HABERLER>POLİTİKA
19 Ocak 2019 Cumartesi - 13:16

CHP’li Tunus’tan Kocaoğlu çıkışı: Hedef Aziz Bey değil, İzmir modelidir!

Konak İlçe eski Başkanı Tunus, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun, ‘yeniden adayım’ demesi sonrasında oluşan tepkiler için, “Aziz Bey’e yönelik bu linç girişimini kabul etmek ve anlamak mümkün değil. Hedef Aziz Kocaoğlu değil, hedef İzmir modeli. Adaylık söz konusuysa bu hak önce Kocaoğlu’nundur! Genel Başkan geçmişte,  ‘Sayın Kocaoğlu istediği sürece adaydır’ demiştir! Başkanı yedirmeyiz, İzmirli sahip çıkacak, bu linç girişimi ayıptır. Gerçek İzmirli Aziz ağabeyini bağrına basmıştır. Aziz Bey’le birlikte büyükşehir ve minimum 27-28 ilçe kazanılır!” dedi.

CHP’li Tunus’tan Kocaoğlu çıkışı: Hedef Aziz Bey değil, İzmir modelidir!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe eski Başkanı Aytekin Tunus, partisinin 31 Mart yerel seçimlerinde sahaya süreceği İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklamaması ve 1 Ekim’de 4’üncü dönemi için aday olmayacağını ilan eden fakat belirsizlik sonrası kararını değiştirerek ‘yeniden varım’ diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun genel merkez hamlesine dair konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sonrasında kartların yeniden karıldığı süreçte bazı kesimlerce sert bir şekilde eleştirilmesine ilişkin açıklama yapan Tunus, “Hedef Aziz Kocaoğlu değil, hedef İzmir Modeli” dedi.

LİNÇ GİRİŞİMİNİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL!
Yaşanan süreci üzüntüyle karşıladığını aktaran Tunus, “Eski ilçe başkanı olmamın yanında, İzmirli yurttaş, Atatürkçü olarak yaşananları üzüntüyle izliyorum. Aziz Bey’e yönelik bu linç girişimini kabul etmek ve anlamak mümkün değil” mesajını verdi.  

GENEL BAŞKAN, ‘SAYIN KOCAOĞLU İSTEDİĞİ SÜRECE ADAYDIR’ DEMİŞTİR!
Kocaoğlu’nun ‘yeniden varım’ demesinin sonrasında oluşan eleştirilere değinen Tunus, “Burada hedef Sayın Kocaoğlu’nun şahsı değil. Bu tepkilerin sebebi İzmir modelidir. Yaptıkları birçok çevreyi rahatsız etmiştir. Çünkü bu model halkçı belediyeciliğin, sosyal belediyeciliğin, devrimci belediyeciliğin tarifi ve pratikteki uygulamasıdır. Kırsaldan kente göç olmayan tek ildir İzmir. 15 yılda Kocaoğlu’nun ortaya koyduğu dürüst, ahlaklı, çalışkan, başarılı belediyecilik ortadadır. Süreci değerlendirirsek; başkan 6 ay önce aday olmayacağını açıkladı. Aday belirlenmedi. Sayın Kocaoğlu’nun belediye başkanı olmak istemediğini samimi olarak ifade ettiğini biliyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da geçmiş süreçte, ‘Sayın Kocaoğlu istediği sürece adaydır’ demiştir” diye konuştu.

ADAYLIK SÖZ KONUSUYSA BU HAK ÖNCE KOCAOĞLU’NUNDUR!
Tunus, “Kocaoğlu aday olmayacağını açıkladıktan sonra 3 buçuk ay geçti. Bugün kamuoyunda konuşulan isimlerin algı olduğunu, AKP’nin kimleri pompaladığını herkes görüyor. Kocaoğlu tehlikeyi görmüş ve gitmiş genel başkana, ‘isim belli mi, ne zaman açıklanacak?’ diye sormuş. ‘Belli değil’ cevabını alınca, ‘seçimi kaybedersek ben İzmir’de yaşayacak alan bulamam, yoksa ben de adayım’ demiş. 15 yıl İzmirlinin kuruşunu kendi namusu gibi görmüş belediye başkanına karşı AKP’lilerin linç girişimini anlamak mümkün ama içerdekilerin linç girişimini anlamak mümkün değil. İçerde aday isimleri de birbirinden değerli arkadaşlarımız. Fakat adaylık söz konusuysa bu hak önce Kocaoğlu’nundur!” dedi.

GENEL BAŞKANIN KOCAOĞLU’NU ÇOK SEVDİĞİNİ BİLİYORUZ! İZMİR’İ TALAN ETTİRMEYEN BELEDİYE BAŞKANININ ADAY OLMA HAKKI YOK MU?
“Kaybettiğimiz ilçelerde bile başka partilerden kazanan başkanlardan çok oy almıştır Kocaoğlu” diyen Tunus, “Bu bir dış kaynaklı algı operasyonudur. Bu oyuna İzmirlinin gelmemesi lazım. Genel başkanın Kocaoğlu’nu çok sevdiğini biliyoruz ama bir algı operasyonu var. Hedef İzmir modelidir. İzmir’in arazilerini satmayan, doğal yaşam parkı, kent ormanı, rekreasyon alanı yapan, ulaşımı büyük şehirler arasında en ucuz hale getiren, Türkiye’nin en büyük fuar alanını, ilk opera binasını yapan, taşeronu kaldıran, kırsalda kooperatifleşmeyi geliştiren, çevreci arıtma yatırımlarını olağanüstü yapan, FETÖ kumpasına diz çökmeyen, İzmir’i talan ettirmeyen belediye başkanının aday olma hakkı yok mu? Teknik bir tehlike gördüğünde, eğer bir seçenek yoksa ‘ben adayım’ deme hakkı yok mu?” açıklamasını yaptı.

‘BİR ADAY BELİRLENSİN VE BEN KENDİM ADAYIM GİBİ YÜRÜMEK İSTİYORUM’ DEMESİNDE NASIL BİR TEHLİKE NASIL BİR YANLIŞ VAR?
Tunus ayrıca şunları söyledi: Hiç şüphesiz ki AKP bugün ulusal kanallarda karşısında olmasını istediği adaylar konusunda bir manipülasyon yapıyor. Kentin 7 noktasında kentsel dönüşüm yapmakta olan bir başkan İzmir’i modern bir kente dönüştürme sürecini devam ettiriyor. Başkan ‘ben yapmayacağım ama İzmir’deki bu model ve çizgi devam etmeli’ diyor. ‘Bir aday belirlensin ve ben kendim adayım gibi yürümek istiyorum’ demesinde nasıl bir tehlike nasıl bir yanlış var?

BAŞKANI YEDİRMEYİZ, İZMİRLİ SAHİP ÇIKACAK, BU LİNÇ GİRİŞİMİ AYIPTIR!
Sayın başkana İzmirli sahip çıkacak. Sayın başkanı yedirmeyiz. Bu orantısız linç girişimi ayıptır, yazıktır, günahtır. Hadi AKP’lileri anlıyoruz ama bizim çevremizden yapılan bu saldırıları anlamakta zorluk çekiyorum.

VEKİLLER PARLAMENTODA ÇALIŞARAK DA İZMİR’E KATKI KOYABİLİRLER
Parlamentoya gönderdiğimiz sayın vekillerimizin büyük görev yapma aşkına saygı duyuyorum. Ama birkaç ay önce genel seçime girip tercih yaptılar. Parlamentoda da görev yaparak kentimize katkı koyabilirler. Eğer örgütlerimiz İzmir modelini doğru şekilde aktarırlarsa bugün alacağımız puandan birkaç puan daha fazla alırız.

GERÇEK İZMİRLİ AZİZ AĞABEYİNİ BAĞRINA BASMIŞTIR
Adaletli, ahlaklı, çalışkan olmanın, İzmirlinin hukukunu, hakkını namusu gibi sahiplenmenin, bedel ödemenin karşılığı bu değil! Gerçek İzmirli Aziz ağabeyini bağrına basmıştır.

AZİZ BEY’LE BİRLİKTE BÜYÜKŞEHİR VE MİNİMUM 27-28 İLÇE KAZANILIR!
Ben Aziz Bey ile birlikte büyükşehir ile birlikte minimum 27-28 ilçenin kazanılacağını düşünüyorum. Farklı tercih yapanların sorumluluk boynundadır! 

 
Yazıcıoğlu davası ile ilgili Danıştay'dan flaş karar!
 
Ve Kocaoğlu dosyayı teslim etti!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayse gülten üze 20 Ocak 2019 Pazar 19:42

tabi bağiranların bir arka planı var hayalleri suya düsecek biz baßkanı srviyoruz oyumuz onun kesi sesinizi gidin sandikta gereğını yapın velveleye gerek yok

Yorumu oyla      9      5  
CHP''liyim ama... 20 Ocak 2019 Pazar 11:09

CHP''liyim ama yeter artık İzmir hizmeti hak ediyor. CHP aday belirlememe sürecinde yaptığı rezilliklerin bedelini ödemeli. Biz oyuncak değiliz. İzmirli hemşehrimizden ricam bu kirli köhnemiş yapıdan kurtulabilmek için bir kere AKP ye verelim akılları başlarına gelsin. Bizim oyunuzu çantada keklik Görenler bedelini artık ödemeli...

Yorumu oyla      9      5  
Filiz Sezer 19 Ocak 2019 Cumartesi 16:57

Düşüncelerime tercüman oldunuz Sayın Aytekin Tunus başkanım.

Yorumu oyla      9      5  
izmirli 19 Ocak 2019 Cumartesi 16:47

Aziz Baskani destekliyoruz kendisi durust ilkeli egilip bukulmeyen yalaka olmayan bir baskandir.

Yorumu oyla      9      7  
Ahmetsezai 19 Ocak 2019 Cumartesi 16:41

İZMİR MODELİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI(KIRSAL KALKINMA,ULAŞIMDA RAYLI SİSTEM,RANTİYE YARATMADAN YERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM,KENTİN DOKUSUNA SAYGI VB.)KİMSE YOK EDEMEZ.YA SAYIN AZİZ KOCAOĞLU DEVAM EDER YADA BU ANLAYIŞTA YENİ BİR ADAY..İZMİR'DE BU MODELDEN DÖNÜŞE İZMİR HALKI İZİN VERMEZ...

Yorumu oyla      9      6  
Gürkan 19 Ocak 2019 Cumartesi 16:10

Sosyal medyada algı operasyonlarını kimlerin yaptığını çok iyi biliyoruz; o yüzden sıkıntı yok.

Yorumu oyla      10      6  
Resmiye topkorur 19 Ocak 2019 Cumartesi 13:53

Syn Tunus çok güzel ifade etmiştir.Hersekilde Büyük Şehir Belediye Başkanı AZİZ KOCAOĞLU dur.Durust çalışkan ve ADAM GİBİ ADAMDİR.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Lideri Uysal’dan İzmir mesajları: Azami düzeyde aday açıklayacağız!
Genel Başkan Uysal 31 Mart yerel seçimleri için, “Azami düzeyde adayımızı ...
Zeybekci: CHP'liler bile 'İzmir'i kurtarın' diyor!
Yolda karşılaştığı CHP’lilerin bile kendisine “İzmir’i kurtarın, artık ...
Bakan Soylu oy kullanacak Suriyeli sayısını açıkladı
İçişleri Bakanı Soylu, "Adres bilgilerinde eksiklik olduğunu tespit ettiğimiz ...
 
Vekillere 9 bin 700 liralık piyango vurdu!
Yeni yılda aldıkları 3 bin 750 liralık zamla aylık maaşları 22 bin 200 ...
'CHP'nin kalesi'nde deprem! Başkan ve yönetim görevden alındı
CHP Kuşadası İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi ve yönetimi, CHP İl Yönetim Kurulu ...
Bakan Akar: Münbiç'te verilen sözler tutulmadı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'li Senatör Lindsey Graham'a, Münbiç'te ...
 
İttifakların İzmir kapışması: ‘Millet’in kalelerinde ‘Cumhur’un sınavı!
AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın adaylarını, Millet ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’i Cep’te görmenin ‘dayanılmaz’ hafifliği
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’i Cep’te görmenin ‘dayanılmaz’ hafifliği
Genel Merkez'den dikkat çeken açıklama: İzmir'e uzaydan biri getireceğimiz yok!
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva