HABERLER>POLİTİKA
19 Mart 2017 Pazar - 12:31

CHP’li Sertel’den Siirt’te 2 günlük referandum mesaisi

İki gün boyunca Siirt’te esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Atila Sertel, kahvehanelerde yaptığı konuşmalarda referandumda neden hayır denmesi gerektiğini anlattı.

CHP’li Sertel’den Siirt’te 2 günlük referandum mesaisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, referandum çalışmalarına Siirt’te devam etti. İki gün boyunca Siirt’te esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Atila Sertel, kahvehanelerde yaptığı konuşmalarda referandumda neden hayır denmesi gerektiğini anlattı. Siirt halkına sandığa gitmeleri yönünde çağrıda bulunan Atila Sertel, “16 Nisan’da sandığa gidin ve hayırları çoğaltın. Çünkü bu referandumda verilecek hayır oyları Türkiye’nin hayrınadır” dedi.

Siirt halkının büyük ölçüde kararını verdiğini gördüğünü ve referandumda tek kişi rejimine “Hayır” diyeceğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “AKP iktidarının bölgedeki yoğun baskıları, belediyelere atanan kayyımlar, gerek KCK ile ilgili gerekse FETÖ ile ilgili olarak suçsuz yere işlerinden edilenler, gençlerin büyük çoğunluğunun işsiz olması, halkın yoksulluğa mahkum edilmesi gibi birçok sebepten dolayı Siirt halkı tepkili. Siirt halkı bu anayasa değişikliğinin yalnızca bir kişinin isteklerini yerine getirmek için yapıldığının farkında ve tek kişi rejimini istemiyor. Bu nedenle 16 Nisan’da sandıkta hayır diyerek tepkisini ortaya koyacak” diye konuştu.

İŞ VAADİ İLE EVET TEHDİDİ
Devlet imkanlarının vatandaşın üzerinde baskı aracı olarak kullanılmaya çalışıldığını söyleyen Atila Sertel, Siirt’teki vatandaşların İŞKUR aracılığıyla sağlanan geçici işlerle “Evet” demeye zorlandığını anlattı. Sertel, şöyle konuştu: “Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Siirt’te de devlet imkanları vatandaşların evet demesi için baskı aracı olarak kullanılıyor. İŞKUR ile insanlara iki aylık, üç aylık geçici işler veriliyor ve iş verdikleri kişileri ailesi ile birlikte evet demeye zorluyorlar. İnsanların iş bulmasına, işe yerleştirilmesine evet ancak bunun baskı aracı olarak kullanılmasına hayır. Çünkü referandum biter bitmez bu insanların işlerine de son verilecek ne yazıkki. Ancak Siirt halkı, bu iş vaatlerinin geçici olduğunun farkında ve her türlü baskıya rağmen tek kişi rejimine geçit vermeyecek. Bölgedeki vatandaşların bilinçli olması ve büyük çoğunluğunun hayır konusunda kararlı durması bizlere moral oldu. 16 Nisan’da Türkiye’nin en doğusundan batısına sandıklarda hayır patlaması yaşanacak. Buna eminim.”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e bölgedeki çalışmalarında eşlik eden Siirt İl Başkanı Nevaf Bilek de yaptığı açıklamada, “Siirt’te hayır oylarının yüzde 65’in altına düşmeyeceğini bekliyoruz. Batı da, doğudaki kürtlerin daha önceki seçimlerde olduğu gibi AKP’yi destekleyeceğine dair bir endişe var ancak bu endişeler yersiz. Çünkü Siirt halkı bunun bir seçim olmadığının, ülkenin geleceğinin oylandığının ve değiştirilmek istenen 18 maddenin de bir kişiyi ve onun ailesini koruma kalkanına almak olduğunun bilincinde” dedi.

 
Otomobil bagajından 250 kilo kaçak et çıktı!
 
Yazıcı: Kıyamet kopmadıkça halk oylaması yapılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşıyla görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'la telefonda ...
Bakan Soylu'dan terör operasyonları raporu
İçişleri Bakanı Soylu, "PKK'nın üs ve yönetı̇m merkezı̇ halı̇ne ...
Anayasa değişikliği paneli: AK Partili vekiller 'yeni sistemi' anlattı
AK Parti İzmir milletvekilleri, Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği tarafından ...
 
Hotar'dan Kiraz mesaisi: Yüreğiniz varsa...
Hotar, "Hayır oyu vereceklere saygılıyız. Her ikisinin de iyi yanlarını ...
Kılıçdaroğlu ByLock'u sordu: O listeyi açıklayın
Kılıçdaroğlu, iktidara 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çok tartışılan ...
Başbakan'dan sert tepki: Bölücüleri baş üstünde...
Başbakan Yıldırım, "Avrupa'da, Almanyası, Hollandası, Avusturyası, İsviçresi ...
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Almanya'ya kınama
Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Frankfurt kentinde terör örgütü PKK yandaşlarının ...
CHP'li Böke: Açıkça rejim değişikliği teklifi
Böke anayasa değişikliğinin açık bir rejim değişikliği olduğunu belirterek, ...
Sözcü Kalın: Yapılan açıkça teröre destek!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya'nın Frankfurt kentinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva