HABERLER>POLİTİKA
9 Kasım 2018 Cuma - 11:56

CHP'li Polat'tan İzmir'deki JES projesine tepki!

CHP’li Polat, daha önce İzmir Karabağlar’da zeytinlik alanlara yakın bölgede hayata geçirmek istediği jeotermal projesiyle ilgili halkın açtığı dava devam eden Adem Petrol Termal İnşaat Turizm’e, bu kez de Menemen’in Yahşelli Mahallesi’ndeki jeotermal projesi için onay verildiğini ve ÇED sürecinin başlatıldığını söyledi.

CHP li Polat tan İzmir deki JES projesine tepki!

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, AK Parti iktidarı ve iktidara yandaş patronların İzmir’in eşsiz doğasına ve halk sağlığına göz diktiğini iddia etti. Daha önce İzmir Karabağlar’da zeytinlik alanlara yakın bölgede hayata geçirmek istediği jeotermal projesiyle ilgili halkın açtığı dava devam eden Adem Petrol Termal İnşaat Turizm’e, bu kez de Menemen’in Yahşelli Mahallesi’ndeki jeotermal projesi için onay verildiğini ve ÇED sürecinin başlatıldığını ifade eden Polat, şirketin sahibinin AK Parti’nin İzmir eski il yöneticisi ve iki dönem milletvekili adayı olan Ercan Durmaz olduğunu ifade etti. Polat, “İzmir’i ve ilçelerini altını üstüne getirmek isteyenler, gitsinler Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçesinde kuyu açsınlar” diye konuştu.   

“İZMİR’İN DOĞASINA GÖZ DİKTİLER”
CHP’li Polat yaptığı açıklamada, iktidarın ve iktidara yandaş patronların İzmir’in eşsiz doğasına ve halkın sağlığına göz diktiğini belirterek, daha önce İzmir’in Karabağlar ilçesinde jeotermal kuyusu açma girişiminde bulunan Adem Petrol Termal İnşaat Turizm Maden Enerji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi’nin, şimdi de tarım ürünleriyle geçimini sağlayan, toprağa bereket katan Menemen’i ve Menemenli üreticileri hedef aldığını vurguladı. Bu şirketin Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi’nde yapmak istediği sözde jeotermal, gerçekte ise doğayı ve tarım alanlarını tahrip edecek projesi için zeytinlik alanlara ve yaşam alanlarına çok yakın olmasına rağmen “ÇED gerekli değildir” kararı verildiğini anımsatan Polat, bölge halkının kararlı direnişi sonucunda hukuk mücadelesinin başlatıldığını, projenin dava sonuçlanana kadar rafa kaldırıldığını belirtti.

AYNI ŞİRKETİN JES PROJESİNE ONAY
Sözde yatırımcılar tarafından doğaya ve çevreye dönük talan çalışmalarının dur durak bilmediğini ifade eden Polat, şöyle devam etti:

“8 Kasım 2018 tarihinde yine güzel kentimiz İzmir’in Menemen İlçesi Yahşelli Mahallesi, 380 parsel, 3328456 erişim numaralı ve 1473 ruhsat numaralı saha mevkiinde yine ‘sabıkalı’ şirket olan Adem Petrol Termal İnşaat Turizm Maden Enerji Sanayi ve Ticaret Ltd. tarafından yapılması planlanan jeotermal kaynak arama amaçlı sondaj çalışması projesi ile ilgili olarak İzmir Valiliği’ne sunulan dosyanın incelendiği ve uygun bulunduğu belirtilerek, projeye ilişkin ÇED süreci başlatılmıştır. Bu sözde yatırım projeleri nedeniyle İzmir halkı büyük bir tedirginlik yaşamaktadır. Çünkü aynı şirketin zeytinlik alanlara ve yaşam alanlarına yakın sözde projesi için daha önce ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildiği bilinmektedir. Söz konusu şirketin sahibi aslında kamuoyu tarafından çok yakından tanınan bir kişidir. Bu kişi AKP’nin İzmir eski il yöneticisi ve iki dönem milletvekili adayı olan Ercan Turan’dan başkası değildir.”

“GİTSİNLER SARAY’IN BAHÇESİNE KUYU AÇSINLAR”
Polat, Menemen topraklarının bereketli, üreticisinin de çalışkan olduğunu belirterek, “Burada yetişen ürünlerin adı da, tadı da bir dünya markasıdır. Buna karşın, projedeki sondaj alanları incelediğinde ve bu alanların İzmir ve çevresi için hayati önem taşıyan ve korunması gereken Gediz Havzası’na yakınlığı göz önüne alındığında ÇED raporunun kapağı dahi açılmadan olumsuz olarak sonuçlandırılması gerekmektedir” dedi. Menemen’de yetişen ürünlerin kurulmak istenen jeotermal tesisten daha önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Polat, “İzmir’i ve ilçelerini altını üstüne getirmek isteyenler, gitsinler Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçesinde kuyu açsınlar.Bizler doğamızın, tarım alanlarımızın, çevremizin, geleceğimizin talan edilmesine asla izin vermeyeceğiz. İzmir’in altı da üstü de değerlidir, kıymetlidir.Konuyu TBMM gündemine getirip, takipçisi olacağımın bilinmesini diler, saygılarımı sunarım” diye konuştu.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 Kasım mesajı
 
CHP'li Yılmaz: İstifa etmiyorum, sıkıyorsa at!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 Kasım mesajı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa ...
CHP’li Kılıç: Engellilere engel çıkarmayın!
CHP PM ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan ...
DSP'nin mal varlığı Hazine'ye geçti!
Anayasa Mahkemesi'nin, Demokratik Sol Parti, Önce İnsan Partisi, Bağımsız ...
 
Dikili'deki altın madeni meclis gündeminde: Yargı kararı uygulansın!
İzmir’in Dikili ilçesinin Çukuralan Mahallesi’nde bulunan ve Koza Altın ...
CHP Aday Adayı Akyıldız'dan Çiftlikköy çıkarması ve 'yerinden yönetim' mesajı
CHP Çeşme Belediye Başkan Aday Adayı Nüket Akyıldız; memleketi Çeşme için ...
AK Parti, aday adayı başvuru sayısını açıkladı
AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ...
 
CHP'li iki isim Türkçe ezandan disipline verildi!
CHP'de Türkçe ezan tartışmasıyla ilgili Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ...
CHP İzmir’in patronu Yücel: Adaylarımız Aralık’ta açıklanır!
İl Başkanı Yücel, İzmir’de adayların açıklanacağı tarih için konuşurken, ...
CHP'li Şener'den 'Türkçe ezan' açıklaması
CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, "Vaktiyle Türkiye'de Türkçe ezan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva