HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2020 Cuma - 11:31

CHP'li Polat'tan Bakan Pakdemirli'ye 'amenajman' çıkışı: Doğru bilgilendirmiyor!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, zeytinlikler ile ilgili olarak düzenlenen amenajman planı ile ilgili verdiği soru önergesine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıt verdiğini belirti. Polat, verilen yanıta eleştiriler getirdi.

CHP li Polat tan Bakan Pakdemirli ye  amenajman  çıkışı:  Doğru bilgilendirmiyor!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, zeytinlikler için Orman Genel Müdürlüklerince talep edilen Çok Amaçlı Faydalanmayı Sağlayan Amenajman Planını Meclis gündemine taşıdığı soru önergesine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den yanıt geldi.

CHP'li Polat kendisine verilen yanıtta “Zeytin türü ile yapılan özel ağaçlandırma çalışmalarında Amenajman Planı yapılmasına ihtiyaç bulunmamaktadır” denildiğini ancak İzmir Gaziemir Orman İşletme Şefliği'nin vatandaşa yapılması “zorunludur” dediğini belirtti.

“BAKAN DOĞRU BİLGİLENDİRİLMİYOR”
Polat, “Amenajman planı; orman ağaçlarının sürdürülebilir bir orman olarak işletilebilmesi için, ormanlık sahanın tamamına tek bir seferde müdahale edilmeden, belirli bir plan dahilinde, kısım kısım ve düzenli olarak gençleştirme-yenileme yapılarak ormanın idare edilmesini sağlayan sistematiğe denir. Bir ormancılık bilim dalı olarak kabul edilen amenajman, tüm unsurlarıyla ve ilkeleriyle, direkt olarak ve sadece ormanlık alanlara yönelik teknikler üzerine kuruludur. Kavak, akasya, köknar, kızılağaç gibi orman sahaları için gerekli ve faydalıdır amenajman çünkü onlar orman ağaçlarıdır ancak zeytin bir tarım ağacıdır. Zeytin, üstelik özel yasalarla korunan; kesilmesi, sökülmesi kesinlikle yasaklanan nadir ağaçlardandır. Soru önergemize verilen cevapta Maliye hazinesinden kiraladıkları arazide organik tarım esaslarına bağlı olarak zeytin yetiştiriciliği yapan vatandaşlarımızdan amenajman planı yaptırmaları istenmesine karşı Bakan Pakdemirli, “Zeytin türü ile yapılan özel ağaçlandırma çalışmalarında Amenajman Planı yapılmasına ihtiyaç bulunmamaktadır” demiş ama mesela İzmir Gaziemir Orman İşletme Şefliği vatandaşa yapılması “zorunludur” diyor.Sayın Bakan TAGEM’e bağlı Zeytincilik Araştırma Enstitüsü (ZAE) için de birimler arasında koordineli çalışmalar yapıldığını söylemiş ama her nedense Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün bundan haberi yok. Herhalde çevresindekiler Bakanı doğru bilgilendirmiyor.” dedi.

“ZEYTİNİ KORUMAK BİR VATANDAŞLIK GÖREVİDİR”
Polat, “Yine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen cevapta, hazine arazilerinde zeytin türü ile özel ağaçlandırma yapılması istendiğinde Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü’nün istemiş olduğu uygulama proje dispozisyonu esas alınmalıdır diyor. Nitelikli orman mühendisleri memleketimiz için çok önemli ancak zeytin bir tarım ağacıdır. Bu bağlamda projelerin orman mühendisleri tarafından değil ziraat mühendisleri tarafından hazırlanması daha isabetli olacaktır. Bir bakıma ortopedi ameliyatlarını göz doktorları yapıyor diyebiliriz. Zeytinliklerin kontrolleri konusunda da Bakanlık taşra teşkilatında bu konuda eğitim almış konu uzmanı mühendisler tarafından yapıldığını söylemiş Sayın Bakan. Tutulan tutanaklara bir baksın. Zeytin üzerine eğitim almamış orman mühendislerinin imzaları var tutanaklarda. Orman mühendislerimiz eğitimini aldıkları ve uzmanlaştıkları asli işleriyle ilgilenmeliler, orman sınırları dışında bulunan hazine arazilerindeki ormancılık tekniği dışında yer alan zeytincilik çalışmalarını ise uzman ziraat mühendisleri yürütmelidir.Yetiştiriciliğinin ekonomiye önemli katkılar sağladığı yadsınamaz bir gerçek olan zeytini korumak, bir vatandaşlık görevidir. Zeytinlerimize yazık olmasın.” diye sözlerini tamamladı.

 
Palut: Son 10 hafta hedefimiz belirlenir
 
Türk bayrağını yırtmaya soruşturma!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ’dan Soyer'e 'ikinci çevre yolu' çıkışı: Ya alternatif sunsun ya da iktidara engel olmasın!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir ...
CHP'li Yücel'den ilçe turu: Bayraklı'da birlik mesajları
İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından seçilen yeni başkan ve yönetim ...
'Okul sütü'nün kaldırılması meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 2011 - 2018 yılları arasında ...
 
Erdoğan: Bu bir işgal projesidir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Medya Ödülleri töreninde konuştu. ...
İYİ Parti’nin Lideri’nden İzmir’de net mesajlar: Türk Bayrağı’nın yırtılması alçaklıktır!
Genel Başkan Akşener, Tire ziyaretlerinin sonrasında İzmir İl başkanlığında ...
TBMM'de 'coronavirüs' önergesi reddedildi
TBMM Genel Kurulu'nda, İYİ Parti'nin Çin'de ortaya çıkan 'coronovirüs' ...
 
'Sivillere saldırılara karşı ilave tedbirler alınacak'
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MGK, 4,5 saat sürdü. MGK'dan ...
CHP'li Beko: 'DİSK'e ait araziye hukuk dışı biçimde el koyuldu'
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna ...
CHP'li Kılıç: Yarımada 'rant adası' olmayacak!
 CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva