HABERLER>POLİTİKA
16 Temmuz 2017 Pazar - 14:34

CHP'li Tanrıkulu'dan 'kayyum' raporu

CHP İstunbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, görevden alınan DBP'li belediye başkanlarının yerine atanan kayyumların uygulamaları konusunda hazırladığı raporu, fotoğraflar eşliğinde açıkladı.

CHP li Tanrıkulu dan  kayyum  raporu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hazırladığı 'kayyum' raponunda, Eylül 2016 tarihinden itibaren DBP'li belediyelerin eş başkanlarının görevden alınmaları veya tutuklanmaları üzerine atanan kayyumların uygulamaları bölgede ciddi rahatsızlıklar yarattığını, halkın kendi oylarıyla seçtiği belediye başkanları yerine Ankara'dan atanan kayyumların yerel yönetimin başına getirilmesinin kendisinin zaten bölge halkının iradesine yönelik saygısızlık olduğunu söyledi. Bu uygulamanın kendisinin bölge halkında derin bir incinme yaratırken, kayyumların gerçekleştirdikleri faaliyetler de bu duyguyu daha da derinleştirdiğini belirtirek, şöyle dedi:

"Kayyumların, bölgedeki çeşitli heykel, anıt, dikit veya sembolleri, bölge halkının ortak acı veya mirasını anımsatan yapıları kaldırtmaları meşru olmadığı gibi hiçbir izahı da mümkün değildir. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın her seçim propagandasında adını ağzından düşürmediği Ahmedi Hani'nin anıtını yıkan kayyum bölgede kimi temsil etmektedir? Tıpkı Nazım Hikmet gibi, Kürtlerin milli şairi olan Cegerxwîn ismine tahammül edemeyip tabelasını söken kayyum bölgede kimi temsil etmektedir? Diyarbakır'ın tarihi mirası olan Dört Ayaklı Minare'nin zedelenmesine basın açıklamasıyla tepki gösterdiği sırada katledilen insan hakları savunucusu, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ismini parktan sildiren kayyum bölgede kimi temsil etmektedir? 12 yaşında, 13 kurşunla, babasıyla birlikte katledilen Uğur Kaymaz'ın, eski milletvekili Ortan Doğan'ın, Roboski'de katledilen 34 köylünün anıtını söktüren kayyumlar bölgede kimi temsil etmektedir? Tarihe dair ne varsa silip süpüren, Kürtçe tabelaya bile tahammül göstermeyen, bölge halkının iradesine de kültürüne de diline de saygısı olmayan bu kayyumlar ne hedeflemekte ve kimi temsil etmektedir? Özellikle bölgedeki kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımını artırmayı hedefleyen projelerin iptal edilmesi, kurumların kapatılması veya devredilerek etkisizleştirilmesindeki amaç nedir? Belediyelerin desteği ve kadınların kendi inisiyatifleriyle, kadın bakış açısıyla gerçekleştirdiği çalışmaların iptalinin veya engellenmesinin, çocuklar için geliştirilen projelerin iptalinin, belediye bünyesinde çalışan tiyatrocuların ihracının yerel yönetimle değil doğrudan siyasal bir hedefle ilgisi vardır. Bu siyasi hedefin adı da açıktır: Asimilasyon, inkâr ve imha! Oysa AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan defalarca 'asimilasyon ve inkâra son verdik' demişti."

CHP'li Tanrıkulu raparunda kayyumların uygulamalarına ait eski ve yeni fotoğrafları da paylaşarak, "Yerelde kayyumlar vasıtasıyla hafıza silmeye, asimilasyonu güncel politika haline getirmeye çalışan iktidar TBMM'de İç Tüzük Değişikliği ile bu politikayı tüm ülkede hakim kılmayı, Kürtler dahil tüm farklı kimliklerin, kültürlerin adlarının bile anılmasını engellemeyi hedeflemektedir. Kayyumların icraatları ise iktidarın Kürt sorunu konusunda geldiği noktanın özeti mahiyetindedir" dedi. (DHA)
 

 
Polis aracı beton direğe çarptı: 1 şehit
 
Akhisar Belediyespor galibiyetten mutlu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan o ismi yanına koruma olarak aldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi ...
Erdoğan: Hesap verecekler lamı cimi yok
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde ...
Narlıdere Gençliği 15 Temmuz şehitlerini andı
AK Parti Narlıdere İlçe Gençlik Kolları tarafından 15 Temmuz şehitleri ...
 
CHP İzmir, Demokrasi Şehitleri için buluştu: Başkan Güven'den 'yargılama' talebi
CHP İzmir İl Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde ...
'Tarih kitapları milletin duruşunu yazacak'
İçişleri Bakanı Soylu, 15 Temmuz'da milletin gösterdiği duruşun tarih ...
CHP'li Çam: Adaletsizliğin şampiyonu oldular
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, "Son 10-15 yılda ülkemizin iç ve dış ...
 
Kılıçdaroğlu: 2019'da aday olmayacağım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün çıkacak haftalık Der Spiegel ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir'de darbenin 'nöbet' defteri...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir'de darbenin 'nöbet' defteri...
Başbakan Yardımcısı Şimşek, İzmir'de: 15 Temmuz mesajları
Başbakan Yardımcısı Şimşek, "15 Temmuz Türkiye tarihinde çok önemli bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva