HABERLER>POLİTİKA
28 Aralık 2018 Cuma - 11:21

CHP’li Vekil Bayır: İzmir’de yüzde 60 hedef bizim için iyidir!

İzmir Milletvekili Bayır, isminin kamuoyunda Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı noktasında konuşulması için, “İzmir benim eşim, ailem gibi. Ben İzmir ile bir bütün olmuşum. Beni büyükşehir belediye başkanlığına yakıştırmalarının sebebi, İzmir sevdamdır!” açıklamasında bulundu.  Genel merkezin sizi büyükşehir belediye adayı olarak göstermesi halinde sandıktan nasıl bir sonuç çıkar?’ sorusunu da yanıtlayan Bayır, “Sanıyorum Türkiye’deki en yüksek oyu alırız. Ben yüzde 60 civarında bir oyun CHP için iyi bir hedef olduğunu düşünüyorum” dedi.

CHP’li Vekil Bayır: İzmir’de yüzde 60 hedef bizim için iyidir!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.  

Vekil Bayır, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler üzerinden net mesajlar verdi. İsminin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı noktasında konuşulmasını değerlendiren Bayır birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

Partisi ve İYİ Parti arasında sürdürülen ittifak görüşmeleri hakkında konuşan Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun son dönemdeki söylemlerinin hatırlatılması üzerine de görüşünü belirtti. Aday adaylıklarına dair konuşan Bayır genel merkezin sağlam adımlar attığını söylerken eksik kalınan noktaların da altını çizdi.

ÇOK DUYGULANDIM!
Bayır, sosyal medyada yer alan, ‘Gelecek İzmir Platformu’ isimli bir grup tarafından kendisi için yapılan videoya dair konuştu. Videoda kendisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak görülmek istenmesine değinen Bayır,  “Kim yaptı diye merak ettim. Çok duygulandım. Paylaşımlara baktım, çok sıcak… Bu platform İzmir’de görmek istedikleri siyasiler hakkında paylaşımlar yapıyor. Süreç ilerliyor. Bir kişi aday olacak. Önemli olan bunu sindirebilmek… Genel merkez yaptırdığı anketler sonucunda kimi aday olarak görmek istiyorsa ilan edecek ve biz de saygı duyacağız. Kendini kaptırarak, ‘Ben yaparım, başka arkadaş yapamaz’ demek doğru değil. Herkes ‘ben yaparım’ noktasında iddialıdır” dedi.  

TÜM ÖZELLİKLER BANA UYUYOR, BİR DE BEN OTOMOBİL SATMIYORUM!
Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı tarife değindi. Kocaoğlu’nun, ‘Partili birisi, milletvekilliği yapmış, kendini kanıtlamış, il başkanlığı görevinde bulunmuş, Parti Meclisi'nde, MYK'da çalışmış, kendini kabul ettirmiş bir profili koymanız lazım’ açıklaması üzerinden konuşan Bayır, “MYK üyeliği haricinde diğer tüm özellikler bana uyuyor. Bir de ben otomobil satmıyorum, ben alüminyum satıyorum” açıklamasında bulundu.

AZİZ BEY BİR OMBUDSMAN GİBİ FAYDA VERECEKTİR
Aday adaylıkları noktasında partililere ve İzmirli seçmene seslenen Bayır, “Bu işi nöbet değişimi olarak görmek lazım… Adı geçenlerin hepsi İzmir’in sorunlarını bilen arkadaşlarımız. Bir yandan ittifak görüşmeleri sürüyor. Ben İzmir’de kendi adıma söylersem, sorun görmüyorum. İzmir sorgulayan bir kent… Denizli’den ithal edilen bir aday değil, aramızdan, içimizden çıkmış, Kordon’da, Saat Kulesinde yüz yüze geldiği insanları tercih eder. Biz CHP olarak sıkıntı yaşamayız. Türkiye’de yüzde 30 psikolojik sınırını aşmamız önemlidir. Hangi arkadaşla 1 oy fazla alacaksak o isimler yola çıkacağız. Genel merkez de çok sağlam adımlarla gidiyor. Adana ile verdiğim rapor hayata geçti. Genel merkez çok yönlü araştırmalarla yol alıyor. İzmir’e bugüne kadar hizmet veren Aziz Bey’e teşekkür etmekle birlikte eksik kalanları yeni gelen arkadaşımızın tamamlaması gerekiyor. İzmir’e yeni dönemde en iyi şekilde hizmet edecek arkadaş göreve getirilecektir. Aziz Bey bir ombudsman gibi fayda verecektir” dedi.  

YAKIŞTIRMALARININ SEBEBİ, İZMİR SEVDAMDIR!
Kendisinin büyükşehir belediye başkanlığına yakıştırılması hakkında açıklama yapan Bayır, “Ben gerçek bir İzmir sevdalısıyım. Ben 3 günlük meclis çalışmasına giderken yüzüm asık gidiyorum, gelirken yüzüm gülerek geliyorum. İzmir benim eşim, ailem gibi. Ben İzmir ile bir bütün olmuşum. Beni büyükşehir belediye başkanlığına yakıştırmalarının sebebi, İzmir sevdamdır! Sahip olduğum her şeyi bana İzmir kazandırdı. Her şeyimi İzmir’e borçluyum. Bugüne kadar hiçbir yerde belediye başkan adayıyım demedim. Yine demiyorum. Ama genel merkez böyle bir görev verirse elimden gelenin en iyisini yaparım. Bana, ‘niye adayım demiyorsun?’ diyorlar. Gösterilmemem halimde beni sevenler üzülür, küsebilir. Buna izin vermek istemem” diye konuştu.  

40 KİŞİ BARDAK GİBİ DİZİLİYOR, BU DOĞRU DEĞİL!
Aday belirleme sürecine değinen Bayır, “Süreci genel merkez olarak yönetmediğimizi düşünüyorum. 300 küsur belediye başkan adayı genel merkez koridorlarında. Herkes kendini 5 dakikada anlatmaya çalışıyor. Üyelerin önüne sandık koymadığınız, ‘kimi başkan olarak görmek istiyorsunuz?’ diye sormadığınız sürece bu işin sonu genel merkezde önünü iliklemekten geçiyor. Bu başkan olacak kişinin saygınlığını düşünüyor. Herkes köylerde, mahallelerde dolaşacağına genel merkeze gidiyor. Bu son olsun artık! Bundan sonraki süreçte hem milletvekillerinde, hem belediye başkanlıklarında parti aidatını düzenli şekilde ödemiş, kopmamış üyelerle belirleme yapalım. Genel merkezde koridorlarda 40 kişi bardak gibi diziliyor. ‘Sıra sizde, kendinizi anlatın’ diyoruz. Bu doğru değil! Şehri yönetmesi için emanet edeceğin insanlar bunlar. İnsanlara yazık ediyoruz” açıklamasında bulundu.

DİLİYORUM AZİZ BEY TORUNLARIYLA MUTLU OLSUN
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu özelinde konuşan Bayır, “Aziz Bey belediye başkanlığını bırakınca boşluğa düşecek. Diliyorum torunlarıyla mutlu olsun. Sinemaya gitsin, saçlarını tarasın, mutlu olsun. Ama alışkın olduğu bir hayat var. Buradan uzaklaşıyorsunuz. Evi taşıyor, komşularınızdan uzaklaşıyorsunuz sanki! Bu uzaklaşacak tarih de belli olduğu için ağzından bazı laflar dökülüyor. Biz Aziz Bey ile 25 yıl beraber yol yürüdük. Benim il başkanlığımla birlikte son 4-5 yıldır tatlı bir atışmamız var. Ama birbirimize hiçbir zaman saygısızlık yapmadık. Ben yaptıklarını doğal karşılıyorum. Yaptıklarında çok bir şey yok. 3 ay sonra hangi arkadaşımız gelirse gelsin Aziz Bey’in birikimlerinden yararlanacaktır. Ve artık Aziz Bey İzmir’de büyük başkan olarak anılacaktır” dedi.

30’DA 28 ALIRSA O DA İYİDİR!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in, ‘İzmir’de 30 ilçenin 30’unu da kazanmayı hedefliyoruz’ açıklamasına da değinen Bayır, “İl başkanıdır, çıtayı yüksek tutmuş. Doğru, hakkı! Ama 30’da 28 alırsa o da iyidir! 1-2 tane de demokrasi gereği başka partilere bırakmak lazım. Hepsini götürmemek lazım... Benim dönemde 28 ilçemiz vardı. Pastanın hepsinin alınmaması da olabilir” diye konuştu.

AMERİKA’DAN BİRİ GELSE, O KONUŞMAYI DİNLESE GENEL BAŞKAN ZANNEDER, AZİZ BEY’İN İŞİ BAŞKA!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun, ittifak görüşmeleri üzerinden yaptığı eleştiriler açıklamalar için konuşan Bayır, “Amerika’dan biri gelip bu konuşmayı dinlese Aziz Bey’i CHP genel başkanı zanneder. Aziz Bey’in işi başka! Bir partinin Türkiye genelinde yaptığı çalışmayı böyle yorumluyor. Bu partinin bir üst yönetimi, hesap kitap yapan yöneticileri var. Bununla ilgili bir belediye başkanının yorum yapmasını doğru bulmuyorum. Bir genel başkan nasıl grev meselesine müdahil olamıyorsa o da olmamalı. Grev meselesinin seçim öncesinde denk gelmesi hoş değil. Ama sözleşmenin tarihi de bu günlere denk geliyor. İşe, okula gidip gelenlerin de mağduriyet yaşadığı gerçek. İşveren Aziz Bey de ‘bundan fazla para vermem’ diyor. 3 ay sonra görevi bırakacak başkan kendi kişisel servetinden de vermiyor. Orta yol bulunabilir mi? Tramvay, metro ile ilgili de süreçler var. Onlarda da mı böyle olacak?” dedi.

İTTİFAK İÇİN ÇARPICI MESAJLAR
Partisinin İYİ Parti ile sürdürdüğü ittifak görüşmeleri üzerinden mesajlar veren Bayır, “Ara çözümler bulunabilir. Yüzde 30 oy almış CHP’nin yüzde 7 almış İYİ Parti’ye o ilçeyi bırakması çok mantıksal değil. O arkadaş CHP rozetiyle seçime girebilir. Bunu daha önce Tire’de yapmıştık. Ben demokrasi gereği onların meclise girmesini sağlamış 15’lerden biriyim. Bugün İYİ Parti mecliste söz alabiliyorsa bu giden 15 arkadaşın sayesinde yapmıştır. Bunu bir alacak olarak söylemiyorum. Biz hangi parti olsa aynı şeyi yapardık. Hangi partinin başı sıkışmışsa biz demokrasi adına omuz atmışızdır” ifadelerini kullandı.  

TÜRKİYE’DEKİ EN YÜKSEK OYU ALIRIZ
‘Genel merkezin sizi büyükşehir belediye adayı olarak göstermesi halinde sandıktan nasıl bir sonuç çıkar?’ sorusunu yanıtlayan Bayır, “Sanıyorum Türkiye’deki en yüksek oyu alırız. Ben yüzde 60 civarında bir oyun CHP için iyi bir hedef olduğunu düşünüyorum” dedi. 

 
Pınar Karşıyaka'da Tayfun 4 hafta yok
 
Ortalık karıştı: Silahlı-kürekli kavga!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 30 Aralık 2018 Pazar 15:16

Bayraklı ilçe Başkanı Cemalettin Alper ile gezmeniz yeterli. Bayraklıda beraber gezeceği adaya %60 oy aldıracakmış!

Yorumu oyla      9      5  
harbi izmirli 29 Aralık 2018 Cumartesi 01:49

hemşerilerim 8 ilçe akepede mehepede (cumhur ittifakı) bergama buca tire menemen dikili foça karabağlar ve bayraklıdan 6 yada 7 side bu kafayla giderse bu chp nin önde gidenleri ( bu kişiler anap dyp vb devşirme isimler örneğin bornova narlıdere bel bşk.ları) büyükşehir bel. meclisi bile kritik... hayal ve masallar 1 nisan şakası olacak yazın bir kenara....

Yorumu oyla      9      5  
izmirli 28 Aralık 2018 Cuma 14:54

narlıdere metrosu başladı..izmir ileri biyolojık arıtma turkıyede 1. kredi notu yuksek borçsuz bir belediye ...elbet eksikler var yanlış planların oldu ama yaptıkların yapmadıklarından fazla senı 300 yılla yargıladılar beraat ettin..hala buca metro izni bekliyoruz bide ustelik hala pislemeye çalışıyolar izban greviyle senı gölgelediklerini sanıyolar ama nafile İZMİRLİ AKP NIN BU UCUZ NUMARALARI YEMEZ!!!

Yorumu oyla      14      7  
Ezberbozan 28 Aralık 2018 Cuma 11:52

Kocaoğlu herkesin, hepimizin ezberini bozdu! İşin gerçeği, kıskananlar 'gavur' dese de, bu kentin, bu kentlinin verilmiş sadakası varmış bu sebeple de Kocaoğlu önce başkan atandı, sonra da rekor oyla seçildi! Hiç kimse, en borçlu belediyelerden birinin borçsuz belediye haline geleceğini, en yüksek kredi notunu alacağını, hazine garantisiz kredi teklif edileceğini, iktidardan çok yatırım yapılacağını beklemiyordu. Uyguladığı süt projesinin ses getirip, iktidara bile ilham vereceğini, belediye kaynaklarıyla metro, tramvay yatırımı yapılacağını, arterler açılacağını da düşünmemişti kimse. Samanın bile ithal edilir hale geldiği ülkede tarımsal üretim artışını, kentten köye göçü, planlamanın laftan, yazıdan pratiğe geçişini, katılımcı yönetimi, sektörel kalkınma hedeflerinin tesbitini ve ulaşılmasını, ilçelerin her birinin ayrı festivalle anılır hale gelişini.. Bunlar belediye başkanlığı çıtasını alabildiğine yükseltti! Kendi partisine dönük yapıcı eleştirileriyle, zirvede bırakan örnek davranışıyla siyasi etik ve ahlak anlamında da zirve yaptı. Tüm bunlar tabanda parti ayrımı gözetmeksizin herkesi sıcak sararken, öyle ya da böyle imajı, çıkarı zedelenen çoğu insan da düşman kesildi. Ama istisnasız herkesin bildiği, şapka çıkardığı gerçek, o artık yaşayan bir efsane!

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den İzmir'e '50 bin TOKİ konutu' müjdesi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, vatandaşların rahat ulaşabileceği, ...
CHP’li Beko, tıbbi sekreterlerin kadro sorununu sordu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu ...
CHP Aliağa Aday Adayı Devran'dan olmazsa olmazlar: ‘Öngörülü planlama, katılımcılık ve çıkarsızlık’
CHP'den Aliağa Belediye Başkanlığı için yola çıkarak alan çalışmalarını ...
 
İzmirli Ahmet Amca’nın hayali gerçek oldu: Tek isteği Erdoğan'a dokunmaktı
İzmir’in Bayındır İlçesi’nde yaşayan 77 yaşındaki Ahmet Güven’in Cumhurbaşkanı ...
Dışişleri'nden İsrail'e 'konut' tepkisi!
Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'in, Batı Şeria'da yaklaşık 2 bin 200 yeni ...
Resmi Gazete duyurdu: Yeni atamalar var
Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, TİGEM, ÇAYKUR ile Ulaştırma ve ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrencilere sürpriz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kadının adı yok… Bu seçimde hiç yok!
Mehmet KARABEL yazdı... Kadının adı yok… Bu seçimde hiç yok!
AK Parti’de krize neden oldu: İt-çakal polemiği!
İzmir’in Torbalı İlçesi’nde AK Partili Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva