HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2019 Pazartesi - 12:30

CHP’li Sındır: İzmir, seçimde İzmirliliğini gösterecek!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “İzmir İzmirliliğini gösterecek. Dün olduğu gibi 31 Mart’ta da demokrasiye sahip çıktığını, barışın ve kardeşliğin kenti olduğunu gösterecek” dedi.

CHP’li Sındır: İzmir, seçimde İzmirliliğini gösterecek!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, SonsözTV’ye konuk olarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Sındır, seçim gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumartesi günü İzmir’de gerçekleştirdiği programlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Kamil Okyay Sındır, “Genel Başkanımızın İzmir ziyaretinde coşkulu karşılamalar ve programlar oldu. Verilen mesajlar doğal olarak ülkenin durumu, toplumsal barış ve ekonomi üzerine oldu. Genel Başkan, milliyetçilik konusunda ülkeyi yönetenlerin mesela silah fabrikasını Katar ordusuna teslim eden anlayışın ne kadar doğru olabileceğini sorgulamıştır. Bergama dünyada en kaliteli pamuğun üretildiği yerdir. Pamuğu ithal eden bir ülke olmanın ne kadar acı verici olduğunu vurgulamıştır. İşsizlik artış oranının en yüksek olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Üniversite mezunu işsizlerin ve emeklilikte yaşa takılanların geçim sıkıntıları var” dedi.“BİR ZÜMRE PARA KAZANSIN DİYE TARIM SEKTÖRÜNÜ MAHVETTİLER”
Geleceği planlamadan yürüyen bir ülke olduğumuzu ve bu plansızlığın her sektörde ve her alanda baş aşağı gelmemize sebep olduğunun altını çizen Sındır, “Öncelikle bir plan belirlenmeli ve bu plan doğrultusunda hedefler belirlenmeli. Bu planda gelir-giderler hesaplanarak dengeli bir ekonomi oluşturulmalı. Türkiye 35 milyon dönüme yakın tarım arazisini işlemez durumda ve on binlerce tarım mühendisi işsiz durumda. Gıda ve tarım sektörü, hayvancılık sektöründe sağlıklı planlama ile üretim yapılmazsa, dengeli kurgulama ile istihdam oluşturamazsanız, kırmızı eti ve samanı bile ithal eder hale gelirsiniz. Ülkede saman ithal etmek zorunda kalıyor olmak bile büyük bir utanç vesilesidir. Türkiye’de 35 milyon dönüm tarım arazisi boş bırakılmışken, siz samanı ithal ediyorsanız bu utanç vericidir. O saman ithal edildiği gün, o tarım bakanı yerinde oturmamalıdır. Ama bizim tarım bakanımız Fransa’dan lejyoner madalyasına layık görülebiliyor ve bunu gururla bakanlığın sayfasında yayınlama cüreti buluyor. Mehdi Eker’in ardından gelen tarım bakanları, sağlıkçı veya farklı sektörlerden gelen insanlar. Tarım sektörünü koruyan kollayan insanlar değil, sermaye gruplarından gelmiş tarım bakanları. Daha önceden Fakıbaba vardı, iyi bir insandı ama sağlıkçı, hekim. Onu ikna ediyorlar gidiyor et ithalatı yapıyor. Belli bir zümre para kazansın diye tarım sektörünü mahvettiler. Bu vurguyu genel başkanımız da yapıyor” diye konuştu.

CHP li Sındır: Patates üreticisinin yüzüne nasıl bakacaksınız?“KANUNUN EMRETTİĞİ 42.5 MİLYAR LİRA İKEN, TARIMA VERİLEN DESTEK 16.9 MİLYAR LİRA”
AK Parti’nin çıkardığı Tarım Kanunu’na CHP’nin de destek verdiğini hatırlatan Sındır, “Bu kanunun 21’ncimaddesi, “Tarıma aktarılacak destekler milli gelirin yüzde 1’inden az olamaz” der. 2019 yılında hükümet daha doğrusu Erdoğan, tarımsal destekleme için ayrılan rakam 16.9 milyar lira. 2019 yılı GSYH  tahmini ise 4 trilyon 242 milyar lira. Bunun yüzde1’i 42.5 milyar lira yapar. Kanuna göre 42.5 milyar lira destek verilmesi gerekirken 16.9 milyar lira. Bir de lütufkar  bir dille bunu helal-hoş diye anlatıyor. Yasanın emrettiği oran verilmiyor” dedi.“PARTİMİZİ, BAŞKANIMIZI TERÖRİST İLAN ETMEK NAFİLE ÇABA”
AK Parti ile MHP’nin dün ortaklaşa gerçekleştirdiği Cumhur İttifakı Mitingi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Sındır şu ifadeleri kullandı:

“Buraya gelirken de o yol afişlerini gördük. Bornova’dan itibaren miting alanına gider tabelaları vardı. İzmirliler Gündoğdu Meydanı’nı bilir, tüm mitingler burada yapılır herkes bilir. Üslubuyla siyasi mesaj vermekten bir yana kendisinden olmayan herkesi, çok ağır hakaretvari sözlerle, ağzından kin dili eksik olmadan, devlet imkanı kullanılarak bu güne kadar gelindi. 70-80 bin kişi vardı veya yoktu ama bir çok vatandaş katıldı ve İzmir’e hakaretvari sözler sarf edildi. Erdoğan’ın gelip Partimizi, başkanımızı terörist ilan etmesini nafile bir çaba olarak görüyorum. Biz dinlediğimizde bu kadar olmaz dedik. Toplumu bu kadar kutuplaştırıcı bu kadar hakaret dili kullanmamalı diye düşündük. Cumhurbaşkanı kimliği ile böyle bir dil ile, benden olanlar iyi, benden olmayanlar terörist söylemleri olmamalıdır. Devletin başı olan kişinin devletin tüm evlatlarına, birleştirici bir dil kullanması gerekir diye düşünüyorum. Erdoğan dünü inkar ederek bugün rahatlıkla bugün farklı söylemlerde konuşabiliyor. Erdoğan’ın konuşmasıyla Tunç Soyer’in de oyu oldukça artmıştır diye düşünüyorum. Çünkü İzmir bu dili sevmiyor. İzmir kardeşliği seviyor, demokrasiyi seviyor. İzmir demokrat bir kent, bu tür söylemlere asla prim vermez.”

“İSTANBUL VE ANKARA’YA İHANET ETTİK DİYEN ERDOĞAN, İZMİR’E DİL UZATAMAZ”
Bütün bakanlıklar düzeyinde İzmir’e yapılan yatırımların ülke genelinin yarısından az olduğunu belirten Sındır, Erdoğan’ın gerçekleştirilen mitingde İZBAN’ı biz yaptık sözleri üzerine, “Sadece sinyalizasyon devlet tarafından yapılıyor. Tüm vagonlar, istasyonlar belediye tarafından yapıldı. Üstelik TCDD belediyeden raylar için hat kirası alıyor. Ve bu bedel sinyalizasyon bedelinin bile üzerinde bir bedel yıllık kira olarak. Kandırmasınlar İzmir’i. İstanbul’u ve Ankara’yı betonlaştırdık, ihanet ettik diyen Tayyip Erdoğan’ın gelip İzmir’e dil uzatmaya hiçbir hakkı olamaz.Ben isterim ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı ‘Ey halkım, önümüzde seçimler var, el birliğiyle kol kola, hangi düşüncede olursanız olun gidelim, yüzde 100 katılımla sandıkları patlatalım, hangi düşünce öne çıkarsa başımın üstünde yeri vardır. Biz bu ülkede birlikte mücadele ettik, bizi birbirimizden ayrıştıramazlar’ desin. Bu söylemin yönetimde egemen olduğu bir ülke hayal ediyoruz” diye konuştu.

“İZMİR İZMİRLİLİĞİNİ GÖSTERECEK”
Seçim sonuçlarına ilişkin görüşlerini belirten Sındır, “İzmir İzmirliliğini gösterecek. Dün olduğu gibi 31 Mart’ta da demokrasiye sahip çıktığını, barışın ve kardeşliğin kenti olduğunu gösterecek. Her dine, etnik kimliğe ve insan olan herkese eşit mesafede olduğunu kanıtlayacak. Benim hiç endişem yok İzmir’de belli toleranslar çerçevesinde CHP’nin 30 ilçenin 30’unu alacak potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Ankara’da Mansur Yavaş ve İstanbul’da Ekrem İmamoğlu kazanacak. Bursa’da, Mersin’de, Maraş’ta, Kütahya’da Bolu’da ve Anadolu’nun bir çok yöresinde güçlü bir seçimde kazanacağız. İzmit’te Fatma Kaplan Hürriyet vekilimiz aday, orada da kazacağız. Millet İttifakı’nın bir çok yerde rahat bir şekilde kazanacağını çalışmalar da söylüyor” dedi.

 
Yurt dışına giden öğrenci sayısında büyük artış
 
CHP İzmir İl Başkanı Yücel'den 18 Mart mesajı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
m.y. 19 Mart 2019 Salı 10:35

evet bu seçimde CHP.nin izmir oyu düşebilir bunun nedeni genel merkez ve genel başkan olacaktır. yani oy düşecek ama, oylar AKP.ye de gitmeyecek, kimse heveslenmesin. sonuç, İZMİR yine CHP.nin olacak....

Yorumu oyla      4      5  
GAZİEMİR 18 Mart 2019 Pazartesi 23:11

Valla çok doğru söylüyonuz vekilim, İZMİR li sizlere öyle bir İZMİRLİ olduğunu gösterecek bu seçimi hayatınız boyunca unutmayacak ve bu partinin vazgeçilmezlerinin bile vazgeçilebilir olduğunu sizlere öğreteceğiz.MART' IN SONU DEPREM,TSUNAMİ,VOLKAN, YANARDAĞ vs. BİLİN.

Yorumu oyla      6      5  
ATATÜRKÇÜ 18 Mart 2019 Pazartesi 21:07

EVET İZMİRLİ UYANDI..ARTIK OYUMUZ AKP YE ZEYBEKÇİYE...

Yorumu oyla      9      8  
sn yorumcu 18 Mart 2019 Pazartesi 17:42

evet göstereceğiz diyen yorumcu;siz izmirli değilsiniz,izmirliyi de asla temsil etmiyorsunuz,ülkeyi batıranlarla bir olmaz izmirli,chp ye garezin varsa git başka kapıya.İzmirliye her dakika aptal muamelesi yapanlara oy vermez İzmirli.Ben doğma büyüme karataşlıyım ve şimdide karşıyakalıyım,bu laflarınıza bizi alet edemezsiniz.

Yorumu oyla      4      8  
BERNA 18 Mart 2019 Pazartesi 16:00

SAYIN BAŞKANIM İZMİRE İLLET ZİLLET ÇÖP DİYEN LERE VERECEK OYUMUZ OLMADI OLMAYACAKTA AKP NİN ELDE EDEMEDİĞİ TEK ŞEHİR İZMİRDİR OYLARIMIZ CHP KAZANACAKTIR

Yorumu oyla      5      9  
muhalif 18 Mart 2019 Pazartesi 14:07

sn.Sındır, ilginç olan büyükşehir adayı sn.Soyer in RTE.gibi konuşmasıdır, izmir körfezi kokuyor demesi....,

Yorumu oyla      12      6  
Evet göstereceğiz 18 Mart 2019 Pazartesi 13:47

CHP''li olarak belirlediğiniz çapsız adaylara gereken cevabı vereceğiz. CHP bezirganları sizi. Ne il başkanı işini yapıyor. Ne de siz . Nede genel merkez. Bizim oyumuz sizin tekelinizde değil. 1 Nisan da sürprize hazır olun. Parti içinde dönen dolapların hesabını İzmirliler olarak soracağız sizden.

Yorumu oyla      13      10  
Z.B 18 Mart 2019 Pazartesi 13:13

Dün AKP Genel Başkanı Sayın ERDOĞAN İzmir'le ilgili bir projeden bahsettiler. Körfez ile ilgiliydi. Bu projeye ait detay bilgilerden sonra Sayın ERDOĞAN, "yap,işlet ve devret" yönteminin bu proje içinde geçerli olduğunu söylediler. Acaba benzer, Osmangazi Köprü projesi, Kent Hastahaneler v.s projelerinde olduğu gibi bu projeyi yapanlara da mı belli bir sayıda kullanıcı garantisi vermektedirler. Eğer öyleyse bildiğimiz kadarıyla özellikle Osman Gazi Köprü geçişlerinde taahhüt edilen sayı karşılanmadığından buradaki açık hazineye dolayısı ile biz vatandaşlara fatura edilmektedir. Bu durum da, olası İzmir körfez projesi içindemi aynı senaryo geçerli olacak? Ve de en önemlisi karşılanamayan tutar sadece İzmirlilerden mi tahsil edilecek bunu merak ediyorum. Sayın SINDIR'dan bu konuda bir açıklama bekliyorum.

Yorumu oyla      7      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Başkan’dan örgüte çağrı: Bu mitinge cevap vermelisin CHP!
İl eski Başkanı Karataş, Cumhur İttifakı Liderleri Erdoğan ve Bahçeli’nin ...
CHP Çiğli adayı Gümrükçü'den 18 Mart mesajı
Millet İttifakı’nın Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, 18 Mart ...
CHP'li Polat: 31 Mart'ta halk kırmızı kart gösterecek
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP Kınık Belediye Başkan Adayı Ahmet ...
 
AK Partili Nasır: Aliağa İzmir'in cazibe merkezi olacak
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'in en önemli liman ve sanayi ...
CHP Bayraklı Adayı Sandal'dan 'saldırı' açıklaması: Gücünüz yetiyorsa gönüllerden de silin!
Bayraklı’da kimseyi ayırmadan toplumun tamamını kucaklayan demokratik ...
CHP'li Serter'den 18 Mart mesajı
İzmir Milletvekili Bedri Serter, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104.yılı ...
 
Karşıyaka'da bisiklet tutkunları Tugay ile pedalladı
İzmirli bisiklet tutkunları, CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil ...
CHP Adayı Engin: Narlıdere çekim merkezi olacak
Yerel seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Narlıdere Belediye Başkan ...
Erdoğan açıkladı: İşte İzmir mitingine katılanların sayısı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'deki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva