HABERLER>POLİTİKA
19 Ağustos 2017 Cumartesi - 12:17

CHP’li Sındır’dan belediye başkanlarına kongre mesajı: Kabul edilemez!

Genel Sekreter Sındır, kongre sürecine için konuşurken belediye çalışanlarının ve belediyede çalışma potansiyelinde olanların iradelerine istihdam olanakları kullanılarak ipotek konulmasını 'kabul edilemez' olarak nitelendirdi.  

CHP’li Sındır’dan belediye başkanlarına kongre mesajı: Kabul edilemez!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi işlerken Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.

Sürece ilişkin önemli mesajlar veren Sındır, belediye başkanların örgütün seçimlerine müdahil olmaması gerektiğini de vurguladı.

Bornova Belediyesi’nde 2009-2014 yılları arasında başkanlık görevini yürüten Sındır, “Belediye çalışanların iradesine ipotek konulması, oylarının baskıyla yönlendirilmesi asla kabul edilebilir bir şey değil. Bizim partimize yakışmaz” dedi.

SÖYLENECEK BİR ŞEY YOK
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, belediye başkanlarına verdiği, ‘Örgütün seçimine karışmayın’ talimatı üzerinden konuşan Sındır, “Genel başkanın söylediğinin üzerine söylenecek bir şey yok. Doğrusu da odur. Belediye başkanı arkadaşlarımız örgütlerimizin bu kongre sürecinde kendi ilçelerinde ortamı özgür kılmalıdır. Herkesin sandıklara iradesini yansıtmasına katkıda bulunacak hareketler içinde olmalıdır” diye konuştu.

TEK LİSTEYE YEŞİL IŞIK!
Sındır, “Bütün seçimlerin üyelerimizin özgür iradesiyle yapılmasını diliyorum. Bu bir yarıştır. Demokrasinin gereği birden fazla aday olabilir. Ama mümkünse bir aday üzerinde tüm örgütün mutabık kalabilmesini arzu ederiz. Bunun olmaması kötü bir şey değildir. Örgüt ne kadar demokratik seçim ve tercih yansıtırsa o kadar güçlü çıkacaktır” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN ASLİ GÖREVİ…
“Bizim bir tek hedefimiz var; yerelde de genelde de Türkiye’de iktidara gelmek” diyerek konuşmasını sürdüren Sındır, “Onun koşuları neyse tüm gücümüzle çalışıyoruz. Belediye başkanlarımız sosyal belediyeciliğin gereği olarak tüm çalışmalarını yürütüyorlar.  Belediye başkanlarımızın görevlerini en iyi şekilde yapmaları ve bunları halka anlatmak gibi görevleri vardır. Partimizi yüceltmek adına bu süreçte birlikte olmak çok önemli. Belediye başkanlarımızın asli görevi partimizin kendilerine verdiği adaylık ve sonrasında halkın teveccühüyle geldikleri görevlerinde hizmetleri en iyi şekilde yapabilmektir” açıklamasını yaptı.

HİÇ ENDİŞE DUYMASINLAR!
Sındır, “Kimse istikbali için bu mücadelede yer almamalıdır. Herkes önce ülkemizin sonra partimizin geleceği için bu örgütlü mücadele içinde yer almalıdır. Bu anlayışla gidersek iktidar oluruz. Bizim hedefimiz budur. Belediye başkanlarının bazılarının bu sürece müdahil olmak isteyenler oluyor. Onlar da hiç endişe duymasınlar, zaten görevini en iyi yapan, kendini halka sevdirenler yeniden tercih noktasında önde olacaklardır. Belediye başkanlarının bu örgüt meselelerine çok fazla müdahil olmamalarını bekliyoruz. Genel başkanımız da açıkladı zaten” dedi.

İSTİHDAM OLANAKLARIYLA İPOTEK KOYMAK KABUL EDİLEMEZ
Sındır belediye başkanlarına seslenirken, “Önümüzde mahalle delege seçimler var. Mahallelerde tabi üyelerimiz bir araya gelme, mümkün olduğunda tek listeyle delege çıkarma gayreti içindeler. Kimi zaman oluyor kimi zaman olmuyor. Arkasından ilçe kongreleri gelecek. Tek aday çıkacak ya da çoklu seçim olacak. Genel merkez başta olmak üzere öncelikli çabamız üyenin iradesini sandığa yansıtacak ve bunun sandıktan çıkmasını sağlamak olacaktır.  Belediye çalışanların iradesine ipotek konulması, oylarının baskıyla yönlendirilmesi asla kabul edilebilir bir şey değil. Bizim partimize yakışmaz. Çalışanlar dışında, belediyelerde istihdam olanaklarının kullanılarak yine seçimlerde sandıklara tercihlerin yönlendirilmesi doğru değil. İradenin üzerine bu anlamda da ipotek konulması kabul edilemez. Sadece çalışanlar değil belediyede çalışacak kapasitede olanların da tercihlerinin yönlendirilmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı. 

 
Selçuk Belediyesi, İzmir Fuarı’nda
 
Fuar'da herkes oraya koştu, #İzmireYakışır dedi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 22 Ağustos 2017 Salı 11:03

Sayın genel sekreter büyükşehir deki işçi sıkıntılarından haberin varmı myk yada parti meclisindeki vekillerle görüşme yaptınızmı yada bu işçilerle hiç bir araya geldinizmi yada herhangi birisinin savunmasını dinledinizmi yada hukukçu vekillerle bu konuda görüş alış verişinde bulundunuzmu yada bunları istermisiniz belki siz burada yorum okumuyorsunuz ama elbet danışmanlarınıza okumaları için bir şeyler şöylemizsinizdir .onlar belki bir kulak verirler belki bize sonra size yalan yanlış anlatırlar belki

Yorumu oyla      11      5  
HİKMET TEKCAN 20 Ağustos 2017 Pazar 10:43

partililer işsiz kalır

Yorumu oyla      11      5  
Sizin zamanız nasıl dı? 19 Ağustos 2017 Cumartesi 15:06

Siz Belediye Başkanı iken taraf değil mi idiniz sayın vekil?

Yorumu oyla      12      5  
Buca 19 Ağustos 2017 Cumartesi 12:25

Yaptırımınız ne olacak sayın genel sekreter Konuşmak yetmiyor

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Karataş'tan İzmirlilere kan bağışı çağrısı
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, kan stoklarının azalması sebebiyle ...
Almanya'dan Erdoğan'ın o çağrısına sert yanıt!
Almanya'nın Türkiye'ye yönelik 'gümrük birliği' tehdidinden sonra Cumhurbaşkanı ...
Belediyelere çifte neşter
İktidar Partisi, il yönetimlerinde başlattığı değişimin bir benzerini ...
 
CHP'nin kongre takvimine 3’üncü erteleme!
Genel merkez il örgütlerine gönderdiği bilgilendirmede kongre takviminde ...
Erdoğan'dan Almanya'daki Türk vatandaşlarına çağrı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarına ...
Yıldırım: Gerekirse Fırat Kalkanı'nda olduğu gibi...
Başbakan Yıldırım, ''Terörün her türlüsü kötüdür, gereken cevap da verilecektir. ...
 
CHP'li Bakan 'palm yağı' kullanımını Meclis'e taşıdı
Bisküviden deterjana, hayvan yeminden araç yakıtına kadar farklı alanda ...
CHP İzmir’de 2 yıllık kriz yeniden hortladı: Sertel’i şikayet etmişlerdi! Bakın ne oldu?
Genel Sekreter Sındır, Milletvekili Sertel’i 7 Haziran seçimleri sırasında ...
CHP Karabağlar’da o isim konuştu: Beni bilen bilir!
Uzun yıllar Konak’ta daha sonra da Karabağlar’da siyaset yapan partinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva