HABERLER>POLİTİKA
1 Temmuz 2019 Pazartesi - 12:47

CHP'li Serter birinci yılını değerlendirdi

Milletvekilliğinin birinci yılında öncelikle İzmir seçmenine teşekkür eden CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “İzmir seçmeni, büyük bir destek göstererek bizleri TBMM’ye milletvekili sıfatıyla gönderdi. Bütün İzmir seçmenlerine, partimize ve bana gösterdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Ben de doğduğum, büyüdüğüm, ailemi, işimi kurduğum İzmir’imi TBMM bünyesinde temsil etmekten gurur duyuyorum” dedi.

CHP li Serter birinci yılını değerlendirdi

Bir yıl sürecinde İzmir gündemine dair TBMM bünyesinde yaptığı çalışmaları değerlendiren Bedri Serter, “TBMM’de milletvekili seçildiğim günden beri başta İzmir’in yerel ve Türkiye gündemine dair sorunları ele aldım ve ön plana çıkarmak için çalıştım. Öncelikle tarım, ticaret ve güvenlik sorunları üzerine eğilerek ilgili Bakanlıklara İzmir özelinde olmak üzere Türkiye genelini de ilgilendiren konularda soru önergeleri verdiğini hatırlatan Serter, “İzmir’in kalkınmasına, turistik olarak gelişmesine, sanayi altyapısının güçlendirilmesine katkı sağlama noktasında komisyonlara katıldık. TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda bakanlarla birebir problemleri konuştuk” dedi. 

TBMM Genel Kurulunda çeşitli defalar söz aldıklarını ve özellikle ülke ekonomisinin gidişatıyla ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Serter, “Ekonomi ‘damat’a teslim edilmeyecek kadar ciddi bir iştir, Hazine devletin hazinesidir, ekonomi tek adama teslim edilemez. TBMM’deki en temel mesajımız bugün halkımızın yüzde 59 oranında desteklediğini gördüğümüz parlamenter sisteme geri dönüştü. Çocuklarımız hep önceliğimizdi, SMA hastası çocuklarımızla ilgilendik, onların ilaç sorununun çözümüne katkı sağlamış olmak bizim için en önemli insani görevlerden biriydi. TBMM’de Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi olarak, Türkiye’nin güvenlik sorunlarının yakın takipçisi olmanın yanında İzmir’de de yaşanan mülteci sorununu defalarca TBMM gündemine taşıdık ve Ege’nin ‘ölüm denizi’ olmaktan çıkması için mesajlar verdik” diye konuştu.

“Eşitliğin savunucusu olmaya devam ettik”
İzmir’in tarihi dokusunun korunması için tarihi yapıların restorasyonu ve tarihin korunmasına yönelik önlemler alınmasına dair mesajlar verdiğini ifade eden Serter, “İzmir’imizin ve Türkiye’nin çevre sorunlarına sahip çıktık. Bergama’da altın madenine, Menemen’de çevre katliamına dur dedik. Tek adam rejiminin sınırlandırmaya çalıştığı yerel yönetim mekanizmasına vurulmaya çalışılan darbelere tepki gösterdik, iktidar belediyelere yönelik ayrımcı politikalara TBMM kürsüsünden sert tepki verdik. İzmir’in iş dünyasına, sivil toplum örgütlerine, yerel örgütlere TBMM’de ev sahipliği yaptık. İzmir’in kadın derneklerine üye olmanın onurunu yaşadık, TBMM’de de eşitliğe dair söylemlerimizi paylaştık ve eşitliğin savunucusu olmaya devam ettik” dedi. 

“Görevimiz Türkiye’ye yazı getirmek”
1919 ruhuyla hareket ederek 2018’de milletvekili olduğunu, 2019’da sosyal demokrasinin kalesi olan İzmir’de CHP bayrağını birçok ilçeyi alarak dalgalandırmaya devam ettiklerini söyleyen Serter, “Türkiye’nin pek çok şehrinde, İzmir’in milletvekili olarak şehrimizi temsil ettik. İzmir’in havasını, demokrasi anlayışını diğer şehirlere de iletmekten her zaman gurur duyduk. İzmir’in kadınlarını, erkeklerini, demokrasiye inanmış insanlarını temsil etmenin gururunu yaşadık ve bundan sonraki dört yılda da bu görevi gururla devam ettireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Nasıl İstanbul’a önce bahar sonra da yazı getirdiysek Türkiye’nin her yerine de yazı getirmek, genel iktidarı kazanmak bundan sonraki en temel görevimiz olacaktır” dedi.

 
Akhisarspor'da Mirkan Aydın liste başı!
 
Nikah masasına üniformaları ile oturdular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yücel’den İmamoğlu’na hem tebrik hem fidan bağışı!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nu tebrik eden ve görevinde ...
CHP’li Bakan’dan yeni vakıf için hükümete çağrı: Bağımsız ve şeffaf denetim olsun!
AK Parti, Türkiye Sıfır Atık Vakfı’nı kurmaya hazırlanıyor. Kurulması ...
Türkiye'den Libya'ya peş peşe sert uyarılar!
Libya’da Hafter’e bağlı illegal milis güçleri tarafından alıkonulan Türk ...
 
Erdoğan'dan açıklama: Trump'tan S-400'e destek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya'daki G-20 zirvesinin ardından ...
'Cumhurbaşkanlığı sistemini revize etmek mümkün'
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Eski sisteme dönme talepleri ...
Akar'dan sert yanıt: Bedeli çok ağır olacak!
Bakan Akar, Hafter güçleri sözcüsünün tehditlerine ilişkin, "Bölgede barış ...
 
Erdoğan'dan Japonya'da FETÖ uyarısı!
Japonya'da Türk Toplumuyla Buluşma programında konuşan Erdoğan, bazı FETÖ ...
CHP İzmir'i buluşturan nikah
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ege Şehir Planlama Şirketi Yönetim Kurulu ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G-20 değerlendirmesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva