HABERLER>POLİTİKA
21 Eylül 2020 Pazartesi - 00:19

CHP'li Serter İzmirli esnafı Kılıçdaroğlu ile buluşturdu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, Ahilik Haftası kapsamında İzmirli esnaf temsilcilerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşturdu.

CHP li Serter İzmirli esnafı Kılıçdaroğlu ile buluşturdu

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin’in öncülüğünde Kemeraltı’nda 17 değişik meslek dalında faaliyet gösteren esnafın katıldığı, online olarak yapılan ve İşçi Sendikaları, Esnaf-Sanatkar ve Sivil Toplum Kuruluşları’ndan  Sorumlu  CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da katıldığı  toplantıda esnaflar sıkıntılarını anlattı.  Esnaf bakanlığının kurulmasını isteyen esnaflara,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu konuda verdiği sözün arkasında olduğunu, CHP iktidarında esnaf bakanlığının kurulacağını söyledi.

Ahilik Haftasında Kemeraltı esnafıyla bir araya gelmekten dolayı mutluluğunu dile getiren CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kemeraltı çarşısının İzmir’in en önemli marka değerlerinden biri olduğunu söyledi. Kemeraltı’nın yıllardır iç içe geçmiş kültürlerin bir arada yaşadığı ve geçmişle gelecek arasında bir köprü görevi üstlendiğini dile getiren Serter, “Yedi yaşından itibaren esnafların arasında yetiştim ve esnafların ekonomimiz içinde ne kadar önemli olduğuna yakinen şahidim. Ahi Evran’dan süregelen Ahilik anlayışını hala diri tutan Kemeraltı esnafına şükranlarımı sunuyorum. Pandemi sürecinde Kemeraltı esnafı her ne kadar sıkıntı yaşıyorsa da bu günleri birbirine destek olarak atlatmasını bilecektir. Kemeraltı esnafımızın sıkıntılarını Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber dinleyerek onların sorunlarına çözüm üretmek için CHP olarak çalışacağız” diye konuştu.

“Esnafın rahat bir nefes alması gerekiyor”
Toplantıda konuşan Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Semih Girgin ise esnafın pandemi sürecinden dolayı sıkıntılı günler yaşadığını dile getirdi. Kemeraltı’nın İzmir için çok önemli bir değer olduğunu ve bu değeri tüm Türkiye’ye tanıtılması gerektiğini ifade eden Girgin, “Pandemi sürecinde çoğu esnafımız kepenkleri kapatmak zorunda kaldı ve satışlarımız hala istediğimiz düzeyde değil. Kemeraltı’nın hala birçok problemi bulunmaktadır ama başta Tunç Soyer olmak üzere belediye başkanlarımız Kemeraltı’na titizlikle yaklaşıyor. Ahilik teşkilatını yeninden yürürlüğe sokabilmek için esnafın rahat bir nefes alması gerekiyor. Eğer Esnaf Bakanlığı kurulursa Türkiye’deki tüm esnafların sıkıntıları halledilir. Sıkıntılarımızı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaşmamız için bizlere destek olan İzmir milletvekilimiz Bedri Serter’e teşekkür ederim” dedi.

“Ahilik, temiz ticaret kültürüdür”
Esnafların sıkıntılarını dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kemeraltı’nın sadece İzmir için değil Türkiye’nin bir değeri olduğunu ifade etti. Kemeraltı’nın farklı kültürlerin dayanışma içinde yaşadığı bir yer olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Ahi Evran bizlere ahlaklı yaşam koşullarını çok güzel aktarmıştır. Ahilik, bugün değerlerine yitirmiş olanlara yol gösterici ve temiz ticaret kültürünün geleneğidir. Ahilik hem ahlaki olarak hem de ekonomik olarak ülkemize her zaman değer katmıştır. Esnaflık ülke ekonomisi için çok önemli ve esnaf, usta-çırak ilişkisi içinde bir eğitim kurum olarak hizmet veriyor. Kemeraltı esnafı bütün olumsuzluklara rağmen bir arada ve birbirine destek olmaya devam ediyor. Esnafa karşı güçlü bir lobi var. Esnaf arkadaşlar kendi haklarının daha güçlü savunucuları olurlarsa, esnafın odalara yaptırımı daha güçlü olur. Daha önce Esnaf Bakanlığı ile ilgili söylemiş olduğum sözlerin arkasındayım ve CHP iktidarında bunu gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 
ABD’de WeChat yasağına mahkeme engeli
 
İlk ders zili çaldı: Yüz yüze eğitim başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Öztrak: Çok şükür hastalığı atlattım!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 2'nci Covid-19 ...
Kılıçdaroğlu İzmirli esnaflarla görüştü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki Kemeraltı esnafıyla video ...
İYİ Parti kurultayında İzmir 'sıfır' çekti: O isimler liste dışı!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yeniden genel başkan seçildiği ...
 
Bakan Ersoy'dan 'Çeşme' açıklaması: 'Mega Proje' 10 aya tamam!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezleri Çeşme ...
Binali Yıldırım ve eşi koronavirüsü yendi
Geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalandığını açıklayan Binali Yıldırım'ın ...
'Asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’dan Kuzey Marmara Otoyolu'nun ...
 
CHP'li Serter kamyoncu esnafının sorunlarını dinledi
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Aliağa çalışma ziyaretine ...
AK Parti kongresinde Soyer’e ‘satış’ salvosu: Kasada para bitti!
AK Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı 7'nci olağan kongresini gerçekleştirdi. ...
AK Partili Nasır: Mavişehir’deki arsa, İzmirlilere hizmet edecek
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Mavişehir’de deniz kenarında ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva