HABERLER>POLİTİKA
16 Ekim 2018 Salı - 11:33

CHP'li Sertel'den gardiyanlar için kanun teklifi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, kolluk kuvvetlerine benzer bir görev üstlenmelerine rağmen Emniyet ve Güvenlik Hizmetleri sınıfına dahil edilmeyen İnfaz Koruma Memurları için kanun teklifi verdi.

CHP li Sertel den gardiyanlar için kanun teklifi!

TBMM Başkanlığı’nca esas komisyon olarak Plan ve Bütçe’ye tali komisyon olarak da Adalet komisyonuna havale edilen kanun teklifinin yasalaşması halinde, büro memurları, araştırmacılar, uzmanlar gibi Genel İdari Hizmetler Sınıfı’na sokulan 50 bine yakın infaz ve koruma memuru, Emniyet ve Güvenlik Hizmetleri sınıfına dahil edilecek.

İnfaz ve koruma memurlarının tehlikeli ve zorlukları bilinen önemli bir görev üstlendiklerini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Cezaevlerinin emniyetini sağlayan ve riskli bir görev üstlenen infaz koruma memurları, üstlendikleri göreve paralel olarak sosyal ve özlük haklarından mahrum bırakılmamalı, Emniyet Hizmetleri Sınıfı’na alınmalıdır” dedi.

“HAKLARI İADE EDİLSİN”
İtfaiyecilerin de benzer bir durumda olduğunu hatırlatan ve iki dönemdir onlar için de kanun teklifi verdiğini hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Sertel, şunları söyledi

“Riskli ve tehlikeli meslekler arasında görülen itfaiyecilik, ülkemizde bir meslek olarak kabul edilmiyor. İtfaiyeciler de tıpkı infaz koruma memurları gibi büro memurlarının, masa başı iş yapanların dahil olduğu Genel İdari Hizmetleri sınıfında görev yapmak durumunda bırakılıyor. Her iki meslek de tehlikeli meslekler arasındadır. Bu nedenle bu arkadaşlarımıza hakları bir an önce verilmelidir. İnfaz ve koruma memurları, kolluk kuvvetlerine benzer bir görev üstlenmelerine rağmen Genel İdari Hizmetler sınıfında sayılmalarından dolayı sosyal ve özlük hakları yönünden büyük kayıp yaşıyorlar. Önceki süreçte lojman hakları, işe gidiş gelişlerinde servis imkanları vardı ancak şimdi bu imkanlar da ellerinden alındı. Vardiya sistemiyle zor şartlar altında tehlikeli bir görev yapan bu arkadaşlarımıza kaybettikleri ve hak ettikleri bütün hakları yeniden verilmelidir. İnfaz koruma memurlarının, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36. Maddesi içinde sayılan Genel İdari Hizmetler Sınıfı kapsamına sığmadığı ortadadır. Ayrıca, infaz koruma memurlarının büro memurları gibi genel idari hizmetler sınıfında yer alması anayasamızın temel ilkelerinden olan “ölçülülük” ilkesine de aykırıdır. Sayıları 50 bini bulan infaz ve koruma memurları Emniyet Hizmetleri sınıfına dahil edilerek, 3600 ek gösterge başta olmak üzere tüm sosyal ve özlük haklarına kavuşmalıdır. Teklifi biz vermiş olalım, müjdeyi de iktidar partisi versin. Yeterki bu arkadaşlarımızın sorunları çözülsün, talepleri yerine getirilsin.”

 
Uluslararası jüride bir Hollywood starı
 
Kebapçı Selahattin'den Terim'e Çeşme'den mesaj: Ben mahkemeye geldim, o gelemez!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A. 16 Ekim 2018 Salı 12:34

Adam iki dönemdir itfaiyeci hakları için kanun teklifi üzerine kanun teklifi veriyor; yetmiyor, bir teklif de infaz koruma memurları için veriyor... Ve sen utanmadan hala konuşuyorsun "CHP muhalefet görevi yapmıyor" diye... Daha nasıl yapılır muhalefet, vicdansız?!.. Adam gardiyanların haklarını ararken Cumhuriyet'in 80 yılllık birikimleri olan stra­te­jik öne­mdeki ka­mu ku­ru­luş­la­rı, dev kurumlar, sanayi tesisleri, fabrikalar, limanlar, kamu binaları, arsaları peşpeşe satılmışsa n'olmuş yani?!.. N'olmuş yani ya­ban­cı şir­ket­ler baş­ta ka­mu ku­ru­luş­la­rı ol­mak üze­re, fi­nans­tan ener­ji­ye, sağ­lık­tan eği­ti­me, pe­ra­ken­de­den gı­da­ya ka­dar birçok sek­tör­de kontrolü ele geçirmişlerse?!.. N'olmuş enflasyonun getirdiği hayat pahalılığı ve kitlesel işsizlikle birlikte yoksulluk da derinleşmişse?!.. Bunları gözlerine gözlerine qaqmanın sırası mı şimdi, he?!.. Adam boş mu duruyo sanki, baksana ne diyo, "gardiyan" diyoo, "itfaiyeci" diyoo, "kem küm" ediyo, biip biip biip...

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Kemalpaşa belediye başkan aday adayı Balyeli: Birlikte yönetmeye talibim
Avukat Ahmet Cemil Balyeli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemalpaşa Belediye ...
Meral Akşener'den İsmet İnönü yorumu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis grubunda, enflasyonla mücadele ...
Başkan Şengül üniversitelilerle buluştu, anılarını anlattı: O an stres yapardım!
Teşkilatın her kademesiyle bir araya gelerek istişarede bulunan ve talepleri ...
 
İzmir'in o ilçe belediyesine gazeteci aday adayı!
Sözcü Gazetesi İzmir Muhabiri Gökmen Ulu, Cumhuriyet Halk Partisi'nden ...
CHP İzmir’de eski başkanlardan biri dosya aldı biri dosya verdi!
Ödemiş Belediyesi eski Başkanları Eriş ve Keskin, aynı gün içinde İlçe ...
Su Ürünleri Genel Müdürü Atalay: Su ürünlerinden daha çok yararlanmalıyız!
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa ...
 
Erdoğan: FETÖ konusunda özeleştiri yapabilmeliyiz
Beştepe'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz ve FETÖ konusunda ...
AK Parti’nin meclis üyelerinde adaylık hareketliliği: Kimlerin adı, neresi için geçiyor?
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görevde olan aktif üyelerin ve eski ...
Akşener'den Bahçeli hakkında suç duyurusu!
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva