HABERLER>POLİTİKA
12 Aralık 2019 Perşembe - 13:45

CHP'li Sındır sormuştu: Bakan Soylu'dan kolluk personeli açıklaması

2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam ederken CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır tarafından sorulan; ‘kolluk personeli başına düşen kişi sayısı sorusuna’ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan cevap geldi. Bakan Soylu AB ülkelerinde polis başına düşen kişi sayısının 314 olduğunu açıklayarak, "2018 yılı için ülkemizde bir polise düşen vatandaş sayısı 247 iken 2019 yılı günümüz itibariyle bu değer 211’e kadar düşmüştür" dedi.

CHP li Sındır sormuştu: Bakan Soylu dan kolluk personeli açıklaması

20 Kasım’da Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığının 2020 yılı bütçesi görüşülürken Milletvekili Sındır, ‘Ülkemizde kolluk personeli başına düşen 211 vatandaş olduğu söylenmektedir. Bu hususla ilgili evrensel bir kriter var mıdır?’ sorusunu Bakan Soylu’ya yöneltti. Soylu yaklaşık 3 hafta sonra Sındır’ın sorusuna cevap verdi ve şöyle dedi: “Ülkelerde bir polise düşen vatandaş sayısına dair uluslararası bir kriter bulunmamakla birlikte 2018 yılı itibariyle AB ülkeleri ortalaması 314’tür. 2018 yılı için ülkemizde bir polise düşen vatandaş sayısı 247 iken 2019 yılı günümüz itibariyle bu değer 211’e kadar düşmüştür.” Gelen cevap sonrası iktidarı sert bir dille eleştiren Sındır, “İleri demokrasi diye yola çıktınız ama Türkiye’yi sürüklediğiniz nokta polis devleti olma yolunda” dedi.

“İKTİDARIN HEDEFİ POLİS DEVLETİ OLMAK MI?”
Soylu’nun cevabı sonrasında yazılı açıklamada bulunan Sındır, “Sayın bakandan itiraf gibi bir cevap geldi. Kolluk personeli başına düşen vatandaş sayısı Emniyette 261’den 211 kişiye düşmüş. Yani 1 kolluk personeli başına 211 kişi. Jandarmada ise bu rakam 121’den 92’ye düşmüş, 1 Jandarma personeline 92 vatandaş düşüyor. Bunun sınırı nedir sayın bakan? Kolluk kuvveti personel sayısında bu yıl yüzde 16’lık artış oldu. Bu artış nereye kadar gidecek? 1 kolluğa 1 vatandaş düşünceye kadar kolluk kuvveti personel sayısında artış durmayacak mı? Sayın Erdoğan 2009 yılında ‘Emniyet teşkilatımız rejimin sarsılmaz bir güvencesidir” demişti. Anlaşılan kurduğunuz tek adam rejiminin teminatı olarak polisi görüyorsunuz. Çünkü hukukun üstünlüğüne değil üstünlerin hukukuna dayanıyor, bu sayede ayakta durabiliyorsunuz ve artık demokrasimizin güvencesi olarak halkımızı görmüyorsunuz. İleri demokrasi diye yola çıktınız ama Türkiye’yi sürüklediğiniz nokta polis devleti olma yolunda” dedi.

“SAYISINI ARTIRMAK YERİNE ÖNCELİKLE ÖZLÜK HAKLARINI İYİLEŞTİRİN”
Güvenlik güçlerinin sayısını artırmak yerine, öncelikle özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade eden Sındır, “Halkımızın can ve mal güvenliğini canı pahasına gözünü kırpmadan koruyan kollayan, şehit olan, gazi olan polisimizin, jandarmamızın ve tüm güvenlik güçlerimizin sayısını artırmak yerine öncelikle onların insanca yaşayabilecekleri özlük haklarını iyileştirin. Onların da ailelerinin olduğunu, özel yaşamlarının olduğunu unutmayın. Hafta sonu, bayram tatili, gece gündüz demeden spor müsabakalarında, demokratik ve anayasal nitelikli miting, gösteri yürüyüşlerinde, her türlü güvenlik ihtiyaçlarında onlara verdiğiniz görevlerin karşılığında mesai ücretlerini de ödeyin. 3600 ek gösterge haklarını verin, Sayın Bakan. Ayrıca, unutmayın ki, halkımızın huzuru ve mutluluğu öncelikle huzurlu ve mutlu olan polisine ve jandarmasına sevgi ve güven duygusuyla tesis edilebilir” dedi.

 
Konak’ta muhalefetin adayı Karadağ: Kendimizi örgüte sunacağız!
 
Lüks rezidansta bavul cinayeti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta muhalefetin adayı Karadağ: Kendimizi örgüte sunacağız!
Mevcut Başkan Gruşçu’ya rakip olmaya hazırlanan Ahmet Karadağ, “Delegasyon ...
AK Partili Dağ'dan 'asansör' çıkışı: Talimat Kılıçdaroğlu'ndan mı?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, ...
Savcı Sayan: Trump da, Obama da Ağrılı
'11 Aralık Uluslararası Dağ Günü' dolayısıyla düzenlenen Ağrı Dağı Paneli'nde ...
 
CHP'li Sertel uyarmıştı: Bakanlıktan 'personel alımı' açıklaması geldi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, PTT’nin ...
AK Parti'li Yavuz'dan 'arabuluculuk sınavı' yanıtı!
Adalet Bakanlığı'nın Arabuluculuk Sınavı sonuçlarına ilişkin bazı basın ...
Kemal ARI yazdı... Adalar karışacak hazırlıklı olalım!
Kemal ARI yazdı... Adalar karışacak hazırlıklı olalım!
 
Dışişleri'nden ABD'ye yaptırım tepkisi!
Dışişleri Bakanlığı, ABD Senatosu’nun Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul ...
Erdoğan ve Putin arasında kritik görüşme!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
Başkan Aksoy'dan kongre mesajı: Eski başkan Şahin'e gönderme!
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, sosyal medya hesabından CHP Menemen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva