HABERLER>POLİTİKA
22 Nisan 2020 Çarşamba - 10:31

CHP'li Sındır'dan 23 Nisan mesajı

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yayınladığı bir mesajla kutladı.

CHP li Sındır dan 23 Nisan mesajı

Sındır, “Bir asır önce ışık tuttuk karanlığa ve bugün egemenliğimiz, Meclis’imiz 100 yaşında. 23 Nisan 1920’de kurulan Meclisi’miz Anadolu’nun kadim insanlarıyla birlikte dünyada ilk kez emperyalizme karşı bir mücadeleyi; Ulusal Kurtuluş Mücadelesini başarıya ulaştırdı ve tarihi değiştirdi. Bugün çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras, özgür ve adil bir Türkiye olacaktır” dedi.

“20 NİSAN 1920 ESARETİ KABUL ETMEYENLERİN GÜNEŞ GİBİ DOĞDUĞU GÜNDÜR”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Cumhuriyetin ana ilkelerinin belirlenişinin ilk adımı olduğunu ifade eden Sındır, “Bugün Anadolu’nun kadim topraklarında özgür ve bağımsız yaşama irademizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Amasya Genelgesini yayınlayan, Erzurum ve Sivas kongrelerini toplayan, 20 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açan irade, Türk Ulusuyla birlikte esareti kabul etmeyenlerin, tutsaklığı kesin bir dille reddedenlerin tarih sahnesinde güneş gibi doğduğu gündür. Bir asır önce ışık tuttuk karanlığa ve bugün egemenliğimiz, Meclis’imiz 100 yaşında. 23 Nisan 1920’de kurulan Meclisi’miz Anadolu’nun kadim insanlarıyla birlikte dünyada ilk kez emperyalizme karşı bir mücadeleyi; Ulusal Kurtuluş Mücadelesini başarıya ulaştırdı ve tarihi değiştirdi. Bağımsızlığın ve hürriyetin temel dayanağı ulusal egemenliktir. Ve bugün çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras, özgür ve adil bir Türkiye olacaktır” dedi.

“İNSANLIĞIN ORTAK GELECEĞİ OLAN ÇOCUKLARIMIZA ARMAĞAN!”

Türk ulusunun TBMM’nin açıldığı günlerde bir tarafının emperyalist işgalcilerle bir tarafının saray işbirlikçileriyle sarılı olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Sındır, “Hürriyet aşkıyla yanan Atatürk ve arkadaşları 600 yıllık bir monarşiden, 10 yıllık bir meşrutiyetten sonra egemenliğimizi saraydan, sultandan aldı ve ulusal egemenliğimizi millete vererek Meclis’imizi açtı ve ulusal kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandırarak Cumhuriyetimizi ilan etti. Gazi Meclis’imiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı insanlığın ortak geleceği olan çocuklarımıza armağan etti. 23 Nisan’ı iyi anlamamız gerek. 23 Nisan, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren şehit ailelerini, şehit çocuklarını sahiplenmek, eğitimleri için gerekli yardımı sağlamak için de kutlandı. Bunu yapan Himaye-i Etfal Cemiyetiydi. Cumhuriyetin daha 10. Yılına gelinmeden yardım eli uzanan şehit çocuklarımızın sayısı 300 binlere ulaştı. Dünyada çocuklara atfedilen ilk ve tek ulusal bayram, 23 Nisan’dır” dedi.

“BAYRAMIMIZI EVLERİMİZDE KUTLAYACAĞIZ”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını aynı coşku ve heyecanla evlerinde kutlayacaklarının altını çizen Sındır, “bugün yurttaşlarımızın hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini ileriye taşımak ve yurdumuzun çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkmasını sağlamak 1920’de kurulan Meclis’imizin her yurtsevere bıraktığı en büyük görevdir. Meclis’imizin açılmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Bir asırdır hiçbir durumun ve şartın gölge düşüremediği bayramımızı bu sene de kutlayacağız. Tüm insanlıkla birlikte zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı aynı coşku ve heyecanla balkonlarımızı Türk Bayraklarıyla gelincik tarlasına çevirerek, evlerimizde kutlayacağız” dedi. 

 
4 günlük yasakta İzmir'de hangi hatlar ve araçlar çalışacak?
 
Başkan Arda’dan bayrak sürprizi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engin ÖNEN yazdı... Can pazarında kötü siyaset!
Engin ÖNEN yazdı... Can pazarında kötü siyaset!
CHP'li vekil isyan etti: Adamlar süt kullanmadan peynir üretmiş!
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığı'nca ...
AK Partili Hamza Dağ'dan, İzmir Barosu'na panel tepkisi
AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir ...
 
CHP İnfaz Yasası için AYM'ye gidiyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, infaz düzenlemesinin iptali için ...
AK Partili Kırkpınar: Kurallara uyulursa olumlu gelişmeler devam edecek
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir’in korona virüs verileri ...
KKTC'nin bütün ihtiyaçlarını karşılayabiliriz!
AK Parti Sözcüsü Çelik, "2. Dünya Savaşı sonrası en büyük kriz ile karşı ...
 
İYİ Partili Kırkpınar: Millet İttifakı belediye başkanlarına teşekkür ediyorum!
İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, koronavirüs sürecinde belediyelerin ...
'Ekmek dağıtmak 'Şov' ise, şova devam edeceğiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekmek dağıtan yardım toplayan CHP'li belediyelere ...
İYİ Partili Çıray'dan 'korona' soruları: İzmir'deki ölü sayısı 140 civarı mı?
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva