HABERLER>POLİTİKA
14 Eylül 2018 Cuma - 11:16

CHP’li Sertel’den büyükşehir aday adaylığı mesajı: Ön seçim olursa varım ama…

Vekil Sertel, büyükşehir aday adaylığı içim,“Tek başıma karar alma mekanizması içinde değilim. Ben insanlarımıza sorarım. Sonrasında Kemal Bey’e giderim, ‘sizin düşünceniz nedir?’ derim. Halkımız, üyemiz uygun görür de nasip olursa bu kente hizmet etmekten çok mutlu olurum” dedi.

CHP’li Sertel’den büyükşehir aday adaylığı mesajı: Ön seçim olursa varım ama…

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Vekil Sertel, partisinin içinde bulunduğu süreç hakkında bilgilendirme yaparken 2019 yılında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimler noktasında net mesajlar verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı konusuna dair açıklama yapan Sertel hem Başkan Aziz Kocaoğlu hem de kendi durumuna ilişkin çarpıcı açıklamalara imza attı. Sertel ayrıca geçmiş dönemlerde defalarca kez dile getirdiği ön seçim için yine kuvvetli bir vurgu yaptı.  

‘CHP MUHALEFET YAPMIYOR’ DEMEK BİR ALGIDIR!
Sosyal medya üzerinden partisinin hedef alınmasını değerlendiren Sertel, “Klavye başından oturup yazmak kolay ama gerçekler öyle değil. CHP eleştirildiği, Kemal Bey suçlandığı zaman ceza gelmiyor. CHP’yi eleştirmek Türkiye’nin gidişatını değiştirmez. Sürekli CHP’yi muhalefet yapamamak ve iktidara yürümekte kusurlu davranmakla suçluyorlar. Bu bir algı! Biz heyetler oluşturduk, Anadolu’yu karış karış dolaştık, fikirlerini aldık, raporlar oluşturduk. Bunları kimse söylemiyor. Bizim milletvekillerimiz hep halkın içinde. Biz otobüse bineriz, halktan kaçmayız, korumayla dolaşmayız. Hangi AKP’li vekil halkın içine giriyor. Bazen bir yere 50 korumayla gidiyorlar. Utanıyorum. Bizde yolda yürüyen milletvekilleri var. Halkın hamamına gidiyoruz. Biz hep halkın içindeyiz. Bu eleştirileri yapanlar evden dışarı çıkmıyordur. Klavyenin başından CHP’yi dizayn ettiğini, dünyayı yönettiğini sananlar var. ‘CHP sokağa çıkmıyor’ diyenler Adalet Yürüyüşü’ne gelmediler” yorumunu yaptı.

ÖN SEÇİM OLURSA BÜYÜKŞEHİR İÇİN OY KULLANACAKLARIN SAYISI 70-80 BİNDEN AŞAĞIYA DÜŞMEZ
Yerel seçimlere dair konuşan Sertel geniş yelpazede bilgilendirme yaptı. Sertel, “CHP’li vekillerin çoğu alanda... Alanda olmayan çok az bir orandır. Ben CHP’li belediyelerin bu seçimde geri geleceğini düşünüyorum. Genel merkez bu seçimlerden başarılı çıkmak istiyor. Başarısızlık halinde sıkıntı yaşarız. Kongreler süresince söylediğim gibi yöntem değişik olabilir ama İzmir, İstanbul, Ankara gibi üye yapısının yoğun olduğu yerlerde seçme ve seçilme hakkının daha doğru olacağını düşünüyorum. İzmir’de 140 bine ulaşan üye sayımız var. 2015 yılında 120 bin olarak görünüyordu. 52 bin insan sandığa gitti ve milletvekili adaylarını belirledi. 52 bin insan çok önemli ama yerel seçimlerde kendini yönetecek kişilere hem halk hem de üye çok önem verir. Ben büyükşehir için oy kullanacakların sayısının 70-80 binden aşağıya düşmeyeceğini düşünüyorum. Bu seçim yanıltıcı olamaz. En büyük anketler bile bin-bin 200 kişiyle yapılıyor ve sonuç alınıyor. Bu sandıktan çıkacak sonuç İzmir’i başarıya ulaştıracaktır. ‘80 bin kişi yerine biz 8 kişi oturup yazacağız’ gibi bir yaklaşım olursa bu sıkıntı yaratacaktır. CHP’lilerin seçme ve seçilme hakkında darbe vurduğu gibi kırılmalara yol açacaktır” dedi

İZMİR’E DAYATMA BÜYÜK SIKINTI YARATABİLİR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı ön seçim vurgusuna değinen Sertel, “Kocaoğlu ön seçim olacağı takdirde aday olabileceğini düşündüğünü söyledi. Ben de kendisine teşekkür ettim. Olması gereken buydu. Aziz Bey’e rağmen, ‘biz seni zaten kafamızdan silmiştik, senin söylediğini kulak ardı ediyoruz, yaptırdığımız anketler sonucunda getirdik bu kişiyi aday yaptık’ dediğinizde o zaman çok büyük sıkıntı yaratabilir. Elbette biz partiliyiz, partimizin başarısı için çalışacağız ama dayatma kültürü içinde bir adaylığın İzmir için yararlı olmayacağını biliyorum” diye konuştu.  

‘ÜYE YAPISI BOZUK’ DİYENLERİN KENDİSİ BOZUK!
“Üyesini dinlemeyen bir yapı olmaz” diyen Sertel, “Bazı çok bilmiş arkadaşlar var; ‘üyenin yapısı bozuk’ diyorlar. Üyenin yapısı bozuk ise, bu üye delegeyi seçiyor. Delege ilçeyi seçiyor, ilçe ili seçiyor. İl kurultayı seçiyor. Kurultay genel merkezi ve genel başkanı seçiyor. O zaman üye yapısı düzgün, güzel! Ama ne zaman belediye başkanını, milletvekilini, meclis üyesini seçmeye kalktığında üye yapısı bozuk! Aslında bunu söyleyenler bozuk! Onlar halkla beraber siyaset yapmayı bilmiyorlar. Bunlar yukarıdan atanmak için yalvaran, genel başkan yardımcılarının kapısının önünde sırada bekleyen, ‘Allah rızası için beni seç, ben daha iyi yaparım’ diyenler. Böyle bir adaylığı kabul etmek mümkün değil. İnsan onuruna dokunan bir durum. Demokrasiyi önce kendi içimizde kuracağız. İlk önce kendi içimizde kurmazsak, ötelersek memlekete demokrasi getiremeyiz. Kendi üyesine güvenmeyen, beğenmeyen halka güvenmez, beğenmez. Böyle bir anlayışı asla kabul etmiyorum. Genel başkan huzurunda konuştum. ‘İzmir’in kadınları, gençleri, erkekleri, değerleri var. O değerler milletvekili olsun sayın genel başkanım. Ön seçim olsun’ dedim. Bunları adaylar belirlenmeden söyledim, korkmadım. Ben milletvekili olarak parti içinde demokrasi olsun istiyorum. CHP’nin gücü buradan gelecektir” açıklamasında bulundu.

BUNDAN İYİSİ ŞAM’DA KAYISI!
Başkan Kocaoğlu ve kendisinin olası aday adaylığı hakkında konuşan Sertel, çarpıcı çıkışlara imza attı. Sertel, “Devam edecekse de kendi söylediği çok doğru bir yöntem. Üyeden onay alarak devam etsin. Ben siyaseti tek başıma yapmıyorum. Tek başıma karar alma mekanizması içinde değilim. Ben insanlarımıza sorarım.  ‘Siz benim büyükşehir belediye başkan adayı olarak yarışmamı ister misiniz?’ derim. ‘Evet’ derlerse, Kemal Bey’e giderim, ‘böyle bir durum oluştu, sizin düşünceniz nedir?’ diye sorarım. Belki, ‘Atila Sertel sen milletvekili olarak lazımsın’ der. Ama benim gönlümden yatan tabi ki bu kente büyükşehir belediye başkanı olmak isterim. 32 yaşında daire başkanı oldum, o merdivenlerden çıktım, halka hizmet verdim. Sorun çözdüğümde gönlüm bayram eder. Halkımız, üyemiz uygun görür de nasip olursa bu kente hizmet etmekten çok mutlu olurum. Muhalefet milletvekili olarak sadece sorunları gündeme getiren değil insanların sorunlarını çözen bir konuma geçmiş olurum. Bundan iyisi Şam’da kayısı! Mecliste de sonuç almak için uğraştık.  İzmir dünyanın en güzel kentlerinden birisi... Burada büyükşehir belediye başkanlığı nasip olursa çalışmalarımızı yaparız. Olmaya da bilir. Ama üyeler belirlesin. Üyeler belirlediği noktada kim seçilirse onu İzmir halkı baş tacı eder. 80 bin kişinin yaptığı seçimden çıkan biri mi, genel başkanları tarafından atanan isim mi? Siyasette atama olmaz” dedi.

YERELDE İTTİFAKI TOPLUM ÖYLE KABUL ETMEZ
AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında oluşturulan Cumhur İttifakı’nın 2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerde de uygulanacak olması üzerinden net mesajlar veren Sertel, “Yerelde ittifakı toplum öyle kabul etmez. Zaten ittifakla getirdikleri tek adam rejiminin ülkeyi soktuğu durumu insanlar görmüyor mu? Kastamonu’yu gezdim. Artık konuşmayan yok. ‘Çok pişman olduk’ diyenler var” ifadelerini kullandı.

 
Çavuşoğlu: Siyasi çözüm istiyoruz, işbirliğine hazırız!
 
Hakkari'de 3 terörist etkisiz hale getirildi!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ZAFER ÇAVUŞOGLU 15 Eylül 2018 Cumartesi 13:27

Ön seçim olmadan merkez dayatmasıyla Aziz Kocaoğlu dışında gösterilecek bir adayla seçime girmek kumar oynamak boş elle blöf yapıp rest çekmekten farksız olacaktır.Kocaoğlu döneminde İzmir kazanımlarının kendi öz kaynaklarıyla ve iktidarın tüm engellemelerine rağmen yapılmasını gözardı eğmemek lazım.

Yorumu oyla      9      5  
Melikşah Kafadar 15 Eylül 2018 Cumartesi 13:02

Sayın vekilimden şeker gibi sözler. Sonuna kadar destekçisiyiz.

Yorumu oyla      9      5  
Hakan 15 Eylül 2018 Cumartesi 01:15

Sayın Sertel bu seçimde atamayla geldiğiniz için mi hiç bir çalışmada yoktunuz. Seçim çalışmalarında neredeydiniz. Eskişehir de mi çalışma yaptınız. İki Eskişehirli İzmire çok mu dediniz yoksa. Sizi görmek dahi artık istemiyoruz.

Yorumu oyla      9      5  
.metin karaahmet 14 Eylül 2018 Cuma 23:23

millet vekili olan kişilerin bu görevi devamederken belediye başkanlığinı düşünmesi en azından diğer partili arkadaşlara saygısızlıktır. egoizmdir.

Yorumu oyla      9      5  
İlker 14 Eylül 2018 Cuma 20:44

Kesinlikle ön seçim bütün illerde olmalıdır. Önce üyelerin istediği aday olmalıkı halıda seçsin. İzmir halkı sizi seviyor ve yanlız bırakmaz. Halkın vekiline halkın baskanıda olmak yakışır. Yolunuz açık olsun.

Yorumu oyla      9      5  
Kırsal 14 Eylül 2018 Cuma 17:50

2014 Mart yerel seçimlerinde 1+ 7 ilçe zaten gitmiş . İzmir Büyükşehir Belediyesinin mal alımlarına ve tarım desteğine rağmen 24 Haziran genel seçimlerinde Bayındır ve Tire ‘de CHP oyları 1 Kasım 2015 e göre azaldı . Demek ki yapılmayan veya eksik yapılan hizmetler ile halktan uzaklaşma var .

Yorumu oyla      9      5  
Partili 14 Eylül 2018 Cuma 15:11

Suan Büyükşehir Belediye başkanı değişmelidir

Yorumu oyla      12      5  
K d v 14 Eylül 2018 Cuma 15:03

Büyük şehire büyük insan İzmir’in sevgilisi eşsiz deha Güngör Kaya başkan olsun herşey iyi olsun yaya ya Şaş’a Güngör çok yaşa

Yorumu oyla      9      5  
Selçuklu 14 Eylül 2018 Cuma 12:55

Selçuk'ta Filiz Ceritoğlu Sengel Dışında Kimse seçimi kazanamaz.

Yorumu oyla      10      5  
Gürkan 14 Eylül 2018 Cuma 12:54

Aziz Kocaoğlu' nun kırsaldaki oy potansiyelini bilmeyen yok. Eğer ki devam etmez ya da aday gösterilmez ise kırsalda CHP kayıp yaşayabilir. Genel merkezin kafasında Kocaoğlu ile devam etmek yok ise adayı da çoktan bellidir diye düşünüyorum. Aksi halde çok sayıda aday ortaya çıkacaktır.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu: Siyasi çözüm istiyoruz, işbirliğine hazırız!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret için geldiği Pakistan’ın ...
CHP’li ilçede Başkan’dan aday adaylığı ilanı: Örgüt istedi!
Dikili İlçe Başkanı Şener, yerel seçimler için aday adaylığını açıkladı ...
AK Partili Dağ: İzmir büyük bir sağlık sorunuyla karşı karşıya
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün ...
 
Belediye başkanı 'görevden alınacak' iddiası!
Ak Parti’nin Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın belediye başkanlığından ...
AK Parti'den o isimlere lüks uyarısı!
Belediye başkanları ve yerel yöneticilerin kullandıkları lüks araçlar ...
Bahçeli'den yerelde ittifak mesajı!
Bahçeli mesajında yerel seçimlerle ilgili "Zillet ittifakı hazırsa Cumhur ...
 
AK Partili Çankırı velilerle buluştu
Karabağlar Kaymakamlığı’nın kırtasiye seti yardımı etkinliğine katılan ...
Süleyman Soylu: PKK'yı o bölgede çökerttik
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK'nın Karadeniz'deki yapılanması ...
Siyasetin profesörü Tosun’dan çarpıcı İzmir analizi: CHP 30’da 30 da yapabilir!
Prof. Dr. Tosun, “AK Parti ve MHP yerel seçimde iş birliğine yönelik pilot ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva