun çalışsa çok büyük örnekler sunulur” dedi.

CHP’li Vekil Polat: Büyükşehir’in reklamını yapmaya kalksak zaman yetmez!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat, Egedesonsöz canlı yayınına katıldı ve Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Koronavirüs salgınıyla mücadeleye değinen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından övgüyle söz eden Vekil Polat ayrıca iktidar kanadını oluşturan Cumhur İttifakı bileşenleri AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) İzmir özelindeki siyasi aktörlerini isim vermeden eleştirdi.

CHP’li belediyelerin durumun üzerinden de konuşan Polat, zor şartlar altında çalışmalar yürütüldüğünü aktardı.

AVRUPA’DA İNSANLAR ÖLÜME MAHKUM EDİLİRKEN İZMİR’DE BİZİM BELEDİYELERİMİZ VATANDAŞLARLA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURMUŞLAR
Sıkıntılı süreçten geçen belediyeler için konuşan Polat, “Bizim belediyelerimizin İller Bankası kesintileri eklenince, borçlar iyice katmerleşiyor. Önümüzdeki sürecin zorlaşacağını görmek zor değil. Müneccim olmaya gerek yok. Evinden çıkamayan insanlara belediyelerimiz kol kanat germeye çalışıyorlar. Benim anne, babam 65 yaş üstü… Sağ olsun Dikili belediyesi her ihtiyaçlarına yetişiyor. Ben de kardeşim de yanlarında değiliz. Kendilerini tanıtmıyorlar, belediye başkanını değil normal telefonu arıyorlar ve ihtiyaçları gideriliyor. Karşıyaka Belediyesi her gün sokağa çıkma yasağı olan yurttaşlarımızı arıyor. Ben de aradım, kendimi tanıtmadım ve coşkuyla konuştular. Belediyelerimiz bu işi iyi yapıyor demek ki! Avrupa’da insanlar ölüme mahkum edilirken bizim belediyelerimiz ve İzmir’de vatandaşlarımızın derdine düşmüş yerel yönetimler görüyoruz. Bu muazzam bir şey! İnsanlar onları arayan belediye çalışanlarıyla gönül köprüsü kurmuşlar” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İ ANLATMAYA GEREK YOK, REKLAMINI YAPMAYA KALKSANIZ ZAMAN YETMEZ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin süreçteki performansına değinen Polat, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni anlatmaya gerek yok. Reklamını yapmaya kalksanız zaman yetmeyecek. İstanbul ve Ankara gibi ulusal basının yoğun çalıştığı bir noktada değil. Eğer yoğun çalışsa çok büyük örnekler sunulur. İmecenin yeniden vücut bulmuş hali kiraz toplama ve Kemalpaşa’ya el uzatıldı. Karadeniz’de çay toplamada sorun yaşanırken, İzmir’de okula gidemeyen gençler sosyal mesafeyi koruyarak hasada katıldı ve Türkiye’ye can suyu odu. İyi ki bizim belediyelerimiz var, bunları görünce heyecanlanıyorum” açıklamasında bulundu.  

CUMHUR İTTİFAKI’NA SERT SÖZLER: MASKEYİ ELİNE, YÜZÜNE BULAŞTIRANLAR…
AK Partili ve MHP’li siyasilerin, “Büyükşehir’in yaptığı yardımlar sadece CHP’lilere gidiyor’ iddialarını değerlendiren Polat, “Bu yakıştırmaları çok vicdanlı bulmuyorum. Ben vekilim, telefonuma ihtiyacı olan insan mesaj attığında ‘kimdir?’ diye sormuyorum. İstanbul’da birisi çocuk bezi bulamamış mesela, ben bu adamın kim olduğunu, partili olup olmadığını bilmeden Konak Belediyesi’ne ya da Büyükşehir’e attığımda ertesi gün bana ‘yapıldı’ diye mesaj geliyor. Biz böyle insanlar mıyız? Biz her insanla dayanışma istiyoruz. Dayanışmayı partizanlık üzerinden tanımlamak kendi durumunu tanımlamakla eşdeğer! Ne Tunç Bey ne biz yapmayız. Cumhur İttifakı’nın il başkanları ve milletvekilleri bir maskeyi bile eline yüzüne bulaştıran iktidarın temsilcisi oldukları için cambaza bak oynamaya çalışıyorlar. Olmadık şeyler üzerinden garabet üretmeye çalışıyorlar. Tunç Soyer ve diğer belediye başkanlarımızı karalama kampanyası içindeler. Ben bu arkadaşların seviyesine inmemeye özen gösterdim. Fakat ahlak ve vicdanın sınırının aşıldığı zaman onların anladığı dilden konuşabiliyorsunuz. Çünkü ondan anlıyorlar.  Ben; Sayın Recep Tayyip Erdoğan maske ve kolonya gönderirken kendi üyelerine gönderiyor!’ diyor muyum? Elimde veri yokken bun söylemek ahlaksızlık olur. Benim anneme gelmedi mesela. Ama bundan yola çıkarak ‘sadece AKP’lilere gönderiyor’ denebilir mi? Bizim belediyelerimiz genel başkanımızın felsefesine, veren el alan eli görmeyecek anlayışına göre hizmet ediyor. Yok öyle bir vicdansızlık ve ahlaksızlık! Zaman zaman çileden çıkıyorsunuz” dedi.

AK PARTİLİ KAYA’YA İSİM VERMEDEN TEPKİ: BİNALİ BEY’DEN SONRA İZMİR’DE KENDİNİ VAR ETMEK İSTEYEN BİRİ…
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın CHP’deki kurultay sürecini hatırlatarak kendisini hedef alması için konuşan Polat, “Biri kalkmış, ‘bir yerlere gelmek için bana açıklama yapıyor’ diyor. Ben zaten bir yerlerdeyim. Öldüğümde mezar taşıma 27’nci dönem milletvekili olarak geçecek. Bana ve aileme bu gururdur. Parti içi bir yerlere gelmekse eğer 5 yıldır YDK üyesiyim. Daha ne olacağım k? Arkadaşlar kendi içindeki düşünceleri açıklıyorlar. O arkadaş kendini Binali Bey’den sonra İzmir’de var edebilmek için gayret içinde. Tunç Soyer’i karalama kapmayası düzenliyor. Biz böyle değiliz. Bizim için ihale yok, yandaş, peşkeş yok. Millet koronavirürs ile uğraşırken ihale yaptırmak yok. Kupon arazi yok. Bizim sevdamızda halkımıza nasıl hizmet ederiz var. Bizim Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz, il başkanımızla Covid-19’a odaklıyız. Biz AKP’nin habis siyaset virüsüne odaklı değiliz. Millet kimin ne yaptığını görüyor. Normalleştikten sonra siyaset yaparız” ifadelerin kullandı.  

DEÜ’DE AİLEM KABUS DOLU GÜNLER GEÇİRDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve CHP’li siyasetçilerin yetkilileri şeffaf olunmadığı yönünde eleştirmesine değinen Polat, “İl başkanımıza iki kere paylaşılmamak üzere veri sunmuşlar.  Böyle bir şey olur mu? Bana bilgi verilirse paylaşırım, kusura bakmasınlar! Hiç sağlık il müdürlüğü arayıp veri talebinde bulunmadım. Öyle bir parti devletiyle karşı karşıyasınız ki DEÜ rektör yardımcısını aradım. Babam rahatsızdı, yardımcı olmasını istedim. Ben milletvekiliyim dedim, özel kelam hangi parti dedi? Böyle bir şey var mı? Orada ailemin yaşadığı günler bizim açımızdan kabus dolu günlerdi. Bergama Belediyesi’ni taşıma eğitimle ilgili aradım, milletvekili olduğumu söyledim, hangi parti dediler yine!” açıklamasını yaptı.

KURULTAY İÇİN SONBAHAR TAHMİNİ!
Süreçle ilgili öngörüsünü paylaşan Polat, ertelenen kurultay için de tahminini söyledi. Polat, “Salgın kontrol altına alınırsa kurultayımız sonbaharda yapılır. İkinci dalga korkusu var. Eğer yaşanırsa Türkiye’de kongreler sıkıntıya düşer. Bekleyip görmekten başka şansımız yok” ifadelerini kullandı.

 
Kamu çalışanlarına 18 Mayıs'ta idari izin!
 
YKS'ye girecek öğrencilerle ilgili yeni genelge!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan 13 Mayıs 2020 Çarşamba 21:17

ne yapmis ki Tunc bey

Yorumu oyla      2      3  
Baba Muhalefet 13 Mayıs 2020 Çarşamba 20:18

Başlayın bay vekil, reklamın kötüsü olmayacağına göre atış serbest...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir Gençlik Soma’yı unutmadı!
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan madencilik ...
Genel Başkan Yardımcısı Dağ sordu... Bakan Pakdemirli yanıtladı!
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ...
CHP'li Torun: Bu şekilde giderse belediyelerimiz kapısına kilit vuracak!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Pandemi ile mücadeleye devam ...
 
AK Partili Dağ, anketi açıkladı: Sadece üç parti barajı geçiyor!
AK Parti Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, pandemide ...
Başkan Sürekli açıkladı: AK Partili belediyeler ne kadar yardım yaptı?
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, partisinin iktidar olduğu ...
CHP'den 19 Mayıs için flaş öneri
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, gençlere sokağa çıkma izninin, 19 Mayıs ...
 
'Belli bir siyasi odağın darbecilik gündemi var!'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Türkiye'nin bir darbe gündemi yoktur fakat ...
Tayfun MARO yazdı... Mesele sadece pandemi değil
Tayfun MARO yazdı... Mesele sadece pandemi değil
CHP’li Serter: Sağlık çalışanlarının sorunları ivedilikle çözülmeli
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, Hemşireler Günü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva