HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2019 Cumartesi - 13:59

CHP’li Sertel: İzmir’de hiçbir ilçeyi İYİ Parti ile paylaşmamalıyız!

İzmir Milletvekili Sertel, “İYİ Parti bazı ilçelerde adaylık istiyor. Bana sorarsanız CHP hiçbir ilçeyi İzmir’de İYİ Parti ile paylaşmamalı! İzmir CHP’nin kabul gördüğü ve benimsendiği simge bir kent. Burada CHP’li adaylarla yürünmeli” dedi. Sertel ayrıca AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Zeybekci için de “Denizli’den göç etmiş, İzmir’de yaşayan Denizlililer bile Nihat Bey’e oy vermezler. Zeybekci 1 Nisan’da dinlenir. 2 Nisan günü etrafındakilere talimat verir, ‘bavullarımı hazırlayın’ der. 3 ya da 4 Nisan gibi Denizli’ye geri döner” diye konuştu

CHP’li Sertel: İzmir’de hiçbir ilçeyi İYİ Parti ile paylaşmamalıyız!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programında birbirinden önemli açıklamalara imza attı. CHP’li Sertel partisinin içinde bulunduğu aday belirleme süreci üzerinden net ifadeler kullandı.

AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin durumunu değerlendiren Sertel ayrıca Millet İttifakı kapsamında İYİ Parti’nin ilçe istemesine dair de çarpıcı bir çıkışta bulundu.CHP HİÇBİR İLÇEYİ İZMİR’DE İYİ PARTİ İLE PAYLAŞMAMALI!
Partisi ile İYİ Parti arasındaki temaslara değinen Sertel, “Genel merkez bir takım uğraş içinde. Adaylar belirleniyor sanıyorum. Bizde olmayan 8 ilçe ilk olarak söz konusu. İYİ Parti bazı ilçelerde adaylık istiyor. Bana sorarsanız CHP hiçbir ilçeyi İzmir’de İYİ Parti ile paylaşmamalı! CHP’li adaylar o seçimlere girmeli, İYİ Parti destek vermeli. İzmir CHP’nin kabul gördüğü ve benimsendiği simge bir kent. Burada CHP’li adaylarla yürünmeli.  Nasıl Balıkesir’de CHP Ahmet Akın’ı ilan etmesine rağmen geri çekti ve birçok yerde İYİ Parti’yi destekledi! Buradan Müsavat Dervişoğlu’nun kulaklarını çınlatıyorum. Lütfen müdahil olsun. Çünkü Müsavat Dervişoğlu İzmir’i karış karış bilenlerden biridir. Genel Başkan Meral Akşener’i bilgilendirsin. İzmir’de CHP’li adaylarla seçime gidilsin. Bunu istiyoruz. Bunu halk istiyor” diye konuştu.  

ÖN SEÇİM ÖNERDİM, GENEL MERKEZ BÖYLE DÜŞÜNMÜYOR, ATAMA OLACAK!
Aday belirleme sürecin üzerinden sözlerini sürdüren Sertel ön seçim vurgusu yaptı ve “CHP’nin adaylarını, İzmir il başkanlığı, ilçeler, genel merkez, milletvekilleri belirlemelidir. Ki bize bugüne kadar kimse bir şey sormadı! Sorarlarsa fikrimizi söyleyeceğiz. En başından beri söylüyorum, keşke adaylar ön seçimle belirlenseydi. Hakkı üyeye tanısaydık bu bekleme, gerginlik ve sıkıntılar olmazdı. Ben bunu Atila Sertel olarak önerdim. Buna toplumsal olarak sahip çıkılması lazım. Genel merkez böyle düşünmüyor. Şimdi atama olacak. Kim hangi özellikleriyle atanacak? Nasıl bir anket çalışması yapılıyor. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Ben milletvekiliyim. Ben bilmiyorsam, nasıl bir sonuç çıkacak onu da bilmiyorum” dedi.  

DENİZLİ’DEN GÖÇ ETMİŞ, İZMİR’DE YAŞAYAN DENİZLİLİLER BİLE NİHAT BEY’E OY VERMEZLER
Cumhur İttifakı’nın AK Partili İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci hakkında açıklama yapan Sertel, “1 Nisan günü Nihat Zeybekci bir gün dinlenir. 2 Nisan günü etrafındakilere talimat verir, ‘bavullarımı hazırlayın’ der. 3 ya da 4 Nisan gibi Denizli’ye geri döner. Bunu Binali Yıldırım’dan biliyorum. Bornova’da bir ev tutuldu kendisine. O evi yapan inşaat sahibi FETÖ’den kaçak duruma düştü. Şu anda yurt dışında. Binali Yıldırım orada çok hırslıydı, onlarca koruma arabayla gelirdi. Sonra topladı eşyalarını gitti. İzmir’de AKP’nin en büyük sıkıntısı şu: İzmir’i bilen yerli bir aday çıkaramıyor. İzmir’de AKP’nin siyasi bir kuraklığı var. Mahmut Özgener aday olsaydı farklı şeyler söyleyebilirdim. Samimiyetle söylüyorum Mahmut Özgener iddialı bir aday olabilirdi. Ama Mahmut Özgener’in ailesi oy verir miydi? Onu bilmiyorum. Kazanamayacağını bildiği için aday olmadı. Denizli’den göç etmiş, İzmir’de yaşayan Denizlililer bile Nihat Bey’e oy vermezler. İzmirli İzmir’i bilen, yürüyen, insanlara ismiyle hitap eden Piriştina gibi bir belediye başkanı istiyor. Elini kollunu sallayarak yürüyecek, ‘ne haber birader?’ diyecek. Bunu bilen insanları istiyor İzmirli. Hizmet aşkıyla yanan insan, ranta teslim olmayan adam ya da kadın istiyor” ifadelerini kullandı.

 
Karşıyaka'da yıldızlar korkuttu
 
Göztepe'de yabancı transferi operasyonu!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
egeli 13 Ocak 2019 Pazar 01:52

Bu kadar bencil olmayın sayın vekil!

Yorumu oyla      11      5  
Kırazlı 12 Ocak 2019 Cumartesi 22:30

Kirazda İyi parti destek olunmazsa asla büyükşehirde chpye oy vermem Kirazda Avşara destek olun bizde size destek olalım

Yorumu oyla      9      6  
Oğuz Kaan 12 Ocak 2019 Cumartesi 22:16

Sayın Atilla Sertel'de kibirli ve tepeden bakmacalı konuşmaya başlamış. Aydın Şengül'ü mü örnek aldı acaba? Selçuk, Kemalpaşa, Kiraz gibi yerlerde İYİ Partinin daha şanslı olduğunu düşünüyorum.

Yorumu oyla      13      7  
REİS 12 Ocak 2019 Cumartesi 18:04

1 NİSANDA GENEL BAŞKANIN NE YAPACAK ONUDA SÖYLESENE..

Yorumu oyla      13      6  
Can çiker 12 Ocak 2019 Cumartesi 18:00

Katılıyorum vekilim çok haklısınız

Yorumu oyla      10      8  
selçuklu chp li 12 Ocak 2019 Cumartesi 16:32

egolarınız kibiriniz kendini begenmişliğiniz yuzunden ülke bu duruma geldi..selçukta oyum iyi partiye...bu kafayla kaybedilmiş 8 ilçe en az 12 ye çıkar sertel sizede kına göndeririz

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci, ‘Denizli’de böyle şeyler göremezsiniz’ dedi ama…
AK Partili Zeybekci’nin İzmir’de yağış sonrası ortaya çıkan tablo için, ...
HÜDA PAR yarıştan çekildi: Seçime katılmayacaklar
HÜDA PAR yerel seçimlere katılmama kararı aldı.
Pakdemirli'den Zeybekci mesajı: İzmir kazanacak!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de yeni sisteminin kurumsallaşması, ...
 
Cumhurbaşkanı, Trabzon adaylarını açıkladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da AK Parti'nin belediye başkan ...
CHP'de kritik gün belli oldu: İzmir adayı açıklanacak mı ?
CHP Parti Meclisi (PM) çarşamba günü yerel seçim gündemiyle toplanacak. ...
AK Parti adayı Eroğlu: İzmir'in kalbi Konak'a iyi bakacağız
Cumhur İttifakı adayı olarak açıklanan AK Parti Konak Belediye Başkan ...
 
AK Parti adayı Doğan: Karabağlar’ın vizyon projeleri hazır
Adalet ve Kalkınma Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan ...
Serter: İzmir’i ölüm yollarına mahkum ettiniz!
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir’de dün yağan yağmurlardan sonra ...
İzmir'deki kentsel dönüşüm mağdurları Meclis gündeminde!
Kentsel Dönüşüm Kanunu olarak bilinen 6306 sayılı yasadan kaynaklı boşluklar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva