HABERLER>POLİTİKA
4 Şubat 2019 Pazartesi - 12:30

CHP’li Sındır’dan Nurettin Soyer çıkışı: 15 Temmuz’da savcılar ne yaptıysa…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’e 12 Eylül darbesi döneminde görev yapan savcı babası Nurettin Soyer üzerinden özellikle ülkücü camiadan gelen eleştiriler için konuşan Sındır, “Babanın suçu falan diye bir şey yok. Sanki bir suç var da Tunç arkadaşımız da onun sorumlusu olmamalıdır gibi bir anlayışla bunu düşünmek bile yanlış. Çünkü ortada bir suç yok. Cumhuriyetin savcısı darbe sürecinde kendisine verilen görevi yapıyor. Bugün de 15 Temmuz darbe girişimine bulunanlara karşı cumhuriyet savcılarımız nasıl cumhuriyeti korumak adına görev yapıyorsa o dönemde de oldu” dedi.

CHP’li Sındır’dan Nurettin Soyer çıkışı: 15 Temmuz’da savcılar ne yaptıysa…

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler üzerinden konuşan Vekil Sındır birbirinden önemli mesajlar verdi. Sındır ayrıca partisinin yürüttüğü aday belirleme sürecine değinirken Bornova’daki değişimi de yorumladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in 12 Eylül askeri darbesi döneminde savcı olarak görev yapan babası Nurettin Soyer üzerinden hedef olması için konuşan Sındır, özellikle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kanadından ve ülkücü camiadan gelen eleştirilere de değindi.YENİ ADAYLARLA YENİ HEYECAN YAŞANMASI SÜRECİNE GİRİYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de yaptığı ‘yokum’ açıklamasını hatırlatan Sındır, aday adaylığı süreci hakkında konuştu ve “Sayın Aziz Kocaoğlu’nun aday olmayacağını açıkladıktan sonra başlayan aday adaylığı süreci yeni beklentileri de toplumda yükseltti. Çok kıymetli aday adayı arkadaşlarımız vardı. Tunç Soyer hem Seferihisar Belediyesi’nde, hem sivil toplum kesiminde kendini ispat etmiş bir kardeşimiz olarak bugüne kadar yaptıkları, sakin şehir adı altında kentini dünyaya tanıtmış olması ve bu beceri aday olma noktasında karara neden oldu. Sadece büyükşehir belediye başkan adayımız değil, yeni aday gösterilenler de çok değerli. Görevi bırakacak olanlara da teşekkür ediyoruz. Yeni adaylarla yeni heyecan yaşanması sürecine giriyoruz” dedi.

KIZILACAK, KÜSÜLECEK BİR ŞEY YOK, MİLLETVEKİLLİĞİ MİSYONUMLA İZMİR’E HİZMET, SOYER’E DESTEK VERECEĞİM!
Yaşananlara ve yeni sürece dair açıklama yapan Sındır, “Kızılacak, küsülecek bir şey yok. Ben bir milletvekili olarak başvuru hakkını kendimde görmediğim için talepkar olmadım. Ama genel başkanın, toplumun bir isteği olduğu takdirde buna kayıtsız kalmayacağımı söylüyordum. Partide herkesin bir misyonu var. O görevler varken başka görevlerde olmamanız gerekebiliyor. Ben o noktada olduğumu düşünüyorum. Sayın Soyer’e elimden geldiğince, bana nerede ihtiyaç duyarsa destek olacağım ve İzmir’e hizmet etmeye devam edeceğim. Milletvekilliği misyonum sürecek” ifadelerini kullandı.NURETTİN SOYER ELEŞTİRİLERİ NOKTASINDA NET ÇIKIŞ: ORTADA BİR SUÇ YOK!
Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’e savcı babası Nurettin Soyer üzerinden gelen eleştiriler için konuşan Sındır, “Sevgili Tunç Soyer için çok üzülüyorum. Babası insanın canı gibi sevdiği, çocukluk yıllarında belki de en çok güven duyduğu, kendine örnek aldığı biridir. Onunla ilgili haksız ithamlar, iddialar ortaya atılmasına ben Tunç adına üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum.  Babanın suçu falan diye bir şey yok. Sanki bir suç var da Tunç arkadaşımız da onun sorumlusu olmamalıdır gibi bir anlayışla bunu düşünmek bile yanlış. Çünkü ortada bir suç yok. Cumhuriyetin savcısı darbe sürecinde kendisine verilen görevi yapıyor. Bugün de 15 Temmuz darbe girişimine bulunanlara karşı cumhuriyet savcılarımız nasıl cumhuriyeti korumak adına görev yapıyorsa o dönemde de oldu. O dönemde sadece ülkücüler değil, birçok insan darbe sonrasında mahkeme önlerine çıktı. Görevini yapan bir savcının bugün bir suçlamayla ve onun da evladının onun bir müsebbibi gibi gösterilmeye çalışılması tarih sayfalarından suç çıkarılıp Soyer’e bağlanmaya çalışılması büyük haksızlıktır. Tunç Bey’i doğu büyüdüğünden yetiştiği andan bugüne kadar oturup değerlendirmek gerekiyor. Tunç Bey’in sahsıyla ilgili bir suç var mı? Yok. Bütün İzmirli, ülkücü kardeşlerimize sesleniyorum; Tunç Bey’in tarzı, duruşu, herkesi kucaklayan, herkesin inancına, siyasi düşüncesine, etnik kimliğine saygı duyan, herkese eşit olma çabası içinde olan bir kişi olarak Tunç Bey’e sahip çıkmalarını, destek vermelerini yürekten diliyorum. Soyer başkanlığında önümüzdeki dönemde İzmir’de çok güzel aydınlık, aşkla geçecek bir süreç yaşayacağız” dedi.  

KİMSE İZMİR’İN AYDINLIK GELECEĞİNİ GEÇMİŞE ÇOMAK SOKARAK ENGELLEYEMEYECEKTİR
‘Soyer’e gelen eleştirilerin seçimlerde partinize negatif anlamda etkisi olur mu?’ sorusunu cevaplandıran Sındır, “Pek zannetmiyorum. İzmir halkı aklını, mantığını, sağduyusunu kullanarak en sağlıklı kararı verecektir. CHP’nin ilke ve değerleriyle örtüşen bir noktada olacaktır. Geçmişi kaşıyarak bu sağ-sol çatışmasını körüklemeye çalışmak, bunun yeniden ülkede ortaya çıkması ve alan yaratmak için çaba sarf edilmesi nafile olacaktır. Sonuç vermeyecektir. Geçmişte ve halen kendini ülkücü olarak tanımlayan kardeşlerimizin bu doğrultuda hareket edeceğini düşünüyorum. Kimse İzmir’in aydınlık geleceğini geçmişe çomak sokarak engelleyemeyecektir” ifadelerini kullandı.  

CHP HER ZAMAN DARBENİN, TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI EN DİK DURAN PARTİDİR
Partisinin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile bir ittifak yaptığının basında yer almasına ilişkin konuşan Sındır, kendilerine yönelik suçlamalara sert dille cevap verdi. Sındır, “CHP’nin hiçbir terör yapısıyla asla iş olmaz. Tam tersine CHP bu ülkedeki huzur ve refahı ortadan kaldırmaya çalışan her türlü terörist yapıya her şekilde karşı çıkmıştır. CHP’yi terörle ilişkilendirmeye çalışan bir gazete varsa o yandaş yapıdadır. Terörle ilişkilendirilmiş partiler kimler diye bakarsanız, geçmişte FETÖ ile kimin paralel yol yürüdüğünü, kimin aynı menzile gittiğini görmek lazım. Kimin Dolmabahçe’de protokol imzaladığını, PKK ile çözüm süreci adı altında ülkeyi bir sürece soktuğunu görmek lazım. Terörle ilişkilendirilecek bir siyasi parti varsa o gazeteler bugün ülkeyi yönetenlerin geçmişlerine baksınlar. CHP her zaman darbenin, terörün her türlüsüne karşı en dik duran partidir. Böyle olmaya da devam edecektir. Siyasi bir takım çıkarlar nedeniyle o partiler tabanlarının rahatsızlığına rağmen cumhur ittifakı adı altında bir çabaya giriyorlar. Bunu halkın takdirine bırakıyorum. Türkiye’de bir yerel seçim var. ‘İlçe belediye başkanının Türkiye’nin geleceğine ne tür etkisi olabilir?’ demek büyük yanlıştır. Belediye başkanları o kentte herkesin güven duyması gereken biridir, rol model olurlar” diye konuştu.  

ŞİMDİ ARTIK YENİ BİR ŞEY SÖYLEMEK LAZIM!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila yerine Mustafa İduğ’un aday gösterilmesini değerlendiren Sındır, “Bornova’dan başlayalım ama tüm ilçelere genelleştirerek de söyleyelim; bugünden itibaren hiçbirimizin, hiçbir partilimizin geçmişe yönelik, hataların, yanlışların muhasebesini yapma lüksümüz olamaz. Bunun günü geldiğinde onun muhasebesi yapılır. Siyaseten tüm ilçelerimizde görevini bitirmek üzere olan başkanlarımıza teşekkür ederek, onların koyduğu tuğlaların üzerine yeni tuğlalar koyma çabası içinde olmalıyız. Şimdi artık yeni bir şey söylemek lazım... Partimizin yetkili organları bir karar vermişler. O kararların arkasında durmak lazım” dedi.   

MECLİS YAPILARININ DA ADİL ŞEKİLDE OLMASI GEREKİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Adaylıklar noktasında parti içinden gelen bazı eleştirilere değinen Sındır, “Bir kısım durumlara hak vermiyor değilim. Sineye çekmiyorum. Yeterince doğru olmadığını düşündüğüm kararlar verilmiş olabilir. Bunların değerlendirmesini parti içinde yapıyoruz.  İttifak kapsamında Tire’de yarımız kadar oyu olan bir partiye aday çıkarması için kenti veriyoruz. Burada CHP- İYİ Parti olmuş meselesi değil, ilçede ittifakın seçimi kazanması gerektiği ve AKP’ye teslim etmemek gibi bir hedef olması gerekir. Tire’de de Kiraz’da da en azından AKP’ye teslime etmemek adına bir çabanın içinde olmak gerekir. Üst düzeyde yapılmış ittifakın yerelde de sürdürülmesi için mücadele vermek gerekiyor. Bize göre en olumsuz durum Cumhur İttifakı’nın adayına yitirilmesidir. Öyle olmayacağına inanıyorum. Her iki ilçede de İYİ Parti’nin adayları çıkacak ve partimiz de destek verecek. Meclis yapılarının da adil şekilde olması gerekir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ARTIK TARTIŞMALARIN BİR FAYDASI YOK
Sındır öte yandan, “Adaylar belirlendikten sonra tartışmaların ne partimize, ne kentimize ne insanlığa bir faydası yoktur. Bir başarısızlık olur ise öz eleştiri olarak tartışılır. Başarılı olunur ise demek ki verilen karar ile başarıya ulaşılmış oluyor. Genel başkanımız aday adayı olmuş fakat aday olamamış kişilere mutlaka bir teşekkür ifadesini ortaya koyacaktır. Bunlar parti içi olması gereken süreçlerdir. Bu tartışmaların artık son bulması gerekiyor. Bunların inanın hiçbir faydası yok. Verilmiş kararların en başarılı olması için hepimizin çaba içinde olması gerekiyor” dedi. 

 
Fransa, İspanya ve İsveç'ten Venezuela kararı!
 
Karşıyaka'da Başkan Büyükkarcı umutlu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alper Tunga 5 Şubat 2019 Salı 08:23

15 Temmuz savcılarıyla Nurettin soyer''i karşılaştırmak sapla samanı karıştırmak gibi birşeydir. C5 koğuşlarında savcı nezdinde yapılan işkenceler, yalan ifadeler imzalatmalar, orasına burasına elektrik verdirip erkekliğinden etmeler, çoluğuna çocuğuna gözünün önünde işkence edilip yalan ifadeler imzalatmalar sizin ve partinizin normsl gördüğü şeylerdir.

Yorumu oyla      9      5  
Ali Yörük 4 Şubat 2019 Pazartesi 22:02

sayın sındır makarnacıların anlayamayacağı konulara değinmiş. akmakarnalar küçük büyük her habere her sayfaya dağıtılmişlar. böyle saldırdıklarında chp ye küsen insanı bile sandığa gitmeye zorluyorlar. aleyhine bu durum akkoyunların da kim anlayacak?

Yorumu oyla      9      5  
Oğuz Kaan 4 Şubat 2019 Pazartesi 21:08

Sayın genel sekreter 12 Eylül darbesini ve bir işkenceciyi överek demokrasi düşmanı olduğunu ispatlamıştır.

Yorumu oyla      9      5  
deli bekir 4 Şubat 2019 Pazartesi 17:19

bu zihniyetin adamlarından başka ne beklenir

Yorumu oyla      11      12  
garip 4 Şubat 2019 Pazartesi 15:33

Nurettin soyer suçluları mahkum etmiş, suçluyu övememiştir. bakınız tarih sayfalarına öyle konuşun.. Yiğit aydın demokrat bir hakim olan baba soyerin oğluda aynı.

Yorumu oyla      18      8  
Merkez 4 Şubat 2019 Pazartesi 13:02

Yuuuh ve bu kadar olur 15 temmuz ile 12 Eylül savcıları aynı şeyi yapmış tam genel başkanı na uygun vekil...

Yorumu oyla      14      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen’in eskilerinden Aksoy’a açık destek: Gün ayrışma günü değildir!
İlçede geçmiş yıllarda aktif görev yapan isimler 20 yıllık Belediye Başkanı ...
Celal Doğan o partiden aday oldu
DSP, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Celal Doğan'ı gösterdi.
Zeybekci'den seçim vaatleri: Engellilere müjde, o ilçeye millet bahçesi!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir’de ...
 
Başkan Şengül’den Karabağlar’da ‘Kentsel dönüşüm’ müjdesi
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Karabağlar’da yaşayan vatandaşlar ...
CHP Buca’nın adayından 'pazarlık' iddialarına sert cevap!
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Suat Nezir, aday adaylarından Ali Hıdır ...
İYİ Parti kurucusu: O ilde MHP kazansın diye uğraşıyoruz
İYİ Parti kurucusu Mehmet Aslan, TV 5'te Çağlar Cilara'nın yerel seçim ...
 
CHP'den Balçova'da gövde gösterisi
Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Örgütü’nün düzenlediği kahvaltıda ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Körfez kokuyor, İzmir'i suya biz kavuşturduk
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması ...
Eski yönetici mecliste partisini, başkanlıkta CHP’yi destekleyecek!
İYİ Parti Konak İlçe Siyasi İşlerden Sorumlu eski Başkan Yardımcısı Rasim ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva