HABERLER>POLİTİKA
21 Temmuz 2017 Cuma - 11:10

CHP’li Sertel: Yeni iç tüzük yasakçı zihniyetin ürünü

Meclis İç Tüzüğü”nde değişiklik yapılmasını öngören teklif AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla TBMM Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi.

CHP’li Sertel: Yeni iç tüzük yasakçı zihniyetin ürünü

TBMM iç tüzüğü komisyon görüşmelerinde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, muhalefetin görüş ve önerilerine kulak tıkayan AKP iktidarının tüzük değişikliğiyle muhalefetin sesini tamamen kısmak istediğini söyledi.

Komisyondaki AKP milletvekillerine seslenen Atila Sertel, “Anlattıklarımıza kulak tıkasanız da biz burada milletin bize verdiği oyları layıkıyla temsil etmeye ve Meclis kürsülerinde bu mikrofonlarda halkımızın hakkını korumaya gayret edeceğiz. Ancak üç Y, ‘Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla’ mücadele edeceğini söyleyen Adalet ve Kalkınma Partisinin, adaleti yok ettiği bir ortamı yaşıyoruz. Muhalefetin sesini her konuda kıstığınız gibi burada Mecliste de kısmak ve hoşunuza gitmeyen konularda konuşmak isteyenleri susturmak gibi bir gayret içerisindesiniz. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

AKP Milletvekilleri’nin Anayasa değişikliğinde olduğu gibi iç tüzük değişikliğinde de “aceleci” bir tavır içinde olduğunu ifade eden Sertel, bu aceleciliğin yukarıdan gelen talimattan kaynaklandığını söyledi.

SİLAHLA PANKART AYNI KEFEDE

160. Madde’de yapılmak istenen değişiklikle “Meclis bina, eklenti ve arazisine silahlı olarak girmek ile Genel Kurul’da döviz ve pankart göstermenin” yasaklandığını belirten Atila Sertel, şöyle devam etti:

“12 Eylül’de kitap ile silahı yan yana koyuyorlardı bugün ise pankartla ilgili bir yasak silahla yan yana getiriliyor. Aslında silah kadar tehlikeli olarak gösteriliyordu kitap. Bugün de 12 Eylül anlayışı gibi. Türkiye'de haksızlıklar sürüyor ve o haksızlıkları insanlar bazen sözle bazen bir tek yazılı cümleyle bazen de tek pankartla da gösterebilir. Millet Meclisinde bulunan milletvekillerinin her birinin aklıselim insanlar olduğunu ve asla ve asla Türkiye Cumhuriyetinin önüne herhangi bir şekliyle kendisini de küçük düşürecek bir pankartla gelmeyeceğini söylemek isterim. Tutuklu milletvekillerinin fotoğraflarının kürsüye konulmasının cezası olabilir mi? O cezaevine konulmuş insanların fotoğrafının sergilenmesi bazı insanları niye rahatsız ediyor, niçin rahatsız olunsun? Milletvekillerinin konuşmasını kısıtlayan diğer değişiklikler gibi silahla pankartı aynı kefeye koyan değişikliğin de kaldırılması gerekiyordu.”

“BU NE MENEM DEMOKRASİDİR”

Meclis görüşmelerinin saat 19.00 yerine 21.00’e kadar TRT 3’ten yayınlanmasını öngören değişikliği olumlu bulduğunu dile getiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ancak Meclis çalıştığı sürece TRT’nin yayın yapmasının daha doğru olacağını söyledi. TRT ekranlarında CHP başta olmak üzere muhalefet partilerine AKP iktidarının onda biri kadar yer verildiğini rakamlarla anlatan Atila Sertel, “Bütün medyayı ele geçirmişsiniz, kurum ve kuruluşları ele geçirmişsiniz, Türkiye’yi güllük gülistanlık göstermek gayreti içindesiniz. Bırakın, muhalefet Mecliste hakkını hukukunu savunur nokta da olsun. Eğer muhalefetin olmadığı ve muhalefetin sesini kıstırıldığı ülkelerde yönetim biçimine demokrasi deniyorsa bu ne menem demokrasidir? Eğer siz bizim konuşma haklarımızı ve Mecliste bizi parasal cezalandırmayla ıslah etmek gibi bir düşünceyle hareket edip, bir de bunu para cezasına çevirip milletvekillerini acaba bu konuşma kaç para ceza eder diye kafasına bir soru takarsanız nerede kalır fikir özgürlüğü, nerede kalır ifade özgürlüğü, nerede kalır milletvekilliği?” diye konuştu.

 
Şakir Süter Gazetecilik Yarışması başvuruları devam ediyor
 
''Hero'' tişörtü giyen garsona gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan Şakran Cezaevi'ndeki işkence iddialarını TBMM'ye taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan, İzmir Şakran ...
CHP İzmir’de başkanlar zirvesi: Neler konuşuldu?
İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve Bakırçay’da bulunan bazı ilçe başkanları ...
CHP'de 'eski'lerden ilçe turu: Gündem 'Adalet'
CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcıları Altan İnanç ve Barış Erel Genel ...
 
Erdoğan, Filistin lideri Abbas ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet lideri Abbas ile yaptığı görüşmede, ...
Erdoğan: Kimse seyirci kalmamızı beklemesin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık hiç kimse, Türkiye’nin, Kıbrıs ...
Fatih Yapar yazdı... Kabinenin getirdikleri
Fatih Yapar yazdı... Kabinenin getirdikleri
 
CHP'lilerden Konak Meydanı'nda OHAL ve KHK protestosu
İzmir'de, CHP Konak İlçe Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, ...
Kalın'dan Almanya Dışişleri Bakanı'na yanıt
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Almanya Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye ...
CHP'li Erol: Tunceli bir terör kenti değildir
CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, yarın kentte ’Terörü protosto ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva