HABERLER>POLİTİKA
6 Şubat 2019 Çarşamba - 10:45

CHP’li Soyer startı verdi, örgütle buluştu: İzmirlilerin teveccühüne layık olacağız!

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer, “Önümüzde çok kısa bir süre var. Bu süre içinde kampanyayı birlikte yöneteceğiz. Aslında il başkanlığı bu kampanyanın beyni olacak. Onlarla birlikte yürüteceğiz. Bu nedenle ilk toplantımızı yapacağız ve kısa sürenin planlamasını yapacağız. İzmirliler uzun yıllardır CHP’ye büyük teveccüh gösteriyorlar. Bu teveccühe layık olmak ve onların beklentilerini yerine getirmek için canla başla çalışacağız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

CHP’li Soyer startı verdi, örgütle buluştu: İzmirlilerin teveccühüne layık olacağız!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.

İl Başkanı Deniz Yücel ve il yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlanan Soyer, 31 Mart yerel seçimleri üzerinden net mesajlar verdi. Soyer’e ayrıca çok sayıda partili de eşlik etti.

Soyer adaylığının açıklanması sonrasında yaptığı ilk örgüt buluşmasının hemen ardından yönetim kuruluyla da seçim startının verildiği toplantıyı gerçekleştirdi.

YÜCEL’İN BAŞKAN OLMASI CHP İÇİN BİR ŞANS
Toplantıda İl Başkanı Yücel’in kendisinden övgü dolu sözlerle bahsetmesine değinerek konuşmasına başlayan Soyer, “İl başkanımız CHP için bir şanstır. Bu kadar genç, iyi, donanımlı, pırıl pırıl arkadaşımızın İzmir’in il yönetiminde başkanlık koltuğunda oturuyor olması hepimiz için ümit verici. Bu süreç içinde bana verdiği destek için huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum” dedi.  

İZMİRLİLERİN TEVECCÜHÜNE LAYIK OLMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ
Yürütülecek seçim sürecine ilişkin konuşan Soyer, “Önümüzde çok kısa bir süre var. Bu süre içinde kampanyayı birlikte yöneteceğiz. Aslında il başkanlığı bu kampanyanın beyni olacak. Onlarla birlikte yürüteceğiz. Bu nedenle ilk toplantımızı yapacağız ve kısa sürenin planlamasını yapacağız. İzmirliler uzun yıllardır CHP’ye büyük teveccüh gösteriyorlar. Bu teveccühe layık olmak ve onların beklentilerini yerine getirmek için canla başla çalışacağız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. İzmir’de çok kısa bir süre içinde büyük bir umut dalgasının doğmakta olduğunu görüyoruz. İnsanlar yeni ümitler için büyük heyecan taşıyorlar. Görevimiz bunu karşılıksız bırakmamak ve daha ileri taşımaktır. İzmir Türkiye’yi değiştirecek. Bu değişim bugünden itibaren başlayacak ve bütün Türkiye bunu görecek. İzmir’in dağlarında gerçekten çiçekler açacak. Bu büyük umutla çalışmamıza başlıyoruz. İzmirlilerin gurur duyacağız tabloyu el birliğiyle yaratacağız” açıklamasını yaptı.  

HEDEFİ BAŞKAN KOYAR
‘Seçimlerdeki hedefiniz nedir?’ sorusunu yanıtlayan Soyer, “Hedefi başkan koyar. Biz de onun gereğini yapmaya çalışırız” dedi. Göreve geldiğiniz takdirde yapacağınız ilk şey ne olacak?’ şeklindeki soru karşısında konuşan Soyer, “Aralıksız çalışacağız. Akdeniz kentler birliğiyle ilgili mektubu göndermek olacak” cevabını verdi.

HİÇ KUŞKUNUZ OLMASIN AZİZ BAŞKAN İLE BERABER YOL ALACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun alana inerek kendisine destek vermesiyle ilgili açıklama yapan Soyer, “Ben Aziz Başkanımızın partinin kurumsal kimliğine olan büyük saygısını biliyorum. Elinden gelen desteği vereceğini bana da ifade etti. Hiç kuşkunuz olmasın Aziz Başkan ile beraber yol alacağız. Kampanya sürecinde de sonrasında da beraber olacağız” dedi.  

GEÇ KALMADIK
AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin kendisinden 2 ay önce açıklanmasının, alanda çalışıyor olmasının partisi açısından bir dezavantaj oluşturup oluşturmadığının sorulması sonrasında konuşan Soyer, “Biz aradaki farkı hızlı kapatırız. Geç kalındığını düşünmüyorum” diye konuştu.

BUNLARDAN USANDIM!
Sur’la ilgili yaptığı açıklamalar ve askeri savcı babası Nurettin Soyer üzerinden gelen eleştiriler hakkında konuşan Soyer, “Ben bunlardan usandım ama birileri bunları sürekli gündeme getirmekten usanmadı. PKK, hendek meselesiyle ilgili ne böyle bir açıklamam oldu ne böyle bir imam oldu. Nereden yakıştırıyorlar bilemiyorum. Babamla ilgili mesele İzmir’in gündeminde yok. İzmir’in Türkiye’nin gündemine bu meseleleri getirmek asıl gündemden uzaklaşmaktır. Biz yerel seçime gidiyoruz. Burada adayların başarısı konuşulmalıdır. Sanki bunlar konuşulmasın, siyasi kutuplaşmalar üzerinden rekabet sürsün ve kutuplaşma olsun deniyor gibi. Daha fazla konuşmak istemiyorum” dedi.

HERKESİN OYUNA TALİBİZ, HER PARTİYİ ZİYARET EDECEĞİZ
Süreçte diğer siyasi partileri ziyarete edeceğini söyleyen Soyer, “Yerel siyasetçiler seçildikten sonra rozetlerini bırakarak görevlerini yapmak zorundadır. Eğer bir parkta lamba yanmıyorsa oradaki insanların siyasi görüşü yerel yönetici için önemli değildir.  Doğal olarak her partiye gideceğiz. Herkesin oyuna talibiz” diye konuştu.

30 ARTI 1 HEDEFİMİZİN ARKASINDAYIZ, AKP-MHP İTTİFAKINA İZMİR’DE TEK İLÇE VERMEYECEĞİZ
İl Başkanı Deniz Yücel ise buluşmada yaptığı açıklamada, “Sayın Soyer’in bu ziyareti bizim için çok anlamlı ve önemli. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ismi açılandıktan sonra örgüte ilk ziyareti. Adaylarımız açıklandıktan sonra belediye başkan adaylarımızla Anıtkabir’i ziyaret ettik. İzmir’de 30 artı 1 hedefimizi gerçekleştirmek için büyük fedakarlıkla çalışacağımızın sözünü verdik. Yine 30 artı 1 hedefimizin arkasındayız. Soyer ile daha güçlüyüz. AKP-MHP ittifakına İzmir’de tek bir ilçe bile vermeyeceğiz. Örgütlerimizin ve tüm İzmirlilerin desteğiyle bunu yapacağız” dedi.

SOYER İZMİR’DE HEYECAN YARATTI
Yücel ayrıca, “Şu an Soyer İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır. Ancak 31 Mart tarihinden sonra başkandır. Biz onu öyle görüyoruz. İzmirlilerin de öyle gördüğüne eminiz. İzmir dışından gelen isimlerle kimse Soyer’i karıştırmasın. Eğitimiyle, geçmişiyle, vizyonuyla, Seferihisar’da yaptıklarıyla Tunç Soyer ismi şimdiden İzmir’e çok çok yakıştı. İzmir’de bir heyecan yarattı. Toplantıdan sonra yönetim kuruluyla birlikte toplantı gerçekleştireceğiz. Tunç Soyer isminin İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

MECLİS ÜYELİKLERİNDE ÖN SEÇİM YAPILMAYACAK
Selçuk İlçe Örgütü’nün meclis üyelikleri noktasında ön seçim yapacaklarını ilan etmesiyle ilgili konuşan Yücel, “Meclis üyeliklerinde eğilim yoklaması yapılmayacak. Bu konuda karar verici organ genel merkezdir. Biz ilçe başkanlarından görüşleri aldık. İl başkanlığı olarak görüşlerimizi genel merkeze ilettik. İttifakla gidilen bir süreç var. Gelmiş olduğumuz süreç ve yerel seçimin dinamikleri meclis üyeliklerinde ön seçim yapmamıza engel teşkil ediyor. Meclis üyeliklerinde yetki şu an genel merkezdir” ifadelerini kullandı.

 
MHP Gaziemir ihtiyaç sahiplerine atkı ve bere dağıttı
 
Seyahat için harcanan rakam dudak uçuklattı
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuz Kaan 7 Şubat 2019 Perşembe 10:48

2014 sonuçlarını mumla arayacaksınız. Büyükşehir Belediye Meclisinde azınlığa düşeceksiniz.

Yorumu oyla      4      5  
muammer 7 Şubat 2019 Perşembe 08:44

gerçekten yazıklar olsun hukuk adalet okuyan bir insanın bu sözleri sarf etmesi gerçekten beni çok derinden üzdü ve sadece chp il başkanı olarak meclis üyeligini bile genel merkez sececekse ne gerek var ilçe başkanlıgına yazıklar ve yazıklar olsun sayın yücel

Yorumu oyla      7      5  
kamil 7 Şubat 2019 Perşembe 08:16

DSP aday çıkarsın diye uğraşıyorsunuz. Ben CHP yönetiminin proje olduğunu kabul ettim artık. Meclis üyesi myk onayı olacakmış. Ulan adam nereden bilsin ilçedeki mahalledeki dengeyi. Çok demokratik siniz çok!

Yorumu oyla      7      5  
Lombak 6 Şubat 2019 Çarşamba 23:00

Hdp kotası kaç? %10 mu?

Yorumu oyla      10      5  
Bağnaz gönüldaş CHP''nin heryanlışını kabul mü edelim? 6 Şubat 2019 Çarşamba 21:47

Akp teröristlerle görüştü diyen kardeş. Akp görüştüyse görüştü. Bize ne AKP''den. Bizim hdpkk nın oylarına ihtiyacımız yok. Nedir şu İzmir''de düştüğümüz hal? Kendimize artık çeki düzen verme zamanı gelmedi mi? AKP''yi indircez diye PKK''ya tavizmi vermeliyiz? Nedir bu ruh halimiz?

Yorumu oyla      11      6  
öz izmirli 6 Şubat 2019 Çarşamba 20:40

iyi partili de gerçek Atatürkçü Chp lilerde oy vermeyecekler..seçimi kaybedecek Chp..

Yorumu oyla      24      8  
Hitau 6 Şubat 2019 Çarşamba 18:49

Meclis üylerini genel merkez belirleyecek bunun adı demokrasi olacak. Bravo.

Yorumu oyla      20      6  
Mister No 6 Şubat 2019 Çarşamba 18:39

Hala CHP ´li olmayipta CHP ´liymis gibi yorum yazanlar var. Yahu kardesim vaz gecin bu isten. Kimse inanmadigi gibi kendinizi rezil ediyorsunuz.

Yorumu oyla      15      10  
sezarın hakkı sezara 6 Şubat 2019 Çarşamba 18:22

ya arkadaş şu chpkk olayını anlamıyorum. adamların parti olarak görüşmeleri oldu, bireysel görüşmeleri oldu buna da evet ama AKP gibi resmi görüşmeleri hiç olmadı ki! yani bu ülkeyi 17 yıldır AKP yönetiyor. onlarca şehid vermemize mal çözüm süreci başarısızlıkları AKPKK olmuyor ama seçim arifeleri veya bireysel görüşmeler CHPKK oluyor? bu nasıl oluyor? açıkalyın diyoruz. ne siyasiler açıklayabiliyor nede siz sevgili troller açıklayabiliyor! gerçi hoş açıklayabilseniz zaten troll olmazdınız benimki de laf :)

Yorumu oyla      14      9  
İzmirli 6 Şubat 2019 Çarşamba 17:46

Tunç Soyer herkesin merakla beklediği büyük projelerini açıkladı.Çorba dağıtıp ,masal evi yapacakmış. Başka bişey yok.

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Gaziemir ihtiyaç sahiplerine atkı ve bere dağıttı
Milliyetçi Hareket Partisi Gaziemir İlçe Başkanlığı Sosyal Sorumluluk ...
‘Davet’ polemiği… Soyer, Zeybekci’ye ne yanıt verdi?
AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, CHP’nin ...
Zeybekci'den 'beton' çıkışı: İzmir, İstanbul olmayacak!
İzmirli Başkanlar, Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat ...
 
CHP'li Serter’den Pakdemirli’ye destek çağrısı
7-10 Şubat tarihlerinde Tarım ve Hayvancılık Fuarı AGROEXPO’ya ev sahipliği ...
Su altındaki Torbalı meclis gündeminde
İzmir’de geçtiğimiz hafta meydana gelen sağanak yağışlar kentte hayatı ...
O bakanlıkların kadroları arttırıldı
Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik ...
 
İzmir-Selanik feribotunda düğüm çözülüyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ...
Mehmet KARABEL yazdı... Allah insanı nasıl çarpar?
Mehmet KARABEL yazdı... Allah insanı nasıl çarpar?
Eren Erdem açlık grevini sona erdirdi
Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde açlık grevine başlayan eski CHP ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva