HABERLER>POLİTİKA
11 Ocak 2021 Pazartesi - 09:58

CHP’li Polat’tan Karabağlar çıkışı: Umut tacirliğidir!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Karabağlar'da İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrılması istenen alana TOKİ tarafından, yargı kararlarına rağmen konut yapılmak istenmesine tepki gösterdi. Alanın imar planlarının yürütmesinin durdurulduğunu ve ortada yeni bir plan bulunmadığını hatırlatan Polat, buna rağmen 26 Ocak'ta konut yapım ihalesine çıkılacağının açıklanmasını “umut tacirliği” olarak değerlendirdi. CHP’li Polat, arazinin tamamının üniversite alanı olması için mücadele etmeye kararlı olduklarını belirtti.

CHP’li Polat’tan Karabağlar çıkışı: Umut tacirliğidir!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Karabağlar İlçesi’ne bağlı Uzundere Mahallesi'nde 80 hektarlık alanın 38 hektarının İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrıldığını; kalan 48 hektara da TOKİ tarafından konut yapılmak istendiğini söyledi. Ancak bu 42 hektarla ilgili ortada bir yargı kararı olduğunun altını çizen Polat, “Umut tacirliği yaparak, Karabağlar Belediyemizi zor durumda bırakmak için konut kura çekim görüntülerini sosyal medyada paylaşmak vicdani bir algı yaratmaya çalışmak, siyasi etiksizliktir. Üstelik bunu yapanların 'hukukçu' kimliklerini bir kenara bırakmaları, gelinen nokta bakımından acı vericidir” dedi.

TAMAMININ ÜNİVERSİTE OLMASI İÇİN KARARLIYIZ
İnsanının en temel ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyacını karşılamak üzere kurulan TOKİ’nin misyonunun  halkımıza ucuz, çağdaş ve dayanıklı konutlar inşa etmek olması gerektiğini ifade eden Polat, “Ancak, öncelikle düşük ve orta gelirli ailelere konut sağlaması gereken TOKİ, AKP döneminde, büyükşehirlerde lüks konutlar yapan, devletin kıymetli arazileri üzerinden rant yaratan ve bu rantı önceden belirlenmiş şirketlere aktaran bir kurum haline gelmiştir. Şimdi bu örneği Karabağlar'da üniversiteye ayrılan alanda yapılmak istenen konutlar ve AVM’de görüyoruz. Defalarca uyardık, ülkemizin gelişimi için üniversitelerin önemi çok büyük. Üniversiteler sadece tabelalarla değil, işlevselliği, yaşam alanları ve bilime verdiği katkılarla gündeme gelir. Bugün Türkiye’de üniversitelere ne kadar sahip çıkıldığını hep birlikte görüyoruz. Biz de Karabağlar’daki alanın tamamının üniversite olması için kararlıyız” diye konuştu.

SİYASİ ETİKSİZLİKTİR!
Daha önce mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen TOKİ'nin imar planı olmadan üniversite için ayrılan alana konut yapmak için ihaleye çıktığını belirten CHP’li Polat, “Biz bu konuyla ilgili açıklama yapıp uyarılarda bulunduk. ODTÜ’nün kampüsünün Ege Üniversitesi’nin kampüsüyle kıyaslayın bakalım. Oranın tamamının bilime ayrılması gerekiyor diyoruz. Karabağlar Belediye Başkanımız Muhittin Selvitopu'nun da itirazı buna zaten. Biz alanın tamamen kamu yararına üniversite olmasını istiyoruz. Mahkeme kararı ortada, yaşanılanlar ortada. Üstelik çok değil 2 yıl önce Karabağlar Belediye Meclisi'nin AKP'li üyeleri de, CHP'li üyelerle birlikte alanın tamamı üniversiteye ayrılsın diye görüş bildirmişti. Bu yönde oybirliğiyle karar alınmıştı. Şimdi ne oldu da görüşlerini değiştirdiler?” diye sordu.

 
Karaburun'dan çağrı... Eski cezaevi belediye binası olsun!
 
Bornova Lavanta kokacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemal ANADOL yazdı... Büyük tehlike!
Kemal ANADOL yazdı... Büyük tehlike!
Mehmet KARABEL yazdı... Partiyi ‘1 Mart’ta kuracak sinyali!
Mehmet KARABEL yazdı... Partiyi ‘1 Mart’ta kuracak sinyali!
Kabine toplanıyor, gündemde aşı ve reform var
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
 
Erman Toroğlu'na tepki yağıyor! İzmirli vekiller suç duyurusunda bulunacak
Roman Sivil Toplum Örgütleri, A Spor'da Romanlar hakkında ırkçı ifadeler ...
CHP Karşıyaka’nın acı günü
CHP Karşıyaka eski İlçe Başkan Yardımcısı Öznur Yener Kılınç hayatını kaybetti.
Milliyetçi cephe karıştı: Agamemnon krizi tam gaz!
İzmir’de başlayan “Agamemnon” krizi MHP ile İYİ Parti kavgasına dönüştü. ...
 
AK Partili Sürekli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Asıl niyetini ortaya koymuştur!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
Yılın ilk kabine toplantısı yarın yapılacak
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
Torun: İzmir'i kötülüğün siyasetine teslim etmeyeceğiz!
Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva