HABERLER>POLİTİKA
2 Aralık 2019 Pazartesi - 12:25

CHP’li Sertel 'kim isterse iddiaya girerim' dedi ve ekledi: AK Parti ilk seçimde hüsrana uğrayacak!

İzmir Milletvekili Sertel ekonomi üzerinden merkezi iktidara yüklenirken, “Merkezi iktidar iktidarı kaybedecek. Bir telaş içindeler. Kim istiyorsa iddiaya girerim. AKP ilk seçimde büyük hüsrana uğrayacak. Toparlanabilirse toparlanacak. Ama toparlanacağına pek ihtimal vermiyorum. Böyle partiler dağıldılar, gittiler. Ama CHP 100 yıldır var ve var olmaya devam edecekler. Köklü bir çınar çünkü” dedi.

CHP’li Sertel  kim isterse iddiaya girerim  dedi ve ekledi: AK Parti ilk seçimde hüsrana uğrayacak!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Son dönemde ülke gündeminde geniş yer tutan “Saraya çıkan CHP’li” konusunda açıklama yapan Vekil Serter net ifadeler kullandı. Tartışmalara değinen Sertel, Muharrem İnce’nin genel merkezi hedef alan demeçleri hakkında da düşüncelerini aktardı.

Ülke ekonomine ilişkin de konuşan Sertel merkezi iktidarı hedef aldı. Sertel ayrıca mahalle delege seçimlerinin tamamlandığı parti içi yarış süreci hakkında da mesajlar verdi.

NAMUSLU, DÜRÜST BİR İNSANSA O CHP’Lİ KİM İSE AÇIKLASIN!
Sertel, “Gazetecilik açısından baktığımda büyük bir yanlışlık görüyorum. Bana gelen bilgiyi doğrulatmam lazım. Şimdi öyle yapmıyorlar, yazıyorlar, ‘sonra cevap versin’ diyorlar. Hakkında yazdığınız kişinin görüşlerini almak ve yazının altında yer alması gerekiyor. O yazıyı yazan o kişiyi arasa olayı teyit etmiş olur. Burada sadece CHP’ye değil, Sözcü’ye de bir operasyon görüyorum. Asıl hedef Atatürkçü kişilerin arasına nifak tohumu serpmektir. İddiayı CHP’li birinden aldığını söyleyen ve açıklayamayan biri var. Namuslu, dürüst bir insansa o CHP’li kim ise açıklasın! Ama yalan söylediği ortaya çıkıyor. Bu kişinin gazeteci olup olmadığın ayrı bir yere koyuyorum. Yandaş basında zorla yazdırıldı. Öylesine uçuk kaçık şeyler yazıyor ki gazete bile tahammül edemedi, kapının önüne koydu. O kişinin getirdiği haberlerin gerçeği yansıtmadığının kamuoyu tarafından belirlendiğini düşünüyorum. CHP’ye karşı oyun oynamak isteyenlerin niyetleri ortaya çıktı. Ama oyun sökmez. İnsanlar büyük sıkıntı içindeler. Bu gündemi, ekonomiyi konuşmamak için bu tip şeyleri yapacaklar. İnsanları soyut kavramlar üzerine konuşturmak iktidarın işine geliyor” dedi.

YANLIŞ BİLGİ AKTARIMI VAR
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun televizyon programında olay için ‘doğrudur’ şeklinde kullandığı ifadenin tartışma yaratması hakkında konuşan Sertel, “Mutlaka genel başkana bilgi gelmiştir. O bilginin gelmesi için ‘doğrudur’ diyor. Burada yanlış bir bilgi aktarımı var. Gidildiğini doğrulamıyor. Kurultay öncesi bu tartışmanın çıkarılmasının nedeni, büyük bir komplo olduğudur. CHP’yi parçalamak isteyenlerin işi olduğunu herkes biliyor” açıklamasını yaptı.

BAHİS GİBİ HOŞ OLMAYAN BİR ÜSLUP!
“Bir olay olduğunda kim yaradığına bakarım” diyerek sözlerini sürdüren Sertel, “İktidara yaradı! Restleşmeye kadar varan bir hadiseyi çıkardı. Man Adası’nda da aynı şeyi yaptı. Man belgeleri doğru çıktı, hiçbir şey söylenmedi. Bu tartışmada da ‘cumhurbaşkanlığımı koyuyorum, sen neyi koyuyorsun ortaya?’ dedi. Bahis gibi hoş olmayan bir üslup... Genel başkanımızı sustursalar rahat edecekler. CHP susturulamayan bir kale, indirseler, rahat edecekler. CHP iktidara yürüdüğü için yolunu kesmeye çalışıyorlar” dedi.

İNCE’NİN AÇIKLAMALARI İÇİN ADAYLIĞININ DÜŞÜRÜLMESİNİ ÖRNEK VERDİ: KAN KUSUP KIZILCIK ŞERBETİ İÇTİM DEMİŞTİM!
Genel merkeze yönelik sert eleştirileri olan Muharrem İnce özelinde konuşan Sertel, “Bana sorsalar, bana yönelik öyle bir iddia olsa yemin ederek söylüyorum susarım, suskunluğumu korurum, gerçeklerin ortaya çıkmasını beklerim. Bağırıp, çağırmam. Çünkü CHP bir tane! Onun bölünmemesi için geri dururum. 2015 seçimlerinde işçi Atila Sertel’in bir gecede memur yapılıp adaylığının düşürülmesi gibi susarım! Sustum. Kan kustum kızılcık şerbeti içtim dedim. Televizyon kameraları geldi, ‘ne diyorsunuz?’ dediler. Yakamda CHP rozeti vardı. “CHP’li olmak milletvekili olmaktan, genel başkan çok daha önemli” dedim. CHP’li olmak yurt, vatan sevgisi ister, ezilenin yanında olmak, çiftçinin yanında olmak ister. O dönemde parti içindeki hadiseyi kaşısaydım ben kendimi affetmezdim. Yapmadım. Muharrem Bey’in de böyle yapması lazımdı. Herkes bizim gibi olmaz, kızar, öfkelenir, onu da hoş görmek lazım. Partinin önemi hepsinin üzerinde… Hepimiz bu geminin içindeyiz. Bu gemi iktidara yürüyor. Hepimiz tayfayız. Kaptan çok önemli… Kaptan gemiyi iyi idare ediyor. Gerisi lafügüzaf, gerisi hikayedir!” ifadelerini kullandı.  

EY İZMİRLİLER DUYUN; BELEDİYELERİ HİZMET EDEMEZ HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR
Ekonomiye ayrı bir parantez açan Sertel, merkezi iktidarı hedef aldı ve “İzmirliler namuslu, dürüst olarak vergilerini ödüyorlar. Geri dönüş olan hakkını alamıyorlar. Belediyelerin gelirlerinin yüzde 40’ına sigorta ve vergi borcu gerekçesiyle el koyuyorlar. Ey İzmirliler bunları duyun! Belediyeleri hizmet edemez hale getirmeye çalışıyorlar. Sonrasında ‘gördünüz mü, başarısızlar’ demeye hazırlanıyorlar. Yetkilerine el koyuyorlar. Denetimlerine el koyuyorlar” dedi.

İSTEYENLE İDDİAYA GİRERİM; AKP İLK SEÇİMDE BÜYÜK HÜSRANA UĞRAYACAK
İddialı bir açıklamaya imza atan Sertel, “Merkezi iktidar iktidarı kaybedecek. Bir telaş içindeler. Kim istiyorsa iddiaya girerim. AKP ilk seçimde büyük hüsrana uğrayacak. Toparlanabilirse toparlanacak. Ama toparlanacağına pek ihtimal vermiyorum. Böyle partiler dağıldılar, gittiler. Ama CHP 100 yıldır var ve var olmaya devam edecekler. Köklü bir çınar çünkü” diye konuşu.

AKP’NİN ÜYE SAYISINDA 800 BİN AZALMA VAR
CHP’nin üye kaybetmediğini ve iktidar partisinden kopuşların olduğunu söyleyen Sertel, “AKP’nin üye sayısında 800 bin civarında azalma var. Milet AKP’den kopuyor. 2 parti daha kuruluyor, kopacaklar. Bunlar Türk siyasi hayatından yok olup gidecekler. Yaşayıp göreceğiz. Bunlar çok kısa sürede olacak. Biz halkımızdan, milletimizden başka kimseye hesap vermeyeceğiz. ABD iktidarının önünde eğilmeyeceğiz. Ben sayın cumhurbaşkanını AKP genel başkanı olduğu için ülke içinde acımasızca eleştirebilirim. Ana muhalefet partisinin bir milletvekiliyim ama benim cumhurbaşkanıma Trump akıl almaz derecede kötü sözler söylerse beni yaralar, yaralıyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’ne söylenmiş olarak kabul ediyorum. O sözlerin karşılığını veremiyorsa bu iktidara yazıklar olsun. Kendisine hakaret dolu mektubu, ‘bunu al’ diye önüne atamıyor. ‘Buyurun efendim, mektubunuz’ diyor. Neyi takdim ediyorsun? Cumhurbaşkanı görevini yerine getirmeliydi, yanıt vermeliydi. Sürekli genel başkanımıza cevap veriyor. ‘Bay Kemal, Bay Kemal, Bay Kemal’. Gece rüyasında genel başkanımızı görüyor. Hani Türkiye’yi uçuracaktın? Başkanlık sistemi gelince, insanların yüzleri gülecekti, mutlu olacaktı! Türkiye denizin dibine doğru uçtu. Eski Türkiye diyor. Eski Türkiye’de mutluluk vardı. İnsanlar birbiriyle sohbet ederdi, gülerdi. Kadın cinayetleri bu kadar yoktu. Çocuk cinayetleri yoktu. Liglerde bu kadar şike yoktu. Her şeyi bozan bir yapı oldu. O yapıyı düzeltmeye uğraşacağız biz. AK Parti 17 yıllık süreçte bir fabrika açtı mı? Tekel’i, şeker fabrikalarını sattı. Türkiye’de üretim artık tamamen daraldı. Türkiye’de 8 milyona yakın işsiz var. Şaka değil! İnsanlar haklı, iş arıyor. Ben bunları muhalefet etmek için söylemiyorum. Mutlaka iktidar partisinin milletvekillerinin telefonu da bunlar sebebiyle çalıyordu. Çalmayan telefon varsa kapalıdır” dedi.

CHP’DE MİLLETVEKİLİ, BELEDİYE BAŞKANI OLABİLİRSİN AMA MAHALLE DELEGESİ SEÇİLEMEYEBİLİRSİN
Sertel, mahalle delege seçimlerinin geride kalmasıyla birlikte olağan kurultay sürecinin ilk etabının tamamlanması için konuştu. Parti içi yarışı değerlendiren Sertel, “Ben delegenin özgür iradesiyle hareket etmesini isterim ama öyle olmaz. İlçe başkanları seçilecek, il delegeleri seçildikten sonra tablo netleşir. Bu kazan, bu yemek daha çok su kaldırır. Daha çok konuşuruz. CHP’de delege olmak kadar üye olmak çok önemli… 3-5 oyla kaybeden insanlarımız asla üzülüp kaygıya düşmesin. Önümüzdeki dönemde başka arkadaşlar seçilir. Delege olmak her şey değildir. CHP’de milletvekili, belediye başkanı olabilirsin ama mahalle delegesi seçilemeyebilirsin. Bu böyle. Kazananın CHP olmasını diliyorum ve böyle olacağına inanıyorum. İçerdeki çekişmenin tatlı bir rekabet olarak kalmasını isterim” ifadelerini kullandı. 

 
Pınar Karşıyaka'nın şampiyonluk yürüyüşü
 
Ci Group Buca kaçırdıklarına yandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 2 Aralık 2019 Pazartesi 19:31

sen anca cesur'la iddiaya girersin..yürrü anca gidersin...

Yorumu oyla      5      5  
İZMİRLİ 2 Aralık 2019 Pazartesi 17:49

birincisi chp artık hdp nin arka bahcesi olmustur ikincisi senin de nasıl miletvekli olamadığın sonradan da olduğunu bütün izmir biliyor.zaten senin chp ile ilgin yok

Yorumu oyla      5      5  
Vatandaş 2 Aralık 2019 Pazartesi 14:58

Akp bitebilir ama chp nin iktidar olma şansı yok bu halk hdp ye sahip çıkan partiye oy vermez chp artık batının hdp si oldu

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkanların WhatsApp grubunda neler yazıldı?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun oturduğu sandalyenin ...
AK Parti'den Başkan Tugay'a bitmeyen tadilat eleştirisi: Derhal özür dile!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediyesi’nin, ...
CHP’nin delege seçiminde gün sonu raporu: Hangi mahallede, kim kazandı?
CHP İzmir İl Örgütü, kurultay sürecinin ilk etabı olan mahalle delege ...
 
Ocak’ta dev zirve: Çalıştayın ikinci adresi İzmir!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökçe ve bürokratların katıldığı ...
Erdoğan: Sondaj gemilerimizi geri çekmeyiz
Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni'nde ...
İYİ Partili Çıray’dan saraya çıkan CHP’li yorumu: Balondur, köpüktür!
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Çıray, “Saraya çıkan CHP’li” ...
 
Kılıçdaroğlu: Rusya'ya bağımlı hale geldik
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Avrasya Sanayi ve İş Adamları Derneği ...
CHP'li Sındır'dan bakana otoyol eleştirisi!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2020 yılı bütçesinin ve 2018 kesin ...
CHP İzmir'in delege mesaisinde gün sonu raporu: Hangi ilçede/mahallede, kim kazandı?
Cunhuriyet Halk Partisi'nde devam eden mahalle delege seçimlerinde son ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva