HABERLER>POLİTİKA
12 Kasım 2016 Cumartesi - 09:26

CHP'li Sertel: Eğitim kutsaldır, dokunma!

CHP İzmir Milletvekili belediyelerin eğitim hizmeti vermesini durduran KHK’dan geri adım atılmasını istedi.

CHP li Sertel: Eğitim kutsaldır, dokunma!

Resmi Gazete’de yayınlanan KHK ile Belediyelere ait dersanelerin kapatılması hükme bağlandı. Dersaneye gidemeyen çocukların eşit şartlarda eğitim alması için hizmet veren belediye dersanelerinin kapatılmasıyla birlikte on binlerce öğrenci dönem ortasında açıkta kalacak

Dar gelirli öğrenciler için belediyelerin açtığı lise ve üniversiteye hazırlık kurslarını kapsayan ücretsiz dersaneler KHK ile kapatılıyor. Kapatmalar nedeniyle İzmir’in 13 ilçe belediyesinde faaliyet gösteren dersanelerde öğrenim gören binlerce öğrenci ve yüzlerce öğretmen açıkta kalacak. Türkiye genelinde CHP, AKP, MHP ve HDP’li belediyelere ait dersanelerin de kapatılmasıyla mağdur öğrencilerin sayısı on binleri bulacak.

Belediyelere ait dersanelerin kapatılmasını sert bir dille eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Üniversitelerden sonra eğitime yeni bir darbe daha vuruluyor. Artık Keyfi Hükümler Kararnamesi’ne dönen KHK’lar ile özellikle eğitim sistemi felç edildi. Dar gelirli ailelerin çocuklarının gittiği dersaneleri kapatmak onlara ‘siz okumayın’, ‘işçisin sen, işçi kal’ demektir. Türkiye genelinde on binlerce kişiyi mağdur edecek bu karar gözden geçirilmeli ve bir an önce düzeltilmelidir” dedi.
İzmir’deki belediye dersanelerinde eğitim gören öğrencilerin, öğretmenlerin ve ailelerinin tedirgin bir şekilde beklediğini ifade eden CHP Milletvekili Atila Sertel, dar gelirlinin okuma hakkına gasp eden bu kararı Meclis gündemine taşıyacağını söyledi. 

“OLAN YİNE GARİBANA OLUYOR”
“Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini veren CHP’li belediye başkanlarının hiçbiri bu dersaneleri kapatmaz, kapatamaz. Çünkü gönlü el vermez. Çünkü onlar garibandan yana, emekten yana. Eğer iktidar çok istiyorsa gelir zorla kendi kapatır” diyen CHP İzmir Milletvekili Sertel, şunları söyledi:
“Bu dersanelerin çıkış noktası; eğitimde fırsat eşitliği sağlayıp mali engeli ortadan kaldırarak herkese eşit eğitim hakkı vermek. Sadece İzmir’de 20 bine yakın öğrenci bu dersanelerde eğitim görüyor. Bu dersaneler sadece CHP’li belediyelerin projesi değil üstelik. AKP’li, MHP’li ve HDP’li ilçe belediyelerinden de çok sayıda dersane var. Bu dersanelerin başarı oranları da çok yüksek. Onların da kapatılmasıyla on binlerce öğrenci, yüzlerce öğretmen mağdur olacak.  Eğitim kutsal bir haktır ve bunun partisi olmaz. Bu hakkı kutsal gören belediye başkanları da yoksul ailelerin çocuklarını liseye, üniversiteye hazırlıyor. Bu dersanelerin kapatılması dar gelirli ailelerin okuma, sınavlara rakipleriyle eşit şartlarda girme hakkının elinden alınmasıdır. Durumu iyi olan aileler zaten çocuklarını özel dersanelere gönderiyor. Onlar için bir sıkıntı yok ama AKP iktidarında her zaman yapılageldiği gibi olan yine garibana oluyor. Bu dersaneler kapatılamaz, öğrenciler, öğretmenler dönem ortasına açıkta bırakılamaz. Önce üniversiteliler mağdur edildi, şimdi sıra üniversiteye girmek isteyenlere geldi. Onlar istiyorki, Doğu’da, Güneydoğu’da hep yoksulların çocuğu askerlik yapsın, vurulsun. Onlar istiyor ki, garibanların çocukları okumasın, tamirci olsun, işçi olsun. Ama şunu bilsinler ki bu düzen mutlaka değişecek. Yarattıkları mağduriyetlerin altında ezilecekler.”

Sertel, aynı zamanda İzmir Milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a çağrıda bulunarak, “Bu yanlıştan dönülsün, çocukların ücretsiz eğitim hakkı iade edilsin” dedi.

 
Emniyet Müdürü Aşkın anlattı: O sürücü nasıl yakalandı?
 
İşte Başbakan'ın Bahçeli'ye sunduğu paket!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye ile Belarus arasında anlaşma yağmuru!
Belarus ile Türkiye arasında ekonomi, enerji, bilim ve teknoloji, tarım, ...
CHP'de ihraç edilen o isim 'Genel Sekreter referansı'yla döndü!
CHP İzmir İl Disiplin Kurulu’nda geçtiğimiz yıl görev yaptığı sırada, ...
Başbakan Yıldırım'dan Trump'a tebrik telefonu
Başbakan Binali Yıldırım, ABD başkanlığına seçilen Donald Trump'ı telefonla ...
 
Erdoğan Lukaşenko'dan kaçırılan Ekrem'i istedi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere gittiği ...
Erdoğan: Avrupa ülkelerinin bir kısmında...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa'nın ülkelerinin bir kısmında hoşgörüsüzlük, ...
Yıldırım'dan flaş açıklama: MHP ile beraber...
Başbakan Binali Yıldırım, "MHP ile anayasa değişikliğini yapacağız ve ...
 
İzmir'deki zehirlenme şoku Meclis'e taşındı!
CHP İzmir Milletvekili Balbay Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi ve Bozyaka ...
TBMM'yi karıştıran olay böyle görüntülendi!
MHP’li Sancaklı’nın makam odasında, danışmanlarının bulunduğu bölümün ...
"Kılıçdaroğlu bir suçu örtbas etmeye çalışıyor"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, "(CHP'nin Parti Meclisi bildirisi) ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva