HABERLER>POLİTİKA
13 Mayıs 2020 Çarşamba - 14:17

CHP'li Torun: Bu şekilde giderse belediyelerimiz kapısına kilit vuracak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Pandemi ile mücadeleye devam edilecekse, sürdürülebilir olacaksa belediyelerimizin çalışmalarının da desteklenmesi lazım. Sonuçta kendileri vatandaştan kaynak alamıyorlar. Merkezi yönetim de bunu sağlayamazsa belediyelerimiz kapısına kilit vurmak zorunda kalır." dedi.

CHP li Torun: Bu şekilde giderse belediyelerimiz kapısına kilit vuracak!

Torun, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014'te gerçekleşen maden kazasında hayatını kaybeden 301 işçiyi andı. Olayın hala aydınlatılmamış, sorumluların cezalandırılamamış olmasının üzüntü verici bir durum olduğunu dile getiren Torun, suçluların bulunması için çaba gösterilmediğini savundu.

Koronavirüs sürecinin iyi yönetilmesinin önemine işaret eden Torun, belli konularda normalleşmeye dönük çabalar olduğunu, Kovid-19 ile mücadelenin zayıflatılmaması gerektiğini vurguladı.

Belediyelerin koronavirüsün yayılmasının engellenmesi, daha fazla insanı etkilememesi için büyük çaba içerisinde olduğunu ifade eden Torun, "Belediyelerimiz salgının başlangıcından bugüne kadar 4 milyon 248 bin 927 aileye ayni yardım yapmıştır. 194 bin 687 aileye nakdi yardım, 130 bin 52 kişiye evde bakım hizmeti, 32 milyon 27 bin 836 kişisel koruma ekipmanı, dezenfektan ve hijyen malzemesi tedarik etmiştir." diye konuştu.

Torun, CHP'li belediyelerin vatandaşın sorunlarını çözebilmek için birçok yatırımı ertelediğini, bunları yaparken büyük bir maliyetle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Çözüm arttıkça maliyetlerin de arttığını ancak belediyelerin gelirlerinin artmadığını belirten Torun, belediyelerin bu ay genel bütçe gelirlerinden aldığı payın yüzde 50 düştüğüne, gelirlerinin de daha önceki aylara göre yüzde 50 azaldığına dikkati çekti.

Belediyelerin pandemi sürecinden dolayı emlak vergilerini ve kiralarını toplayamadığını, su paralarını tahsil edemediğini, öz kaynaklarını alamadığını vurgulayan Torun, "Pandemi ile mücadeleye devam edilecekse, sürdürülebilir olacaksa belediyelerimizin çalışmalarının da desteklenmesi lazım. Çünkü onlar çok önemli bir görev ifa ediyorlar. Sonuçta kendileri vatandaştan kaynak alamıyorlar. Merkezi yönetim de bunu sağlayamazsa belediyelerimiz kapısına kilit vurmak zorunda kalır." dedi.

Torun, bazı ödemelerinin ertelenmesinin belediyelere kaynak sağlamayacağını, farklı gelirlerin de belediyelere aktarılması gerektiğini söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Torun, "Eğer belediyelerimize kaynak sağlamazsanız, kaynak aktarımında bulunmazsınız önümüzdeki günlerde belediyelerimiz artık hizmet veremeyecek, vatandaşlarımızın taleplerini karşılayamayacak duruma gelecek." ifadesini kullandı.

"Amacımız halka hizmet"
Ankara Büyükşehir Belediyesinin toplanan bağışların vatandaşlara iadesi için bankalara yazı yazdığını aktaran Torun, bu konuda bir gelişme olmadığını, konuyu yargıya götüreceklerini ve çözmeye çalışacaklarını dile getirdi.

Torun, Antalya'da gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında Serik Belediye Başkanı'nın kendisinden önceki dönemde halka açık bir plajla ilgili sorduğu sorulara yanıt alamadığını belirtti. Torun, "Tekrar soruyoruz 500 bin lira para nereye gitti? Serik Belediyesindeki bu yolsuzluk ne durumda? Müfettiş atandı mı? Bu paranın akıbetini soruyoruz, kimin cebine girdiğini öğrenmek istiyoruz ve vatandaşın ödediği vergilerden alınan kaynağın hesabını soruyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde, Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın hizmetlerini sürdürebilmek için bazı kaynaklara ihtiyacının olduğunu ifade ettiğini ve borçlanma talebinde bulunduğunu aktaran Torun, "AK Parti ve MHP grubu verdiği önerge ile bu borçları en az şekilde rakamla tarif ederek sınırlandırıyor ve belediyenin borçlanarak elde ettiği kaynağı kullanmasını engelliyor, önüne geçiyor." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da 2 milyar 50 milyonluk borçlanma talebinde bulunduğunu ifade eden Torun, bunun da AK Parti Grubu tarafından 248 milyon liraya indirildiğini söyledi. Torun, bu yanlışlardan dönülmesi gerektiğini, amaçlarının halka hizmet olduğunu dile getirdi.

"Üç gün boyunca 19 Mayıs'ı en güzel şekilde kutlayacağız"
Gelecek hafta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlanacağının altını çizen Seyit Torun, Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olan ve Anadolu topraklarının özgürlüğe kavuşmasının ilk adımı olan bu günün, daha coşkulu ve daha anlamlı bir şekilde kutlanmasını istediklerini belirtti.

Torun, şunları kaydetti:

"İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ve Atakum Belediyemizin birlikte yaptığı bir proje ile sanal ortamda Mustafa Kemal Atatürk'ün 16 Mayıs 1919'da saat 12.00'de Karaköy'den Bandırma Vapuru ile ayrıldığı andan Samsun'a ulaştığı ana kadar o ortam sanal ortamda canlandırılacak. Hangi noktada mola vermiş, Bandırma Vapuru'ndan neler konuşulmuş, nerede önünü İngilizler kesmiş, bütün o tarihi süreç orada anlatılacak.

Tarihçilerimizin belli söyleşileri olacak, bazı sanatçılarımızın günün anlam ve önemi ile ilgili etkinlikleri olacak, fotoğraf sergileri olacak. Üç gün boyunca 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramımızı en güzel şekilde kutlayacağız. Bu koronavirüs süreci ile artık alanlarda toplanamadığımız, milli bayramlarımızın coşkusunu bir arada birlikte yaşayamadığımız için sanal ortamda bir arada olmanın çabası içinde olacağız, 19 Mayıs'ın ruhunu 3 gün boyunca yaşamış olacağız."

 
Şeytan Deresi’nde fidanlar boy vermeye başladı
 
İyilik salgını... İzmirli hayırsever borçları kapattı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kaynak nedir 14 Mayıs 2020 Perşembe 11:08

HDP'ye fon mu aktarılmış? Elinizde ispatı yoksa hukuki olarak sıkıntıya girersiniz, haberiniz olsun

Yorumu oyla      2      3  
altan koralttan 14 Mayıs 2020 Perşembe 01:00

sevgili ittifakınız hdp'ye aktarılan fonları kesin kilidi açarsınız..

Yorumu oyla      2      4  
Dünyadan bihaber yaşamak. 14 Mayıs 2020 Perşembe 00:42

Kardeşim salgın yüzünden inanılmaz zarar olmuş, sen ne hikaye anlatıyorsun? Özellikle toplu ulaşım sistemlerinde büyük zarar var. Gelirler de azalmış ama giderler artmış. Bu bir şekilde karşılanması gerekiyor diyeceğine hikaye anlatıyor. 25 yıldır belediyeler başarılı ile yönetiliyor ise Ankara Belediyesi metroyu niye yapamadı? Yapamadı çünkü parası yoktu. Buna rağmen 8 milyar borcu ben mi yaptım? İstanbul Belediyesi'nin kaynak yetersizliği yüzünden kaç tane metro hattı yarım kaldı, haberin var mı? Ve buna rağmen 23 milyar borç kalmış. Suç duyuruları hakkında da yarım sayfa hikaye yazacağına internette basit bir araştırma yapsan suç duyurusunda bulunulmuş mu bulunulmamış mı görürsün.

Yorumu oyla      2      3  
köylü 13 Mayıs 2020 Çarşamba 20:59

Merak etmeyin allahın izni ile o kilitleri açacak çareler devletimizde vardır.Daha siz belediyeleri yönetemiyor ve çalıştıramıyorsunuz! devleti nasıl YÖNETECEKSİNİZ????

Yorumu oyla      3      7  
Tayyar Önder 13 Mayıs 2020 Çarşamba 14:57

Allah Allah... Benim Bildiğim Hem Ankara Hem İstanbul Belediye Başkan Adaylarınız... Bu Şehirlerin Gelirlerinin Çok Olduğunu Ama İktidar Partisi Belediye Başkanlarının Gelen Paraları Değişik Vakıflara Aktardığını ve Bu İki Şehrin Belediye Kaynakları Yolsuzluk ve Usulsüzlüklerden ve Dinci Vakıflara Peşkeş Çekilmesinden Dolayı Kaynakların Çar Çur Edildiğini... Kendilerinin Göreve Geldiklerinde Bütün Bu Usulsüzlüklerle İlgili Savcılıklara Suç Duyurusunda Bulunacaklarını... Zira Her İki Şehrin de Gelirlerinin Çok Büyük Olduğunu ve Yeterli Gelirlere Fazlasıyla Sahip Olmalarına Rağmen Çok Kötü Yönetildiklerini Söyleyerek Görevlere Talip Oldular... Her İki Belediye Başkanı Seçildiklerinden Bu Tarafa Bir Yıldan Fazla Zaman Geçmesine Rağmen Ne Mansur Yavaş'ın Ne de Ekrem İmamoğlu'nun Geçmiş Başkanları Suçlayıcı Her Hangi Bir Usulsüzlük ve Yolsuzlukluk İçin Savcılıklara Hiç Bir Duyuru Yaptıklarına Şahit Olmadık... Aklımıza Yoksa Acaba Geçmişte Hiç Yolsuzluk Olmadı da Bu Arkadaşlar Seçim Propagandası Diye Kendi Kamu Oylarına Bile İsteye Yalan ve Manipülatif Haberler mi Söylemişler Diye de Az Düşünmedik Doğrusu...Şimdi de Siz Çıkmışsınız CHP'li Belediyelere Yardım Yapılmazsa Kapılarına Kilit Vurulacak Diyorsunuz... Daha Önce Gelirleri Çok İyi Olan Bu İki Belediye Bir Yıl da Kapısına Kilit Vurulma Aşamasına Geldiyse Kusuru Önce Kendinizde Aramanız Gerekir...25 Sene Ak Parti'li Belediye Başkanları Maddi Hiç Bir Sorun Olmadan Yönettikleri Bu İki Belediyenin Gelirleri Muhtemelen Sağa Sola Peşkeş Çekilmiş ki Bir Yıl da İflas Noktasına Gelmişler... Dönün Bir Aynaya Bakın İsterseniz... Kendinizi Çok Net Görürsünüz...

Yorumu oyla      6      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ, anketi açıkladı: Sadece üç parti barajı geçiyor!
AK Parti Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, pandemide ...
Başkan Sürekli açıkladı: AK Partili belediyeler ne kadar yardım yaptı?
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, partisinin iktidar olduğu ...
CHP'den 19 Mayıs için flaş öneri
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, gençlere sokağa çıkma izninin, 19 Mayıs ...
 
'Belli bir siyasi odağın darbecilik gündemi var!'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Türkiye'nin bir darbe gündemi yoktur fakat ...
Tayfun MARO yazdı... Mesele sadece pandemi değil
Tayfun MARO yazdı... Mesele sadece pandemi değil
CHP’li Serter: Sağlık çalışanlarının sorunları ivedilikle çözülmeli
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, Hemşireler Günü ...
 
Türkiye'den 5 ülkenin bildirisine sert tepki!
Aralarından Yunanistan ile Fransa'nın da olduğu 5 ülkenin, Doğu Akdeniz ...
Kılıçdaroğlu: MHP sandığı gösteriyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih ...
İYİ Parti'nin 'Memleket Masası' teklifine yanıt
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisinin sakat masa kurmanın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva