HABERLER>POLİTİKA
24 Mart 2020 Salı - 15:50

CHP’li Torun’dan Koronavirüs açıklaması: Belediyelerimiz başarılı sınav verdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun koronavirüs salgını nedeniyle belediyelerin önemli işler yaptığını söyledi. Torun, “Salgınla mücadele konusunda belediyelerimiz başarılı bir sınav vermektedir” dedi. Torun ayrıca üç aylık sürede belediyelerin iller bankası paylarının kesilmemesini istedi.

CHP’li Torun’dan Koronavirüs açıklaması: Belediyelerimiz başarılı sınav verdi

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgını nedeniyle topyekün mücadele verilirken kentlerde belediyeler de önemli çalışmalara yapıyor.  Sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediyelerin merkezi hükümete örnek olan çalışmalar yaptığını söyledi.

Genel merkezde basın toplantısı düzenleyen Torun, “Zor günlerde kamu kurum ve kuruluşlarının ortak hareket etmesi çok önemlidir. CHP olarak bizler salgın ülkemize girmeden çalışmalara başladık. Toplu taşıma, toplanma alanları konusunda belediyelerimiz büyük çaba gösterdi. Vakaların görülmesiyle birlikte belediyelerimiz kendilerinin imkanlarını en iyi şekilde kullanmıştır. Salgınla mücadele konusunda belediyelerimiz başarılı bir sınav vermektedir. Önceden aldıkları tedbirler sayesinde kentlerinde yaşayanlara güven vermişlerdir. Önceden aldıkları tedbir ve uygulamalar diğer belediyelere hatta merkezi hükümete örnek ve yol gösterici olmuştur” dedi.

VERİLERİ GÖNDERDİK
Alınan önlemleri tek tek anlatan Torun, “Belediyelerimiz hastalığın önemli olduğunu ve yayılmasının hızını göstermek için çalışmalar yaptı. Toplu taşıma alanları, okullar, camiler, parklar ve kamu kurumlarında dezenfeksiyonlar devam ediyor. Su kesme işlemleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararından önce engellenmişti. Zabıta denetimleri arttırılarak bazı fırsatçılara göz açtırılmadı. Personele idari izinler verildi. Birçok etkinlik iptal edildi. Belediyelerimizin mülkiyetinde olan kiracılar için “erteleme” kararı verildi.  65 yaş üstü ve evde bakım hizmetlerine imkanlar arttırıldı. Evden çıkamayacak vatandaşların talepleri yerine getiriliyor. Evsizlere de imkanlar sunuluyor. Genel merkezimizde olan Türkiye genelinde 65 yaş üstü vatandaşlarımızın bilgileri belediyelerimize gönderildi. Belediyelerimize ziyarete gelen vatandaşlarımızın sağlık kontrolleri yapılıyor. Ayrıca sokak hayvanlarımızın ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Bu konuda da belediyelerimiz duyarlıdır. Biz parti olarak merkezi hükümetin attığı adımlara gereken katkıyı vermeye hazırız. Vatandaşlarımız evde kal çağrısına mutlaka uymalıdır” diye konuştu.

Torun, merkezi hükümete de bu olağanüstü dönem için çağrıda bulundu. Torun, “Mart ayından başlamak üzere İller Bankası paylarında yapılan kesintinin ertelenmesi lazım. Bu bir yıllık süreci kapsamalıdır. Belediyelerimiz direk sahada bu iş için önemli kaynaklar kullanıyorlar. Ayrıca özel kamu ayrımı yapılmaksınız bankaların, belediyelerin kredi borçlarını erteleyecek düzenleme yapılması gerekiyor. Kredibilite oranları da arttırılmalıdır. Yine belediyelerin SGK ve vergi borçları ile haciz işlemleri kaldırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Torun sağlık çalışanları gibi önemli ve kritik görevlerde bulunan belediye çalışanlarına da teşekkür etti. 

 
Egeli ihracatçılardan Büyükşehir'in 'dayanışma' çağrısına destek
 
Trump'ı dinleyip içti, hayatını kaybetti!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çalışan 24 Mart 2020 Salı 21:28

sayın torun senin gaziemir belediye başkanın evde inzavaya çekildi kendini koruyo işçi çalışıyor nasıl olucak bu iş beleddiye binası bomboş şantiyeler çalışıyo bi zahmet bi el atıverin

Yorumu oyla      2      3  
bahtiyar 24 Mart 2020 Salı 20:22

maalesef öyle değil sayın vekilim, 70 bin nüfuslu chp'li ilçe belediyesinde 600 maaşlı çalışan var ama gecekonduların, yoksulların, yaşlıların evinin kapısını çalan bir tane bld. çalışanı yok, çünkü belediyede sosyal yardım bütçesi yok, tüm bütçe bir daha ki sefere delege, kongre seçimleri için oy deposu olarak kullanılan bankamatik işçilerinin maaşına gidiyor, hatta yetmiyor.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter’den Milli Eğitim Bakanı Selçuk için soru önergesi
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sisteminin ...
Erdoğan'dan 'okul tatili' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından bakanlarla koronavirüs ...
CHP Bornova'da korona seferberliği: Evin küçükleri büyükleri için göreve hazır!
Bornova Belediyesi'nin 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara ...
 
Binali Yıldırım'ın acı günü
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın ...
Ruhisu Can AL yazdı... Bir Kuşak, Bir Yol, Bir Virüs…
Ruhisu Can AL yazdı... Bir Kuşak, Bir Yol, Bir Virüs…
AK Parti İzmir Gençlik Kolları’ndan ‘Komşuluk Seferberliği’
Türkiye genelinde, coronavirüsle mücadele kapsamında, “65 yaş ve üstü ...
 
İmamoğlu: Tümüyle sokağa çıkma yasağı gelebilir
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "Tümüyle sokağa çıkma yasağı gelebilir" dedi.
CHP’li Yücel’den Vali Ayyıldız’a ziyaret: 'Korona zirvesi'nde neler konuşuldu?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel İzmir Valisi Erol ...
Kılıçdaroğlu'ndan virüse karşı 13 maddelik öneri!
Parti genel merkezinde koronavirüsüyle ilgili basın toplantısı düzenleyen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva