HABERLER>POLİTİKA
14 Haziran 2018 Perşembe - 12:46

CHP’li Sındır “Çiftçiyi görmezden geldiler, üretimi bitirdiler!”

Bakırçay ve Gediz havzalarında sürdürdüğü çalışmalarına Kınık Merkez ve Kınık’ın köylerinde devam eden CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’dan AKP’li Milletvekillerine davet geldi.

CHP’li Sındır “Çiftçiyi görmezden geldiler, üretimi bitirdiler!”

Bakırçay ve Gediz havzalarında sürdürdüğü çalışmalarına Kınık Merkez ve Kınık’ın köylerinde devam eden CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’dan AKP’li Milletvekillerine davet geldi. 

Sındır, “16 yılda çiftçiyi hep yok saydılar, hiç dinlemediler, üretimi bitirdiler. AKP Milletvekillerinin tarım sektöründe yarattıkları enkaz nedeniyle çiftçimizin karşısına çıkacak yüzleri de kalmadı ama yine de bu enkazı görmek isterlerse, çiftçimizin yanına biz götürelim, üreticimiz 16 yıllın Z Raporunu bir çıkarıversin. Mazotu ne kadara alıyorlarmış, gübre, ilaç gibi girdilerin maliyetleri neymiş? Hep ulusaşırı sermaye gruplarını yandaş lobilerini değil bir de çiftçimizi dinlesinler” dedi.

“KÖYLER BOŞALDI”
16 yılda üreticinin belinin kırıldığını ifade eden Sındır, “AKP’nin politikaları yoksulluğu ortadan kaldırmak ve geliri adil dağıtmak değil; yoksulluğu kullanarak siyasal iktidarını korumak ve yandaşlarının ceplerini doldurmak oldu. Bu egemen anlayış diğer sektörlerde olduğu gibi tarım sektörünü de bitirdi. Ülkemizde gelir adaleti yok, vergi adaleti yok. 16 yıldır üretici için 'Ayağı yere basan, akıl ve bilimin ışığında' doğru çözümler üretmek gibi bir dertleri hiç olmadı. AKP, tarımı, yüksek girdi maliyetleri ve düşük ürün fiyatları ile yoksullaştıran, ve bu sayede üreticiyi kırdan, köyden, üretimden uzaklaştıran bir anlayışla yönetti. Köyler boşaldı, köylerimizde genç nüfus kalmadı. Tarım spekülatörlere, kartellere, tüccarlara teslim edildi, üretici emeğinin hakkını hiç alamadı” dedi.

“AKP İKTİDARI DEVAM ETSİN ÇİFTÇİ KALMAYACAK”
AKP’nin hiçbir zaman sürdürülebilir bir tarım politikası olamadığını söyleyen Sındır, “acilen üretim maliyetlerini düşürmek, tarımda üretimi planlamak lazım. Verimi, kaliteyi, üreticinin sosyal refahını arttırmak ve bunun için yeterli desteklemeyi de sağlamak sağlıklı bir tarım politikasının temel koşulu. 16 yılda çiftçiyi hiç dinlemediler, üretimi bitirdiler.  AKP Milletvekillerinin tarım sektöründe yarattıkları enkaz nedeniyle çiftçimizin karşısına çıkacak yüzleri de kalmadı ama yine de bu enkazı görmek isterlerse, çiftçimizin yanına biz götürelim, üreticimiz 16 yıllın Z Raporunu bir çıkarıversin. Mazotu ne kadara alıyorlarmış, gübre, ilaç gibi girdilerin maliyetleri neymiş? Hep ulusaşırı sermaye gruplarını yandaş lobilerini değil bir de çiftçimizi dinlesinler. Çiftçiyi görmezden geldiler, üretimi bitirdiler. Yanlış tarım politikaları nedeniyle köylerimiz boşaldı. AKP iktidarı devam etsin memlekette üretim yapacak çiftçi kalmayacak. Bugün 35 milyon dönüm verimli tarım arazisi boş. Neden? Çiftçi, yüksek üretim girdi maliyetleri nedeniyle ekerse zarar ediyor. O zaman icara vereyim diyor tutan yok, bari satayım diyor alan yok. Üretimi bitirdiler iktidardan bunu gören yok” dedi.

“ÇİFTÇİMİZİ KARTELLERE, TÜCCARA VE SPEKÜLATÖRLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ”
İktidara geleceklerini ve sürdürülebilir bir tarım politikası için ivedilikle güçlü adımlar atacaklarını söyleyen Sındır, “Türkiye’yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı hale getireceğiz. Uygulanmayan Tarım Kanunu’nun 21. Maddesi’ni uygulayacak GSYH’nin en az yüzde 1’i kadar olması gereken ve bugüne kadar yarısı bile verilmeyen tarım desteklerini bugünün 3-4 katına çıkaracağız. Çiftçimizin üretimde kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız. Böylece mazotun litresini çiftçiye 3 TL’den bile daha düşük fiyattan vereceğiz. Tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasalarını İzleme ve Değerlendirme Komitesini aktif hale getirecek, çiftçimizi kartellere, tüccara ve spekülatörlere teslim etmeyeceğiz” dedi.

 
Beşiktaş'ta gündem Mario Gomez!
 
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Necip Nasır: Kazanan İzmir olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Milletvekili Kaya'dan Otokent çıkarması
24 Haziran seçimleri öncesinde çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren AK Parti ...
Balkan Dernekleri Bilal Doğan'da birleşti
Ak Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Bilal Doğan Gaziemir Sarnıç ...
CHP'li Umdular: Rant ekonomisi köylüyü yoksullaştırdı
CHP İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Kazım Umdular, “İddialıyız, Türkiye’yi ...
 
İYİ Partili Kerpişçi: İzmir kararını çoktan verdi Akşener'i bağrına bastı
İYİ Parti İzmir 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, ...
CHP’li Sertel: AK Partililer’den oy alacağımızı düşünüyorum
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, “Üretici sabahtan akşama kaadar ...
Erdoğan'dan flaş OHAL mesajı
Erdoğan, Anadolu Yayıncıları Birliğinin 24 TV-360'ta canlı yayınlanan ...
 
CHP İzmir Milletvekili Sındır: Erdoğan: ‘Kıraathane’, İnce:  ‘İş - Aş’ Diyor…
CHP İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır SONSÖZ TV’ye konuk oldu. Sındır, ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Bir İnce Muharrem
Hanzade ÜNUZ yazdı... Bir İnce Muharrem
AK Partili Dağ: Kocaoğlu ile 24 Haziran’dan sonra hesaplaşacağız!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Şu anki gündemimiz genel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva