HABERLER>POLİTİKA
24 Şubat 2018 Cumartesi - 16:57

CHP'li Sındır: Tarım Bakanlığı'nın tepesinde lobiler var

Bergama ilçesinde halk buluşması etkinliğine katılan CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır, "Tarım Bakanlığı'nın tepesinde lobiler var. Tarım sorunları giderek büyüyor. Sayın bakan iyi bir insan olabilir, ama iyi bir tarım bakanı değil" dedi.

CHP li Sındır: Tarım Bakanlığı nın tepesinde lobiler var

CHP Bergama İlçe Başkanlığı tarafından başlatılan ve sürekli hale getirilen halk buluşmalarının bu seferki konuğu, CHP İzmir Milletvekili olan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilmler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Uysal oldu. Bergama Kültür Merkezi'nde (BerKM) düzenlenen etkinliğe, Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Bergama Belediyesi meclis üyeleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan CHP Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba iyi bir insan olabilir. Ancak kendisi bir doktor. Sağlık Bakanlığı'nın başına bir ziraat mühendisi gelirse, ortalık ayağa kalkar. Doğru da değildir. Fakıbaba'dan önceki bakanımız Sayın Faruk Çelik'ti. Tarım sektörü ile doğrudan ilintili biri olabilirdi, ama değil. Bu neden böyle. Maalesef tek adam tarafından istediğini göreve getiren, istediğini alan, belediye başkanından memnun olmadığında istifaya zorlayan, çekilin bir kenara diyen yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. Tarım Bakanlığı'nın tepesinde lobiler var. Tarım Bakanlığı'nı bakan yönetmiyor, bu lobiler yönetiyor. Mesela kırmızı et lobisi, hayvan ithal edersek et fiyatları ucuzlar diye bakanı ikna ediyor. Bakan da çıkıyor, 'Bu et fiyatları çok yüksek, bunu düşürmüyorlar, ben de hayvan ithal ederim' diyor. Önce bir tehdit, sonra ithalat, sonra da hayvancılık sektörü felç. Şimdi de nişasta bazlı şeker lobisi Türkiye'de şekerpancarı üretimini bir kenara atıp, Amerika'dan daha çok mısır ithalatını istiyor. Dolayısıyla üzülerek söylüyorum ki; bu lobiler bakanlığı yönetiyor" dedi.

Bakanların kendi alanlarında sevilen ve nitelikli insanlar olabileceğini söyleyen Sındır, "Ama bu tarım sorunlarını çözmüyor. Tarım sorunları giderek büyüyor. Sayın bakan iyi bir insan olabilir ama iyi bir tarım bakanı değil. Böyle olması istendiği için bakanlığın tepesine getiriliyor" dedi.



'ÜRETEN BİR TÜRKİYE'Yİ YENİDEN YARATACAĞIZ'
Başbakan Binali Yıldırım'ın 13.5 milyar lirayı tarıma ve çiftçilere vereceği yönünde açıklama yaptığını söyleyen Prof. Dr. Sındır, "Kanunun emrettiğinin yarısını veriyorsun sen. Bir de 'helali hoş olsun' diyorsun. Sanki lütuf yapıyor, sanki cebinden veriyor. Bu bizim paramız, devletin parası, hepimizin verdiği vergilerle veriliyor. Kanunun da emrettiği bir hüküm var. Bunu uygulamıyorsun" dedi.

Partisinin iktidar olması halinde yapılacaklardan bahseden Prof. Dr. Sındır, "Üretimi arttırmak, ileri teknoloji üretimi yapmak, üreterek büyüyen, üreterek kalkınan bir ülke olmak derdinde değiller. Biz üreticimizin ürününü eder fiyattan sattığı, çiftçilerimizin tüccara teslim edilmediği, tüketicimizin sağlıklı ve ucuz gıdaya ulaştığı, tarımın lobiler tarafından yönetilmediği bir düzen kuracağız. Üreten bir Türkiye'yi yeniden yaratacağız" diye konuştu.

Prof. Dr. Yaşar Uysal ise 'Tarım neden önemli', 'Tarımdaki sorunların küresel kaynakları', 'Tarımdaki sorunların ulusal kaynakları', 'Türkiye tarımı nerede', 'Uygulanan politikalar', 'Politikaların sonuçları' ve 'Tarımda son durum' başlıkları altında bir sunum yaptı. Dış borçlarda gelişmelere, küresel düzlemde Türkiye tarımındaki dönüşüme, Türkiye'de tarım politikalarının amaçlarına, tarımda mevcut durum gibi konulara değindi. İzmir ve Türkiye ekonomisindeki sorunlar ve tarım sektöründeki sorunlar giderilmeden, örgütlenme sorunu aşılmadan, tarımdaki sorunların çözülemeyeceğini ifade etti.

Etkinlik sonunda Başkan Gönenç, Milletvekili Prof. Dr. Sındır'a, Bergama CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ise Prof. Dr. Yaşar Uysal'a katılımlarından dolayı parşömene çizilmiş Atatürk portresi ve çiçek takdim etti. (DHA)

 
İzmir'de vapur seferleri yeniden başladı
 
AK Parti’de genel merkez yol haritasını gönderdi: İzmir’de 19 ilçe mercek altında!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 24 Şubat 2018 Cumartesi 19:16

Valla bravo. 15 yıldır bir ilk. CHP''nin kartelleri hedef göstermesi...

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Sefer görev emri olanlar hazır olsun!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaharamanmaraş'ta yaptığı konuşmada ...
Erdoğan'dan çok sert sözler: Vicdansızlar, ahlaksızlar...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'de sivillerin hedef alındığı ...
İYİ Partili Ulupınar’dan MHP’li Karataş’a cevap: Utanacaklar!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ulupınar, MHP İl Başkanı Karataş’ın partisine ...
 
AK Parti İzmir’in patronu Şengül’den değişim çıkışı: Önce teşkilatları sonra…
İzmir İl Başkanı Şengül, “AK Parti her kongre dönemlerinde yüzde 70 yenilenme ...
CHP'li Sındır: İşçiye kadro yerine açlık reva görüldü
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 696 sayılı KHK ile emekliliğe ...
CHP'den ittifaka karşı 'baraj' hamlesi
CHP, yüzde 10 seçim barajının kaldırılması için TBMM Başkanlığı’na kanun ...
 
CHP’de tüzük zirvesi: İzmir İl Örgütü’nden 'topyekun' çalışma kararı!
İzmir İl Örgütü, 9-10 Mart’ta gerçekleşecek 19’uncu Olağanüstü Kurultay ...
Ümit YALDIZ yazdı... Farklı bir AK Parti profili: Bülent Delican!
Ümit YALDIZ yazdı... Farklı bir AK Parti profili: Bülent Delican!
Şentop, ittifakı oy pusulası üzerinden anlattı
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, NTV canlı yayınında seçim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva