HABERLER>POLİTİKA
5 Temmuz 2019 Cuma - 13:12

CHP’li Vekil Bakan: Soyer Türkiye için bir şans!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in göreve geldiği andan itibaren çizdiği grafiği başarılı bulduğunu söyleyen Milletvekili Bakan, “Tunç Soyer sadece İzmir için değil Türkiye için bir şans. İyi bir belediyecilik hizmeti yapabilirsiniz ama onun rol model olması lazım. Başka kentlerin onu örnek alması ve uygulaması lazım… Seferihisar’da yaptıkları her yerde uygulandı. Rol model bir kent yaratmanın örneğidir. Akdeniz çanağındaki hak ettiği yerine İzmir’i kavuşturacak bir başkan” dedi.

CHP’li Vekil Bakan: Soyer Türkiye için bir şans!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu.

Vekil Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

31 Mart’ta göreve gelen başkanların başarılı bir grafik çizdiğini söyleyen Bakan, kentte yürütülen yerel yönetim çalışmalarına ayrı bir parantez açtı.

Partide başlaması beklenen olağan kurultay sürecine değinen Bakan, İzmir özelinde gerçekleşecek il kongresi yarışı için çarpıcı açıklamalara imza attı.

TUNÇ SOYER SADECE İZMİR İÇİN DEĞİL TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANS!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer hakkında konuşan Bakan, “Tunç Soyer sadece İzmir için değil Türkiye için bir şans. İyi bir belediyecilik hizmeti yapabilirsiniz ama onun rol model olması lazım. Başka kentlerin onu örnek alması ve uygulaması lazım… Seferihisar’da yaptıkları her yerde uygulandı. Rol model bir kent yaratmanın örneğidir. Akdeniz çanağındaki hak ettiği yerine İzmir’i kavuşturacak bir başkan. İzmir’i model olarak yaratıp Türkiye’ye sunacak isim. Ben en doğru adayın belirlendiğini düşünüyorum. Ortak akılla hareket eden bir belediye başkanı. Seçilir seçilmez milletvekillerini, bizi topladı, bir iftar yaptık. Eşlerimizle birlikte bir araya geldik. Daha önce böyle bir şey olmamıştı. Eşler tanışmış oldu. Bizim işimiz belediyeyi yönetmede başkanlara akıl vermek değil. Onlar zaten o yeterlilikte. Bize iş düşerse söyleriz” dedi.

İKTİDAR PARTİSİ YAĞMACI BİR ZİHNİYETLE ÜLKEYİ YÖNETİYOR
Belediyecilik ve yönetim tarzı açısından iktidar partisiyle aralarında fark olduğunu ifade eden Bakan, “İktidar partisi tam bir yağmacı zihniyetle ülkeyi yönetiyor. Kamu kaynaklarıyla büyük şirketler yaratıyorsunuz tüm projeler onlara akıyor. Yerel yönetimlerde de farklı değil. Torbalı Belediyesi’nin altında bulunduğu borç yükü inanılmaz. İsmail Uygur’un bıraktığı noktadan gelinen durum korkunç. Bütçenin bilmem kaç katı borç yapmışlar. Menderes ona keza! Bizim bıraktığımız yerlerin büyük çoğunluğu borçsuz. Kamu mallarını, köy mallarını satmışlar. Torbalı’da bir köyün merasını sattılar. Hem satıp hem borçlandırıp hem de belediyeye insan doldurmuşsun. Bizim amacımız yaşanabilir kent sürdürülebilir belediye hizmeti üretmektir” diye konuştu. 

BAKANLIK TUNÇ BAŞKAN’A UYARSA ÇÖZÜM OLUR!
İzmir’in uzun yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı’nın imarsız durumuna değinen Bakan, “İnciraltı’nın hızla çözülmesi lazım. Önceki dönemde orada sağlık kampüsü düşüncesi vardı. Daha sonra farklı bir planlama oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Bakanlığı uzlaşarak orayı planlamalı. Çok yüksek kat değil, oranın yeşilini koruyacak bir şekilde olmalı. Oradaki insanların hakkını koruyarak yapılmalı. Sağlık, konut, termal, eğitimin hepsinin bir arada olduğu planlamayla o bölge çağ atlayabilir. Tunç Başkan çözüm üretici bir insan. Bakanlık da Tunç Başkan’a uyarsa çözüm olur” dedi.

LİYAKATE DİKKAT EDİYOR
Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinin yönetim kurulu başkanları ve genel müdürlerinin geçtiğimiz günlerde atanmasıyla ilgili konuşan Bakan, ayrıca performans değerlendirmesi yaptı. Bakan, “Yeniden bir organizasyon kuruyorsunuz. Gördüğünüz eksikleri giderecek, sizinle takım gibi çalışacak bir ekip oluşturuyorsunuz. Bunu oluştururken Tunç Başkan liyakate dikkat ediyor. Mesela; İZBETON Genel Müdürlüğüne atanan Heval Savaş Kaya… Babasını tanımaktan şeref duyduğum birisi. Türkiye’de iki tane terzi lakaplı siyasetçi vardır. Bir tanesi Ordulu Terzi Fikri’dir diğeri ise Ağrılı Terzi İhsan’dır. Devrimci gelenekten gelen, CHP il başkanlığı, sekreterliğini yapmış saygı duyulan biridir. Heval kardeşimiz de Ağrı il birincisi olarak İzmir’e gelen, İzmir’de hukuk okuyup, iki tane yüksek lisans yapan, iki yabancı dili olan, golf kulübünün kurucu başkanı, Anadolu Birliği’nde başkan yardımcılığı yapan, çok sayıda STK’da etkin olan, Murat Karayalçın döneminde SHP il başkanlığı yapan, başarılı, yetenekli, becerikli, entelektüel, siyasal anlamda birikimli biridir” açıklamasında bulundu. Bakan ayrıca performans için de “Seçimden sonra ertesi gün çalışmalara başladı. Baykuş seferleri, halk taşıt uygulaması, fuar, elektrik fabrikasının alınması gibi konular var. Hiç durmuyor. Belediye başkanlarının genel bir gayreti var. Biz de hepsine destek oluyoruz, olduk ve olacağız” diye konuştu.

‘ŞATO TERCİHİ ÇOK DOĞRU BİR KARAR’ DEDİ, DİSİPLİN SÜRECİ İÇİN ‘İHRAÇ GEREKİYOR’ ÇIKIŞINDA BULUNDU! 
Başkan Soyer’in Seferihisar’daki ikametini metropole aldırması ve oturacağı konut olarak Varyant’ta bulunan, ‘Şato’ olarak bilinen başkanlık konutunu tercih etmesi geçtiğimiz süreçte tartışma yaratmıştı. Bakan kendisine, ‘İl eski Başkanı Kemal Karataş, sosyal medya hesabından ‘Şato’ üzerinden Başkan Soyer’i ve eşi Neptün Soyer’i hedef alan açıklamalar yapmıştı. Bu hareketinden dolayı kendisi disipline verildi. Kınama cezası çıktı. Gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?’ şeklinde gelen soruyu yanıtladı. İsim vermeyen, genel bir konuşma yapan ve sosyal medya paylaşımlarının partiyi kamuoyunda tartışmalı hale getirmesini doğru bulmadığını aktaran Bakan, “Bu paylaşımlar doğru değil. Parti içinde yapılması gereken eleştiri kanalları bırakılıp sosyal medya, internet medyası üzerinden yapmam doğru değil. İhraç etmeniz lazım. Yüz yüze geldiğinizde söyleyemeyeceğiniz sözleri partili büyükşehir belediye başkanına söylüyorsanız, kim olursa olsun bu, partiden ihraç edilmeli. Bu anlayışla partiden ihraç edilmeli. Partiyi en çok yıpratan şey bu. Aynı şey onun da başına gelir. Bunlar yakışıksız şeyler. Şato ile verilen karar dört dörtlük bir karardır. Çok doğru bir karardır. Başkanlık konutu yapıyorsun, saray yapmıyorsun. Şato falan değil adı şato sadece. Çok da güzel yaptı, doğru yaptı Tunç Başkan! Yurt dışından gelen misafirlerini ağırlasın. Orası bin odalı saray değil. Cumhurbaşkanının oturduğu sarayı eleştirmeyip de buna laf söylemek olmaz. Oraya şato diyenler şato görmemiş. Belediye başkanın konutu olur. Kimin yok ki? Bunlar çok normal şeyler. Maaşıyla geçinen, dürüst namuslu bir belediye başkanının başkanlık konutuna geçmesi kadar doğal bir şey yok. Neptün Hanım da çok başarılı, naif, üretken bir Türk kadını. Cumhuriyet kadın üzerine kurulmuştur. Bu değere sahip çıkan ve sosyal hayatta olan kadınlara saygı duymamız lazım” ifadelerini kullandı.

KARŞIYAKA’DAKİ İŞİ DOĞRU BULMUYORUM
Sözlerine, “Kim yapıyorsa yapsın, yanlış. Kim yaparsa ihraç etmek lazım… Eleştiride ölçüyü kaçıranları, partiyi yıpratanları ihraç etmek gerekiyor. Ben niye yapmadım? Bizden daha çok partiye emek veren ağabeylerimizin hiç yapmaması lazım… Benim eleştirdiğim belediye başkanı yok mu? Var. Ama bunu danışma kurullarında söylerim. Ama basından al kalemi eline yaz, çok yanlış” diyerek devam eden Bakan, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın düşürülmesi iddiasıyla gerçekleşen istifaları değerlendirdi. Bakan, “Karşıyaka’da yapılan işi doğru bulmuyorum. Düşürme kastıyla hareket edildiyse eğer yanlış. Olağan kongre sürecinde herkes aday olur, partiyi kamuoyunda tartıştırmaya gerek yok. Ben bunları doğru bulmam. Seçimle gelen seçimle gider. Bu eski tip siyaset yöntemleridir. Belli ki orada bir sıkıntı ve rahatsızlık var. İlçe başkanı da oradaki arkadaşlar da kendini sorgulayacaklar” dedi.

DENİZ YÜCEL GÖRDÜĞÜM EN BAŞARILI İL BAŞKANLARINDAN BİRİDİR!
İlerleyen süreçte start alacak il kongresi sürecine dair konuşan Bakan, Deniz Yücel’in başarılı bir il başkanlığı yaptığını ifade etti. Bakan, “Arkadaşımız elinden geleni yapmıştır. İl başkanı olduktan sonra çok önemli bir süreci kucağında buldu. Kolay değil. Bilhassa yerel seçimler çok zordur. Böyle bir süreç yönetti. İki seçim geçirdi. İl başkanı olup hiç seçim geçirmeyenler de var. 2006’da partiye üye oldum. O süreden beri çalıştığım en başarılı il başkalarından biridir Deniz Yücel. En başarılısı kimdi? Tartışmasız Rıfat Nalbantoğlu’ydu. Deniz Yücel başarılı. Belediye sayımız arttı.  Milletvekilliği seçimleri sürecini yönetti. Kaç aday çıkacağını süreç belirler. Önümüzde bir kongre süreci var. Bugün aday olabilir, yarın adaylıktan imtina edebilir. Çok aday çıkar, tek aday çıkar, bunlar süreçte netleşir” ifadelerini kullandı.

TUNÇ BAŞKAN TÜRKİYE’DEKİ SANATA, TARİHE, KÜLTÜRE EN YAKIN BAŞKANDIR!
Kemeraltı için izleyiciden gelen bir soruyu yanıtlayan Bakan, “Kemeraltı’nın gelişimi için kurulan TARKEM şirketinin yönetiminde ve hissedarları arasında çok değerli isimler var. Böyle tarihi bir çarşısının başka bir yerde olduğunu da sanmıyorum. Orayı ayağa kaldırmaya çalışıyorlar ama kolay yürümüyor. Kemeraltı’nın temel sorunu kanalizasyon ve altyapı sorunu… Onu da çözmek kolay değil çünkü sit alanı. Kuyumcu titizliğiyle çalışılması gereken bir bölgedir. Gerçekten tarihi korumak istiyoruz. Gerçek anlamda tarihe sahip çıkarak yürümek lazım... Kemeraltı bizim tarihimiz. Tunç Başkan bakış açısı itibariyle Türkiye Cumhuriyeti’ndeki tüm belediye başkanları içinde tarihe, sanata, kültüre en yakın başkandır” dedi.

 
Altay'da iç transfer şekillendi
 
Patlama için açıklama: Bomba olduğu belli
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
K.DelegeSİ 6 Temmuz 2019 Cumartesi 10:10

Liyakat Liyakat diyorsunuz da bunu dalga geçmek için söyler gibi bir haliniz var. Siz bana şunu anlatırmısınız? Önce parti parti koltuk sevdalısı birisini Belediye şirketinde genel müdür yapmanın neresi liyakat? Tekrar başladığı şirkete daha önceden parasını alıp kendi isteği ile ayrıldığını biliyormusunuz? Bu şirketi dolandırmaya girmez mi? Önce 10-15 sene çalışıyorsun daha sonra anlaşıp tazminatını alıp çıkıyorsun. Sonra tekrar giriyorsun. TAM ANLAMI İLE SKANDAL. Siz liyakattan bahsetmeyin hiç. Şunu da unutmayın bu parti izmir ilçe örgütleride oy kullanırken bunu unutmaz. Örgütlü mücadele sadece muhalif partilere değil. Liyakat ve demokrasiye inanmayan partililerle de olur merak etmeyin cevabınızı Eylül Ekim Kasım gibi alacaksınız..

Yorumu oyla      6      5  
Lombak 5 Temmuz 2019 Cuma 23:03

Sahil procesi niye bitmedi? ÇAAT niye kokuyor?

Yorumu oyla      4      5  
muhalif 5 Temmuz 2019 Cuma 22:34

snBakan,için çok uygun karar dediyse, o zaman CB. Sarayı içinde lal etmemelidir...

Yorumu oyla      6      5  
Bu ne biçim liyakat anlayışı? 5 Temmuz 2019 Cuma 20:52

Sanki adam bir teknik hizmet Şirketine genel müdürdeğil,parti İl Başkanı seçiyor. Hayatı boyunca politikacılıktan başka bir iş yapmamış kişiyi pohpohluyor. Beyim İZBETON İzmir Büyükşehir Belediyesinin en fonksiyonel Şirketidir. Bu ilin insanları bu şirketten hizmet bekliyor; politika değil. İZBETON’un geçmiş Genel Müdürlerinin tamamı teknik kökenli ve yöneticilikten gelmiş kişilerdir. Yazık Şirketlere Yönetici ataması değil, diyet borçları ödeniyor.

Yorumu oyla      6      5  
bahtiyar 5 Temmuz 2019 Cuma 18:34

onun için mi aday adaylığı süresince engellemek için her türlü yola başvurdunuz?

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 5 Temmuz 2019 Cuma 15:58

Hangi belediye başkanımız şatoyu kendine tahsis etmiş ki normal olsun. Halkın parasını, malını kendine tahsis etmek bir zihniyettir bunun bin odalısı da aynıdır tek odalısı da aynıdır. Maalesef Chp o çok eleştirdiğimiz akp zihniyetine dönüşmeye başladı. Eleştiri yapanlar ihraç edilecekse ondan önce yalakalık yapanlar ihraç edilse daha yerinde olur. 22 Bin TL aylık sayın Soyer için konut kiralamasına yetmiyor mu? Belediye başkanları halktan farklı ayrıcalıklara mı sahip olmalı? Bizler vatandaşlar ve siyasiler arasındaki eşitsizlikler, zengin ve yoksul arasındaki faklar giderilsin diye mücadele etmiyor muyuz? Ne değişti şimdi? Başkan çıksın işini iyi yapsın halkın içinden geldiğini vatandaşla eşit olduğunu göstersin, doğru kararları doğru kişilerle alarak sağlıklı hizmet sunsun bizler de alkışlayalım başka şey istediğimiz yok.

Yorumu oyla      12      9  
Uğur 5 Temmuz 2019 Cuma 15:31

İnciraltı konusunda gerçekten bir şeyler yapılması lazım, çevreci bir imar planıyla hem gecekondulaşma engellenmeli hem bu bölge ekonomiye kazandırılmalı. Chp''de vizyon sahibi insanları görmek sevindirici...

Yorumu oyla      6      6  
alen 35 5 Temmuz 2019 Cuma 15:21

Vatandaş isimli yorumcu arkadaşım izmir büyükşehir belediyesini 2019 itibari ile tunç soyer 389 milyon dolar borç ile devraldı.istanbul büyükşehir belediyesi nin borcu 2 milyar 154 milyon dolar. Ankara büyükşehir belediyesini borcu 9 milyar TL olarak açıklandı. işte bu yüzden liyakar diyoruz. Tunç soyer veya bir başkası . kim gelirse gelsin belediyenin kendi öz kaynaklarını kullanıyor ve kullanacak. buna ragmen 3 büyük şehir arasın da en az borca izmir sahip . hemde hatrı sayılır bir fark var arada. bu süreçte yapılan ve devam eden ulaşım projelerini saymama gerek yok sanırım. şu an takılan uçan yol ve üçkuyular kavşak projesi var. umarım onlar da bir an önce çözülür. not olarak: yeni metro hatları da açıklandı . revize ediliyor daha da edilecek. kaynak olarak sputniknews i kullandım.

Yorumu oyla      9      5  
karşıyakada yaşa 5 Temmuz 2019 Cuma 15:20

Tunç Soyer ,tarımda izmir modelini daha iyi yerlere taşıyacaktır.

Yorumu oyla      6      5  
İLKE 5 Temmuz 2019 Cuma 13:43

Sayın Murat BAKAN'ın ifade ettiği gibi LİYAKAT çok ama çok önemli. Sadece Belediyede üst düzey yöneticilerine yakın olanların belirli görevlere gelmesi veya onların isminin ortada dolanması kabul edilir bir durum değildir. YALAKALIK yapanların değil, üretmiş,ilkeli duruş göstermiş ve bu kente geçmiş başta olmak üzere bugünde katkı koyanlara sorumluluklar verilmeli. Eğer Sayın Tunç SOYER İzmir'den hareketle tüm Türkiye'ye örnek bir model oluşturacaksa bence işe önce buradan başlamalıdır.Bu modelin sorumluluğunda ve bilincinde olacak insanlara ulaşmalı. Bunların bir çoğunun yalakalık yapmadan ve sessizce görev beklediği de unutulmamalıdır.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kur ataklarına karşı tecrübe kazandık'
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Finansal Kurumlar Birliği 7. Olağan ...
CHP’li Kılıç’tan ‘kadın üniversitesi’ tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Japonya’daki ...
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na hediye: Tabloda Soyer de var
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem ...
 
Serter: O yasa İmamoğlu korkusunun eseri!
Serter, AK Parti iktidarının TBMM gündemine getirdiği “Sporda Şiddeti ...
Bakandan müjde! 12 bin personel atanacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce söz verilen personel atamalarına başlanılacağını duyurdu.
Arınç maaşını kimlere vereceğini açıkladı
Yüksek İstişare Kurulu üyeliğiyle ilgili herhangi bir para konuşulmadığını ...
 
Erdoğan'dan yeni parti iddiaları için sert sözler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün milletvekilleriyle kahvaltıda buluştu. Son ...
Sporda şiddeti önleme yasası meclisten geçti
Sporda şiddete karşı yeni önlemler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
Cumhurbaşkanlığı’ndan kabine revizyonu açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ali Babacan'ı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva