HABERLER>POLİTİKA
10 Nisan 2017 Pazartesi - 12:14

CHP'li Sındır: Keyfi yönetime izin vermeyelim

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Karşıyaka’da vatandaşlar ve sendika temsilcileriyle bir araya geldi, Anayasa değişikliğini anlattı.  Sındır, “16 Nisan’da geleceğimizi oyluyoruz. Vatandaşlık hakkımızı kullanalım, oyumuza sahip çıkalım. Keyfi yönetime izin vermeyelim" dedi.

CHP li Sındır: Keyfi yönetime izin vermeyelim

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, refarandum çalışmaları kapsamında Karşıyaka'da sendika temsilcileri ve vatandaşlarla buluştu.

Toplantıda Anadolu’da yaptığı ziyaretlerde edindiği izlenimleri aktaran Sındır, “Anadolu’nun gittiğim her yerinde şunu görüyoruz. Esnafımız hayır diyor. Bu değişiklik teklifini gerçekten incelemiş öğrenmiş, ya şu teklifi medyada hep evetçilerden dinliyoruz birde hayırcılardan dinleyelim diyenler; bu kadar yetkinin bir kişiye verilmesine rıza göstermiyorlar, göstermeyecekler.  Milletin iradesi ile seçilmiş olan Cumhurbaşkanı tarafsız kalacağına ant içer. Tarafsızlık yemini etmiş, namus ve şeref sözü vermiş bir cumhurbaşkanının devlet törenlerinde Anayasal bir suç olan vatandaşın oy kullanma hakkı üzerinde baskı kurarak propaganda yapıyor olması maalesef geldiğimiz nokta. Böyle tarafsızlık olmaz. 16 Nisan’da geleceğimizi oyluyoruz. Vatandaşlık hakkımızı kullanalım, oyumuza sahip çıkalım.” dedi.

"DEĞİŞİKLİK ÜLKEMİZİ GERİYE GÖTÜRECEK”
Parlamenter rejim ve başkanlık rejimiyle yönetilen ülkelerin ekonomik verileri hakkında açıklamalarda bulunan Sındır, “1991 – 2015 yılları arasında yapılan araştırmalarda Başkanlık sistemi ile yönetilen ülkelerde son 25 yılın ortalama enflasyon oranı yüzde 57’dir. Bizim gibi parlamenter demokratik yönetim biçimini kabullenmiş olan ülkelerde ortalama enflasyon oranı ise yüzde 3’tür. Birisi yüzde 57 birisi yüzde 3. Kişi başına gelir de ise tek adam yönetimlerinde 4 bin 700 dolar, Türkiye gibi parlamenter demokratik yönetimle idare edilen ülkelerin ortalaması da 37 bin dolardır. 37 bin doları ülke olarak yakalayabilmemiz için daha çok çalışmamız gerekiyor fakat kişi başı gelirimizi, kalkınmamızı ve ekonomik büyümemizi sağlayabilmemizin temel koşulu parlamenter demokratik yönetim biçimdir. Millet egemenliğidir, milli iradesidir. Tek adam rejiminin ekonomik anlamda ülkemizi nereye götüreceği açık ve net görünüyor. Bu değişiklik ülkemizi geriye, yoksulluğa, fakirliğe bunun yanında baskıya, zulüm, yozlaşmaya ve faşizme götüreceği ortada” dedi.

“DEMOKRASİYİ YAŞAMAK VE YAŞATMAK İSTİYORUZ”
Anayasa’nın 123. maddesinde yapılan değişikliğe dikkat çekerek konuşmasını sonlandıran Sındır, “Anayasa’nın 123. maddesinin son fıkrasına açın bakın derki; kamu tüzel kişiliği kanunla ve kanunla yetki verilen kurumlar tarafından oluşturulur der. Şimdi oraya kanunla ya da cumhurbaşkanı kararnamesiyle diye eklenti yapıldı. Bu değişiklikle valilik açabilir, kapatabilir; il ve ilçeleri açıp kapayabilir. Kurma yetkisi aynı zamanda ortadan kaldırma yetkisini de beraberinde getiriyor. Özetle dilediği gibi kamu tüzel kişiliği yaratabilir, kaldırabilir. TMMOB kamu kurumları niteliğinde meslek odalarıdır, kamu tüzel kişiliğidir.  Değişiklik gerçekleşirse tek adam istediği kararı alabilecek, kaldırdım, kurdum diyebilecek. Yani bir kişi memleketi canı nasıl istiyorsa, aklından ne geçiyorsa memleketi yönetme yetkisine sahip olacak. Peki bu yetkiyi nereden alıyor Meclis’ten. Biz demokrasiyi yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Hep diyoruz ki bu bir parti seçimi değil. Bir siyasal iktidar mücadelesi değil. Anayasa değişikliği ile rejimin değiştirilme meselesi, memleket meselesi. Geleceğimizin meselesi. Eğer bu değişiklik gerçekleşirse memleket parti devletine dönüşecek” dedi.

 
Bir Bornova klasiği: Bahar temizliği!
 
HDP’nin Bodrum mitinginde gerginlik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanlığı açıkladı: Son bir haftada...
İçişleri Bakanlığı, son bir haftada, ülke genelinde yürütülen operasyonlarda; ...
Karataş’tan CHP’ye yine sert sözler: Mihmandarı kim?
MHP İl Başkanı ‘Habur’ çıkışının ardından bu kez de “Bu CHP’nin mihmandarı ...
Balbay’dan Osmaniye çıkarması: Milliyetçiler hayıra dönük!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay ülkenin kaderini tek kişiye ...
 
CHP İl Eski Başkanı Yüksel sahada tam gaz!
CHP İzmir eski İl Başkanı ve 24. Dönem İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, ...
Ve Başbakan’ın İzmir programı netleşti: İlçe mitingleri yapacak…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte İzmir’e gelen Başbakan ...
AK Partili Sürekli ülkücü gençlerle buluştu, o isimleri hatırlattı
AK Parti İzmir Milletvekili Bayraklı’da ülkücü gençlerle bir araya geldi. ...
 
Sosyal medyadaki yanıltıcı ‘mühür’ uyarılarına dikkat
Referandumda oyun geçerli sayılması için oy pusulasında tercih edilen ...
Başbakan Yıldırım ‘İzmir’i ve ‘mitingi’ anlattı!
Kentte katıldığı canlı yayında değerlendirmelerde bulunan Başbakan, mitingden ...
Kılıçdaroğlu: Bazı anketlerde 'evet' önde ama...
Referanduma sayılı günler kala Kılıçdaroğlu anket sonuçlarını değerlendirdi. ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva