HABERLER>POLİTİKA
9 Mart 2020 Pazartesi - 14:39

CHP’li Sertel: İzmir’in hükümetten çok alacağı var!

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, “İzmir her yıl ülke ekonomisine 5 veriyor 1 alıyor. İzmir’in hükümetten çok alacağı var, İzmir yatırım almıyor. Yol yaptık diyorlar ama onu da kendileri yapmıyor. Özel sektöre yok yaptırıp geleceğimizi ipotek altına aldırıyorlar. İstanbul’a uçakla gitsek 300 lira ama otoyola 330 lira istiyorsun. Verilen vergiler nereye gidiyor” dedi.

CHP’li Sertel: İzmir’in hükümetten çok alacağı var!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına katılarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Milletvekili Atilla Sertel, kent ve ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir’e hükümet tarafından yeterli oranda yatırım yapılmadığını ifade eden Sertel, “Elektrik fabrikasının ihalesi yapıldı, İzmir Büyükşehir Belediyesi satın aldı, sosyal donatı haline getirilmesine izin vermediler. O ihaleyi yok saydılar ve kendileri oraya bir müze yapılacağını söylüyorlar. Orası 20 yıldır öyle duruyor, Tunç Soyer proje yapınca mı bu aklına geldi. Çeşme ile ilgili Turizm Bakanı bir toplantı organize ediyor, Çeşme Belediye Başkanı davet edilmiyor. Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı yok sayılıyor. Daha sonra Egedesonsöz’den Mehmet Karabel’in köşe yazısıyla uyarılıyorlar ve Bakanlık Tunç Soyer ile de görüşme kararı alıyor. İzmir her yıl ülke ekonomisine 5 veriyor 1 alıyor. İzmir’in hükümetten çok alacağı var, İzmir yatırım almıyor. Yol yaptık diyorlar ama onu da kendileri yapmıyor. Özel sektöre yok yaptırıp geleceğimizi ipotek altına aldırıyorlar. İstanbul’a uçakla gitsek 300 lira ama otoyola 330 lira istiyorsun. Verilen vergiler nereye gidiyor. Biz bu kentte yaşayan insanlar neden kara listeye alınıyor. Size oy vermiyoruz diye neden bizim yerel yönetimlerimizi cezalandırıyorsunuz. Mesela Çiğli zor durumda, Karşıyaka ekonomik olarak zor koşullarda ama her ay bir park açılıyor bu ilçelerimizde” dedi.

GAZETECİLİK TUTUKLANAMAZ
Tutuklanan gazetecilerle ilgili konuşan Sertel, “Oda TV’den Barış Terkoğlu tutuklandı. Çok genç yaşta 19 ay hapishanede kalmış, FETÖ’cülerin gazabına uğramış bir gazeteci. 1977 gibi başladım ben gazeteciliğe, o zamandan beri, darbe dönemlerdeki gibi bir dönemi yaşıyoruz. Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan bir baskınla gözaltına alınıp tutuklanmışlardı. Soner Yalçın da tutuklanmıştı Oda TV’den. O günden sonra ben Oda TV’nin merkezinde bir basın toplantısı yapmıştım. O toplantıda ben bu arkadaşlarımızın sadece gazetecilik yaptığını ve gazeteciliğin tutuklanamayacağını söyledim. 19 ay hapis yatan bu kardeşlerimiz aslında devletten alacaklı durumda. FETÖ ile mücadele edildiği söyleniyor ama FETÖ’yü açığa çıkaran yazılar yazanlar tutuklanıyor. Bir MİT mensubunun kimliğini açıklamaktan dolayı tutukladıklarını söylüyorlar ama bu yalan. Bu olay şehit olan o görevlimizin arkadaşlarının verdiği ilanla ortaya çıkmıştır. Mecliste İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ tarafından adı ve konumu verilen bir olaydır. Bunlardan sonra bu olay Oda TV’de yayınlandı. Bu olay sebebiyle 4 gazeteci tutuklandı. Bu tutuklama için bir gerekçe, böyle bir suç yok ortada. Zaten şehidin ailesini ve konumunu bilinmesine rağmen yazmıyorlar. Biz ne dersek diyelim bizi dinlemeyen ve anlamayan, intikam duygusuyla hareket eden bir yapı var. FETÖ’cülere dokunulmasını istemiyorlar” ifadelerini kullandı.

ADALET DUYGUSUYLA HESAP SORACAĞIZ
Cumhurbaşkanına hakaret davaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Sertel, “Cumhurbaşkanı tarafsız değildir, tarafsızlık ilkesini çiğnemiş biridir. Siz AK Parti genel başkanı olarak herkese hakaret edeceksiniz, size bir şey söylendiğinde Cumhurbaşkanı şapkası takıp herkese Cumhurbaşkanına hakaretten dava açacaksınız. Bu işte tek adam rejimidir ve bu tek adam düzeni yıkılacaktır. İlk seçimde bu düzen yok olacak. Tutuklanan gazeteciler biz daha önce cezaevine girdik, oraya girenleri artık korkutamazsınız diyorlar. Ergenekon davalarında savcılık ve hakimlik yapanlar nasıl ya kaçtılar ya tutuklandılar, onlar da bir gün böyle yargı karşısına çıkacaklar. Genç yaşta bu gazetecilerin hayatlarını karartanlara biz bu kez kin ve nefretle değil, adalet duygusuyla hesap soracağız” diye konuştu.

MECLİSTE BİZE SOKAKTA HALKA SALDIRIYORLAR!
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında yaşanan yumruklaşmalara değinen Sertel, “TBMM’de görevimiz bizim yasa çıkarmak ama bugün o hakkımız yok. Muhalefet olarak getirdiğimiz yasa tekliflerinin hepsini reddeden bir yapı var. Tüm araştırma tekliflerimiz AK Parti ve MHP tarafından reddediliyor. Geçtiğimiz günlerde itfaiyecilik meslek olsun diye bir teklif yaptık yine reddettiler. AK Parti sadece mecliste vekillere değil, halka da saldırıyor. Kadınlara gaz sıkıyor mesela. Biz böyle koşullarda, mecliste bize saldırılırsa biz bir yanağımıza vurulduğunda diğerini uzatmayız, kendimizi savunuruz. Bize saldırana karşı kendimizi savunma hakkımız var yani. Dövseniz ne olur, ağzımızı burnumuzu kırsanız ne olur. Hakkımızda fezleke hazırlayıp dokunulmazlığımızı kaldıracaklarmış, kaldırmazsanız namertsiniz. Milletvekili gerekirse cezaevine girecek, gazeteci de giriyor, avukat da giriyor. Biz bunlara karşı mücadele ederken milletvekili dokunulmazlığımız yoktu, yine de korkmuyorduk ama onlar korkuyor. Meclise gelirken bile 250-300 polisle geliyorlar. Biz halkın içindeyiz ve öyle olacağız, korkumuz yok, korumamız da yok. Genel başkanımıza yapılan saldırıdan sonra bizi korkuttuklarını ve bir daha şehit cenazelerine katılmayacağını sandılar ama genel başkanımız tüm şehit cenazelerine gidiyor. Önümüzdeki ilk seçimde halkın oylarıyla nasıl devrildiklerini görecekler. Ondan sonra onların çevrelerindeki yalakalar gelip bize yalakalık yapmaya gelecekler ama biz onları çok iyi tanıyoruz.  Türkiye’de bunlar ana muhalefet partisi bile olamayabilirler. Engin Özkoç bir kişi değildir, CHP’de herkes birer Engin Özkoç’tur. Hepimiz aynı açıklamaları yaparız, hepimizi tek tek alsınlar. Özkoç, CHP genel başkanına yapılan saygısızlığı aynen iade etmiş birisidir. Sen her türlü hakareti et ama sana bir şey denildiğinde koş mahkemeye” açıklamasını yaptı.

SURİYELİLER SOSYAL DOKUMUZU DEĞİŞTİRECEK
Türkiye’nin Suriyeli mülteciler için sınır kapılarını açmasını değerlendiren Sertel, “Yunanistan insan hakları ihlali yapıyor. İşin bir gerçeği de şu, sınır kapılarını açtık, isteyen çıkabilir demek ve bir süreçte onlar bizim misafirimiz, onların hakkını biz savunacağız diyenlerin foyasının ortaya çıktığı bir dönemi yaşıyoruz. Madem misafirimizdi neden onları sınıra yığdırdık? Biz eğer bunu yaptıksak olanlardan sorumluyuz. Yunanistan’ın sınır kapılarını açması gerekiyor ama açmayacaklarını beyan ediyorlar. Biz kapıları açtık ama iyi mi ettik kötü mü ettik halk karar verecek. Ülkemizdeki sıkıntılar belli. Ekonomik sıkıntıların öte yanında sosyal dokumuz değişecek. Buradaki formül nasıl çözülür, Suriye toprak bütünlüğünü korursa bizim işimize gelir. Böylece Suriyelileri kendi topraklarına gönderebiliriz. Her insan için kendi toprağı çok önemlidir. O insanların oradan kalkıp buraya gelmesi, asgari koşullarda yaşamak için değil. Bu işi sulh yoluyla çözerek, o insanları kendi topraklarına dönmelerini sağlamalıyız. En son Sakız Adası’na geçen sayısı 60. Açıklanan rakamlar gerçek değil. Gidenler kampa alınıyor ve şiddet dolayısıyla geri dönüyor” dedi.

 
Menemenspor kara bulutları dağıtacak
 
Hapishaneden ilk fotoğrafı sızdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Babacan'ın partisi yola çıkıyor: Kurucular listesinde İzmir'den kimler var?
Ali Babacan’ın kuruculuğunu yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) ...
CHP'li Kılıç 'Gece Yürüyüşü'ne katıldı
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, 8 ...
Erdoğan: Yunanistan sen de kapılarını aç
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ...
 
AK Parti İzmir'de kongre maratonu Bakırçay'dan başladı!
AK Parti İzmir'de ilçe kongreleri maratonu bugün başladı. Kınık, Bergama ...
Bakan Pakdemirli'den Yunanistan'a Nazi hatırlatması
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Suriye'nin toprak bütünlüğüne ...
CHP İl Başkanı Yücel'den 8 Mart mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 8 Mart Dünya Emekçi ...
 
CHP’li Beko Kemalpaşa’da kadın işçilerle buluştu
Kemalpaşa’da bir fabrikadaki kadın işçileri ziyaret ederek karanfil dağıtan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan '8 Mart' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ...
Bakan Akar'dan ateşkes ile ilgili değerlendirme
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Moskova'da imzalanan mutabakata ilişkin, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva