HABERLER>POLİTİKA
12 Aralık 2020 Cumartesi - 08:41

CHP’li Sertel’den AK Parti’ye ‘Büyükşehir’ önerisi: Hamza Dağ aday olsun!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. AK Parti’nin son seçimlerde ithal adaylarla Büyükşehir’e talip olduğunu belirten Sertel, “Hamza Dağ’a aday olsun. Niye Hamza Dağ’ın cesareti yok mu? Çok da yakışır, AKP’nin bulabileceği en iyi aday. Hamza Dağ burada okumuş büyümüş, buranın çocuğu. İzmir’in çocukları çıksın belediye başkanı olsun? Kazanamayacak ama İzmir’in çocuklarının aday olmasını diliyorum” dedi. Menemen'de ön seçim yapılmamasının acısını yaşadıklarını söyleyen Sertel “Yukardan atayanların sorumluluğundadır Menemen" dedi.

CHP’li Sertel’den AK Parti’ye ‘Büyükşehir’ önerisi: Hamza Dağ aday olsun!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu oldu. Sertel, kent gündeminden siyasete, ekonomiden pandemiye, Menemen Belediyesi’ne yönelik operasyona dek geniş bir yelpazede değerlendirmelerde bulundu.

“KİMİN YAPTIĞINI BİLSEM HEMEN SÖYLERİM”
İzmir'de cami hoparlörlerinden İtalya partizan marşı Çav Bella çalınmasına ilişkin yürütülen soruşturmada CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir beraat etmesi hakkında konuşan Sertel, “Kimin yaptığını bilsem hemen ismen söylerim. Şüphelendiğim bir şey olursa söylerim. Türkiye’de AKP ve tek adamın kurguladığı bir sistem var. O sistem bugün ve yarını planlayarak açlık, işsizlik gibi konuların konuşulmasını önlemek için planlamalar yapıyor. Ne zaman sıkışsa iktidar uç yakalayıp 10 - 15 gün rahatlayıp, nefes alıyor. Dinle ilgili hadise buldular mı da kaşıyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy verenlerin çözülmesini önlemek için bu tür atraksiyonları yapıyorlar” dedi.

“SARAYDA BİR PLANLAMA EKİBİ VAR”
Sosyal medya bir linç kültürü oluşturulduğunu söyleyen Sertel, camide Çav Bella tartışmasının ucunun Beştepe’ye dokunduğunu belirtti. Sertel, “Sarayda bir planlama ekibi var. Bu Çav Bella olayında da bir linç kampanyası başlatıldı o ekip tarafından. Bot hesapla Twitter’da gruplar kurmuşlar ve diyorlar ki Banu Özdemir’i linç edin. Niye yapıyorlar bunu? Çünkü uzantısında CHP yazıyor. Hazır bu Çav Bella da Tunç Soyer’le eşleşmiş, bu işi bunlara yıkalım. Kerem Ali Sürekli arkadaşım da buna dahil oldu, yanlışlara yönelmeye başladı. Kendisi milletvekilliği de yapmıştı, iletişim kurulabilir bir insandı. Herhalde o koltuğa oturmasının gereği onu yapıyor. Çünkü ‘Çav Bella’yı tuttu, açıklama yapsın Tunç Soyer’ dedi. Çav Bella her dilde söylenen, bizde de her sanatçının söylediği, devrimci bir marş olmaktan çıkıp pop dünyasında bile söylenen bir şarkı oldu. Kanunla, cümbüşle bile çalındı. Hazır Tunç Beyle özdeşleşti, Banu Hanım da CHP’li diye üstüne yıkalım dediler” dedi. Anadolu’ya göreve gittiğimde bazı arkadaşlarımız bizim çaldırdığımızı düşünmüşler. Niye diye soruyorlar, çünkü o algıyı yerleştirdiler” dedi.

“SAVCININ GEÇMİŞİNE BAKTIK”
Yargı sürecindeki detayları anlatan vekil Sertel, “Savcı cezalandırma istiyor Banu Hanım hakkında, çok komik ama kalkışmaya yöneldiğini söylüyor. Savcının geçmişine baktık, FETÖ’den açığa alınmış, sonra göreve iade edilmiş. Açığa alınmışsın demek ki bir sıkıntı olmuş, sonra iade edildiğinde her şeyi bilen gören insanlar gibi davranıyorlar. Bir şey istiyorlar, siz ne derseniz olur efendim yönündeler. Hiç bakmadı, kafa öndeydi. Bakamaz, göz göze gelemez. Hep dosyaya ve bilgisayara baktı. Hukuk, adalet kişiye göre değişmez. Sürekli hukuktaki gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum. Adalet mülkün temelidir, herkesin adalete ihtiyacı olan günler geldi. Ben Ergenekon davalarında ‘adaleti mahvettiniz’ diye bağırdım. ‘Adaleti ve basın, ifade özgürlüğünü katlettiniz’ dedim. Alıp götürebilirlerdi o dönem milletvekili de değildim, hiçbir korkumuz yok. Banu da öyle söyledi, ‘Sonuna kadar haksızlığa uğrayanların yanında olacağım’ dedi. Çok güzel bir ifade verdi, bu ifade onlara çok büyük bir dersti” dedi” dedi.

“BU İŞİ YAPANLAR KENDİLERİ OLABİLİR”
Camide Çav Bella’nın failleri hakkında oklarını AK Parti’ye yönelten CHP’li Sertel, “Bulamazlar, çünkü bu işi yapanlar kendileri de olabilirler. Kendi kendilerini yakalayamazlar. Emniyet yapmaz o işleri. Emniyet müdürünü tanıyorum, iyi niyetle yakalamak için uğraşır. Bence bu kadar büyük bir bütçesi olan Diyanet İşleri Başkanı 1 milyon liralık zırhlı arabayla gezeceğine sistemi bir kontrol etsinler de o sisteme girilemesin. Böyle bir sistem olabilir mi? Daha önce de İbrahim Tatlıses’ in türküsü çalınmıştı. Bence müezzin çıksın yalın sesiyle kendi gırtlağındaki ezan sesini, biz çocukluğumuzda sever, dinlerdik. İyi okuyan müezzinler vardı. Şimdi elektronik sistemde bas düğmeye. Zaten camiye gelen yok bu dönemde. Çıksın minareye söylesin işte. Öğretmenden, polisten yüksek maaş alıyorlar. Öğretmenler bu dönemde çok yıpranıyor, hayat zor. O kadar yakın mesafelerde camiler var ki herkes çıktığı zaman o sesin çok daha güzel olacağını düşünüyorum. Kaldı ki ezanın saatlerini artık namaz kılmak isteyen herkes biliyor. Ben Rusya’da Türklerin yaşadığı 4 buçuk milyonluk ülkede de ezanı dinledim. Sadece camiye gel, namaza gel deniyor. Herkes de gidiyor” dedi.

“HAMZA DAĞ ESNAFIN ARASINA ÇIKAMAZ”
Geçtiğimiz aylarda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile ‘Kemeraltı’nda esnafı ziyaret etme’ konusunda son durumun ne olduğu sorusuna yanıt veren Sertel, “Hamza Dağ çıkamaz esnafın arasına, Kemeraltı’ya çıkamaz. Ben dedim çıkalım. Şimdi mecliste bazı arkadaşlarımıza saldırmakla meşgul... Hamza Dağ’a yakışmaz, severim onu. Ben hazırım ama gelemez Hamza Dağ. Her seferinde tekrarlıyoruz. 3 ayda bir programa çıkıyorum ve 6 ay oldu tekrarlıyoruz, geleceğim diyor. Gelemiyor. Ben Kemeraltı’nın başından girerim sonundan da çıkarım. Sorup sorup geçerim esnafa. Propaganda da yapmayalım, soralım işte bir güzellik olur. Tespit de edelim; çok memnunsa artı, değilse eksi koyalım. Ben bütün esnafın doğruyu söyleyeceğini biliyorum. Türkiye’nin her yerinde esnafın büyük sıkıntılar yaşadığını biliyorum. Zaten geziyoruz da biz. Anadolu’da birçok yeri gezdim sadece İzmir değil, Anadolu da yanıyor. Bunu kanıtlayalım, gazeteci arkadaşlar da tanık olsun. Atila Sertel haksız çıktı densin, Hamza Dağ’a teşekkür etsinler. Kredileri verdiniz, pandemiden etkilenmedik, yağdırdınız bize bu süreçte diyen esnaf varsa ben özür dilerim” dedi.

BENİM KÜÇÜK OĞLUM BİLE ‘ACABA ALMANYA’YA GİTSEM MESLEĞİMİ DAHA İYİ YAPABİLİR MİYİM?’ DİYOR
Dağ ile bir probleminin olmadığının altını çizen Atila Sertel, “Ben oturup sohbet de ediyorum, oturup konuşuyorum. Benim kişisel bir problemim yok. Benim kendi makamını kullanıp hırsızlık, ahlaksızlık yapanla, gücü kullanarak ihale alanla işim olur. Hangi partili olduğu önemli değil. Önemli olan bu devleti temsil eden kişiler. Attığımız her adıma dikkat etmek zorundayız. Ben o nedenle yaşamımı çok uzun süredir kontrol altında tutuyorum. Gazeteciyken de böyleydi, örnektir bir gazeteci topluma. Çünkü toplumun önündeki insanların yanlış yapma şansı yok. Kontrol dışına çıkarsan bugünkü itibarını göremezsin. Benim torunlarım var; 15-20 yıl sonra torunumla yolda karşılaştıklarında ya senin deden, baban çok düzgün bir adamdır deseler benim için çok büyük bir miras. İyi bir isim, iyi bir Türkiye bırakmak için uğraşıyoruz mücadelem o. 20 yıldır iktidardakiler güzel bir Türkiye bırakamıyorlar. Gençlerin yüzde 67’si yurt dışına gitmek istiyor, burada hayat bize bitti diyorlar. Çocuklarda umut bitti. Harç bitti, yapı paydos diyorlar. Benim küçük oğlum yazılım mühendisliği okudu o bile ‘Acaba Almanya’ya gitsem mesleğimi daha iyi yapabilir miyim?’ diyor” dedi.

“HAMZA DAĞ, BÜYÜKŞEHİR’E ADAY OLSUN”
AK Partili Hamza Dağ’a çağrıda bulunan Sertel, “İzmir onların ulaşamadığı ve erişemeyeceği bir ye İzmir halkı bunların her seçimde defterini dürüyor. Konak’ta zeybek oynayacağız diyenlerin nereye kaçtığı belli değil. Eski Başbakan’ın eski evinin sahibi FETÖ’cü. Getirdikleri tüm bakanlıkların, adaylıkların İzmir’de paramparça edildiğini görüyorlar. Kendi içlerinden İzmir’de aday çıktığını görüyor musun? Benim bildiğim çok eski bir bürokrat var. Onun dışında İzmir kökenli bir aday yok. Hamza Dağ’a aday olsun. Niye Hamza Dağ’ın cesareti yok mu? Çok da yakışır, AKP’nin bulabileceği en iyi aday. Hamza Dağ burada okumuş büyümüş, buranın çocuğu. İzmir’in çocukları çıksın belediye başkanı olsun? Kazanamayacak ama İzmir’in çocuklarının aday olmasını diliyorum” dedi.

ÖN SEÇİM ÇIKIŞI: MENEMEN’İN SORUMLUSU TEPEDEN ATAMA YAPANLARINDIR
Menemen’de Serdar Aksoy’un tutuklanarak belediye başkanlığı görevinden el çektirilmesinin ardından ön seçim çıkışı yapan Sertel, “Ben en başından beri belediye başkanlıklarını ön seçimle belirleyelim dedim. Bunu belirlenmeden önce açık oturumlarda, parti kurullarında, genel başkanın huzurunda da söyledim. Eğer ön seçim olsaydı Menemen’de yaşayan Cumhuriyet Halk Partililer oy verecekleri insanın ciğerine kadar röntgenini çeker, ona göre aday çıkarırdı. Ama yukardan bir aday geldiğinde bunun sorumluluğu Menemen’e yüklenmemeli. Yukarıdan gelmesine rağmen adaya sahip çıktı Menemenliler. Cumhuriyet Halk Partililer yukardan inme adayları kabul etmezler çoğu zaman… Bunu yapmadılar, bana göre Konak’taki adayı Konak’taki Cumhuriyet Halk Partililer seçmeli. Ben Konak, Bornova için de söylüyorum. 20-25 yıl belediye başkanlığı yapılabilir Abdül Batur. Karşıyaka için de örnek verebilirim. Karşıyaka’nın da belediye başkanını Karşıyakalılar seçmeli o zaman ‘tuh vah’ diyemezseniz. Yukardan atayanların sorumluluğundadır Menemen. Bunun içinde kim varsa o sorumludur. Bunun içinde ben ve milletvekillerimiz yokuz. Hepimiz milletvekiliyiz, hangi birimizin atadığı belediye başkanı var? Görüşümüz alınmamıştır. Ben zaten görüş belirtmeyeceğimi belirtmiştim, ‘Ön seçimden yanaydım, yapmadığınız için görüş belirtmiyorum’ dedim. Bir istisna var o da Genel Başkanımızın talebi üzerine; ben bir kadın adayı genel başkanımıza önerdim o da bir kişi ve kadın aday getirmediniz dedi diye. Yoksa karışmadım. Hakkı, hukuku yenilmeye çalışılan belediye başkanlarımızın yanında durdum. Güzelbahçe Belediye Başkanı’mızın yanında durdum. Haksızlığa uğradığı için yoksa yine çıkmazdım. Çok önemli bir şey söyledi Genel Başkanımız, 2’nci Yüzyıla Çağrı’nın 4’üncü maddesinde, ‘Liderler atamamalı milletvekilini, millet seçmeli’. Hiçbir başkan atamamalı diyor; bunu ben söyletmedim. Bunun üstüne söylenecek söz yok. Demokrasiyi getirmek isteyen Cumhuriyet Halk Partisine yakışan adayların halk tarafından seçilmesidir. Menemen’de de eğer öyle olsaydı bu olay yaşanmazdı. Menemen olayı büyük bir sıkıntı ama kendi içinden de seçmiş olsa Cumhuriyet Halk Partisi, affetmez yolsuzluk yapanı. Kim böyle çetrefilli yola bulaştıysa tutar kulağından kenara koyar. Kenara koyacağı adamı da seçmemeli bunun yolu da ön seçim” dedi.

“İLK TESTLERİN SARAY VE ÇEVRESİNE YAPILDIĞINI BİLİYORDUM”
Aşı konusu ile ilgili olarak “bazı AK Partililer erken aşı oluyor” iddiasına için konuşan Sertel, “Şu anda benim bildiğim, Ankara milletvekilimiz Murat Emir açıkladı; AKP’nin elit tabakasının aşı vurulduğunu söyledi. 10 gündür bir yalanlama da gelmedi. Onların canı can halkın canı patlıcan… Böyle bir aşılama varsa ve vuruluyorlarsa çok büyük ayıp. Murat Emir’in söylemine ‘hayır öyle bir şey olmadı’ demediler. İlk testlerin saray ve çevresine yapıldığını biliyordum” dedi.

Hükümetin pandemi performansını değerlendiren Sertel, “Dünyanın en güvenilir ülkesi ilan edildik, Türkiye’yi yönettiğini sananlar tarafından. Dünya’da onuncu sıradayız vakalarda. Ölümlerde de bence bir eksiklik var. Bulaşıcı hastalık yazıyoruz ama hepsi kovid değildir diyor. Açıklamak lazım hangi hastalık bu… Verileri alıyorum ama prensip olarak açıklamadık biz. Açıklama niyetiyle almıyordum bu verileri, baş sağlığı dilemek için pandemi öncesinde de alıyordum. İnsani görevimizi yerine getirmek için mesaj atıyor, arıyordum. İnsani görev olarak görüyordum. Aşı vuruyoruz bütün milletvekillerine vurulacağız derlerse vuruluruz da halkımız beklerken ne olacak? 65 yaş üstüne ‘Saat 1’den sonra çıkma bak cezayı yersin’ diyorlar. O saatler içerisinde görüyorum 65 yaş üstü insanlar kendini koruyan aklı başında insanlar. Zaten onlar emekli, hiçbir şey vermedikleri gibi emeklilere bir de cezalandırılıyorlar. Emekliler için intibak yasası geliyordu ben gündeme getirmiştim, yılbaşından sonraya kaldı. Sokağa çıkma, otur evinde diyorlar. Hem hakkını vermiyor hem de cezalandırıyorlar. 65 yaş üstünden bulaştığını düşünmüyorum, gezen çalışan insanlardan buluşuyor. Aynı evin içinde yaşadıkları için 65 yaş üstüne de bulaşıyor. Çok yakınımızda olan hadiseler var” dedi.

“EVİN HER TARAFI ÇATLAMIŞ BİNALARA ORTA HASARLI, HAFİF HASARLI DEMİŞLER”
30 Ekim’de yaşanan deprem sonrası Bayraklı bölgesinde yaşayan vatandaşların problemlerini dile getiren Sertel, “Bayraklı’da esnaflık yapan insanların zararı ve maddi tazminatı karşılanmamış. Mesela dükkan sahibinin, karşılanmamış. Evlerin ki karşılanmış, evlerde herhangi bir sıkıntı yok ama karşılanmayanlar var. En büyük sıkıntı şu, evin her tarafı çatlamış binalara orta hasarlı, hafif hasarlı demişler. Gözle görülüyor kolon yarılmış ilk sarsıntıda çökecek. Neye göre rapor verilmiş? Ekonomik olarak başka eve çıkamayacak insanlar var. Hasar tespitlerinde sıkıntı var. Zemin sıvılaşması söz konusu önüne geçilebilecek teknolojik imkanlar var. Tutuyor adamı ‘Burada oturmak istiyorsan senin 130 metre kare evini 80 metrekareye düşüreceğim. 2 yıl ödemeyeceksin sonra borçlandıracağım’ diyor. Niye üç artı biri oraya vermiyorsun? Orada 30-40 katlı evler var. Bunu söylediğimiz zaman çeşitli gerekçeler sunuyorlar ama bunlar gerçek gerekçe değil” dedi.

“HİÇBİR PLANLAMA YOK. SALDIK ÇAYIRA MEVLA’M KAYIRA”
Bayraklı Şehir Hastanesi bölgesinde yapımı başlaması planlanan deprem konutlarını yorumlayan Sertel, “İnsanları rezerv alana çıkması için zorluyorlar. Tepenin de zeminin etüdü iyi yapılması gerekiyor. Bazı iddialara göre orası da kayıyor, fay hattının üstü. Araştırmak lazım” dedi. Ben odalara bakarım, herkes her şeyden anlamaz. İncelediklerini zannetmiyorum. Orayı teknolojik olarak inceleyecek tek sorumlu odalar ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. STK’ları devre dışı bıraktığın zaman bilimden uzaklaşmış oluyorsun çünkü adamların işi bu. ‘Ya ben bugünü kurtarayım bir daha göçerse zaten iktidar da olmam’ diye iş olmaz. Avrupa’da, Amerika’da 100 yıl sonrasını planlamayan yok. Devlet planlamayı kaldırdık biz ya! Hiçbir planlama yok. Saldık çayıra Mevla’m kayıra!” dedi.

“TİRE-BELEVİ YOLU BİTMEZ”
Kamuoyunda “İzmir’in ölüm yolu” olarak nitelendirilen Tire-Selçuk-Belevi Yolu’nun tamamlanmaması hakkında konuşan CHP’li Sertel, “Tire-Selçuk-Belevi yolu bitmez. 4 yılda geldikleri nokta 10 kilometre. Her şeyi söyledik. O yol bitecek de şöyle bitecek, bizim dönemiz de açılacak. Milletvekili olup olmayayım açılışını yapmak istiyorum. Para ayıramıyorlar; çünkü rant yok, kaza oluyorsa ‘olsun’ diyorlar. Asıl amacı o yolun turizme açılması, tarım ürünlerinin Selçuk’a, Aydın’a ulaşabileceği bir yol. Aslında rant var ama halka yönelik. Fuat Oktay Beyefendi 10 milyon liralık arabaya biniyor ‘Ama devlet istiyor’ diyor. Ama o 10 milyon o yola gitmiyor. Esnaf ziyaretinden sonra Hamza Dağ’ı o yola götüreyim. Sözü götürebilecek tek insan o ama hiçbiri söz söyleyemiyor ki Erdoğan’a. Tek adam zihniyeti Türkiye’ye hakim olmamalı ama hakim kılıyorlar. Ben Hamza Dağ’ın cesaretli olduğunu düşünüyorum, Tire – Seçuk - Belevi Yolunu söyleyebilir. Ahmet Aslan’a, Binali Yıldırım’a söyledim. Binali Yıldırım’a ‘sen yolların kralıyım diyorsun ama olmuyor’ dedim. Seferihisar yolu sürekli değişti. Ayıp diye bir şey var. İlçe başkanının yerlerini satın alıp imara açtılar, villalar çıktı. Oradaki geniş araziyi Binali Yıldırım’ın kardeşleri aldığı söyleniyor. Üç kere yol kazıldı asfalt döküldü 3 yılda o asfalt Tire - Belevi’ye taşınsaydı çoktan biterdi” dedi.


“BURAK OĞUZ’UN SUÇLAMALARI ASILSIZ… FATİH GÜRBÜZ’ÜM ÇETELERLE NE İLGİSİ OLABİLİR?”
İzmir’de belediye başkanları hakkında yürütülen soruşturmalarla ilgili detaylı açıklama yapan Sertel, “Urla Belediye Başkanı’na yöneltilen tüm suçlamalar hukuksuzdur, haksızdır, asılsızdır iddianameyi okudum. Şimdi belediye başkanı olmadan önce arkadaş mali müşavir; belki 400 500 kişiyle iş yapmış içlerinde 3 tane FETÖ’cü şirket çıkmış. Sonra bütün suçlamalar 17 Aralık süreci öncesine, 2000’li,  2010’lu yıllara dayalı. Hiçbir suç yok, sadece FETÖ’lü birkaç şirket var geçmişte. Bir derneğe üyeliği olmuş Afrika’ya bir seyahat yapmış ama Burak Bey gezmeyi seven bir insan Afrika’ya gitmesi de bu durumda normal karşılanabilir. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün çetelerle ne ilgisi olabilir ya? 7 buçuk yıl ama uyduruk kaydırık şeylerle. Ben yıllardır Foça’ya giderim, mafyanın girip hakim olmadığı yerlerden biridir Foça. Taa Nihat Başkan’dan başlayıp son belediye başkanımıza kadar öyledir. Kuşadası’nda da olmuştu; mafya girmek ister deniz kenarlarına ama Foça’da başarılı olamamıştır. Bu tip hareketlere Fatih karşı koydu. Yıllar yıllar önce attığı tweet; alıp da getirip bugüne koyup da yargılayıp da mahkûm etmek diye bir şey olamaz. Yıllar önce bunların hepsi FETÖ’cüydü. AK Parti milletvekili Hoca Efendileri’nin yanına giderken başını örttü. Başını örtmeyen bir insan; camiye, türbeye girerse başını örter. İlknur İnceöz niye oraya girerken başını örtüyor? Çıkınca da başını açıyorsun? Bunların her biri bu işin içerisindeydi. Ben babalar iddianamesini kaç kez okudum. Ya arkadaş katılanları anlatıyor Ahmet Küçükbay, 5 yıl bir otelin toplantı salonunda bir araya gelmişler. FETÖ’nün toplantılara katılmışlar. Burak Oğuz’un böyle bir katılımı yok, o katılanlarla ilgili ne yapıyorsunuz? En son Halil Arda’ya yapılan haksız suçlamayı, bırakın geçin ya öyle bir şey olmaz. Cumhurbaşkanı takıyor başına şapkayı, bana nasıl hakaret edersiniz diyor, Genel Başkanlık şapkasını taktığında etmediği hakaret yok. Sabah televizyonu açın akşama kadar aynı şey. 2 dakika açılışı konuşuyor 20 dakika Cumhuriyet Halk Partisine hakaretler ediyor. İki ayyaş diye seslendiğin değerli insanlara, her türlü hakareti yapacaksın, Kemal Kılıçdaroğlu’na günde 3 öğün hakaret edeceksin, sonra diyeceksin ki; ‘bana hakaret ediyorlar’. Sen bağımsız olmak için yemin ettin mi etmedin mi? Ettin, şimdi niye bana küfredip duruyorsun” dedi.

 
Türkiye'de aşılama planlamasının ayrıntıları
 
Kısıtlama cezasına 'beddualı' yanıt!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
altan koralttan 12 Aralık 2020 Cumartesi 20:38

sen aşıyı 2023'de bekle atilla..güzel aşı yapacağız gene..tadına doyamayacaksınız...

Yorumu oyla      6      3  
mert 12 Aralık 2020 Cumartesi 16:19

HAMZA DAĞ ADAY OLURSA SENİDE KARŞISINDA GÖRMEK İSTERİZ İNAN SENDEN FAZLA OY ALIR.EN AZINDAN İZMİR ÇOCUĞU NE OLDUĞU BELLİ.İZMİRDE ATIP TUTMAK KOLAY ...

Yorumu oyla      6      9  
DELEGE Rıza 12 Aralık 2020 Cumartesi 13:08

Sayın Sertel kontenjan olduğu ve ön seçim olmadığı sürece oy vermeyecek seçmen ve üyeler artık tıpış tıpış oy vermeyecek artık sizler gazeteciler halk nazarında yerinize güveniyorsanız CHP oy alma da zayıf olan illerden kontenjan milletvekili adayı olmanız ve bu partiye yüksek oy almanız doğru olmaz mı? Izmır hazır oy deposu kim aday olursa oyunu bu partiye oy veriyor artık ilk seçimlerde aynı taktik yapıldığında sandıkta herkes tepkisini verecektir...

Yorumu oyla      6      4  
Vatandaş 12 Aralık 2020 Cumartesi 12:01

Sayın Sertel pandemi dönemi kahveler kapalı da siyaset yapmaya çıkmışsın yoksa kahvede okey oynuyor olurdun

Yorumu oyla      6      6  
bıyıksız 12 Aralık 2020 Cumartesi 11:56

Hadi Hamza hadi bakalım hodri meydan !!! Ayrıca Hamza İzmir çocuğu değil Simav çocuğudur.

Yorumu oyla      7      3  
basri oyuncuoğulları 12 Aralık 2020 Cumartesi 11:54

Doğru tespitler yaptıkları sayın Sertelin.Burada üzerinde durulması gereken sarayda kurulan gündemi planlama merkezinin benzeri neden chp'de de kurulmalıdır. Siyaset bir bilimdir AKP son yıllarda algılarla ülkeyi yönetiyor.CHP seçim gününe kadar Tank Palet Fabrikasını gündemden düşürmemeldir.Halk tank palet deyinnce sizi ciddi ciddi dinliyorlar

Yorumu oyla      6      4  
köylü 12 Aralık 2020 Cumartesi 11:09

sizlerin hiç mi suçu yok. 13 tane milletvekili diretseydiniz, İzmirde önseçim olurdu. kendileriniz atanınca sesiniz çıkmıyor. atanamayacak duruma geldiğinizde önseçim istiyorsunuz. acaba aradan sıyrılabilir miyim. GEÇİN BUNLARI...

Yorumu oyla      10      5  
Partili 12 Aralık 2020 Cumartesi 10:03

Sayın Sertel biraz gerçekçi olun urla başkanı dibine kadar fetöçü yakalandı yattı ceza aldı ben sana nasıl içeriden çıktığını anşatayım.menemen gerçeyi yaptığı yolsuzluğun miktarı 80 milyon sen bunu biliyormusun.ceşme bir başka vaka fetöden ceza alan başkanı sahiplendiniz basın açıklaması yaptınız genel başkanınız makamında ağırladı adam altı yılın üzerinde ceza aldı nedir bu sevgi ? Tamam sana hak veriyorum adamın hakkında soruşturma izni bile yok bir ihbar üzerine adam önçe partiden ihraç arkasından tutuklama o zaman Bayraklının dosyası var sende hemde tamamı soruşturma izni yolsuzluk kadınlarla olan çirkin ilişgileri bu adama ne dersin.Basın karşısına sürekli çıkan birisisin belgelerde var elinde bunları gündeme getir izmirde marka olursun,Fatih başkanın davasında karşı tarafın Avkatları Fatih başkandan iki milyon istemişler sen bunu biliyormusun partinin başkanları ve yönetiçilerinin yaptıklarını herkes biliyor biraz gerçekleri anlatın sana katılıyorum adalet konusunda siyasi görüşün farkı yok suç varsa ortada bunu bertaraf etmek tamamen duygusal ve para güçü devreye giriyor.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2021 Yılı Bütçeleri TBMM'de kabul edildi
Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bütçeleri kabul edildi.
Bahçeli'den 'HDP kapatılsın' çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'yi hedef aldı. Bahçeli, ''Bu terör ...
Kılıçdaroğlu, CHP'li büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla görüştü
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, "Toplantıda belediyelerimizin mevcut ...
 
CHP'li Serter’den KOBİ çağrısı:Elektrik borçlarını silin, vergileri düzenleyin!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, Küçük ve Orta ...
Trump'tan Türkiye'ye karşı CAATSA yaptırımı iddiası
ABD, Rusya'dan satın alınan S-400 füze sistemi nedeniyle Türkiye'ye yaptırım ...
'Aklıselim ülkeler oyunu boşa çıkardı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB liderler zirvesinden Türkiye'ye yönelik bir ...
 
Türkiye'den AB bildirisine tepki!
AB liderler zirvesi sonuç bildirisine yönelik yapılan Dışişleri Bakanlığı ...
AK Partili Dağ’dan depremzede esnafa faizsiz kredi müjdesi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ müjdeyi ...
Erdoğan'dan 'kısıtlamalar genişleyecek mi' sorusuna yanıt!
Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de, Dağlık Karabağ'daki zafer dolayısıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva