HABERLER>POLİTİKA
19 Temmuz 2023 Çarşamba - 10:04

CHP'li Polat’tan Alsancak Limanı uyarısı: Arap firmasına rahat vermeyiz!

Alsancak Limanı’nın özelleştirmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat, limana talip olan Birleşik Arap Emirliği firmasını uyararak “Elimizden geldiğince onlara rahat vermeyiz. Mümkün olduğunca devredilmemesi için kamuoyu oluşturmamız azlım. Swap anlaşmaları yapıldıktan sonra kendi ülkelerindeki devredileceği bilinen firma bir dergiye röportaj veriyor ve Türkiye’nin varlık fonunun elindeki limanlarla ilgileniyoruz diye.  Kabul edilebilir, vicdanı ve hukuki bir durum değil” dedi.

CHP li Polat’tan Alsancak Limanı uyarısı: Arap firmasına rahat vermeyiz!

EGEDESONSÖZ - Türkiye'nin en önemli limanları arasında yer alan Alsancak Limanı’nın BAE’den bir firmaya satılması ile ilgili müzakerelerin başladığının duyurulması sonrası başlayan tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Başta muhalefet partileri olmak üzere birçok kademeden satışa tepki gelirken, CHP’den ‘liman İzmirli konsorsiyumda kalsın’ teklifi gelmişti.

SonSöz TV yayınına katılan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İZMİR LİMANI’NDAN MUAZZAM BİR YAT LİMANI ÇIKABİLİR
Çandarlı Limanı’na dikkat çeken Polat, “İzmir kentinin kurulma amacı doğal limanın burada olması. Kente hayat veren yer İzmir limanı. Liman nasıl işletilir o tartışılabilir. Benim hayalimdeki İzmir Limanı yük limanı olmanın çok  ötesinde… Bir kruvaziyer turizmi için dünyadaki önemli yerlerden biri olmalı. Limana yük gelebilir ancak yükten öte yüzülebilir körfez haline dönüşebilir, ciddi bir şekilde yat limanına evrilebilir ve muazzam bir yat limanı çıkabilir. İzmir’de yaşayan herkesin lokmasını büyütecek müthiş bir şey çıkabilir. Bunları planlıyor olmamız lazım. İzmir'in iş dünyası,belediye ve kamu kurumları ile oturup bunları planlamak lazım. Yılan hikayesine dönmüş Çandarlı Limanı’nın demir ağlarla örülerek yük limanı haline getirilmesi gerekiyor. Kurulduğu zaman Binali Yıldırım, ‘Pire yanında pire kalacak’ demişti. Keşke böyle olsaydı ve Türkiye’nin dünyanın en büyük elleşmenin en büyük limanı haline dönseydi. Maalesef bunu beceremediler. Orası ölü bir yatırım ve olta balıkçıları için hobi merkezine dönüş durumda. O projeye yatırım yaptırabiliriz. İzmir İktisat Kongresinde 100 yıl önce kabotaj kararları almış. Türk limanlarını Türkler işletir, yabancılara çekici hizmetler devredilemez gibi kanunlar çıkmış. Limanların da Türkler tarafından işletilmesi gerektiğine karar verilmiş. Mecliste de bununla ilgili konuşmuştum. Hollanda’nın işlettiği Mersin Limanı’na göre 15 dolar daha ucuz ihracat yapıyorsunuz. İhracatta özellikle rekabet gerektiren bir yerde Jak Eskinazi açıklamıştı, rakamlarımızın asgari ücretleri şu kadar, birimimiz şu kadar diye. Merak etmesin bizim kurlarla 500 doların çok altına indi. 15 dolar ciddi bir külfetti Alsancak ve Mersin limanı arasında” dedi.

GELİŞEN GÜÇLENEN BİR LİMAN HALİNE GETİRECEĞİZ!
Odaların açıklaması ile AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın yorumlarının aynı olduğuna dikkat çeken Polat, “Mesaj gittiği yere gitti. Bizim onlara önerdiğimiz model İzmir iş dünyasını içinde olduğu, işletme tecrübesi olan girişimcilerle yani kamu-özel işbirliğinin olduğu bir modelden bahsettik. Burada ne kadar yatırım yapılacağına dair 2010'da dolar bazlı birim faaliyet çalışması da var. TCDD’nin elinde fizibilite raporu var. Bu liman çürümeye terk edildi.  Yapılması gereken yatırımlar yapılmayıp koca bir makine mezarlığı haline dönüştürülmüş bir liman. Yanaşma kanalları dip derinlikleri 13 metreden 11 metreye düşürülmüş. Gelemiyor adamlar. Yapılması gereken yatırımları yapmazsanız, gemi gelmezse, gemi geldiğinde de hızlı bir şekilde tahliye gerçekleştirmezseniz, niye gelsinler? Ölü, can çekişen yoğun bakımda liman haline gelirsiniz. Kamu özel işbirliğine devretmemeliler. Beraber, devletin de pay aldığı, gelişen ve güçlenen bir liman haline getireceğiz” diye konuştu.

RAHAT VERMEYİZ
Limanı alacak olan firmaya rahat vermeyeceklerini belirten Polat,  “Elimizden geldiğince onlara rahat vermeyiz. Mümkün olduğunca devredilmemesi için kamuoyu oluşturmamız azlım. Swap anlaşmaları yapıldıktan sonra kendi ülkelerindeki devredileceği bilinen firma bir dergiye röportaj veriyor ve Türkiye’nin Varlık Fonu’nun elindeki limanlarla ilgileniyoruz diye.  Kabul edilebilir, vicdanı ve hukuki bir durum değil” ifadelerini kullandı.

 
Teknolojik cihazlar göz sağlığını bozuyor!
 
Sosyal medyaya sızdı: CHP'de toplantı ifşa oldu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornovalı 19 Temmuz 2023 Çarşamba 14:33

İzmir de siyaset bu çapsızların oyuncağı oldu maalesef... Ama yerel seçimlere az kaldı... İzmirliler bunlara tıpış tıpış asla oy vermeyecek artık.. Geçte olsa millet bunların gerçek yüzünü gördü sandıkta gereken cevabı verecektir yerel seçime kadar sefanı sür mahir akıllı ol mahir...

Yorumu oyla      9      3  
MAMİ 19 Temmuz 2023 Çarşamba 11:42

Sayın vekil iyi hoş konuşuyor ama kendilerini meclisteki oylamalarda da görseydik.

Yorumu oyla      6      3  
Az Bilmiş 19 Temmuz 2023 Çarşamba 11:38

Ya sen KIMSİN. Sandıktan çıktınız mı. Halk size yetki verdi mi. Mevcut partiniz (takım) dağılmış. Her gün bir skandal patlıyor. İşte Ümit ÖZDAĞ 3 takım sözü verildi diyor. Protokol var diyor. Öztırak (orda bırak) yalanlıyor. HDP lı SAKIK laf sokuyor. Hafta sonu da İstanbul Belediye Başkanı İMAMOĞLU ZOOM toplantısı yapıyor. Buna ihtilâl de denir, paralel CHP de denir. Hepiniz tüm CHP geçmez PARA gibisiniz. Halkta karşılığınız yokkKK. Bir de Arap Firmasına rahat vermeyiz diyorsunuz. Güler misin, ağlar mısın. Gidiyor gitmekte olan. Birleşe birleşe kaybettik. Kazandık kazandık. Soru şu: OĞLU herkese koltuk dağıttı ya. Acaba Cumhurbaşkanlığı makamına KİME verdi. Cevap: Aramızda kalsın. Bana verdi.

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de ilçe başkanından 'adaylık' kararı!
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Ağustos ayında yapılacak ...
Soyer'in mahallesinde delege mesaisi... Sandıktan ne sonuç çıktı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de mahallesi olan Ulamış ...
Zam kararını Danıştay'a taşıdı!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, avukatı ve İYİ Parti Genel Başkan ...
 
CHP'den Meclis'e olağanüstü çağrısı!
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Son yapılan zamları ve ekonomideki kötü ...
Mustafa Sarıgül özür diledi: Mazeret yok
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ...
İYİ Parti İzmir’den ‘zam’ tepkisi: Kasadaki son parayı ulufe gibi dağıttılar!
Son dönemlerde yaşanan zam yağmuruna tepki gösteren İYİ Parti İzmir İl ...
 
CHP'li Arslan'dan zam tepkisi: Milletten kopuşun itirafı!
CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Ednan Arslan, akaryakıt zamlarına dair ...
CHP’li Polat, Bornova seçimlerini anlattı: ‘Tilki’ bana operasyon çekti!
CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, ...
CHP'de yerel seçim çalışmaları hızlandı
CHP, 2024’teki yerel seçimler için çalışmalarını hızlandırdı. İl il ayrı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva