HABERLER>POLİTİKA
19 Kasım 2022 Cumartesi - 10:56

CHP'li Sındır'dan Çeşme Projesi çıkışı ve '2005-2008' hatırlatması: Danıştay veto etmişti!

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Kanununda Plan ve Bütçe Komisyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Çeşme Projesi ile ilgili de görüşlerini bildirirken, “Ben bu projeyi doğru bulmadığımı açıkça belirtiyorum. Yerelde kamuoyunda destek bulamadığını söyleyebilirim bu projenin. Projeye karşı da davalar açılmış. Daha önce 2005 ve 2008 yılları arasında bu ölçekten daha küçük ölçekte bir alanda böyle bir proje yapılmak istendi ancak bunu Danıştay iptal etti” dedi.

CHP li Sındır dan Çeşme Projesi çıkışı ve  2005-2008  hatırlatması: Danıştay veto etmişti!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Kanununda Plan ve Bütçe Komisyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesini görüşmelerinde konuştu.

İzmir ile ilgili önemli konuları da görüşmelere taşıyan Sındır, “THY'nin İzmir'den direkt yurtdışı uçaklarını arttırmanızı talep ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin havayolu ile yaptığı görüşmeler sonucunda çeşitlilik sayısı 3 yılda 33’den 70’e çıkmış durumda. Sayının artması için sizin desteğinizi bekliyoruz. Atatürk İl Halk Kütüphanesi 2015’den beri hep kamu yatırımları programında olan bir konu. 2022'de 30 milyon TL olan proje tutarının 7 milyonunu koymuşsunuz. Ancak 3 milyon harcanmış. Bu ne zaman bitecek? Kısa sürede bunların tamamlanmasını rica ediyoruz. İzmir Tekel Binaları Müze ve Kültür Kompleksi de 370 milyonluk bir proje ödenek olarak 40 milyon koymuşsunuz. 2023 Mart ayında açacağız diyorsunuz bu ne durumdadır? Proje tutarı ödenek olarak ayrıldı mı?” ifadelerini kullandı.

İLÇE VE YEREL YÖNETİMLER NERDE KALDI?
Kentte en çok tartışmaya neden olan Çeşme Projesi ile ilgili de konuşan Sındır, projenin yerelden destek alamadığına vurgu yaparken, “Çeşme Projesinde ise… Ben bu projeyi doğru bulmadığımı açıkça belirtiyorum. Yerelde kamuoyunda destek bulamadığını söyleyebilirim bu projenin. Projeye karşı da davalar açılmış. Daha önce 2005 ve 2008 yılları arasında bu ölçekten daha küçük ölçekte bir alanda böyle bir proje yapılmak istendi. Ancak bunu Danıştay iptal etti. Siz 26 bin 300 futbol alanını kapsayan kamuya ait alanlardan oluşan bölgede proje yapmak istiyorsunuz. Bu alanın  209 hektarı deniz alanı. 47 kilometre kıyı alanı var. Bu alan turizm statüsü ile kamuya ait olmaktan çıkacak. Kutlu Aktaş barajı var ve bunu koruma alanı var. Yaklaşık yüzde 25’i projenin bu koruma alanı içinde kalıyor. Bu proje alanının güney kısmını merkeze almışlar. Kimisi denize doğru olan kimisi ormanlık ve doğal koruma alanı. Bu alanın neredeyse tamamı doğal nitelikli koruma alanı. Kıyı yapılaşmayı öneriyorsunuz. Ancak bu alanlar doğal SİT statüsünde. 2020 Şubat ayında bölge turizm alanı belirlendikten sonra hemen peşinden 2021 başında bölgedeki koruma statülerini düşürdünüz. Nitelikli koruma alanlarını sürdürülebilir koruma alanlarına çevirdiniz. Hukuken de 2020 yılında İzmir 2’nci İdare Mahkemesini doğal SİT alanı belirlenmiş olması, siz bunu 2022 başında tanımıyorsunuz. Bir de yönetmelik çıkardınız her şeyden siz sorumlu olacaksınız, siz karar vereceksiniz diye… Nerede kaldı yerel yönetim ve İzmir Büyükşehir Belediyesi?” dedi.

 
Aynı sürücü 14 yıl önce de bir kadına çarpmış!
 
Bayraklı’da çocuklardan 'birlik' kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Soylu'dan terör örgütü çıkışı: Belediyelerle ilgili...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bütün devlet bilgileriyle ve belgeleriyle ...
Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi: İspat etmeyen şerefsizdir!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, ...
CHP'li Bakan ile Soylu kapıştı!
TBMM’de devam eden bütçede görüşmeleri sırasında CHP İzmir Milletvekili ...
 
'Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tasarrufunuz enflasyona ezilmesin ...
AK Partili Dağ muhalefete yüklendi: Siyasi rekabet yapalım
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, muhalefet partilerine çağrıda ...
Soyer'i kastetmişti... Akşener'in 'torpil' açıklamasına CHP'den yanıt!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün İzmir'de katıldığı programda ...
 
CHP’li Sındır'dan fikir ve ifade özgürlüğü çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan NYT'ye tepki
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, hain saldırının gerçekleştiği İstiklal Caddesi'ni ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva