HABERLER>POLİTİKA
8 Aralık 2017 Cuma - 10:59

CHP'li Sındır Kiraz'da kaybedilen 8 ilçe için ne dedi?

İlçe Başkanı İsmet Korkmaz’ın tek aday olarak girdiği kongrede 161 delegeden 99'u oy kullandı. Korkmaz 94 oy alarak yeniden başkan seçildi. Genel Sekreter Sındır, "8 ilçemizi kendimizden kaynaklanan sebeplerle kaybetmiş olabiliriz. Ama ilk seçimde 30 ilçenin 30'unda bayrağımız dalgalanacak" dedi.

CHP li Sındır Kiraz da kaybedilen 8 ilçe için ne dedi?

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. Mahalle delege seçimlerinin ardından İzmir’de gerçekleşen ilçe kongrelerinde şu ana kadar Konak, Urla, Karaburun, Seferihisar, Bayındır, Bornova, Ödemiş, Kınık, Tire, Torbalı, Dikili, Güzelbahçe, Çeşme ve Menderes’te örgüt tercihini yaptı.

Gün içinde Kiraz’da delegenin önüne sandık konuldu. Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, bazı ilçe başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı kongrenin divan başkanlığına İzmir Milletvekili Mustafa Balbay yaptı. 

İlçede mevcut Başkan İsmet Korkmaz seçime tek aday olarak girdi. Seçim sonuçlandı. İlçede bulunan 161 delegeden 99 tanesi sandığa gitti. Korkmaz 94 oy alırken 5 oy geçersiz sayıldı. 

Kiraz'da yeni ilçe yönetimi; Özler Beşçi, Şakir Biber, Yücel Çetinkaya, İnci Ener, Nurşen Gencer, Süleyman Gözüm, Kadriye Kavakçı, Ümit Kazak, Koray Kıran, Hüseyin Savran, Dursun Seyrekli ve Muharrem Uysal'dan oluştu. 

İl delegeleri listesinde ise şu isimler yer aldı: İbrahim Gözüm, Nevzat Kaya, İsmet Korkmaz, Nuri Şan ve Mustafa Okka

ÖDEMİŞ’TE OLDUĞU GİBİ BU SALONDA BİR EKSİĞİMİZ VAR!

Balbay açılış konuşmasında, “Ödemiş’te vurguladığımız gibi bu salonda bir eksiğimiz var. Bundan sonraki kongrede Kiraz’da belediye başkanı burada olacak ve bizim partimizden olacak. Kiraz’da belediyenin alınması için sizlerle beraber nefer gibi çalışacağız. Kongrelerimiz devam ediyor. Evimizin düzenini kurduktan sonra 2019’da iktidar olan bir CHP olacaktır. Buna Türkiye’nin ihtiyacı var” dedi.

İKTİDAR BİZİM İÇİN ARAÇTIR!

Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır kongrede yaptığı konuşmayla önemli mesajlar verdi. İktidarı hedef alan Sındır, parti olarak hedeflerini açıkladı. Sındır, “Bu ülke ‘yönetilemiyor’ denilecek noktada bile değil. Çünkü ‘yönetilemiyor’ diyebilmek için yönetilme çabası olması gerekir. Öyle bir çaba da yok. Nereye gittiği bilinmeyen bir yola gidiyoruz. Partimiz kurultay sürecini yaşıyor. Belki başka partilerin hedefi iktidar olabilir. Bizim hedefimiz durmadan, bıkmadan, usanmadan Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda çağdaş uygarlık düzeyinin üzerindeki seviyeye ulaşmaktır. İktidar bizim için araçtır. İktidara gelir var gücümüzle çalışırız. Biz cumhuriyeti kuran parti olarak alnı açık, başı dik, göğsü kabarık yaşamış, yaşatılmış ve yaşayacak olan bir partiyiz” diye konuştu.

BU MEMLEKETE İHANET EDİYORLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı üstü kapalı hedef alan açıklamaları üzerinden konuşan Sındır, “Geçen günlerde AK Parti Genel Başkanı zat kendi ağzıyla bir laf etti. ‘İstanbul’a ihanet ettik, beton yığınına çevirdik’ dedi ve kalktı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı bir kenara koydu. Herhalde Ankara’ya da ihanet edildiğini düşündü ki aldı onu da bir kenara koydu. Balıkesir, Bursa, Düzce, bunlar AKP’nin belediye başkanları. 3-5 gün önce göreve gelmiş insanlar değil. Kaç dönemdir sorumluluk verilmiş insanlar. ‘İhanet etti’ dediler. İhanet etmenin anlamı bilerek kötülük yapmaktır.  Aldatıldık, kandırıldık derler FETÖ ile yol yürürler sonra eyvah aldatıldık derler. PKK ile Oslo’da protokole imza atarlar, Kandil’de görüşme yaparlar, Habur’dan teröristlerin davul zurnayla girmelerine izin verir, göz yumarlar ve sonra aldatıldık, kandırıldık derler. Bunların hiçbirisi kandırılmışlık değil. Bunların hepsi bilerek yapılan işlerdir. Aldatıldık diyerek yapmak istedikleri milleti kandırmaktır. Bu memlekete ihanet ediyorlar” dedi.

YOLSUZLUK, HIRSIZLIK PERFORMANSLARI DAHA İYİ, DOĞRU!

Sındır, “Bizim CHP’li belediyeler ne yapıyor? Kenti beton yığınına ranta ve sermayeye teslim ediyorlar mı? Kenti kendileri için mi halk için mi yönetiyorlar? Halkı için halkla beraber yönetiyorlar. Merkezi hükümetin hizmetteki kusurlarını tamamlamakla uğraşıyorlar. Köy yolları ile kim uğraşıyor? Yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi değil mi? Kırsalda kalkınma iş birliğini sürdüren belediyedir. Geçen gün bir toplantı yaptılar, ‘bizim belediyemizin performansları daha iyi’ dediler. Performansları daha iyi, doğru! Rant için kentin değil sermayenin önünü açma adına, yolsuzluklar, hırsızlıklar adına daha iyi. Sizin belediyelerinizin performansı o kadar iyiydi de niye görevden aldın? Çünkü onların haraç mezat peşkeş çektiklerini kendi ağızlarıyla söylediler” açıklamasında bulundu.

ÖZELEŞTİRİ VE İDDİALI ÇIKIŞ BİR ARADA!

2014 seçimlerinde kaybedilen ilçeler için özeleştiride bulunan Sındır, “Bundan önceki seçimlerde 8 ilçemizi ne yazık ki tamamen kendimizden kaynaklanan sebeplerle kaybetmiş olabiliriz. Ama bir sonraki seçimlerde 30 ilçenin 30’unun da CHP bayrağıyla dalgalanacağından şüphe duymadığımı belirtmek istiyorum” dedi.

2019’DA GRİ ALAN YOK!

2019 seçimlerinin önemine vurgu yapan Sındır, “Önümüzde iki seçim var. Gri alan yok. Ya demokrasiyle aydınlanacak bir Türkiye Cumhuriyeti ya da karşı devrimin zaferiyle sonuçlanacak bir karanlık dönem. Ya güçlü bir parlamenter demokratik sisteme giden bir evirilme ya da tek adam rejimiyle diktatoryal bir anlayışla ülkeyi yönetme. Ya demokrasi ya otokrasi... Cumhuriyet tarihinin belki de en kritik seçimi 2019. Öne alınabilir, problem değil. Biz hazırız. Genel başkanımız da söyledi. Bugün burada oylarımızı atacağız. ‘Bir yönetim seçilecek, biz işimize, gücümüze bakacağız’ şeklinde olmaz. ‘Yönetim seçildi, sana görev verdik, hadi bakalım bizi yönet demek’ doğru değildir. Kahvede, işte, çarşıda, pazarda nerede olursak olalım, tüm bildiklerimizi vatandaşa anlatmak zorundayız. 2019 seçimleri için vatandaşın zihnini açmak zorundayız” diye konuştu.

SÖZ VERDİ!

Sındır, “İlçe olarak araç sıkıntınız olduğunu biliyorum. En kısa sürede Kiraz’ın ne kadar sıkıntısı varsa bir nefer gibi çalışarak çözeceğime söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

 
Bornova basketbolda fırtına gibi!
 
İzmir'in 'lezzet kongresi'nde Urla'ya yoğun ilgi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kirpi 9 Aralık 2017 Cumartesi 00:25

çok oy kaybedeceksiniz. lütfen biraz realist olunuz. İzmirde kendi partililerinize delege seçimlerinde kan kusturdunuz. size oy moy yok bir dahaki seçimde.

Yorumu oyla      12      5  
reaLİST 8 Aralık 2017 Cuma 21:34

hiç sanmıyorum. merkezden 2-3 ilçeyi daha kaybeder. hiç çalışmıyor chp

Yorumu oyla      14      5  
Tayyar 8 Aralık 2017 Cuma 21:05

Cevat Durak ve Size yapılanları unutmadan hareket edersiniz umarım..

Yorumu oyla      11      5  
Vatandaş 8 Aralık 2017 Cuma 16:14

İzmir’de 30 ilçenin 30 u da CHP bağrağı dalgalanacakmış. Sayın Milletvekilim ve CHP genel sekreteri.Kamil Okyay Sındır Hak, Hukuk, Adalet diyerek yürüdünüz, Maltepe’de miting yaptınız ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun toplu ulaşımda uyguladığı ( merkez kent 11 ilçe tek bilet 90 dk aktarma hakkı var. Diğer 19 ilçe aktarma hakları yok ) eşit olmayan, haksız, hukuksuz, adaletsiz hizmetleri ile mi 30 ilçede CHP bağrağı dalgalandıracaksınız. 19 ilçe toplu ulaşımda 2.ci sınıf vatandaş muamelesi görüyor. Bu haksız uygulamayı görmenizi istiyorum.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’in kongre sınavı: İstikrar mı, ilgisizlik mi?
Kentte şu ana kadar 14 ilçede sandık kuruldu. Çıkan seçim sonuçlarına ...
CHP’li Sındır: Bütün çiftçilerimizin yanındayız
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır üzüm üreticilerinin ...
Putin'den Erdoğan'a Kudüs yanıtı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğab, Putin ile Kudüs'ü ele aldıkları bir ...
 
Erdoğan, Papa ile Kudüs'ü görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'teki son gelişmelerle ilgili olarak Katoliklerin ...
Bakan Kurtulmuş'tan AK Parti İzmir'e ziyaret: Trump'ın imzası Hollywood şovu!
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti İzmir İl Başkanlığını ...
Tarihi restleşme: Erdoğan yüzüne bakarak söyledi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarihi Yunanistan ziyareti kapsamında ...
 
Ümit YALDIZ yazdı...İç ve dış politika açısından Kudüs!
Ümit YALDIZ yazdı...İç ve dış politika açısından Kudüs!
Roman vekil Purçu'dan bütçe protestosu
TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüşecek!
Kremlin'den yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva