HABERLER>POLİTİKA
15 Nisan 2020 Çarşamba - 18:36

CHP’li Torun, Egedesonsöz'e konuştu: Belediye başkanlarımızla gurur duyuyoruz!

Egedesonsöz yayınına katılan Genel Başkan Yardımcısı Torun, koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde CHP’li belediyelerin performansıyla ilgili konuşurken, “Gerçekten büyük bir özverili ile bu süreci en az hasarla atlatmak için vatandaşımızın gece gündüz hizmetindeler. Gurur duyuyoruz. Siyasi söylem olarak söylemiyorum bir yarış içindeler. Bir kısmı eve dahi gidemiyor. Normalden daha çok bir çaba içindeler. Hepsiyle gurur duyuyorum. Vatandaşımıza verdikleri bu destek hiçbir zaman unutulmayacak, başarıları takdir edilecek. Benim halkım kendisine yapılan iyiliği hiçbir zaman unutmaz” dedi.

CHP’li Torun, Egedesonsöz e konuştu: Belediye başkanlarımızla gurur duyuyoruz!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Egedesonsöz’ün canlı yayınına katıldı ve Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Koronavirüs ile mücadele edilen süreci değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Torun, iktidarın bazı uygulamalarını eleştirdi.

Yeni infaz düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 90 bin mahkumun tahliye edilecek olması durumu hakkında konuşan Torun parti olarak Anayasa Mahkemesi’ne itiraz edeceklerini aktardı.

Koronavirüs salgını sonrası için ayrı bir parantez açan Torun, belediyelerin süreçte yüklendikleri yardım ve dayanışma kampanyalarına ilişkin de konuştu.

Öte yandan CHP’li belediyelerin bağış kampanyalarının merkezi iktidar tarafından engellendiğini ifade eden Torun uygulamaya ateş püskürdü.

SUÇU İŞLEYENİ ÇIKARIYORSUNUZ AMA YAZAN GAZETECİYİ ÇIKARMIYORSUNUZ!
Cezaevlerinin boşaltılması için konuşan Torun, “Haklı ya da haksız, kader mahkumudur ya da değildir geniş çerçevede değerlendirmeden belli bir kısıtlılıkla bu yasayı çıkarırsanız adaleti sağlamış olmazsınız. Bu konunun çok geniş çerçevede ele alınması lazım. Biz hep bunu söyledik. Yangından mal kaçırırcasına yapıldı. Can kaybımızın arttığı bir günde aceleye getirdik ve çalakalem yaptık. Önümüzdeki günlerde neler göreceğimize de tanık olacağız. Biz Anayasa Mahkemesine başvuru yapacağız, hazırlık yapıyoruz. Biz birçok eleştirimizi ortaya koyduk. Mecliste az oluşumuz eleştirildi ama bu yasanın daha kapsamlı çıkması için değerlendirmelerimizi yaptık. Bütün bunları ortak metinde yaptık, itirazımızı ileteceğiz. Biz ‘niye infaz yasası çıkıyor?’ demiyoruz. Bu daha geniş kapsamlı ele alınmalı. Siz bir suçu işlemiş insanı hapisten çıkarıyorsunuz ama onu yazan gazeteciyi çıkarmıyorsunuz? Bu ne adalet ne başka bir şeye sığmaz. Bu çifte standarttır. Bu hukukun kendi lehine değerlendirilmesi ve hukukun arka kapısından dolanmaktır” açıklamasını yaptı.  

ANAYASA MAHKEMESİ’NE İNANMAK İSTİYORUZ
Torun sözlerini sürdürdü ve “Kadına şiddet, çocuk istismarı, uyuşturucu satışı suçlarını çıkarmayın. Toplumun belli hassasiyeti olanları çıkarmayın. Ama diğerleri değerlendirilebilir. Siz bir yere sıkıştırmışsınız, onu kabul ediyor diğerini etmiyorsunuz. Burada toplumun hassasiyetleri çok önemli… Biz aldığımız yetki çerçevesinde tüm haklarımızı kullanıyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin adaletli karar vereceğine inanıyoruz, inanmak istiyoruz. Anaya Mahkemesi’nin verdiği kararların toplumdaki yansımasını görmüş olacağız” dedi.

PARTİZANLIK, FIRSATÇILIK, İNSAFSIZLIKTIR!
Geçmişte benzer teklifleri getirdiklerini söyleyen Torun, iktidarın reddiyle karşılaştıklarını aktardı ve “Özellikle sağlıkta şiddet konusu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşların üzerinde durması gereken bir konu. Bu yasayı biz tüm yönleriyle hazırladık ama AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Daha sonrasında toplumdan ciddi tepki gelince ‘biz de hazırlayacağız’ dediler. Bizim hazırladığımız taslakta ne eksik vardı da reddettiniz? Birlik, beraberlik diyorsunuz ama işinize gelince birlik, işinize gelmeyince siyaset. Buy fırsatçılık ve partizanlıktır. Çok hassas bir dönemden geçiyoruz dedik. Sağlık personelimiz çok yoğun bir tempoyla çalışıyorlar, hayatlarını hiçe sayıyorlar. Bu personellerimize bir kolaylaştırıcı bir katkı sunalım dedik. Onların şiddete uğramalarının önüne geçecek caydırıcı kararlar alalım istedik. Ama reddettiler. Siz yapamadınız biz yapalım demek için yaptılar. Bu partizanlık, fırsatçılık, insafsızlıktır! Onlar da getirsin bir kabul edelim. Milli iradenin gaspıdır bu! Demokrasiye vurulmuş bir kara lekedir. Kim hazırlarsa hazırlasın sağlıkta şiddetin önüne geçmek için her türlü tedbiri alalım. Biz bunları geçmişte de getirdik, ilk defa gündeme getirmiyoruz. Kadına şiddet, terör, sağlık çalışanları için hep getirdik. Bu taleplerimiz ben yapmadım olmasın anlayışıyla reddedildi. Ama kendileri getirince uygun oldu” ifadelerini kullandı.

DÜNYA BİZE GÜLÜYOR!
Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin bağış kampanyalarına iktidar tarafından oluşturulan tepkiyi ve karşı çıkışı değerlendiren Torun, “Bizi yöneten insanların basiretsizliğinin, tek adam yönetiminin üzerimize kurduğu baskının tezahürüdür. Siz iban vereceksiniz, geçmişte birçok sabıkanız olmasına rağmen, nereye para harcadığınızın hesabını Türk Milletine vermemiş olmanıza rağmen bu bağışları yasaklayacaksınız. Bu kabul edilemez. Siz yasaya göre bağış toplayamazsınız diyorlar. Belediyelerimiz geçmişte de topluyordu şimdi de öyle bir hakkı var. Belediye, belediye başkanı oluruyla bağış alabilir. Gelir kalemleri arasında bağış toplamak da geçiyor. Siz genelgeyi daha üstte tutarak yasayı reddederek yasa üzerinde bir kural uyguluyorsunuz. Bu suçtur. Bunun yarın hukuk önünde mutlaka hakkı aranacak. Tek adam yönetiminin ortaya koyduğu baskıyla belediyelerimizi çalışamaz hale getiriyorsunuz. Aslında ‘sen yapma ben yapayım, her şeyi ben yaparsam olur’ diyorlar. İyi de sen yapamıyorsun. Şu maske dağıtma işini bile eline yüzüne bulaştırdılar. İnsanlara evde kal diyorlar ama insanlar nasıl evinde kalacak? Evde kalmanın da bir maliyeti var. Uçak biletini düşürdüler, toplu taşımayı düşürdün. Dünya bize gülüyor. Dünya bizi kıskanıyor diyorlar, yok öyle bir şey” dedi.

İKTİDAR O KADAR ACİZ DURUMDA Kİ…
İktidarın toplumun taleplerine cevap veremediğini ifade eden Torun, “Yetersizsin, karşılayamıyorsun. Bu eksikliği belediyeler gidermeye çalışıyor, ‘hayır biz yaparız’ diyorlar. Yapamıyorsunuz! Yönetemiyorsun! Şu anda acizsin! Belediyelerimiz insanların evine sıcak aş, gıda paketi, maske götürüyor. Alanları steril ediyor. O insanlara hem kültürel hem de sosyal destekler veriyor. ‘Hayır sen bunları yapma’ diyorlar. Belediyelerimiz yapmayacak da bunları kim yapacak? Maalesef bunların bedelini benim yurttaşım ödüyor. Adana’da bin yataklı sahra hastanesi kuruluyor. Eksiklilerini tamamlıyorlar. Bunu bile mal bulmuş mağribi gibi davranıyorlar yalancılıkla suçluyorlar. Bizi bir tartışma zeminine çekmeyin diyoruz ama sürekli olumsuzluklarla bizi bu noktaya çekiyorlar. Genel başkanımız bir televizyon programında ‘Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız bin yataklı sahra hastanesi kuruyor’ dedi. Tam teşekküllü hastane kuruyor demedik ki, sahra hastanesinin ne olduğu belli.250 yataklı kısmı hazır, diğerleri de kurulacak. O kadar acizler, bu süreci o kadar kötü yönettiler ki buradan bile bir şey çıkarmaya çalışıyorlar! Bu kadar kısa süre içinde tam teşekküllü hastane kurmanız mümkün mü? Paranız da olsa bu başka bir şey? O kadar akıl tutulması içindeler ki bunları anlatıyorlar” diye konuştu.

KADİRŞİNAS HALKIMIZDAN YARDIMLARINI BEKLİYORUZ
Salgının ekonomik boyutuna değinen Torun, “ Bu süreçte birçok kişi işsiz kalacak. Sokağa çıkma yasaklarının da ekonomimizde yarattığı ciddi tahribatlar olacak. Çalışmalarımızı yapıyoruz. ‘Pandemi sonrası ne yapılabilir?’ diye düşünüyoruz. Belediyelerimizle her anlamda eksikliği kapatabilme adına konuşuyoruz. Bizi yönetenlerin her türlü baskısına rağmen biz insanımızı seviyoruz. Bu krizi yönetirken aynı zamanda salgın bittikten sonra da ortaya çıkacak olumsuzlukları giderme adına ne yapabiliriz? Bunları düşünüyoruz. Tarım, sanayide, hizmet sektöründe ortaya çıkacak sorunlar olacak. Şu anki sürecin en ağır maliyetini belediyeler ödüyor. Hepsinin yükü arttı. Zaten sıkıntılı bir süreç yaşıyorlardı. Gelirleri düşmüştü. Bu süreç içinde de su kesintileri, ödemeler ertelendi, kiralar 3 ay ertelendi. Birçok konuda belediyelerimiz vatandaşın sorunlarını giderme adına çözümler ürettiler. Gerçekten belediyelerimiz çaresiz. Devlet göndermiyor, vatandaştan alamıyor, bağış kabul ettirmiyorsun ama diğer yandan caddemi, sokağımı steri l et, sorunlarımı çöz diyorsun. Nereden kaynak bulacak? Mutlaka ama mutlaka iller bankası payı arttırılmalı… Yüzde 6 olan payın yüzde 9-10’lara çıkarılması gerekiyor. Faizleri dondurulmalı. Elektrik ve akaryakıtla ilgili indirim sağlanmalıdır. Kısacası; belli gelir artıcı kararlar alınmazsa bu inanılmaz şekilde sorunlara yol açacaktır. Yasal itirazlarımızı gerçekleştirdik, sonuç bekliyoruz. Ama bir yandan da vatandaşlarımızdan yardımları bekliyoruz. Bu ceberut, tek adam yönetimi yardımları engellemeye çalışsa da biz kadirşinas insanımızın yardımlarını bekliyoruz” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUM
‘İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki yerel yönetimlerin süreçteki performansını nasıl buluyorsunuz?’ sorusunu yanıtlayan Torun, “Gerçekten büyük bir özverili ile bu süreci en az hasarla atlatmak için vatandaşımızın gece gündüz hizmetindeler. Gurur duyuyoruz. Siyasi söylem olarak söylemiyorum bir yarış içindeler. Sağlık sorunlarını, ailesinde yaşanan bazı sorunları geri attılar. Bir kısmı eve dahi gidemiyor. Normalden daha çok bir çaba içindeler. Hepsiyle gurur duyuyorum. Vatandaşımıza verdikleri bu destek hiçbir zaman unutulmayacak, başarıları takdir edilecek. Benim halkım kendisine yapılan iyiliği hiçbir zaman unutmaz” ifadelerini kullandı.

 
Uşak Banaz’da halk pazarları geçici olarak kapatıldı
 
Manisa'da feci kaza: 7 yaşındaki çocuk feci şekilde can verdi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 16 Nisan 2020 Perşembe 01:52

Başta Tunç Soyer olmak üzere Mansur Yavaş hariç tüm belediye başkanlarınızdan utanıyorum, ve tabiki CHP genel yönetiminden...

Yorumu oyla      2      3  
köylü 15 Nisan 2020 Çarşamba 20:50

Gaziemir belediye başkanı HARİÇ diyemiyorsun, değilmi!!!!

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko'dan AK Parti'nin kanun teklifine sert tepki!
AK Parti iktidarının TBMM’ye sunduğu kanun teklifine tepki gösteren CHP ...
CHP’li Sındır sordu: Belediyelerin yüzde 2’lik kesintisi niye ertelenmiyor?
İzmir Milletvekili Sındır, Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında yaptığı ...
CHP'nin patronu Yücel'den hayırseverlere çağrı, ilçe başkanlarıyla toplantı!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, kentteki hayırsever vatandaşları 'İzmir Dayanışması'na ...
 
Serter: Belediyelere vergi ve ÖTV muafiyeti sağlanmalı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, iktidarın ...
Tayfun MARO yazdı... Salgından sonra Yeni Dünya düzeni mi kurulacak?
Tayfun MARO yazdı... Salgından sonra Yeni Dünya düzeni mi kurulacak?
Bakan’dan infaz yasası açıklaması: Tüm vekillerimizi temsil ettim!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan TBMM’nin onayından ...
 
CHP'li Bakan: İnfaz düzenlemesi adalet dağıtmıyor
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, infaz düzenlemesi hakkında konuştu, ...
Erdoğan'dan infaz düzenlemesi açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni infaz düzenlemesi, uygulamadaki sıkıntılar ...
CHP’li Başkan Uyan’dan yasa kabulüne tepki!
TBMM’de kabul edilen infaz yasası için açıklama yapan CHP İzmir İl Gençlik ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva