HABERLER>GÜNCEL
5 Ağustos 2019 Pazartesi - 12:33

CHP’li Vekil Kılıç: İzmir’e kadın il başkanı yakışır!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç partisinde start alacak kongre yarışlarına ilişkin konuşurken diğer illerdeki kadın başkanlardan örnekler verdi ve İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’na teşekkür etti. Kılıç, “Kadınları çok iyi temsil ettiler. Gönül ister ki İzmir’de de kadın il başkanı olsun. Bu bizim temennimiz, umarım kadın il başkanı adayları çıkar kongrede, onlar da yarışırlar ve İzmir’e de bir kadın il başkanı yakışmaz mı? Çünkü hep birlikte görüyoruz ki kadının elinin değdiği her yer güzelleşiyor, her yer çiçekleniyor” dedi.

CHP’li Vekil Kılıç: İzmir’e kadın il başkanı yakışır!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç Sonsöz TV yayınına konuk olarak katıldı Fatih Yapar ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, son günlerde Kaz Dağları, Selçuk ve Salda Gölü gibi alanlarda gündeme gelen maden ve millet bahçesi projeleriyle ilgili konuşarak, “Biz insan odaklı, doğa odaklı, sevgi, barış, birlik, beraberlik dedikçe karşımızda bir doğa düşmanlığı, barış düşmanlığı görüyoruz. Bakın Şirince konusunda hemen bir sivil inisiyatif oluştu, biz öncülük ederek halkın isyanını dile getiren konumdayız. Salda Gölü konusunda, oraya ayak bakmaya kıyamazsınız bırakın Millet Bahçesi yapmayı. Zarar verilmesin diye kazık çakmışlar etrafına, en büyük zarar sizsiniz zaten. Önümüzdeki günlerde yine orada olacağız, bu katliama dur diyeceğiz. Bizim bu doğa konusundaki hassasiyetimiz, daha önce söz konusu olan yerlerin beton yığını haline gelmesi. Biz doğa dedikçe onlar dolar anlıyor. Bizim doğaya bir bakış açımız var, madenlerimiz de tabii ki kullanılsın ancak doğaya ve insanlara zarar vermeyecek şekilde olsun istiyoruz” dedi.

MUHALEFETİ CİDDİYE ALMAYAN BİR İKTİDAR VAR
İktidar tarafından ciddiye alınmadıkları ve muhatap bulmadıklarını ifade eden Kılıç, “Soru önergelerimize cevap yok, kanun tekliflerimiz meclise getirilmiyor, sistem değiştiğinden dolayı muhatap olabileceğiniz bir bakan yok, komisyonlar var ama komisyonda kimse yerinde değil. Muhalefetin söylediklerini ciddiye almayan bir iktidar olduğu için ve sistem de onlar lehine çalıştığı için sorunlar için muhatap bulamıyoruz. Sayın Bakanı İzmirli olarak gördüğümüz için İzmir konularında daha çok baskı yapıyoruz ancak soru önergelerimize bile düzgün cevap alamıyoruz. İçme suları ile ilgili mesela henüz bir cevap alamadık. Bu konuda bir cevap aldığımızda da gerekeni yapacağız” diye konuştu.

EYT’LİLERİN MALİYETİ KARŞILANABİLİR, GEREKİRSE BAŞKA YERDEN TASARRUF YAPILIR
Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kılıç, “EYT’liler sosyal medyada ve sokakta çok iyi örgütlüler. Sayıları çok fazla ve büyük bir mağduriyete uğradılar. Tüm şehirlerde dernekleşiyorlar. Bizler de önergeler veriyoruz mecliste ancak MHP ve AK Parti oyları ile reddediliyor önergelerimiz. Burada bir samimiyetsizlik var. Çünkü mikrofonu ellerine aldıklarında meydanlarda EYT’lilere sevgi dolu sözler söylüyorlar. Biz iktidarın da maliyeti çok yüksek, karşılayamayız bahanesini de samimi bulmuyoruz. Bu maliyet karşılanabilir, gerekirse farklı yerlerden biraz tasarruf yapılarak karşılanabilir. Burada gereken şey çözmek istemek ve samimiyet. Biz destek vermeye hazırız, EYT’lilerin sorununun çözülmesi için hazırız. Zaten işsizlik had safhada, genç işsizliği var ancak EYT’lilerin emekli olmasına izin vermiyoruz. Belki bu insanlar emekli edilse yerlerine genç işsizler geçecek ve işsizlik sorunu bir miktar azalacak. Seçim dönemlerinde hep vaatler arasında yer aldığı ve seçim sonrasında rafa kaldırıldığı için insanlar tepkili. 3600 ek gösterge konusunun da takipçisiyiz” ifadelerini kullandı.

SİYASİ ETİK YASASI BAKANLARIN ÖZEL SEKTÖR FAALİYETLERİNİ DE KAPSAYACAK
CHP tarafından gündeme getirilen Siyasi Etik Yasası’nın bir an önce hayata geçmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, “Seçim döneminde bir buçuk ay çalışmalar yaptım. Tek tek kapı çaldık, İzmir’de çalışıyor gibi çalıştık. Dernekleri, kahvehaneleri gezdik, çalışmalar yaptık. Biz sokağa inip insanlarla konuştuğumuzda kendimizi anlatabiliyoruz. İstanbul seçimi bizim için bu açıdan önemli oldu, bizi hep elitist parti olarak lanse ediyorlardı ancak bu algıyı kırdık, insanlara kendimizi anlattık. Mesela Mansur Yavaş ilk günden itibaren israfla mücadele etti ve 136 milyon bütçe fazlası verdi. Bu kadar bütçe fazlası verilebiliyorsa kim bilir önceki başkan neler yaptı o paralarla. Bazı diğer belediyelerimizde atamalar konusunda bazı talihsiz olaylar yaşanmış olabilir ancak hemen müdahale edilerek durduruldu. Ancak iyi analiz etmek gerekiyor, küçücük ilçeler insanlar akraba olabiliyor ve başkandan önce belediyeye girmiş olanlar var zaten. Akrabası belediye başkanı oldu diye onun emeği ile oynamak doğru değil. Mesela Selçuk’ta gündeme getirilmeye çalışan konu gibi. Ancak bazı belediyelerde  gerçekten yanlışlar oldu. CHP bembeyaz bir yaprak, bir toz konsa insanlar hemen görüyor ve tepki gösteriyor.  Biz nerede olursa olsun, aldığımız görevleri eşe, dosta yakına yarar sağlamak için kullanmamalıyız. Ancak bunları testi kırılmadan önce yapmak gerekiyor. Genel Başkanımız gerekeni de yaptı zaten ve önüne geçildi. Etik yasası ile ilgili tam çerçeve belli değil. Bu yasa sadece belediye başkanlarının yakınları için değil Bakanların da mesela özel sektör faaliyetlerini de kapsıyor. Bu önceden planlanmıştı ancak bu olayların üstüne gündeme geldi. Bu yasa için çalışmalar devam ediyor ben de katkı veriyorum” açıklamasını yaptı.

SURİYELİLER BAYRAMLARDA ÜLKELERİNE GİDİP BİR SÜRE KALABİLİYOR
Ülke gündeminde bulunan Suriyeli sığınmacılar konusunda da konuşan Kılıç, “Suriyeliler konusu açıldığında dış politika konuşulması gerekiyor. Biz zamanında bu konuda uyarmıştık. Suriye’deki savaşı körüklemekle başta yanlış yapıldı. İstanbul’da zaten büyük bir yoğunluk olduğu için bir rahatsızlık olmuş. İnsanlar sadece Suriyeli olduğu için ötekileştirilmemeli ancak 4 milyon kadar kayıtlı olsa da bu rakamın 8 milyona yakın olduğu söyleniyor. Mesela Kilis’te oranın nüfusunu geçtiği söyleniyor. Yaşan tarzlarımız, kültürümüz de aynı olmadığı, büyük farklılıklar içerdiği için dikkat çekiyor. Kimse evini barkını bırakıp gelmek istemez, insanlar ailelerini kurtarmak için geldi buraya. Suriye’de artık savaş ortamı bitiyor ve bayramlarda gidiyorlar ve bir süre kalabiliyorlar. Suriyeliler için harcanan rakam ortada, 256 milyar lira para harcanmış, ülkemizin ekonomik durumu da ortada, bu para belki ülkemiz için harcanmış olsa bu kadar derin bir ekonomik sıkıntı yaşamazdık. Öncelikli Suriyelilerin düzenini sağlamalı daha sonra da belirli bir düzenle ülkelerine geri dönmelerini sağlamalıyız. Tarım işçileri için de bir sorun var. Suriyeliler çok ucuza çalıştığı için onlar tercih ediliyor ve yıllardır bu işi yapan tarım işçileri iş bulamıyor. Burada da bir mağduriyet oluştu” dedi.

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİNDEN DERHAL VAZGEÇİLMELİ
Yap-İşlet- Devret modelinin ülke ekonomisine zarar verdiğini ifade eden Kılıç, “Dün açılan İzmir-İstanbul karayolunda fiyatlara baktığınızda küçük bir aracın sadece gitmesi 256 lira. İnanılmaz fiyatlar, bir asgari ücretlinin bu yolu kullanması imkansız. Ankara İstanbul yolu bedava gibi bunun yanında. İzmirliye her konuda bir yükleme var. Yap-İşlet-Devret sistemi çok büyük külfet ülkemiz için. Kütahya Havalimanında uçmayan uçaklar için para ödeniyor. Gitmediğimiz yollar, geçmediğimiz köprüler için para ödeniyor, kriz döneminde daha da bir külfet oluşturuyor. Bu sistemden bir an önce vazgeçilmeli. Millet bu kadar ekonomik zorluk çekerken milletvekili maaşları gündeme getiriliyor ve meclis başkanı milletvekili maaşlarının yetmediğini söyledi. Ben vatandaşların bu kadar ekonomik sıkıntı çektiği bir dönemde milletvekili maaşlarının konuşulmasından zul duyuyorum” diye konuştu.

TEK ADAY VURGUSUNU DOĞRU BULMUYORUM
CHP’de yaklaşan kongre süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıç, “İzmir’de yakında kongre sürecine başlayacak. Belediye Başkanlar örgütten aldığı gücü, örgüte karşı kullanmamalı. Bu partinin her bölümü için geçerli, il başkanları ve ilçe başkanları da buna dahil. Belediye Başkanlarına siyaset yapmayın diyemeyiz ancak belediye imkanlarını, kamu kaynaklarını lehlerine kullanmamalılar diye düşünüyoruz. Bir adayı destekleyebilirler ancak bu aday için belediye kaynaklarını kullanmamalılar. Belediye Başkanlarımız değişti, bu kongre sürecinde bunu yeniden gözlemleyeceğiz. Biz parti olarak liyakat derken çalışkan derken, uygulamada bunun tersini yapamayız. Liyakat ve emeği göz önüne almamız gerekiyor. Bir ilçe başkanı veya il başkanı kriz çıkaran değil çıkacak krizleri engelleyen yapıda olması gerekiyor, kriz çıktığında da çözebilmesi gerekiyor. Daha önce de tek adaylı kongreler olmuştu ancak CHP demokrasinin yaşatıldığı bir parti. CHP’de tek aday baskısı, tek aday olmalı söylemini doğru bulmak çok mümkün değil. Bizim arkadaşlarımız çıkar, yarışırlar, kongrelerimiz şenlik havasında geçer. Ancak siz burada tek aday çıkacak, uzlaşın baskısı yaparsanız bu gerçek CHP’lilerin kabul edebileceği bir şey olmaz. Ben bu haberi basında okudum, direkt bir bu anlamda söylemi yok Genel Başkanımızın, ben de zaten böyle söyleyeceğini tahmin etmiyorum, doğru da bulmam. Değişim anlamında söylemiyorum ancak adaylıklar değerlendirilmeli. İl ve ilçe başkanlarımız geride bıraktığımız süreçte gerçekten yoruldu, çok büyük emek sarf ettiler. Hem genel hem yerel seçimde hatta gelip İstanbul’da da çalıştılar. Değişim anlamında değil, kriterler açısından tek aday olmamalı. Tüzükle ilgili çalışmaların da yapılarak aktif ve pasif üyelikle ilgili düzenleme yapılmalı. Bu düzenleme yapılabilseydi, parti içinde konuşulan bazı kritik olaylar da kamuoyuna bu kadar yansımaz. Ayrıca kongre süreçleri de çok kolay geçerdi. Bu düzenlemenin ardından önseçim de yapılabilir hale gelir. Çünkü partinin tabanından ön seçim ile gelen adayların ile yapılan seçimlerde çok daha sağlıklı bir yapılanma olur. O yüzden bir an önce tüzük ile ilgili bu çalışmanın yapılması gerekiyor” diye konuştu.

DEÜ REKTÖRÜ, AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞINA DEVAM EDİYOR GİBİ
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Barış İçin Akademisyenler Bildirisi hakkında AYM kararını eleştiren açıklamasına da değinen Kılıç, “Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hanım rektör olmadan önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısıydı, rektör olduktan sonra da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı gibi davranıyor. Geçtiğimiz günlerde gece yarısı bir bildiri yayınlayarak barış için akademisyenler ile ilgili bir yazı yayımladı. Nükhet Hanımın acilen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü olarak üniversitenin bir bilim yuvası olduğunu kabul edip ona göre çalışmalar yapması gerekiyor. Bu kentin bir kurumu olarak Büyükşehir belediyesi ile de masaya oturarak ortak kararlar alabilirsiniz, bu konuda partizanca kararlar verilmemeli diye düşünüyorum” dedi.

GÖNÜL İSTER İZMİR’DE DE KADIN İL BAŞKANI OLSUN
Kılıç ayrıca kadın il başkanı vurgusu da yaparken, “Son yerel seçimde kadın olan Trabzon İl Başkanımıza, Kütahya İl Başkanımıza, Kayseri İl Başkanımıza ve Canan Kaftancıoğlu’na çok teşekkür etmek gerekiyor. Kadınları çok iyi temsil ettiler yaptıkları çalışmalarla, bulundukları illerde çok iyi temsil ettiler. Tabii gönül ister ki İzmir’de de kadın il başkanı olsun, belki o iz de devam etsin. Tabii bu bizim temennimiz, umarım kadın il başkanı adayları çıkar kongrede, onlar da yarışırlar ve İzmir’e de bir kadın il başkanı yakışmaz mı? Çünkü hep birlikte görüyoruz ki kadının elinin değdiği her yer güzelleşiyor, her yer çiçekleniyor” ifadelerini kullandı.

 
Altay'da Rıdvan gitti
 
İzmir'de zam şampiyonu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Veli 5 Ağustos 2019 Pazartesi 18:16

CHP işi gücü bırakmış ,sadece rektör hanımla uğraştığına göre ,9 Eylül Üniveristesi iyi yolda.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de jandarmadan huzur operasyonları
İzmir'de, jandarmanın yaptığı huzur operasyonlarında, üzerinde sahte paralar ...
İzmir'de minibüsçülerin kavgası kanlı bitti!
İzmir'de, trafikte seyir halindeyken, söz dalaşına giren 2 şehir içi yolcu ...
Taksicilerin Başkanı’ndan havalimanı açıklaması
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, havalimanlarında ...
 
İzmirli Kayra için krem seferberliği
İzmir'de yaşayan ve halk arasında 'balık pulu' ya da 'balık derisi' hastalığı ...
Bu pazarda 1 liraya çok şey var!
İzmir'de iş merkezlerinin yoğunluğu nedeniyle hafta içi kalabalık olan ...
LGS birinci nakil sonuçları açıklandı
Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları ...
 
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
İzmir’de hafta boyunca sıcaklıklar yüksek. Sıcaklık değerlerinin mevsim ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yoksa dip dalgası dedikleri “o” mu?
Mehmet KARABEL yazdı... Yoksa dip dalgası dedikleri “o” mu?
YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
ÖSYM Başkanı Halis Aygün, YKS tercih sonuçlarının Kurban Bayramı'ndan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva