HABERLER>POLİTİKA
21 Temmuz 2019 Pazar - 12:58

CHP'li Serter: Başka şehirlerde İzmir’i konuşturmalıyız

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği’ni (ETİK) ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, “İzmir’de başka şehirleri değil, başka şehirlerde İzmir’i konuşturmalıyız” dedi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler’in istek, görüş ve önerilerini dinleyen Serter, turizm sektörünün sorunlarının çözümü konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

CHP li Serter: Başka şehirlerde İzmir’i konuşturmalıyız

İzmir turizminin hak ettiği yerde olmadığını belirten CHP Milletvekili Bedri Serter, şehrin ülke turizminden daha fazla pay alması için herkesin elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini dile getirdi. TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler’in İzmir, bölge ve ülke turizmini geliştirmeye yönelik çalışmalarını ve medyaya yansıyan değerlendirmelerini memnunlukla izlediğini anlatan Serter, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eli taşın altında olan turizmcilerin saygıyla ve takdirle izlediğim çabaları sorunların çözümüne yetmiyor. Merkezi hükümetin, yerel yönetimlerin, odaların ve tüm sivil topum kuruluşlarının, herkesin turizmcilerin bu çabasına katkı koyması gerekiyor. İzmir milletvekili olarak İzmir ve ülke turizminin hak ettiği yere gelmesi, turizmcilerinin önünün açılması için her türlü desteği vermeye hazırım.”

Bedri Serter, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir zengin turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen bu potansiyelden yeterince yararlanamadığının altını çizdi. Serter, “İzmir’den başka şehirler konuşuluyor, başka şehirlere turlar düzenleniyor. İzmir’de başka şehirleri değil, başka şehirlerde İzmir’i konuşturmalıyız” dedi.

Serter’e ziyaretinden ve sektöre ilgisinden dolayı teşekkür eden Mehmet İşler, konaklama sektörünün ülkedeki ve bölgedeki çatı örgütleri olan TÜROFED’in ve ETİK’in çalışmalarını anlattı. İşler, yerinde hizmet ihraç ederek döviz girdisi sağlayan, cari açığın kapatılmasında önemli paya sahip, ciddi ölçüde istihdam yaratan, 54 yan sektörü besleyen turizm sektörünün desteklenmesinin önemli olduğunu altını çizdi.

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, CHP Milletvekili Bedri Serter’in İzmir turizminin en önemli sorunlarının, ihtiyaç ve beklentilerinin ne olduğu sorusunu yanıtlarken şunları söyledi:

“İzmir’in en önemli sorunlarından biri direkt uçuşlar. İzmir’in hava yolu şirketlerinin aktarma merkezi olması gerekiyor. Körfez’de bir marinaya büyük ihtiyaç var. Tarihi eserlerimiz depolarda dururken bir Ege Medeniyetleri Müzemiz yok. Spor turizmi önemli, turnuvaların yapılabileceği, kulüpleri ağırlayacağımız bir stadımız yok. UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren Efes’imiz, yukarıda Bergama’mız birer cevher, onları mücevhere çeviremiyoruz. Basmane’de kongre turizmine hizmet edecek merkezin yapımı önemli. İnciraltı’ndaki EXPO alanının planlanarak sağlık turizmine kazandırılmasını bekliyoruz.”

Mehmet İşler, sektörün Özel Tüketim Vergisi, ecrimisil, enerji, su ve atık su bedelleri gibi çözüm bekleyen sorunları olduğunu sözlerine ekledi.

 
Otobüs firmalarına ek sefer izni verildi
 
Avrupa'nın zirvesinde iki Türk kadını
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir’i konuşmak 21 Temmuz 2019 Pazar 14:42

İzmir Milletvekili sayın Bedri Serter ; başka şehirlerde İzmir’deki toplu taşımada ayrımcılık konuşuluyor. Merkez ilçelerde toplu taşıma aracına ilk binişten sonra 90 dk. süresince binişler bedava . İzmir’in çevre ilçelerindeki belediye otobüsleri 10.02.2016 tarihinden itibaren dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor. Ayrancılar- Gaziemir arası 17 km mesafe 2 araç 2 bilet beledi 6.00.- TL . Menemen - F.Altay arası 50 km mesafe 2 araç tek bilet bedeli 3.00.- TL. Bu haksızlıkların örneklerini ESHOT ulaşım ücret ve tarifelerine bakarak çoğaltabiliriz . Sayın Serter siz İzmir’de bu toplu taşımadaki haksızlıklar konusunda herhangi bir girişimde bulundunuz mu ? Bu uygulamalar hangi mantığa, hangi matematiğe, hangi adalete göre yapıldı ?

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile telefonda görüştü.
CHP Karabağlar'da 'danışma' mesaisi... Yıldız'dan parti içi mesaj seli!
CHP Karabağlar İlçe Danışma Kurulu Bozyaka Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. ...
'Yeni hükümet sisteminden geriye dönüş yoktur'
Karabük'te konuşan MHP lideri Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı ...
Stat tartışması alevlendi: AK Partili Çiftçioğlu ile Başkan Tugay'dan karşılıklı sert sözler
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, hükümetin, Karşıyaka ...
Ekrem İmamoğlu: Yüzde 90'a yakını istifa etti
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iştiraklerin yöneticilerinin istifasına ilişkin ...
 
Trump'tan Cumhuriyetçi senatörlere 'Türkiye' daveti
ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye ve S-400 konusunu görüşmek üzere ...
Erdoğan: Düzce için tüm imkanlar seferber edilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzce’de yaşanan sel ve heyelanlara ilişkin Tarım ...
CHP’li Vekil Sertel: Büyük iller ‘Adalet Yürüyüşü’ sayesinde alındı!
İzmir Milletvekili Sertel geride kalan 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva