HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2017 Cuma - 13:13

AK Partili vekil CHP'li vekilin mesajıyla O'nu eleştirdi... Kocaoğlu ne cevap verdi?

CHP İzmir Milletvekili Sertel, Büyükşehir Belediyesi ve Folkart ortaklığında yapılacak Basmane Projesi’nin iptal edilen görseli üzerinden eleştiri getirdi. AK Parti İzmir vekili Kaya ise, Sertel’in açıklamasını kendine ait sosyal medya hesabında paylaştı. Tartışmaya Başkan Kocaoğlu da dahil oldu

AK Partili vekil CHP li vekilin mesajıyla O nu eleştirdi... Kocaoğlu ne cevap verdi?

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Folkart Yapı A.Ş ortaklığıyla Basmane’de yapılacak projeye sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Sertel projenin iptal edilen görselini paylaşarak, ‘Bu akıl almaz yükseklikteki iki bina, İzmir’in yüreğine saplanmış hançerdir. Çirkindir, kentin silüetini bozacaktır. İzmir Milletvekili olarak bunu söylemezsem yarın halkımın ve çocuklarımın yüzüne bakamam. Her şey rant değil, İzmir’i rahat bırakın” dedi.

Sonrasında AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ise Sertel’in üstü kapalı şekilde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu hedef alan açıklamasını kendine ait sosyal medya hesabından paylaştı.

Kaya, “CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’den CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na “Her şey rant değil, İzmir’i rahat bırak” çağrısı... Biz bunu 13 yıldır söylüyoruz, biraz geç de olsa gerçekleri görmeniz memnuniyet verici” diyerek Sertel’e destek verdi.

BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN CEVAP
İki vekil arasında yaşanan tartışmalara Başkan Kocaoğlu da müdahil oldu. Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Halk arasında "Basmane Çukuru" olduğu kadar "Utanç Çukuru" olarak da adlandırılan bir yerden söz ediyoruz. 1997 yılından beri bu kentin gündeminde bu iş.. Protokoller yapılmış, davalar açılmış, inşaatlar durdurulmuş, imar değişiklikleri yapılmış, projeler iptal edilmiş vesaire.. Sonra TMSF devreye girmiş.. Kaç yıllık bir süreçten söz ediyoruz? 1997-2017.. Tam 20 yıl olmuş.. Geçen süre içinde bu çukurun İzmir'e yaydığı negatif enerjiyi bilmiyor musunuz? Kente gelmek isteyen yatırımcılar için nasıl caydırıcı olduğunu unuttunuz mu?
O araziyi ben vermedim, 5 emsali ben vermedim, ihaleyi ben yapmadım. Her şeyi kucağımda buldum ve samimiyetle, kimseyi mağdur etmeden bir çözüm için yıllarca çalıştım, çabaladım. Ortada bir cenaze vardı, bunun kaldırılması gerekiyordu. Ama aynı zamanda Belediye'nin hissesini artırmak için çalıştım. Orada Belediye'nin hissesi yüzde 12’ydi. Uğraşıp didinip bu oranı yüzde 30’a çıkardım. Yani İzmir'in yerel yönetiminin, İzmirlinin hakkını 1.5 kat artırdım. Daha önce burada kamunun, belediyenin, İzmirli'nin hakkı yenildiği için bu kadar çaba gösterdim. Beni zor durumda bırakma niyetiyle bu işi farklı noktalara çekmek isteyenlere diyorum ki, buradan kimseye ekmek çıkmaz. Benim yoğurt yiyişimi, kafamın arkasında başka hesaplar olmadığını cümle alem biliyor. Benim işim sağlam."

 
İzmir'de derbi ateşi... Göz-Göz mü? Akigo mu?
 
İzmir'de her yerde aranıyordu... Balkonda yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif2 25 Kasım 2017 Cumartesi 13:37

şimdi sn. kaya da mı basmane projesine karşı oluyor anlayamadım. zaten başkana bu proje ile ilgili AKP.ye yakın diye eleştiri oklarına maruz kalırken AKP. Milletvekili sn.Kaya nın sadece Aziz başkana muhalefet olsun diye basmane çukuru projesine karşı durmasına bu ne perhis bu ne lahana turşusu denir.

Yorumu oyla      11      5  
izmirliyim ama övünmüyorum 25 Kasım 2017 Cumartesi 13:27

o meşhur sloganı değiştirmek lazım..izmir köydür köy kalacak..artık aziz bey bırakmalı..

Yorumu oyla      11      6  
muhalif 25 Kasım 2017 Cumartesi 13:25

sn.sertel İzmirli değil mi? basmane çukurunun hikayesi 20 yıl değil, 40 yıldır. basmane çukuru denilen alan, güçbirliği-EGS.den önce, asil nadir-polipeck hikayesi de var, bundan hiç söz edilmiyor, unutulmuş görülüyor. bu alan önce asil nadir-polipeck in gökdelen projesi vardı, H şeklinde bir gökdelen planlanmıştı İngiltere merkezli polipeck firması iflas edince proje durdu.bu projeye RANT Projesi demek ahmaklık olur ve ideolojik bir yaklaşımdır. bu alanın %30 u belediyenin, belediyenin buraa müstakil bina istemesi de gayet normal.yani alanın %30 u kamu binası olacak..arsanın tmsf. YE GEÇMESİ İLE BRASI DEVLET MALI OLDU VE TMSF. burayı satılığa çıkardı. buraya 80 milyon usd. yi belediye mi verseydi? buraya 80 milyon usd. veren şirkette heralde bu parayı yapacağı projede geri alacaktır.insanlar konuşurken boş ve ideolojik konuşmasınlar gerçekleri görmeleri gerekir. basmane çukuru konusunda sn.aziz başkan sonuna kadar haklıdır.

Yorumu oyla      12      5  
zdht 25 Kasım 2017 Cumartesi 09:05

Hamasi laflar güzel de o çukur için adamlara yasal olarak verilmiş hakları yok mu sayacak Kocaoğlu? Böyle bir şeyi başkandan bir vekil nasıl bekler anlamadım! Derdin varsa, kendi partinden nasılsa, gider konuşursun! Neymiş, çocuklarına açıklayamazmış! Bırak çocuklarını, sen bu yaptığını bize açıkla önce!

Yorumu oyla      13      5  
saliha 25 Kasım 2017 Cumartesi 01:57

başkan izmiri İzmirli başarılı deneyimli birisine bırak artık acı biraz bu güzel izmire tokata dön dönmüyorsan emekliliğin tadını çıkar yeter

Yorumu oyla      12      7  
konuk 24 Kasım 2017 Cuma 20:49

Sertel ne yaptığını biliyor mu ki? başkan doğruyu söylüyor, öyle hariçten gazel okumakla olmuyor bu işler, verilmiş hakları iptal etme hakkı kimsede yokken, neden Kocaoğlu'ndan böyle bir şey bekleniyor ki? Haltetmiş Sertel, öbürü de balıklama atlamış, kendi haltları unutulur sanmış herhalde!

Yorumu oyla      13      6  
Dost acı söyler 24 Kasım 2017 Cuma 16:12

Anket şirketleri Nasrettin hocanın parayı veren düdüğü çalar hikayesi, bazı tv kanalları ve gazeteciler patron velinimetimizdir düşüncesindeler.Gerçekten son iki aydır akaryakıt zamları,enflasyon,işsizlik,döviz,hayat pahalılığı,herşeyin ithal edilmesi milletin canına okudu.Kimse felaket tellallığı yapmıyor.Kış günü milletin hali perişan.Sakın ekonominin bu halini başkalarının üzerine atmayın 15 yıldır tek başınıza iktidarsınız.İthalat %31 artarken ihracat %8 arttı tarihi rekor kırıldı bayrammı edelim, enflasyon şimdi yüksek seneye tek haneye inecek temennileri insanlarda karşılık bulmuyor.Bankalara ve onun plastik kartlarına mahkum olmuş insanlar.Bugüne kadar destek verip sesi çıkmayanlar artık aleni konuşuyor, eleştiriyor.Hayat pahalılığı böyle devam ederse 2019 hüsran olur.Tercih şimdi sizin seçimde milletin.2019‘da muhalefet seçmenin karşısına vaatle iktidar icraatlarıyla gelecek.İnsanlar gerçekten zorda.

Yorumu oyla      15      6  
13 yıl 24 Kasım 2017 Cuma 15:32

Sayın Kaya İzmir‘lilerde 13 yıldır size; Ak Partili büyükşehir belediyelerine metro yapımı için hazineden verilen yardımı İzmir‘ede verin,belediyenin kendi proje yapıpta Ankara‘ya onay için gönderdiği metro projelerini onaylatın diyor ama sonuç yok.Bu arada daha önemlisi akaryakıt zamları ve hayat pahalılığı hayatımızı iyice zorlaştırdı, duymamazlıktan geliyorsunuz 2019 çok zor gelecek.Pilimiz bitti tercih sizin.

Yorumu oyla      16      5  
Aferin 24 Kasım 2017 Cuma 15:01

Bozacının şahidi şıracı olmuş.İzmir‘e metro yapılması için bir gram çalışma yapmayanlar konu belediye başkanı olunca hemen atlıyorlar.Yöntem yanlış böyle yaparak kimse belediye başkan adayı olamaz.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğretmenler Günü için flaş teklif!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, '24 Kasım'da her öğretmene birer maaş ikramiye ...
İptal edilmişti... Ve Davutoğlu sessizliğini bozdu
Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Marmara ...
CHP Menderes'te o meclis üyesine disiplin yolu!
Menderes’te AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun borçlanma teklifine ...
 
CHP’li Karlıdağ: “İktidarın bir eğitim politikası yok!”
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ 24 Kasım Öğretmenler gününde ...
CHP'li Gümrükçü'den sert çıkış: Gericiliğe geçit vermeyeceğiz
Eğitim-İş 4 No'lu Şube'yi ziyaret eden CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi ...
Balbay: Öğrencisiz öğretmenler, öğretmenler gününü kutlayamıyor!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ...
 
CHP Karaburun’da Başkan Çumçum açıkladı: Örgüt isterse akan sular durur!
İlçede 29 Kasım Çarşamba günü gerçekleşecek kongrede aday olacağını ilan ...
Urla’da ‘tamam’ diyen Yalaz’dan kongre mesajı: Çok huzurluyum, mutluluk içindeyim
Urla İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz, Pazar günü gerçekleşecek kongre öncesinde, ...
CHP İzmir’de yönetim kurulu toplandı
İl yönetim kurulunun olağan toplantısında Menderes Belediyesi Meclis Üyesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva